smrketa 16. maj 2005 Prijavi Deli 16. maj 2005 Kupila sem to pasto in sem mislila, da se jo namaže na kruh kot marmelado, da je sladka; ker je iz posušenih marelic - posebna vrsta (no, na ovitku piše iz sliv; prodajalka je rekla, da so najbrž falili ...). Že ko sem prebrala, da vsebuje fuuul velik delež morske soli, sem bla ful začudena ... Probala sem jo namazat na kruh, pa je tok ogaben okus, da skoraj bruhaš ... In slano za pop. Tako slano, da to res ni!!! Ali kdo ve, kako se to pasto uporablja? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 16. maj 2005 Prijavi Deli 16. maj 2005 umeboshi so slive (to pomeni ime), ceprav so v bistvu neke vrste marelic.prihajajo iz japonske in se jih vlaga, ko so se zelene.vecinoma se uporabljajo v obliki paste (to si si ti priskrbela, mislim!) zamarinade, kot zacimba pri mnogih jedeh in kot napitek ( zganje).napitek je digestiv (torej za boljsi tek), umeboshi slive imajo pa zelo bogato zgodovino tradicionalne uporabe-od zdravilstva (proti diareji, crvom, slabosti, nejescosti...do blazilnega upliva na jetra, zdravilo za macka, proti bolecinam...itd itd.) do kozmetike - kjer s je uporabljal kot fiksir za barve. ne vrzi jih stran, ker so zdravilne, ampak mogoce bi morala malo prilagodit uporabo..je res, da jih japonci jedo za zajtrk- skupaj z rizem, slano juho in ostalimi zadevami, ki namtradicionalno malo manj disijo zjutraj... predlagam, da dodajas to pasto v omake, k jedem, kjer bi se dobro podal tak kiselkast okus.uporablja se minimalne kolicine, npr. ob sushiju v rizevih kroglicah ( ceprav to bolj slive same, kot pasta....)so tudi alkalne in cistijo telo. dober tek! 1 Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 16. maj 2005 Prijavi Deli 16. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>umeboshi so slive (to pomeni ime), ceprav so v bistvu neke vrste marelic.Ej, to je pa v stilu tistega,ko vprasa Janezek oceta: Oci, zakaj so te slive rozaste barve ?Zato Janezek, ker so se zelene. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 16. maj 2005 Prijavi Deli 16. maj 2005 Da, tinka ti je dobro napisala!!sam jih tudi uporabljam ze vrsto let, ceprav samo obcasno.Zelo jangizirajo hrano in menda so res zelo zdravilne. vecina bolezni je JIN (ne vse) in umeboshi slive so ZELO jang.Ne sme pa se pretiravati, saj ce jih pojes prevec lahko dehidriras!Zato je zmernost tudi pri teh slivah primerna.Susene so menda na zelo mocnem soncu.-----------Kupila sem to pasto in sem mislila, da se jo namaže na kruh kot marmelado, da je sladka; ker je iz posušenih marelic - posebna vrsta (no, na ovitku piše iz sliv; prodajalka je rekla, da so najbrž falili ...). Že ko sem prebrala, da vsebuje fuuul velik delež morske soli, sem bla ful začudena ... Probala sem jo namazat na kruh, pa je tok ogaben okus, da skoraj bruhaš ... In slano za pop. Tako slano, da to res ni!!! Ali kdo ve, kako se to pasto uporablja? 1 Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tai-chi 16. maj 2005 Prijavi Deli 16. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>predlagam, da dodajas to pasto v omake, k jedem, kjer bi se dobro podal tak kiselkast okus.uporablja se minimalne kolicine, npr. ob sushiju v rizevih kroglicah ( ceprav to bolj slive same, kot pasta....)so tudi alkalne in cistijo telo.dober tek! jst uporabljam se miso, umebosi kis (posebej dober za zeljnate juhce) meni osebno nardijo ti dodatki zelo dober okus. Umebosi pasto vzamem eno zlicko ce sem kaj bolna. se kaksni recepti is tega podrocja:http://www.ivu.org/recipes/eastasia/ 1 Citiraj Resnično ne more biti ogroženo.Neresnično ne obstaja. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 16. maj 2005 Prijavi Deli 16. