Marsa 15. maj 2005 Prijavi Deli 15. maj 2005 Hocem naredit gomasio, pa sem pozabila, kako sem to delala nekoc.Kot se spomnim, moras sezam sprazit in ga pomesat s soljo.Vendar po enih receptih moras pa tud sol sprazit.Zanima me, ali ju lohk (sezam in sol) prazis skupaj in v kaksnem razmerju - ali 1:1?In se, ce tudi sol prazis, ali se ne unici pol vse zivo? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 15. maj 2005 Prijavi Deli 15. maj 2005 kot se jaz spomnjam se soli ne prazi.razmerje pa... lahko pogledam v kako knjigo.joooj, ga nisem ze 100 let, kako dobra ideja!zdaj ponavadi dajem posebej sezam in sol.tudi zelo fino tu je en recept: Ingredients1/2 cup organic sesame seeds1 tablespoon salt DirectionsToast the sesame seeds. I toast them by cooking over low flame in a dry, cast iron griddle, stirring with a wooden spoon, until they smell "toasted". Add the salt and grind lightly in a coffee grinder or a blender. se en-hm, tule pise, da se tud sol prazi http://www.macrodiet.com/Gomasio.shtml Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pomlad 15. maj 2005 Prijavi Deli 15. maj 2005 Zakva je pa dobr tole? Citiraj Posej ne in zrasel bo nič. ( azerbajdžanski ) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 15. maj 2005 Prijavi Deli 15. maj 2005 v bistvu zacimba namesto soli, ki jo uporabljajo v makrobioticni kuhinji.zelo okusno in manj skodljivo kot navadna sol. (nekako ze cutim stanetovo blizino.... )ce znas anglesko ti vse pise na tem sajtu, katerega povezavo sem dala. Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 15. maj 2005 Prijavi Deli 15. maj 2005 niti slucajno 1:1. je prevec soli potem.soli das zelo malo in na zelo malem ognju prazis (lah tut na elektriki, na cist malo), da se pocasi prazi. sol pa ne vem kdaj das; pol ali kasneje. as jo sedaj ne bi dal prej, temvec na koncu, ker sicer unicis vse minerale, ki jih se sploh ima. GOMASIO = se uporablja predvsem v makrobioticni kuhinji (kot pravi tinka), in predvsem zato, da hrano JANG-iziramo! (Kitajska alternativna medicina prisega na uravnotezenje jin in jang principa (zenska in moski). Prav zato se Gomasio dodaja prehrani, da jo Jang-izira. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 15. maj 2005 Avtor Prijavi Deli 15. maj 2005 seveda, no saj to je pa *teorija*..saj tko kot sem si rpedstavljala in zapomnila. Itak se pol vsega spomnis... jah, najbrz res, ja... da bi bilo tumach taksno razmerje. Porocam, kaj sem spacala, ce bom dons kaj. ja, sezam je blazno jang... pa ni za pretiravat.Najprej ga mormo sicer sprazit, sam pol pa ga nic ne kuhamo in nic, sam pac posujemo ga, kamor nam pase. recimo na kropmir, in glej - res je krompir blazno jin - tako da kar po filingu ves. men je vsec, zato sem hotla tole, ze parkrat mi je prav zadisal...Tud tahini mam rada, si ga clo na kruh mazhem. Sezam mi ful sede. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 15. maj 2005 Prijavi Deli 15. maj 2005 Da, men tut sede sezam!! mi je pa vcasih dost bolj kot sedaj; ocitno en rabim vec tolk jang principa kot nekoc. lahko ga dodas tudi na solate, juho... spagete kot parmezan, etc... Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
julijana 15. maj 2005 Prijavi Deli 15. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>Zakva je pa dobr tole? Če si "zakisaš" telo s sladkarijami ali pa kavo, poješ eno žličko gomasia in se počutiš bolje. Citiraj fish is mute-fish knows everything-G.B. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 15. maj 2005 Avtor Prijavi Deli 15. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>Da, men tut sede sezam!! mi je pa vcasih dost bolj kot sedaj; ocitno en rabim vec tolk jang principa kot nekoc. lahko ga dodas tudi na solate, juho... spagete kot parmezan, etc...Ja, saj sem napisala, pa sem zaprla namest popravila - da ni kul ga konstantno furat, ker je zlo mocen, navadno ti prav zapase, ko ga rabis.. Ni nujno da sicer rabis jang princip, morda gre za trenutno stanje, recimo glavobol, prebavne motnje, na vse to ugodno vpliva. Pa na ciscenje, izlocanje strupov. <{POST_SNAPBACK}>Če si "zakisaš" telo s sladkarijami ali pa kavo, poješ eno žličko gomasia in se počutiš bolje. Ja, tud, pa clo proti nespecnosti bojda pomaga. Sam je res treba tko, eno zlicko...Men je to vcasih prav pasal, po zlicki jest..Uh zdaj ga pa ze leta nisem, kar pozabis, no zadnjic pa mi je padel v glavo. Moram se mal poglobit, se spomnit, saj sem ze vedla se kaj o sezamu tud -ima ziher se kaksno mocnejso simboliko...nenazadnje zaradi legende o ali babi 'sezam, odpri se!' - torej vrata v nekaksno bogastvo, izobilje itd.Mora torej bit se kaj... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 15. maj 2005 Prijavi Deli 15. maj 2005 da, ima kar nekaj koristnih mineralov, etc... in kot vsa hrana doloceno vibracijo! Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 15. maj 2005 Prijavi Deli 15. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>v bistvu zacimba namesto soli, ki jo uporabljajo v makrobioticni kuhinji.zelo okusno in manj skodljivo kot navadna sol. (nekako ze cutim stanetovo blizino.... )ce znas anglesko ti vse pise na tem sajtu, katerega povezavo sem dala. Če že, praži oboje nad temperaturo razpada C vitamina in dobiš močan antioksidant v obliki amorfnega ogljika Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 15. maj 2005 Avtor Prijavi Deli 15. maj 2005 nisem ga naredila... pha, pa tak sem zganjala, a ne?! ampak saj ga bom, no, kwa tolk tezite! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 15. maj 2005 Prijavi Deli 15. maj 2005 mors!! Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
katu 16. maj 2005 Prijavi Deli 16. maj 2005 Jaz gomasio delam po tem receptu: Prepražena sezamova semena malo zdrobim, nato pa dodam 10 - 20 % prežgane soli (torej približno eno žlico soli na 100 g sezama) potem pa še vse skupaj še enkrat zmečkam.Mljask pa dober tek! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 16. maj 2005 Prijavi Deli 16. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}> Če že, praži oboje nad temperaturo razpada C vitamina in dobiš močan antioksidant v obliki amorfnega ogljika in kje je ta temperatura? Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 16. maj 2005 Prijavi Deli 16. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>nisem ga naredila... pha, pa tak sem zganjala, a ne?! ampak saj ga bom, no, kwa tolk tezite! Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 16. maj 2005 Prijavi Deli 16. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>in kje je ta temperatura?Nad 225°C . Toda, pri sezamu ti ni potrebno nič meriti, ker je vrelišče sezamovega olja nad to temperaturo in Kitajci ravno to dejstvo izkoriščajo za pečenje v voku Si že pozabila, biokoda je do 65°C zdrava, od 65° do 225° je bolna, nad to temperaturo pa ni več ne eno ne drugo, ker je ni več Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 16. maj 2005 Prijavi Deli 16. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>Nad 225°C . Toda, pri sezamu ti ni potrebno nič meriti, ker je vrelišče sezamovega olja nad to temperaturo in Kitajci ravno to dejstvo izkoriščajo za pečenje v voku Si že pozabila, biokoda je do 65°C zdrava, od 65° do 225° je bolna, nad to temperaturo pa ni več ne eno ne drugo, ker je ni več pozabila, ja.jem sol vedno navrh potreseno hladno... se pravi: ce peces v voku nimas nic od tega, ampak ti vsaj skodi ne? Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 16. maj 2005 Prijavi Deli 16. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>pozabila, ja.jem sol vedno navrh potreseno hladno... se pravi: ce peces v voku nimas nic od tega, ampak ti vsaj skodi ne?Ne, v voku površino pregreješ nad 225°, notranjost pa ostane praktično surova, pod 65°, če delaš pravilno in hitro. Seveda pa nima smisla soliti prej, ker ostane sol vedno na površini in biokodo površinsko uničiš.Torej, vok + soljenje po pečenju je super, ker dosežeš učinek presne hrane Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 16. maj 2005 Prijavi Deli 16. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ne, v voku površino pregreješ nad 225°, notranjost pa ostane praktično surova, pod 65°, če delaš pravilno in hitro. Seveda pa nima smisla soliti prej, ker ostane sol vedno na površini in biokodo površinsko uničiš.Torej, vok + soljenje po pečenju je super, ker dosežeš učinek presne hrane ja vok je itak zakon sploh za take kt sm js, k se mi ne lubi cev dopovdan po kuhni motovilit pa pacat neki in hrana iz voka je božanska Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 16. maj 2005 Prijavi Deli 16. maj 2005 stane thanx Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 11. junij 2005 Avtor Prijavi Deli 11. junij 2005 heh, no saj sem manj kot en mesec rabila za tole. Skratka, vceraj sem se ufurala v momentu in sprazila sezam in sol.najprej sem dala sam sezam. sem mal tuhtala, pismu, a se da kaj olja?Pa valjda se ne da, ker je ze sezam masten.In pol postekam, da aha! najbrz se zato tud sol prazhi, da 'ven potegne' mal iz sezama..Tako sem ze VMES dodala sol (in je nisem sam na koncu dodala nesprazhene).Ko je zacel mal 'rjavet', sem ugasnila plin.Skoz sem imela cist najmanjsi ogenjcek.kakih 15 minut al kaj tacga sem to prazhila (v bistvu ne vem tocno kolk casa, nisem nic na uro gledala, sam je bilo mal dlje, kot sem si predstavljala).Pol sem pustila pokrito v ponvi, da se cist ohladi.No, do danes se je pac ze shladil. In zdaj MitjA... 'stiska'... 'tre' (pismu ne najdem ta hip pravega izraza) v takem moznarcku.Sem kar dost dala, tako da je moral v dveh rundah.zdaj bom dala pa v stekleno posodico od apikomplexa. Saj s temle si ne bo mogel nihce kaj dost pomagat - ker pojma nimam, kolk casa sem delala, kdaj sem dodala sol, niti kaksno razmerje je obojega.Sem kar mal po filingu. No saj zato pa se tko redko oglasam v kakih receptih in teh temah, ker jaz tko kuham kot risem... po filingu, impulzivno in nic ne merim, redko na kako uro gledam in tko... se poskusam ne, pac pa sam voham.No, tale gomasio dishi dbest. Probala ga pa se nisem.Ga grem zdajle.Dober je. Morda bi lohk mal manj sprazhila sezam, sam pol se pa eni ne bi. Po mojem sem ga dala mal prevec za tisto ta majhno ponvico.Slan je pa glih prav, sem se bala da bo prevec, je pa skor morda se mal premal.Nad. Kok to pase po krompirju.jes, evo, bom pa dons krompir po kakem mescu.men krompir sploh ne zadishi, sem imela pa obdobje, ko sem ga parkrat po 10 kg kupila in smo vsega pojedli. Sicer pa ne shizim blazno na krompir, se vid, da nisem cist prava slovenka. Obozujem tahini... me zanima, kako se pa to naredi oz. ce se ga lohk sploh spravis sam delat. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 11. junij 2005 Avtor Prijavi Deli 11. junij 2005 <{POST_SNAPBACK}>zdaj bom dala pa v stekleno posodico od apikomplexa.NATANCNO za posodico od apikomplexa ga je. Ko sem prej govorila o merah in tem - evo, ce bi merila, racunala in vse, sem ziher, da ne bi tkole se izslo.Hudo. In ful je dober.Zdaj sem ga ze parkrat mal. Kok dobr, da sem se ufurala vceraj. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 12. junij 2005 Prijavi Deli 12. junij 2005 Nad -----------Nad. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 12. junij 2005 Avtor Prijavi Deli 12. junij 2005 ful nad , komaj cakam da kavo spijem, da ga bom eno zlicko. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.