emanuel 11. januar 2007 Prijavi Deli 11. januar 2007 Glede na tvojo navedbo; "Lahko si ogledaš to stran rezultat na Biblija.net za Nadangela Rafaela = 0 od 0 zadetkov."To drži, ampak se pa omenja nadangel Mihael, angel Rafael pa kot eden od sedmih najvišjih angelov, kar po moje ustreza izrazu nadangel oziroma arhangel. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 11. januar 2007 Prijavi Deli 11. januar 2007 Današnjo podobo je Krščanstvo dobilo na Nikejskem koncilu v 5. stoletju, ko je Krščanstvo postalo vodilna religija Rima (kolikor ga je takrat še ostalo). Konstantin Veliki, zadnji "močni" poganski vladar (on je bil, če ne veste, prvosvečenik takrat vodilnega kulta Sol Invictus) se je zavedal političnega položaja (takrat sta bili vera in politika v isti postelji), zato je spretno uredil zlitje kulta Sol Invictus in Krščanstva. Od takrat imamo Son-day, ne pa Sabata (sobote). Nadalje imamo Jezusovo božjo naravo in naenkrat se skoraj zanika njegove judovske korenine. Rabi Jashua ben Miriam postane Jezus Kristus. Tudi Evangeliji se predelajo v tem kontekstu in naenkrat ni več govora o njegovi pravici do krone Judeje (mimo grede: Marija Magdalena je prostitutka "postala" šele mnogo, mnogo kasneje. V osnovi je bila plemenitega porekla).Današnja podoba krščanstva, če o tem sploh lahko govorimo, saj obstaja veliko krščanskih cerkva, je nastajala ves čas, ne moremo kar datirat na en koncil. Se je spreminjalo tako pred kot tudi po omenjenem koncilu. Od kulta sonca, ki ga omenjaš, je krščanstvo res prevzelo datum božiča; postavljen na dan, ko so prej proslavljali dan sonca, ko se dan začne daljšati in noč krajšati, tukaj pa se stvar konča. Nedelja predvsem predstavlja dela prost dan, ki nadomesti judovsko soboto (sabat), ker naj bi Jezus vstal od mrtvih naslednji dan po sabatu. Tvoja razlaga z angleškim sun-day je za lase privlečeno. Kaj pa ima potem veze satur-day veze s saturnom in mon-day s luno? Da ne omenjam ostalih štiri dni, ki imajo imena po nordijskih bogovih, na primer četrtek po bogu Thoru. Beseda Kristus pa pride iz grške hristos, kar pomeni maziljeni; mesija oziroma mesiah, kar predstavlja odrešenika.In ni prev Jashua, ampak Ješua.In vedno se je navajolo očetovo, in ne materino ime, zato ben Miriam deluje čudno in ne paše v tedanjo kulturo.Jezus Kristus torej pomeni Ješua maziljeni, odrešenik. Kot se spomnim, se Marija Magdalena nikjer v štirih evangelijih ne omenja kot prostitutka. Razlaga, da se Jezus bori za oblast v judeji, je bil zgolj konstrukt judovske duhovščine, da je nahujskalo rimsko nadoblast (Pilata) na Jezusa. Itak po križanju to nima nobenega pomena več, kaj šele v 5. stoletju. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 11. januar 2007 Prijavi Deli 11. januar 2007 Kaj ti jemlješ za duhovno življenje?Morebiti bodo moje besede za mnoge presenečenje.Duhovno življenje je predvsem iskanje ravnotežja in tišine brez konfliktov z okolico. To pa pomeni predvsem aktivno pozornost brez razpravljanja o okoliščinah lastnega bivanja. Ko si sam sebi smisel, ne potrebuješ filozofije, ki bi te na teoretični ravni o tem prepričevala. