Aliana 13. julij 2005 Prijavi Deli 13. julij 2005 mi je pa okus in tekstura ful znana... pa nimam pojma odkod.. jedla skor ziher se nisem tega.. Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 14. julij 2005 Avtor Prijavi Deli 14. julij 2005 <{POST_SNAPBACK}>ste me s temle zdaj cist ... jutr takoj x!x * aja - kako zdaj tole stanetovo sol dodam ...vmes, na konc, obakrat ... Jaz sem jo prvic dala prazhit kar k sezamu, mal kasnej, zdaj sem pa vsakic posebej sol sprazhila. Ko je bila ze sprazhena in je mal odstala, sem jo stresla k sezamu, premesala, pokrila in pustila cez noc (ker to zmer zvecer packam ).Zjutraj zmixam. Soli nic vec ne dodajam. Je je itak ze dost, sam tko mora bit, ker je to sezamova SOL in ne sezam z mal soli. Aliana je mroda se na konc dodala, ker se ji je morda zazdelo, da je je mal mal - al kaj tacga...Prvic pac mal poeksperimentiras. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 14. julij 2005 Avtor Prijavi Deli 14. julij 2005 <{POST_SNAPBACK}>mi je pa okus in tekstura ful znana... pa nimam pojma odkod.. jedla skor ziher se nisem tega..pa si, raznorazne sladice imajo sezam not, vse tele ploscice in tole, s tem da je tisto sladko (vendar tud tam mora ziher bit sol notri).Pa tudi - velik potujes, sezam je zlo prisoten v razlicnih kuhinjah. Sol je pa prakticno v vsaki jedi... pa pol dobis en tak znan okus. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 18. julij 2005 Prijavi Deli 18. julij 2005 Gomasio??? Jaz tudi, jaz tudi Takoj jutri grem v akcijo, se pravi nabavo sezama Že leta uporabljam sezamovo hladno stisnjeno olje za peko piščanca. Ma da bi si še angelci prstke oblizali! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 18. julij 2005 Prijavi Deli 18. julij 2005 <{POST_SNAPBACK}>ste me s temle zdaj cist ... jutr takoj x!x * aja - kako zdaj tole stanetovo sol dodam ...vmes, na konc, obakrat ... Hej, Mateja, jaz sem jo na koncu se eno zlicko dodala za 'kodiranje'.. ce sem prav razumela Sstaneta, naj bi tko tud delovalo.. ce je pac hrana narobe posoljena, jo dodatno kodiras s Ssoljo.. in glede na to, da je tista vmes bila na previsoki temperaturi zazgana, sem sklepala... (Sstane, ce beres tole.. a mam prav ) Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bast 21. julij 2005 Prijavi Deli 21. julij 2005 hm, sezamova sol (in ne sezam s soljo), pa kr z žličko se lahko je?.. men je izpadlo mal grenko (pa nisem zažgala sezama) ... pa bl pasta kot prah (kot piše na pozitivkah..)... ma ni ratal tko fuuuul dobr kot sem se ufurala, da bo.. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 21. julij 2005 Prijavi Deli 21. julij 2005 tnx aliana kolk sem dons dobr gomasio nardila Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 21. julij 2005 Prijavi Deli 21. julij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Hej, Mateja, jaz sem jo na koncu se eno zlicko dodala za 'kodiranje'.. ce sem prav razumela Sstaneta, naj bi tko tud delovalo.. ce je pac hrana narobe posoljena, jo dodatno kodiras s Ssoljo.. in glede na to, da je tista vmes bila na previsoki temperaturi zazgana, sem sklepala... (Sstane, ce beres tole.. a mam prav )Imaš Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 18. avgust 2005 Prijavi Deli 18. avgust 2005 Končno naredila! Samo... mal mastno pa nekako nič suho ne deluje. Kot arašidovo maslo. Ali drobtine pocvrte na maslu. Zaprla sem ga v stekleno vazico oz v več majhnih, ena je na sliki.In dala v hladilnik, ker imam občutek, da lahko glede na konsistenco še žarko postane . Kako more izgledati tale gomasio?Mora biti prah? Dober pa je Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. avgust 2005 Avtor Prijavi Deli 18. avgust 2005 pasta?uh jaz sem pa hotla pasto, 'tahini' nekaksen pol?ne vem zakaj, morda sta dali vec sezama, sezam je masten....drugac je bolj prasnat kot pastast, ja... jaz ga ne dam v hladilnik, sam ga ne naredim naenkrat ful, nekje celo rpavijo da je sam 8 dni rok trajanja (sam se ne pustim motit, sem imela ga ze veckrat dlje), ker ja, lohk rata mal zharkast. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 18. avgust 2005 Prijavi Deli 18. avgust 2005 Marsa Ah ne, 8 dni trajanja? Kar nekaj sem ga naredila.... Razmerje pa 12:1, na 24 žlic sezama (vrečka 100g) 2 žlici soli, spražila vsako posebej, potem ohladila, oboje dala v mlinček in zmlela.Lahko bi na kruh mazala. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. avgust 2005 Avtor Prijavi Deli 18. avgust 2005 ne skrbi, jaz sem ga imela velikokrat velik dlje. Me je presenetilo, ko sem to nekje prebrala (8 dni).Pol ga pa po zlici jej, sam ne vec kot recimo 3 dnevno.Pa kot darilo je dbest.zdaj je tud kul, ko ni vec tko vroce - ker je zlo jang... jaz sem ga na morje trockala, pac, kot za prvo pomoc, recimo kot med... pa mi sploh ni zadishal - ker je bilo prevroce.tu mi je pa spet sedel. naredila sem ga ze pred morjem, torej je ze vec kot mesec od tega, pa je se cist ok. