Skoči na vsebino

šaolinske vaje in nasveti

matjazz

Recommended Posts

Ja tinka ne vem kako je blo v tvojem primeru. Ampak nekatri lahko res izrazijo toliko ljubezni do vsega kar se dogaja okoli njih (ne zdej mislit mene), da jih nibena divja žival sploh noče napast. To pa zato, ker lahko ljubezen premaga vsako sovraštvo in je najmočnejša sila v celotnem univerzumu.
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 82
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Imam knjigo Popoln sistem samoozdravljenja (taoist6ične notrenje vaje) od Dr.Stephen Thomas Chang-a. V njej je polno vsega:

- temeljna načela,

- notranje taoistične vaje (zmaj, tuger, medved, orel, opica... potem še jelen, žerjav, želva....)

- Taoistične vaje meditacije, kontemplacije in dihanja

Ne vem sicer ravno za šaolinske vaje... moram pogledat kaj to je, ker mislim, da sem nekje v knjigah zasledila tudi to... Sicer pa ima Mantak Chia tudi take stvari... Malo pobrskaj v knjižnici ali pa enostavno poglej kaj imajo v tvoji knjižnici čez COBISS sistem. Vpišeš avtorja in ti vrže ven vsa dela, ki jih imajo. Pri nas ji imajo veliko.

No medtem se pobrskala po netu kaj je shaolin zadeva.... je iz TAO in iz Budizma... oboja filozofija je noter, tako da ti gornja lioteratura (TAO) lahko kar precej pomaga. Telesne vaje in energetske vaje in meditacije so po mojem itak vzeli iz TAO, filozofija pa je najbrž tudi iz budizma... I guess....

Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.

Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.

Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

Če se ti zdi TAO taprava stvar in iščeš take osnovne vaje in meditacije, ti predlagam da začneš z meditacijo notranjega smehljaja in mikrokozmične orbite.

Za fizične vaje pa imaš vaje po vzoru živali...

Če ni to naključje daisy?

JAZ mam doma točno to knjigo od Stephena Changa popolni sistem samozdravljenja. Neverjetno. Je take rdeče barve. Not maš pa vaje po vzoru živali, ki se ujemajo z naravnimi elementi in pol še vaje za oči, možgane .....

Saj so tud tiste vaje dobre, ampak jaz bom probal nekaj v stilu Tai-chija. Če te pa boli Npr. želodec ali kateri organ pogledaš v razpredelnico narediš določeno vajeo in se ti stanje takoj poboljša.

Pa tole knjigo smo mi mel pri nas doma kr okol 10 let. Samo jaz sm jo pol našel v dnevni sobi med enim kupom knjig. Jo je pa mama kupila od tistih, ki prodajajo knjige od hiše do hiše. Knjiga je res dobra. Pa še meridijani so not opisani- samo to moreš bit že kr expert, preden se lotiš meridijanov. Drugač je pa dobra knjiga.

dobr, kok nas ma to knjigo pol doma :inocent: js sm jo rabu en čas, tko za veselje, k mam dioptrijo pa sm učke mal razgibal vsake tok....... kaj vem, najbrž nisem delal dost časa, da bi opazu rezultate al pa sploh nisem bil pozoren na to..... x:Dx x:Dx x:Dx
cosmic dancer

Po moje moreš delat vsak dan vaje za oči. In ko gledaš levo-desno, gor-dol, po diagonalah in še kroženje, moreš to delat zelo počasi. Npr če greš z očesom od leve proti desni je dobro da samo ta gib traja tam okol 2-5 s. Odvisno.

Ko se ti oko počasi premika, takrat se ti očense mišice začnejo obnavljat n masirat. Neki v tem smislu. Pravjo, da res deluje.

Ja, ta knjiga je res hecna... Ko sem jo kupila, mi je bila dokaj brez veze in sem jo ruknila v polico.

Sedaj po kaj vem koliko letih miu je pa spet prišla pred oči in mi pride prav ravno zaradi meridianov in podobnih stvari.

Za tai-chi obstaja super DVD, ga imam, je noter 24-tka ....