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lyassi 11. januar 2007 Prijavi Deli 11. januar 2007 Kabalist zares hvala za odgovor. Priznam slovnica je pomembna do neke mere in ko hočem lahko pravilno pišem (leta v šoli naredijo svoje), vendar kar skušam povedat je da vsak se ima pravico izražat kot hoče in drugi imajo pravico mu ugovarjat, vendar jezik ki ga bo pri tem izbrau je njegova stvar, dokler koga ne žali. Unis, veš, nismo vsi ljudje taki da bi povedali kaj iz lastnih izkušenj, no, odvisno od izkušnje in našega mišljenja da ni bistveno nekatere stvari reči. Lahko rečem da sem sama ljubitelj knjig, ker širijo moje obzorje. Kaj bom verjela kaj pa ne, sama premislim. V svojem življenju sem par stvari že dala skozi in ugotovila, kakšen stil življenja hočem. Kabalist zame je duhovno življenje tisto, ko ostaneš zvest sam sebi,....in ne pustiš da okolje prevzame nadzor nad tvojim življenje, ker duša je tista ki mora bit vir naših odločitev. Saj mogoče sem povedala isto stvar kot ti, samo z drugačnimi besedami in mislimi. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 11. januar 2007 Prijavi Deli 11. januar 2007 Leta 343 je bilo sprejeto da se pri molitvah uporablja samo imena Nadangelov Mihaela,Rafaela in Gabriela. Leta 1950 pa je Vatikan brisal nazive Nadangel vsem trem nadagelom in ostala so samo imena. In leta 1964 je Vatikan prenovil cerkveni obred pri maši in brisal "molitev k Nadangelu Mihaelu"1. To še ne pomeni, da so spreminjali evangelije. Kot sem omenil, navaja se nadangel Mihael in angel Rafael kot eden sedmih najvišjih angelov. 2. Tudi če se ne uporablja več naziv nadangel, to še ne pomeni, da v evangelijih ni mesta za nadangele Mihaela,Rafaela in Gabriela, saj se še prav tako omenjajo in niso bili izbrisani. P. S.A mogoče veš, kateri so ostali štirje ???? Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 11. januar 2007 Prijavi Deli 11. januar 2007 Jebise pa lahko noč.Končn nekaj konkretnega Nočko bluzerji Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 12. januar 2007 Prijavi Deli 12. januar 2007 1.Do znanja uporabe sedmih žarkov. 2.Sam da bo boljš. In ti to znanje že imaš? Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 12. januar 2007 Prijavi Deli 12. januar 2007 Tega ne bo nobeden prebral, ker je predolgo.Tako kot življenje.Tle maš osnutek o čem teče beseda.Tko, da nosorog in klapa, ti preleti samo ta stavk in ne se niti martrat poskušat prebijat skozi te stavke, da ne zaspiš od dolgcajta.Si pršu do tle?Ok.Lohko se ustaviš, cenim tvoj trud, sedaj preskoči ta post, ker je nepomemben. povzetek: Mona. Hvala, ker nisi prebral celega posta in ti ni bilo treba komentirati, da take klobase ne bo šel nobeden brat.Nisem pisal zaradi tebe.Pisal sem zase.Ok?Jebise pa lahko noč. Zajebal si se ti.Eden je to prebral... Dolgo, čreva, klobasa...karkoli že... Ampak je TVOJE. Čeprav je verjetno res samo tebi jasno čemu je namenjeno.Ali pa tudi ne... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 12. januar 2007 Prijavi Deli 12. januar 2007 Unis tut sam sem se že dostkrat vprašu zakaj sem sploh pršou sem, mogoče pa glih zarad tebe, al pa Nosoroga al Kabalista, Antoninusa, pa še koga .Tudi sebe moraš prišteti. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lyassi 12. januar 2007 Prijavi Deli 12. januar 2007 Lohko se ustaviš, cenim tvoj trud, sedaj preskoči ta post, ker je nepomemben. - ti ne boš določil kaj je pomembno za koga, če si že napisal in objavil hočem prebrat (sm trmasta, si nočem pomagat) Kaj je bistvo vsega tega duhovnega "življenja".Priti na drugo stran.A druge strani ni.Saj si že tam.Nič ni potrebnega v življenju dodati ali se naučiti, da bi nekam prišel.Duhovna pot je zame največja besedotvorna laž saj nakazuje, da moraš nekam priti in moraš neko pot prehoditi......Imaš prav, edina stvar ki je trajna za nas smo mi sami, v vseh dimenzijah je naša duša naše bistvu, kje smo je le stvar okoliščin =P