Skoči na vsebino

Gomasio


Recommended Posts

  • Komentarji 79
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

TNX Marsa :palec:

 

Sm mal prečekirala, parkrat skor v luft skočila zarad nedoslednosti, ampak se je vmes že razjasnilo kako pa kej.

 

Zdej je cena 1.700 sit za liter bučnega olja, 900 sit za pol litra. Znamko sm pa pozabla. Bom doma pogledala pa pol dopisala.

 

xsrcx

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 10 months later...

Jaz sem gomasio vcasih imela vedno doma. Ampak potem sem za nekaj casa nehala. Recepte sem posodila teti in stricu, ker je bratranec postal vegetarijanec in seveda se je vse vesolje trudilo okoli njega, da bo uzival cim bolj pestro in primerno hrano (kdo je zame skrbel, ko sem nehala meso uzivat, pa nisem mela pojma kaj nej zdej konzumiram, da bo zdravo), med njimi tudi knjigo od Ice SItarovasnik, kjer je bil recept za gomasio. Sezam imam pa ze ene pol leta doma, ampak ga nisem hotl ait pacat, ker ga nisem zezela pokvarit..in sedaj sem nasla tolele temo. S tem ste me pa tko razveselili. Zdej je gomaso ze u loncku, caka na uporabo, prow supr ste.

 

Drgac pa je boljse, da se gomasio da v terilnik in se ga tre, namesto zmelje in v tem primeru je prašnat namesto kašnat.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 2 months later...

Gomasio

četrtek, 13. maj 2004 @ 09:57 CEST

Objavil: Marjana Gomasio je mešanica sezamovih semen ter soli, ki jo precej uporabljajo na Japonskem. Je dober način, kako zmanjšati uporabo soli, hkrati pa doprinese k okusu. Gomasio je tudi ena od osnovnih sestavin makrobiotičnega jedilnika.

 

- 3 žlice sezamovih semen

- čajna žlička morske soli

 

V razmerju 10 proti 1 (po nekaterih receptih celo do 20 proti 1) dajte semena in sol v majhno, težko, suho ponev na srednji ogenj. Pražite ob stalnem mešanju 3 minute ali dokler mešanica rahlo potemni ter semena pričnejo pokati. Odstranite z ognja in zmeljite v dokaj fin prah (lahko npr. v kavnem mlinčku, vendar je seveda dosti boljše, če to naredite v terilnici).

 

 

 

Vsako zrnce soli se prepoji s sezamovim oljem, le-to pa s svojimi sestavinami krepi živčni sistem ter nevtralizira kislost telesa oz. krvi, medtem ko morska sol spodbuja izločanje prebavnih sokov in stimulira celotni metabolizem. Sezam je tudi bogat z lecitinom, kalcijem ter drugimi minerali, vitamini in aminokislinami.

 

Gomasio se lahko uporablja za juhe, solate, zelenjavo, žitarice oz. kadarkoli bi uporabili sol.

 

Hranite v neprodušno zaprti posodi, na hladnem in suhem, vendar ne dajajte v hladilnik. Mešanica drži nekaj mesecev, ne smemo pa je hraniti predolgo, ker lahko postane žarka.

 

 

Vir: internet

 

Več informacij: http://www.macrodiet.com/Gomasio.shtml

NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 1 year later...

evo dons sem se lotla spet po stotih letih. xokx

 

(se ni zmixan, zdej bom sele ugasnila plin)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...



  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...