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>Da, tinka ti je dobro napisala!!sam jih tudi uporabljam ze vrsto let, ceprav samo obcasno.Zelo jangizirajo hrano in menda so res zelo zdravilne. vecina bolezni je JIN (ne vse) in umeboshi slive so ZELO jang.Ne sme pa se pretiravati, saj ce jih pojes prevec lahko dehiriras!Zato je zmernost tudi pri teh slivah primerna.Susene so menda na zelo mocnem soncu.-----------Opa, zopet si odkril elektrolite Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 16. maj 2005 Prijavi Deli 16. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>dober tek!Tinka, pozor, to o 65°C velja za vsako začimbo, ne glede na to, kakšna sol je zmešana z njo x!x Če je pa ta marmelada kuhana že v postopku priprave, jo raje pusti pri miru Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 16. maj 2005 Prijavi Deli 16. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>Kupila sem to pasto in sem mislila, da se jo namaže na kruh kot marmelado, da je sladka Tinka je fajn napisala. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
smrketa 16. maj 2005 Avtor Prijavi Deli 16. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}> umeboshi so slive (to pomeni ime), ceprav so v bistvu neke vrste marelic. Se zgodi ... Moja majčka je rumena, ker je zelena Namen je bil že dober Torej je ta pasta bolj dodatek, ne pa glavna jed ali kaj takega. Hvala sicer vsem za vse napisano, sam še vedno ne vem lih najboljš, kam z njo. Ja, in kot razumem, se jo doda jedem ful malo ... Ker je zelo močna. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 16. maj 2005 Prijavi Deli 16. maj 2005 vis dbest da si me spomnila v bistvu Smrketa, jaz si bom tud ubodla...Moja sestra tamalemu tole daje, ce je kaj bolan, pa tud tko sicer, ce je kaj pomanjkanja energy pa to, pa za prebavo se mi zdi... za vse zivo je bojda... saj pol se navadis na te okuse... po eni strani so nam cudni zato, ker so nam cist neznani, po drugi zato, ker ima vsakdo neko svojo predstavo, tretjic pa zato, ker smo tolk zapackani z raznoraznostmi, da psloh ne cutimo vec okusov...folk mora dodat sto veget, da jim je okusno, halo! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
smrketa 16. maj 2005 Avtor Prijavi Deli 16. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>saj pol se navadis na te okuse... po eni strani so nam cudni zato, ker so nam cist neznani, po drugi zato, ker ima vsakdo neko svojo predstavo, tretjic pa zato, ker smo tolk zapackani z raznoraznostmi, da psloh ne cutimo vec okusov... Upam, da se boš kmalu navadila okusa. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 16. maj 2005 Prijavi Deli 16. maj 2005 saj men je to dobr! men so vsec taki slankasti nenavadni al pa grenkasti al pa kiselkasti al pa brezokusni okusi. men je to glih dbest, glih zarad tega, zarad cesar je dbest, cutim vse to bogastvo not... tko nekak...*zdajle bi mi prav pasal eno zlickico tega pozrckat... *Tole me spomni na nek svoj pripetljaj; pridem v trgovino, kupim avokado, pa me prodajalki nejeverno gledata, pol pa le vprasata, ces, kako se pa to je, ker da one so ga olupile pa vanj ugriznile, ces, sadez!!! :D Jasno, to je pa pol tko kot da bi v putr ugriznil, jasno da jim ni blo vsec... So pricakvale kaj sladkastega, socnega, to pa nekaj mastnega pa brez okusa!!! x:px a ni mega? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 16. maj 2005 Prijavi Deli 16. maj 2005 popolnoma razumem in prikimavam Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 16. maj 2005 Prijavi Deli 16. maj 2005 verjamem, sem ugotovila, da imava v nekaterih receh zelo podoben okus. (tam zelisca, rukola, pa se kje je bilo kaj tacga...)... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 16. maj 2005 Prijavi Deli 16. maj 2005 ja, mali mega uzitki... ja v bistvu itak vse jem. sem nekje drugje to napisala, pa sem mislila tu.no, v glavnem: vsi okusi, pa se tisti, ki jih ni...ce je zanimiva struktura mogoce firbec, ampak itak so obdobja: enkrat bi samo rdeco peso, enkrat pa bucno olje.vedno pa cesnje in vso grenko zelenjavo. Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 16. maj 2005 Prijavi Deli 16. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>enkrat bi samo rdeco peso, enkrat pa bucno olje.vedno pa cesnje in vso grenko zelenjavo. pa to !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!jaz sem leta shizila na rdeco peso!! pravzaprav se zdaj, ceprav je ze pol leta al kolk nisem jedla... sam ko mi pa zadishi!!! cesnje pa vedno!! ma kaj vedno, tista dva dni ko so! :xx!: Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 16. maj 2005 Prijavi Deli 16. maj 2005 saj bo. kmalu!sem ze pojedla eno roza zeleno s okusom po bledem zelo razredcenem cesnjevem soku Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 16. maj 2005 Prijavi Deli 16. maj 2005 Kaj pa cherry, ni dober Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 16. maj 2005 Prijavi Deli 16. maj 2005 fak vis jaz pa tega nocem... trmarim do 'konca' - do pac zrelosti ('ko so')... sam ne maram crnih, pac pa rdece. joooj... cesnje... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 16. maj 2005 Prijavi Deli 16. maj 2005 ja saj jaz tudi cakam...meni je tole brez zveze. je stric prinesel eno pest tehle taprvih za tamalo sestricno bolj za pokazat kot kaj drugega...sem ugriznila v pol, lih toliko, da sem ji pesko ven pobrala, pa me sploh ni privlacilo. cherry...niti ne!a ni to za dekadentne angleske dame pa za kuhat? Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 16. maj 2005 Prijavi Deli 16. maj 2005 Ali pa maraskino, mislim da je iz višnje Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 13. maj 2012 Prijavi Deli 13. maj 2012 vis dbest da si me spomnila v bistvu Smrketa, jaz si bom tud ubodla...no nisem si (še). ampak osvežujem (med drugim tud zato, da me mal spomni)..... zdajle bi mi pasal kak v tem smislu nenavaden okus... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 15. maj 2012 Prijavi Deli 15. maj 2012 evo sem si kupila in tudi probala *to čudo*. v bistvu ni čisto tako kot sem si rpedstavljala; sem mislila da je vseeno bolj gostljato, mal morda podobno misu po strukturi, se pravi bolj 'slivasto', ker se tukaj to 'prodaja' kot umeboši slive, je pa že po strukturi videti, da so res bolj marelice.Me ne čudi, da nekomu ni všeč oz. da ga totalno šokira okus (še posebej če recimo ne šizi na slane okuse ali jih celo ne mara preveč), ker res zgleda kot nekakšna marelična marmeladka. Skratka, je bolj rahle strukture, kot pa sem si predstavljala.Slano je ful, kar kul okus, sem včeraj mal po žlički samo picek probala, no prejle sem si ga pa namazala na stiropor/hostijo in je pa še meni bilo čist rpeslano in sem se še posmejala, kako je katera mislila, o, super, marmeladka in si jo namazala na kruh, potem pa ta čisto deseti okus (proti temu kakor zgleda). Vendar pa moram rečt, da je učinek pa enkraten in takojšen. strahotno sem se namreč počutila pa sem še rekla no pa da vidimo, če res kej dela.In je res boljše, po 10 minutah, ne morem verjet. vendar naslednjič si morda kupim kar cele, pač te marelice - in ne paste. skratka, fajn stvar, samo si je treba čisto na tenko namazat, če si slučajno kdo misli mazat na kruh. si pa predstavljam to z rižem, da mora ful pasati, kot je zgoraj v enem starem postu napisala Tinka. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.