Samo vseeno lahko mi sami rastemo, in naša rast je kot nekakšna pot. Ti, ki to bereš, najverjetneje, brez zamere, ne veš kaj se dogaja s tabo in okoli tebe.....Vem kaj se dogaja okoli mene in vem kaj pomeni biti človek, uživam ko počnem normalne človeške stvari, ker so del moje sedanjosti - če sm že tuki bom malo tudi izkoristila človeške napake kot je pozabljivost......to pa ne pomeni da nisem pozorna na stvari, v vsako stvar vložim vse (tudi vidiš ker sm to prebrala), samo biti človek nas omejuje in tudi iz tega se je treba učit.. Ni nas treba zmerjat z tistim kar si, ker konec koncev smo vsi le duše, kolko smo pa budne je druga stvar, ne posploševat z nekaj ljudi na celoto. Potrebno je ustvariti premik in se ga zavedati.Za to je potrebna namera.To vzame čas in trud. Zato je lažje zaspano brati in zaspano poslušati nasvete drugih. - nekateri so bolj lene naraveLažje se je pričkati o nepomembnih stvareh, ker je lažje kot zavedanje o čemer vseskozi teče beseda.Kaj to pomeni.Ko ješ čokolado, se posvetiš čokoladi.............Ni važno, v vsakem trenutku je pravi čas za zavedanje. - se popolnom strinjam, bistvu je živeti vsak trenutek in bit pri stvari, vsakdanja pot v šolo/službo ni nikoli ista, vsak dan je druga zaradi ljudi, narave, vremena,.....Hodit mimo z zaprtimi očmi je kot zavračanje največjega daru ki ga imamo - zavesti. Če se podiš s sankami in skoraj zgrmiš v prepad,.....res je, adrenalin ni rešitev. Vsak dan ko se sprehodim do faksa gledam drevesa, liste, sonce v krošnjah (eden najlepših prizorov je gledati nebo skozi krošnje dreves v gozdu, čeprav v lj ni gozda), druge ljudi, vsaka stvar v nas zbudi občutke, že pobrati en list s tal, ga gledati tipati, nas lahko prebudi... Ker nekateri ljudje morajo dovolj časa trpeti in se trpinčiti, da jim pošteka kaj se dogaja okoli njih.Skozi bolečino se zbudijo iz spanca a za božjo voljo, samo ne mi delat takih instant razsvetljenj. -in potem mislijo da so odkrili toplo vodo, te popolnoma razumem O spanju ne vem lih dosti, ker sama zelo trdno spim... Temu mojstri rečejo po domače, da ti si s tem KO SE ZAVEDAŠ, preprosto naravnaš na željeno frekvenco-stanje zavesti. - ne mislim, da so vse duše sposobne biti na vsih frekvencah, to je kot otroška igra, počasi se razvija,....vsak mora dati skozi kšno stvar, ki ga nauči kako živeti dalje,....vsi imamo enake začtne potenciale, le razvit jih je treba Zato ti rečejo, da moraš čistit karmo.Zato reče kabalist, da moraš sčistit svojo kramo.Drek, k si si ga ustvaru.Pa če je iz tega lajfa al pa unga.In potem je vse rešeno.Ničesar se ne bojiš, kar si ustvariš v svojem umu, zavedaš se vsega.... - js bi rekla da ne čistiš dreka, ampak bolj to da spoznavaš kako sprejemat vse stvari na modrejši način in kako drugim bit v pomoč Pizda, si šutast, to je tko v tebi, da se sploh ne bi smel s tem ukvarjat..... Unis tko je, ne bit jezen, ljudje smo taki. Saj na koncu vse pelje v isto pot, čas v večnosti pa je brez pomena,.... Je tko, kokr, da iščeš očala, sam se ne zavedaš, da jih že maš na nosu.Ne zgubljat cajta s tem, da prvo pogruntaš zakej se gre in pol nevem.Umreš anti.Življenje je polno tvojih zavestnih al pa nezavestnih odločitev, ki so plod tvojih kreacij.Na začetku itak se ne boš vsega zavedal kej delaš.Živi in se uči sproti.Ne se pa oddaljit.Ločit.Zapret v sobico, proč od vsega, izoliran od vseh pizdarij in meditirat da prideš do spoznanja.