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 19. avgust 2005 Prijavi Deli 19. avgust 2005 tud jaz nardila gomasio. jasno, da je masten, saj zato pa iz sezama delajo olje. ugotovila, da je grenek......pa ga nisem preveč spražila....mogoče je bil že mal prestar. sam vseeno je ok...če odštejem, da sem dala preveč soli ....zdej ga moram pa previdno dozirat....pa po žlici se ga sploh ne da jest. kar se pa mletja tiče, mislim, da je treba mlinček sam parkrat zavrtet, pa je že dovolj. če se ga preveč zmelje, pa jasno nastane pasta. kot pri kikirikijih. če jih zmelješ v kavnem mlinčku, dobiš čist navadno kikirikijevo maslo. Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 19. avgust 2005 Prijavi Deli 19. avgust 2005 Ja verjetno sem res preveč mlinčkala vse skupaj Danes sem za kosilo meddrugim naredila radič s pogretim fižolom, olivnim oljem, balzamskim kisom, posolila z sezamovo soljo in po vrhu malček poribala korenino hrena Dobro za pošizit Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 27. avgust 2005 Prijavi Deli 27. avgust 2005 js tud nardila....končno se mi zdi špica, pa nč preveč ni masten al kej....sicer ne vem kok more zgledat, sam po občutku se mi zdi da je ok....pa kok dober......sej ne morš nehat jest .......na krompirju in na piščancu čist nora zdej Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 27. avgust 2005 Avtor Prijavi Deli 27. avgust 2005 a ne no! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 27. avgust 2005 Prijavi Deli 27. avgust 2005 ma ja no.....sm ž ful dolg hotla nardit, pa nism nikol u štacuni spomnla da b sezam kupla včeri sm se pa dobesetno zaletela v njega, pa tud mi ni prec uštekalo.....pol sm pa tud kr spacala, pa mal me je blo strah ka ze en vrag bo vn pršu k niti približne predstave nism mela ka bi naj sploh blo pa je kul res, a je to to, ne vem, sam men je všeč, tk da najbrž je že..... Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 27. avgust 2005 Avtor Prijavi Deli 27. avgust 2005 saj nihce ne 've'... pac, probas...saj si vidla... ce je super, je ze pravsnji pol itak. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 16. oktober 2005 Prijavi Deli 16. oktober 2005 a ima kdo izkušnje...rok trajanja... ga nisem dala na hladno ampak na polico z začimbami...glede na to da je sol zraven sem bila popolnoma brez skrbi, da se mu nima kaj zgodit danes ga pa odprem pa je nekam čudn :xx!: Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 16. oktober 2005 Prijavi Deli 16. oktober 2005 hmm.. maščoba, ki postane žarka? Jaz sem tud ravno danes vrgla stran eno posodico.. kaka 2 meseca starega.. Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 16. oktober 2005 Prijavi Deli 16. oktober 2005 možno...torej šola za drugič...je treba dat na hladno najprej sem hotla napisat, da nisem delala z maščobo, pa ma menda že seme samo dost v seb Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 17. oktober 2005 Avtor Prijavi Deli 17. oktober 2005 ne sam na hladno... porabi, vrzi stran, ce nisi.sem v zacetku nekje napisala, da bojda 8 dni, sam to je brez veze, ker sem ga ze veckrat imela precej dlje.a ne vec kot mesec, recimo, to ziher ne. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 17. oktober 2005 Avtor Prijavi Deli 17. oktober 2005 <{POST_SNAPBACK}>ma menda že seme samo dost v seb ja menda ne!ce OLJE delajo iz njega, iz cesa ce pa bit. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 17. oktober 2005 Prijavi Deli 17. oktober 2005 sej ..problem je sam to ker ga daš na prafaktorje ko ga zmelješ, speštaš.... cel ne postane žaltav...menda če ga temeljito ne zdrobiš preživi celo prebavni trakt Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 17. oktober 2005 Prijavi Deli 17. oktober 2005 Jah, jst sm se tut to spravla delat, sam se mi ga ni dalo speštat, pa sm pol mela kr v odprti posodici praženo seme s soljo (nič zmleto). Je bilo ful dobro, sploh po pečenem krompirju, korenju ipd. tut na špagete in solato sem ga stresala, res ful okusno, čist neki posebnega. No, na koncu mi ga je malo ostalo, sm ga kr na luftu pustila par dni, pa se je sezam zmehčal - tak bljakast okus, kt stare (vlažno mehke napolitanke :xx!: Sm ga preč zagnala. Tko da, pomoje ga je dobro sproti pripravljati, al pa vsaj kokrtolkr sproti. Ja, pa še neki: zadnč sm bla v Prekmurju in sm si zgrebla ful noro dobre bučnice golice (to so take bučnice k rastejo kr brez lupine in jih ni treba nič lupit) - iz njih delajo bučno olje.Anyway, same bučnice so dobre kr tko mal zobat, sam pražene pa... ljudje moji, to je šele dobro Sm jih kr tko na suho prepražila (kt sezam) v teflonski posodi, da so zadišale, pa odstavila. Nič solila. Paše skor povsod zraven, isto kt sezam. No, k sm glih pr Prekmurju, so nam tam ponudili lokalno specialiteto: domače bučno olje, k so ga mal posolili, zrave pa narezali domač kruh. Pol pa pomakcaš kruh v olje in ješ - božansko dobro, res, pa kalorično da vzhajaš kt kvas tut . Je dobro piti zraven kak kisel vinček, če ne pomoje kozlaš kt vidra. Jst sm ga mal jedla, zarad kalorij, jasno. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.