Imam pa tudi knjigo Toneta Ančnika PEKINŠKA FORMA, kjer je 24-tka lepo prikazana- za učenje. To ti je tai-chi... od samega začetka.

Kaj pa kakšna knjiga o či-gongu? To je tudi taka reč, le da so posamezne vaje, ni v obliki forme..

Te stvari se je najlažje nekje učit, da nekam hodiš in te drugi lepo počasi učijo.... Treba je veliko ponavljat in urtrjevat, da ti "steče" spontano in takrat je res čudovit učinek....

knjige in videi - pospravit - vztrajam x:)x x:)x tud Dogša pravi da za prva tri leta ne rabiš čist nobene literature x:Dx x:Dx poleg tega, si loh zlo blizu tistemu, kar knjiga al pa video prikazuje, pa vseen manjka "tisto"- taglavno, kar lahko samo človek pove ki s tem živi.... x:)x
cosmic dancer

Ja sej shaolin ti kr reklamiraj svoje. Pa ne moreš vedno 100% posnemat svojega učitelja. Kaj si pol naredil kopijo učitelja. Moreš se sam razvit v svoj induvidum.

doba knjiga :palec:

sem jo kupila, ko sem jo rabila in mi je zelo prav prisla.

itak cisto povezana s tai-chi jem in podobnim.

saj je vse podobno, v bistvu - jogijske vaje so zelo podobne vajam v tai-chi ju itd.

glede na delovanje.

(edino so bli mogoce indijci malo bolj leni, ker so taiste vaje delali leze x:Dx )

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

Ql knjiga je res

Ja amapk če hočeš nekatere jogijske vaje delat, moreš met veliko gibčnost in prožnost. Zato jez iščem drugo. Je pa res da so v jogi vaje enostavno podane, ker nimajo gibanjta tako kot pri tai-chiju. Vsak najde nekaj zase.

ja...joga temelji na principu raztegovanja (med drugim) in je bila zame nekaj casa neprimerna,

ker sem rabila misice naredit bolj kompaktne, ne pa dolge ( hrbet konkretno, ga skrcit nekako...).

takrat sem delala tai chi, zdaj pa lahko ze vse x^x

(saj ne da delam vse xrolleyesx ... ampak lahko pa bi! )

Kdo lahko spremeni svet?

ne vem tocno kaj mislis s tem, zelis biti utrujen ali ne..?

hoces reci, da 'ne dela', ce nisi utrujen...?

ce delas tai-chi intenzivno, skoncentrirano, si totalno unicen po eni seansi.

to me utrudi in istocasno okrepi.

meditacije pa me ne utrudijo, me samo umirijo.

Kdo lahko spremeni svet?

<{POST_SNAPBACK}>knjige in videi - pospravit - vztrajam x:)x  x:)x  tud Dogša pravi da za prva tri leta ne rabiš čist nobene literature x:Dx  x:Dx  poleg tega, si loh zlo blizu tistemu, kar knjiga al pa video prikazuje, pa vseen manjka "tisto"- taglavno, kar lahko samo človek pove ki s tem živi.... x:)x

Se ne bi mogla bolj strinjat. Če pa si že "v štosu", ti moeda pride prav, ko že osnove dodobra poznaš.... Jaz sem prišla v skupino pozno in sem morala nadoknadit prvih nekaj slik. Prav takop sem končala prej (zdravstvene reči) in ker nisem hotela vsega skupaj pozabit, sem si kupila CD in knjižico.

Sicer pa si pravzaprav ne predstavljam, kako bi se res prav naučil sam....

Tinka in Matjazz - jogo lahko delaš tudi če nisi prožen. Morda še bolj- ker raztegujejo se meridiani in spodbujajo se energetski pretoki.

Če nisi prožen, torej pomeni, da moraš tisto vajo delati toliko bolj... deluje četudi nisi "raztegnjen do konca". To vem iz prve roke x^x

Pa tudi ni res, da joga ali podobne vaje ne delajo kompaktnih mišic.... Pa še kako, samo taprave vaje je treba delat x:)x

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...