Življenja ne moreš še tko kontrolirat.Zakaj misleš, da ti bo potem kontrolirano meditiranje pomagalo?Zaradi občutka, da TI držiš saj za trenutek vajeti v rokah.Nonstop jih držiš in se preganjaš skozi lajf.Dej si mir.Več ne rabiš za vedet.K ti prow res ne bo dosti pomagalo k itak vse sprejmeš na podlagi tvojih prepričanj, ki so tako resnične kot tvoja samopodoba, ki se lahko spremeni vsak trenutek v teh-sanjah.To je ta iluzija.In to je vse.A ne.Vedno bo treba kej dodat, sam..sam na konci boš vidu, da ni blo treba prow neč dodat in neč odvzet.Še ena zdrkana fraza.. Ok.Več al mejn je vse to kar si prebral, teb že dobro znano, za zanimivost dodam mojo osebno izkušnjo.K ti bo tolko pomagala kokr unih miljon priročnikov in miljon mojstrov, k ti vsi hočejo samo dobro.Pri 5 letih sem doživel še kar travmatično izkušnjo.Izgubu očeta pred očmi.To je bil moj mind-shift.Moje zavedanje časa in prostora, ker se je vse okoli mene in v meni, ustavilo.Tako sem se iz tistega hitrega šoka, zbudu iz mojih sanj.In ta šok je biu kar tko zanimiv, da je ostal tudi, ko je začetni adrenalin minil.Sanje so se mi zdele tako resnične oz. tako zlagane kot "resničnost".Ni bilo razlike, če ni tistega blank-outa.Nato, nato se začnejo tiste zanimive zgodbice in naključja, ko se ti prihodnost in preteklost zmešata s sedanjostjo in imaš na vsakem koraku deja-vuje, uvide in neskončno hrepenenje, da bi kaj spremenil, ker je vse tako izgledalo determinirano.Kko to zgleda u praksi.Se meniš s folkom in u glavi vidiš filmčke, baje da se temu reče tudi s tujko hipnagogija.Hipnagogične slike al neki tazga.Nekdo bi reku, da sanjam pokonci, to že, sam kaj k te sanje čez minutko ratajo kr hitro lahko prava mora.Ok, enga frenda mi je ratalo tko rešit, da sm ga pocuknu u zadjnem momentu in ga ni avto povozu.Več al pa manj, sm uspešno ustvaril miselne blokade in se skril v to iluzijo, k jzt nočem it če, kamr sm že biu in vidu in blabla.Moja osebna odločitev.In aja.Ko sm si končno priznal kej so tisti filmčki v glavi, sm pa mislu da sem največji car.Mesija.Fora je v tem, da edin kar lahko napovem je povezano z mano.Ker mam še dost strahov od z nazaj za poštimat se to lepo meša s fantazijo in mi ustvarja iluzijo v iluziji, tko da, če zaspim-in se ne zavedam, zna bit zelo zelo bogo.Pomanjkanju interesa zadrževanju tega stanja zavedanja plus dodatek mojega umika v meni varne svetove, samo pripomoresta, da se mi na eni strani to "darilo" prikaže kot nož v hrbet.In panika.In pizdarija.Zakej sm to sploh napisu, da bi se považu?Ah kje pa.Tko kokr se jzt igram, bi se mogu vsem smilit, boga lutka , unis marioneta k niha med zavedanjem.Vem kej je treba nardit, da ostane ta stvar na tistm nivoji for ever.Ja, sm bral iste knjige.Ja, sm poslušu vse možne kritike.Ma veš kej?Jzt sm tisti, k mam radijo u kontroli in jzt pritiskam na gumbiče nonstop in poslušam različne postaje.Kar se mene tiče, zgubljaš čas če si to v resnici prebral do konca.Vidiš.Anti se spomneš samo konca, uno vmes je že zabrisano, ti prasica jedna k si zaspala.Sej ni neč slabga s tem.Ampak.Mi greste na kurac kadar berem to pričkanje k dvomim da je kdo v tistem stanju zavesti, da je buden in ve kaj govori.Preklete papige zaspane, k se meniste med sabo.In zdej trenutno, vem kej govorim.Sam ne me vzet, da je moj namen pisanja isti kokr pr fakin Indigu, k se gre hvalit kako je drugačen.Waw, koga briga? Komu pomaga?Cel ta forum, eno samo nabijanje.Nevem zakej sploh sm tle gor.Aja vem, zto k je tle ful dobrih ljudi pa mogoče tud lepih k znajo ful lepo stvari opisat pa napisat.Mogoč sm na skrito zaljubljen u nosoroga, kabalista, alana, anarhista, elohima, indiga, in v vse