Antoninus 7. januar 2007 Prijavi Deli 7. januar 2007 A ne de.....se strinjam...Pa res bi bilo tudi lepo, če bi znal kdorkoli kaj razumljivega povedati o teh kao mojstrih.Iz vse te zmešnjave tukaj je razvidno samo to, da se nikomur niti sanja ne kaj ali kdonaj bi tile sloviti mojstri sploh bili.....Meni zihr ni tukaj čisto nič jasno.Tudi jaz sem se že vprašal, kdo bi lahko ti strici in tete bili. Prvo na kar pomislim, ko preberem ime vnebovzeti mojstri, so mojstri, ki so bili na Zemlji, pa zdaj niso inkarnirani. Govora je o Jezusu in Mariji. Tam je bila omenjena še Atena. Če gre za grško boginjo modrosti, ne vem, če je sploh kdaj obstajala kot oseba. Mogoče je samo arhetip. Ampak kdo ve? Največ se pa omenja Saint Germaina - ki je resnična zgodovinska oseba. Mislim, da iz 18. st. Zgodovinarji bojda ne vedo skoraj nič o njem, razen da je bil poln skrivnosti. Veliko ugibanja pa malo dejstev. Za ostale pa nimam pojma. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 7. januar 2007 Prijavi Deli 7. januar 2007 Mislim, če je energija zavesti ena, potem je stik z nekim "mojstrom" v resnici stik z lastnozavestjo, ki jo pač deliš z bitjem, ki ta stik že ima.....na koncu koncev z enim vidikomlastne božanskosti....Torej ta stik tako ali tako pride sam od sebe, če razvijaš "lastno" zavest ali bolje povedano, če se razvijaš ne pa blodiš. In s tem ne zanikam, da zna biti nasvet kakšne mojstrske energije zelo dobrodošel.....Je pa res, da je lažje prevaliti krivdo na nekoga drugega kot pa dojeti, da sami ustvarjamosvet. Itak.....Se strinjam, da gre za stik z s samim sabo, ko srečaš mojstra. Ne vem pa, zakaj bi se ga branili, če pride?Pa tudi če vališ krivdo na njega, jo potem vališ nase... Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 7. januar 2007 Prijavi Deli 7. januar 2007 Antoninus, če ti lahko malo dopišem o Saint Germainu. Po Naukih je on sedaj avatar oziroma hierarh Vodnarjeve dobe.Kot Gospod Sedmega Žarka in Hierarh Vodnarjeve Dobe, je Saint Germain zopet uvedel vijolični plamen v dvajsetem stoletju. Vijolični plamen je dar Svetega Duha, ki je prišel do nas s pokroviteljstvom Saint Germaina. Vse od zgodnjih dni Atlantide, ko je bila njena zlato-dobna civilizacija na višku, človeštvo ni imelo dostopa do alkemije vijoličnega plamena. Bil je umaknjen od svečenikov in javnosti zaradi zlorabe in neuporabe plamena na oltarju Templja. Pred 75 leti pa je Saint Germain sprostil vijolični plamen za vse, za ves svet. V času kralja Arthurja je bil inkarniran kot dvorni čarovnik Merlin. V letih 1561-1626 je bil inkarniran kot Francis Bacon, kot zelo cenjen politični filozof. Saint Germain je bil inkarniran tudi kot Oče Jožef. Hvala. Sem zadnjič v knjigarni videl knjigo o Violet flame in podobnih zadevah. Zanimiva zgodovina. Le za Bacona sem malce presenečen. Ima dobre razprave in eseje, pa vendar ne deluje preveč razsvetljeno. Bojda je izvajal mahinacije za vzpenjanje po družbeni lestvici. O njem je bilo tudi rečeno, da je the wisest and most covetous of men. Je pa kot Germain omenjen v biografiji Casanove in v pismih Voltaira. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 7. januar 2007 Avtor Prijavi Deli 7. januar 2007 V takih primerih je najbolje, če zahtevamo, da dokaže svojo svetlobo.Kako pa potem vemo oz. prepoznamo, če je res dokazal pravo svetlobo? Za primerjavo : z energijo ki jo za par korakov porabimo na Zemlji, (bi če bi bila Zemlja čist planet) bili že na drugem koncu planeta. Toliko za danes. Neverjetno. Ali mgoče o tem kje kaj piše na internetu? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lyassi 7. januar 2007 Prijavi Deli 7. januar 2007 Uf, že dolgo nism bila tuki ^^, pa bom nazaj malo ugovarjala. Elohim - danes 51%, jezus je moral še 100% A zares misliš da je se da duhovni napredek v % merit in imet popust? Js vem le to da duhovnost in številke ne gredo skupi, ker v večnosti je čas nepomemben in njegovo poimenovanje tudi, pomemben je za človeka, kar je logično. In zakaj bi mi imeli popust? Vsak mora sam spoznati določene stvari, tako da postane modra duša, ni tuki popustov. Dokler ne razčistimo sami stvari ne bo nič, sami moramo najti način za čistit lastno dušo in energijo. Nikoli ne bomo na isti stopnji nekoga drugega z polovico manj dela kot jo je on napravu, no odvisno od našega talenta. To kar hočm reči, da ni tolko pomembna naša stopnja ampak pot, če poti ne bi bilo bi naš napredek bil brez smisla. In konec koncev js ne rada primerjam ljudi med sabo in razvoja njihovih duš, jas sem kar sem in ti si kar si, najini poti sta različni in izkušnje, tako kot od vsih drugih. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 7. januar 2007 Prijavi Deli 7. januar 2007 Še malo o Vnebovzetih Mojstrih, ti me učijo, da naj bomo pazljivi in sila natančni pri raznih svojih željah. Vedno naj prošnje končamo z : naj se zgodi po Božji volji , ne naši. Tole po mojem fouš razlagaš. Če si nekaj zaželiš in na koncu rečeš, naj se zgodi po božji, ne tvoji volji, je tako, kot da tistega na koncu nisi rekel. se soočimo z omejitvami našega notranjega bogastva, ki nam preprečujejo, da uspešno dokončamo načrte. V kakšni hudi krizi, ko se začnemo spraševati čemu se nam dogaja, kar se nam in o smislu vsega skupaj, lahko takšna vprašanja sprožijo fazo povezovanja naše volje z božanskim načrtom – čist si u kurcu in predaš svojo voljo v božje roke. Enostavno več ne skušaš razmišljati racionalno, ampak narediš po občutku. Ta ena izbira, narejena v veri in zaupanju, omogoča božanski avtoriteti, da vstopi v naš lajf in spremeni naš boj v uspeh, naše rane pa v moč. Ne glede na to, ali predamo svojo osebno voljo bogu zavedno ali nezavedno, se gotovo srečujemo s takšnnimi situacijami. Ko v sebi po številnih neuspehih rečemo –Bog, sedaj ti prevzami moje življenje – se začnejo srečni slučaji, nove veze ..., ampak tu lastnih želja ni več. Za primerjavo : z energijo ki jo za par korakov porabimo na Zemlji, (bi če bi bila Zemlja čist planet) bili že na drugem koncu planeta. Toliko za danes. ... podvukao je na kraju svog izlaganja Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 7. januar 2007 Prijavi Deli 7. januar 2007 channelingi in vec o channelingih ter mojstrih modrosti tukaj je pa zedeva stara in obstajajo novejse zadeve in bolj redna sporocila tukaj. A ne de.....se strinjam...Pa res bi bilo tudi lepo, če bi znal kdorkoli kaj razumljivega povedati o teh kao mojstrih.Iz vse te zmešnjave tukaj je razvidno samo to, da se nikomur niti sanja ne kaj ali kdonaj bi tile sloviti mojstri sploh bili.....Meni zihr ni tukaj čisto nič jasno. Vsaj, če berem te strokovne razlage ne....Pa tudi še nisem videl, da bi sledenje ali malikovanje čemur ali česarkoli prineslo kakšne rezultate. Imel pa sem priložnost videti, kako vztrajno, predano delo na razvoju lastne zavesti, torej ukvarjanje s sabo, prinese še kako opazne spremembe...Mislim, če je energija zavesti ena, potem je stik z nekim "mojstrom" v resnici stik z lastnozavestjo, ki jo pač deliš z bitjem, ki ta stik že ima.....na koncu koncev z enim vidikomlastne božanskosti....Torej ta stik tako ali tako pride sam od sebe, če razvijaš "lastno" zavest ali bolje povedano, če se razvijaš ne pa blodiš. In s tem ne zanikam, da zna biti nasvet kakšne mojstrske energije zelo dobrodošel.....Je pa res, da je lažje prevaliti krivdo na nekoga drugega kot pa dojeti, da sami ustvarjamosvet. Itak..... Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 8. januar 2007 Prijavi Deli 8. januar 2007 Tudi jaz sem se že vprašal, kdo bi lahko ti strici in tete bili. Prvo na kar pomislim, ko preberem ime vnebovzeti mojstri, so mojstri, ki so bili na Zemlji, pa zdaj niso inkarnirani. Govora je o Jezusu in Mariji. Tam je bila omenjena še Atena. Če gre za grško boginjo modrosti, ne vem, če je sploh kdaj obstajala kot oseba. Mogoče je samo arhetip. Ampak kdo ve? Največ se pa omenja Saint Germaina - ki je resnična zgodovinska oseba. Mislim, da iz 18. st. Zgodovinarji bojda ne vedo skoraj nič o njem, razen da je bil poln skrivnosti. Veliko ugibanja pa malo dejstev. Za ostale pa nimam pojma.A tudi ti bereš Foucaultovo nihalo? Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pakos 8. januar 2007 Prijavi Deli 8. januar 2007 Lahko pa na koncu rečeš -na popoven način.......kaj mislite o tem Citiraj P.z L. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 8. januar 2007 Prijavi Deli 8. januar 2007 A tudi ti bereš Foucaultovo nihalo? Sem ga prebral že enkrat davno - takrat, ko je izšel. Bi potreboval obnovo. Se spomnim, da je bila ena fora z nekim programom, pa razne mistične fore naložene ena na drugo Zabavna zadeva. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zerkalo 8. januar 2007 Prijavi Deli 8. januar 2007 Aha. To so torej eni ki zdaj niso inkarnirani pa razlagajo svoje modrosti, če sem prav razumel. In širijo svoje nauke....hm, meni je čisto nelogično, da je nekaenergija prisotna če nima nekje tudi fizične oblike, sori. In če se je že kdo razvil mu prav gotovoni do širjenja nekih naukov ampak kvečjemu pomaga pri dojemanju naravnih zakonitosti....tole s temi mojstri....če kakšen od njih tele vse poste bere se po mojem smeji do solz..... Citiraj Norost je vcasih najvecja modrost… Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lyassi 9. januar 2007 Prijavi Deli 9. januar 2007 Hehe, ko se človek nauči smejat samemu sebi, se presmeje pol svojega življenja. In nekateri smo naravni talenti za nasmejati sebe ali druge, seveda ne v slabem smislu. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 10. januar 2007 Prijavi Deli 10. januar 2007 Za smejat je pa res veliko tu noter... Elohim, stalno ponavljaš - tako me učijo... x!x Zanima me ali ti sploh kaj vidiš s svojimi očmi?Ali samo z očmi ... ...kako si že imenoval... ...Summit Lighthouse? Brez zamere, ampak tole kar ti pišeš tu noter je bluzenje nekoga ki je popadel nek "nauk" kot pes kost, ne da bi se sploh potrudil razumeti... To je točno tisto kar Alan_New imenuje vera...(sory, Alan... )Slepo sledenje nekemu nauku.In... ...zakaj pa ravno Summit Lighthouse?Angleški naziv?Vse te otrobe me močno spominjajo na scientologijo... Oziroma na deželo njenega izvora... In na striženje ovc... Ajd, uživaj dalje... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 10. januar 2007 Prijavi Deli 10. januar 2007 Summit Lighthouse Neprofitna organizacija... x!x Mogoče... Imajo pa en kup šare za prodat... Dobre škarje za striženje ovc imajo... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 10. januar 2007 Prijavi Deli 10. januar 2007 To je točno tisto kar Alan_New imenuje vera...(sory, Alan... )Slepo sledenje nekemu nauku.Je že OK, alef. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 10. januar 2007 Prijavi Deli 10. januar 2007 xElohim, stalno ponavljaš - tako me učijo... x!x Brez zamere, ampak tole kar ti pišeš tu noter je bluzenje nekoga ki je popadel nek "nauk" kot pes kost, ne da bi se sploh potrudil razumeti... Brez zamere Elohim, sam jaz te tud tkole doživljam.Bog ve, kako drugi mene ... lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lyassi 10. januar 2007 Prijavi Deli 10. januar 2007 Dokler človek sam ne izkusi je le vera, ne znanje ne modrost. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 10. januar 2007 Avtor Prijavi Deli 10. januar 2007 Jaz pa verjamem 100% Naukom. Ker ima vse to zelo velik smisel. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 11. januar 2007 Prijavi Deli 11. januar 2007 Prej sem pisou, nas učijo, pa vas je motil. Zdej pišem , me učijo , pa vas moti. Od dans bom pisu v Naukih piše, a bo kj bolš Pa sej vem, da vas mot to ker tolk verjamem Vnebovzetim, ampak tak sem, zanima me pa a vas moti moja "slepota" ali Nauki. Najraje te bomo brali, če boš pisal npr. takole: Prepričan sem, da ... Pol se lohka naprej pogovarjamo in ti je odvzet izhod v sili, zvani "tako me učijo". lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 11. januar 2007 Prijavi Deli 11. januar 2007 Kaj bi šele rekel, če bi videl res vse kar imajo in sploh še ni objavljeno. Tudi če bi to čemur ti praviš striženje ovac, bi meni verjemi marsikdo podpisal, da bi prišel do tega znanja na tako poceni način. KAKŠNEGA znanja? Saj ni nič narobe če ti verjameš v ta MM duhovnosti, samo ne prodajaj tega kot RESNICO. Prej sem pisou, nas učijo, pa vas je motil. Zdej pišem , me učijo , pa vas moti. Od dans bom pisu v Naukih piše, a bo kj bolš Pa sej vem, da vas mot to ker tolk verjamem Vnebovzetim, ampak tak sem, zanima me pa a vas moti moja "slepota" ali Nauki. Bo. Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 11. januar 2007 Prijavi Deli 11. januar 2007 ""Če pogledamo učenja hermetizma, ki so gotovo tradicionalno bogatejša in bolj razširjena, kot nauk o vnebovzetih mojstrih, jih lahko začnemo kar naštevat: "Kakor zgoraj, tako podaj", "Vse je duh", "Vse je vibracija", "vse se dogaja v ritmu" itd "" Ne vem če se splača razglabljat katera znanja so bogatejša katera ne. Vsak je samosvoj in vsak bo našel v nečem nekaj drugega.Se strinjam. Neko duhovno izročilo je vedno splet dvojega:1. Navodila za duhovno prakso2. Filozofije o ustroju sveta in človekovega mesta v njem Duhovna praksa mora omogočiti praktiku (-ki), da ob sledenju navodila doseže izkušnjo, katero opisno ponuja filozofija. Duhovnost, ki samo filozofira o možnostih in operira z besedami, ne pa konkretno prakso, je sanjarjenje, namenjeno utehi slabotnih. danes je razširjeno silno veliko kvaziduhovnosti, ki mešajo vse z vsem in ponujajo predvsem obilico ne ravno dokazljive filozofije brez natančne prakse za duhovno napredovanje. Branje o duhovnosti je v tem primeru podobno samozadovoljevanju pri seksu. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lyassi 11. januar 2007 Prijavi Deli 11. januar 2007 (popravljeno) Jupi sm 500-ti post tuki. Kaj ti jemlješ za duhovno življenje? Vem, da je rahlo neumno vprašanje, vendar kaj je to zate? Hm, kaj ko bi pustili Elohimu tako slovnico kot hoče, js ko berem njegove poste slovnice ne gledam, mi ni bistvena. Vsak ima svobodo izražanja, pač se vsi ne strinjamo z tistim kar napiše, to pa ne pomeni da mu moramo kratit pravice. Itak oblika stavka ne spreminja dejstev. Popravljeno 11. januar 2007 -> Lyassi Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 11. januar 2007 Prijavi Deli 11. januar 2007 Itak oblika stavka ne spreminja dejstev.No ja, če sem malo pikolovksi, ni lih tako. Primer: Ne, spreminja ga.Ne spreminja ga. Ena sama vejica in popolnoma drug pomen stavka. To so me naučili tuzemski mojstri slovenskega jezika. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 11. januar 2007 Prijavi Deli 11. januar 2007 Jupi sm 500-ti post tuki. Kaj ti jemlješ za duhovno življenje? Vem, da je rahlo neumno vprašanje, vendar kaj je to zate? Hm, kaj ko bi pustili Elohimu tako slovnico kot hoče, js ko berem njegove poste slovnice ne gledam, mi ni bistvena. Vsak ima svobodo izražanja, pač se vsi ne strinjamo z tistim kar napiše, to pa ne pomeni da mu moramo kratit pravice. Itak oblika stavka ne spreminja dejstev. Gre za vsebino, ne obliko. Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 11. januar 2007 Prijavi Deli 11. januar 2007 Kaj pa ima politična , ekonomska in družbena zgodovina Evrope pri čistosti, krščanstva. So mar oni krivi za spreminjanje Svetega pisma in laganje vernikom. Pa vprašaj te svoje župnike ki so vsi študiran, zakaj v svetem pismu ni več prostora za Nadangela Mihaela, Gabriela, Rafaela. Vprašaj zakaj so jih umaknili, morda zato da se ljudje z njimi ne bi sami pomagali in bi bili župniki nepotrebni. Vprašaj jih o pismu Fatime , ki je bilo odprto v Vaticanu leta 1960 in seveda ni bilo prebrano javnosti, ZAKAJ? in mi prosim tudi posreduj njihov odgovor.A lahko konkretiziraš v čem naj bi bili spremenjeni evangeliji?In kaj misliš s tem, da so umaknili angele Mihaela, Gabriela in Rafaela? To ne drži, saj jih evangeliji omenjajo. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.