druge kurčiče in lulke, k so tak fajn sprostitev in pobeg sz tiste "realnosti."Pričkanje.Waw.Hvala vam vsem skupi pa čeprow vas vseskozi pošiljam u kurac.Anti se razume zakej.Ampak..99% je ostalga tle okoli sranja.Ponavljanje, skrivanje in na pol govorjenje k je zame enako kot laž.In jzt nism neč drugačen.Zato moj post to lepo zaokroži.Neč boljši od vas, priznam, še večja pizda sm od vas.A me sekira?Ma nnka ne.Mogoče tebe, če ti to rečem in te zaboli.Sam.Neki je, če te peče srat neki druzga če te pa tist ponos v tistem tvojem stanju zavesti.Hvala, ker nisi prebral celega posta in ti ni bilo treba komentirati, da take klobase ne bo šel nobeden brat.Nisem pisal zaradi tebe.Pisal sem zase.Ok?Jebise pa lahko noč. Drugi del posta bom razdelala ko bom imela čas, verjetno zvečer. ^^ Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 12. januar 2007 Prijavi Deli 12. januar 2007 vendar jezik ki ga bo pri tem izbrau je njegova stvar, dokler koga ne žali.Se strinjam. Problem pa nastane, ko neupoštevanje osnovnih slovničnih pravil povzorči neberljivost. Žal je tega v postih tudi na tem forumu veliko. na drugi strani pa imajo ljudje zaradi pomanjkanja "bralne kilometrine" težave z razumevanjem osnovnega knjižnega jezika. Tudi tega je na tem forumu kar precej. Glede pomena duhovnosti pa v bistvu enako misliva. Bistvo je, da ne postaneš suženj rutine in okolja.1. To še ne pomeni, da so spreminjali evangelije. Kot sem omenil, navaja se nadangel Mihael in angel Rafael kot eden sedmih najvišjih angelov. 2. Tudi če se ne uporablja več naziv nadangel, to še ne pomeni, da v evangelijih ni mesta za nadangele Mihaela,Rafaela in Gabriela, saj se še prav tako omenjajo in niso bili izbrisani.To brisanje ipd. so zgolj drobnarije. Mimogrede Emanuel, ni samo 7 nadangelov, temveč jih je 10. Razlika med 7 in 10 je zaradi konstrukcije Jakobove lestve, saj se sferi angelov in nadangelov delno prekrivata (ne gre za klasično prekrivanje, temveč posebne oblike stapljanja generalnih funkcij zavesti). Metatron, Mihael, Rafael, Gabriel, Samael, Raciel Zafkiel, Cadkiel, Haniel in Sandalfon je deset nadangelov, ki ustrezajo desetim sefiram Sveta Ustvarjanja, prve od biblijskih ravni, kar je opisano v genezi - 1. poglavje. Vsakemu nadangelu ustreza "paket" zavestnih funkcij aktivnega razodevanja, ki je neposredno vezan na položaj v Svetu Ustvarjanja in mističnega pomena črk, iz katerih je ime sestavljeno. Glede na to je sledeče:1. modri žarek - Nadangel Mihael 2. rumeni žarek - Nadangel Jophiel 3. rožnati žarek - Nadangel Čamuel 4. beli žarek - Nadangel Gabriel 5. zeleni žarek - Nadangel Rafael 6. škrlatni, zlati -žarek - Nadangel Uriel 7. vijolični žarek - Nadangel Zadkielmilo rečeno kup neumnosti. Gre delno za izmišljena imena in pripisane barve so neumnost brez primere. resnično. Za takšne trditve žal ne mnorem uporabiti drugačnih besed. Nadangelov z imeni Jophiel, Čamuel ne obstajajo, a Zadkiel se izgovarja Cadkiel (prva črka je Cadei, ne pa Zein). Nobenemu nadangelu ni pripisana rožnata barva. Generična podoba nadangela je steber svetlobe, ki neposredno ustreza njegovemu položaju na Drevesu življenja in barvi črk, iz katerih je sestavljeno ime. Te črke si hebrejske in nobene druge, a izgovorjava je v Aramejščini ali Hebrejščini. razlike so minimalne, predvsem na ravni samoglasnikov, katere se v hebrejski abecedi posebej označujejo in niso del abecede. Nadangeli nimajo nobene face, kajti personifikacija se uporablja samo zaradi lažje predstave, ne pa dejanskega dejstva.Mogoče dlakocepim, a če nekdo hoče biti pameten glede nadangelov, mora navajati točne podatke, ne pa izmišljotine, pobrane iz bog ve katere pravljice. Krščansko pojmovanje angelov in nadangelov je malce drugačno od izvornega, saj gre za mešanje izvornega pomena z rimskim panteonom. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 12. januar 2007 Prijavi Deli 12. januar 2007 Ko se govori o nadangelih so to samo eni sami - tistih deset, ki izhajajo iz kabalistične tradicije in jih je povzelo tudi Krščanstvo. Vse ostalo so brezvezna nakladanja, pravzaprav potvarjanje dejstev in izmišljotine, plod bog ve česa (in kako močnega). Verjamem, da si o zadevi pač nekje prebral. Danes je pač moderno mešati vse z vsem in pri tem potvoriti izvorne podatke. Nekateri bi si mogli že enkrat dovoliti vbiti v glavo spoznanje, da mešanje različnih duhovnih izročil v nek golaž vsega z vsem ne prinaša nobenega napredovanja, temveč tudi precej neprijetne posledice. Saj izpadam kot pridigra, a mešanje napr. čaker, nadangelov, Manituja, wicca obredov in bog ve česa še prinaša umski nered in čustvene nestabilnosti, saj gre velikokrat za medsebojno nekompatibilne energije. Vedi, papir vse prenese. Še huje je, če se vsa ta mešanica malce po svoje priredi. In glede na prebrano pri tej temi so t.i. Vnebovzeti mojstri ravno to - mešanica vsega z vsem, skupaj nametano brez vsake mere. Saj ni nič narobe, dokler se ostane pri branju in fantaziranju. Kriza pa nastopi, ko se gre prakticirati takšen kolaž (ako seveda obstajajo konkretna navodila). Dokler gre za verbalno-miselni nivo, spet nič narobe. kakor hitro pa se spustiš v podzemlje lastne podzavesti, pa hitro z mešanico vsega z vsem nimaš za burek. Tam so energije, shranjene od vsepovsod, ki so skoraj popolnoma avtonomne in če jim pred nosom mahaš z nepravim orodjem, si pečen in zaprta ustanova ima še enega pacienta več, ki misli, da je swami Jezus Manitu. Pred leti sem en takšen biser pomagal krotiti (slučajno sem bil blizu). Tip je s sekiro klatil okoli v upanju, da se bo ubranil demonov in ga bo devica Marija razsvetlila. Bil je čisto navaden tip, a je pomešal vse z vsem. Na veliko je pametoval o nekih čudežih ipd. Najprej se mu je prikazoval nadangel Gabriel okoli Muladara čakre, potem pa je šlo še bolj navzdol. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lyassi 12. januar 2007 Prijavi Deli 12. januar 2007 Je tko, kokr, da iščeš očala, sam se ne zavedaš, da jih že maš na nosu. - očala imajo različno dioptrijo ki se z leti veča =P Ne zgubljat cajta s tem,......držiš saj za trenutek vajeti v rokah. - se popolnmoa strinjam, no nekateri skušajo meditirat ker je modno Več ne rabiš za vedet.K ti prow res ne bo dosti pomagalo k itak vse sprejmeš na podlagi tvojih prepričanj, ki so tako resnične kot tvoja samopodoba, ki se lahko spremeni vsak trenutek v teh-sanjah.To je ta iluzija.In to je vse.A ne.Vedno bo treba kej dodat, sam..sam na konci boš vidu, da ni blo treba prow neč dodat in neč odvzet.Še ena zdrkana fraza.. - vse se spreminja, tudi mi, vse kar smo doživeli pusti na nas pečat, tudi učenje Ok.Več al mejn je vse to kar si prebral, teb že dobro znano,........biu in vidu in blabla.Moja osebna odločitev.Življenje ni sama sreča in tisti ki to pričakuje ni uvidu marsikatere stvari, npr. to da ta želja ne pelje nikamor, čeprav otroci doživljajo drugači in imajo tudi pravico doživljat drugače. To kar si doživu je zares huda izkušnja, vendar tako je pač življenje.... Ljudje umirajo in se rojevajo, nič ni stalno, naša naloga je le da skušamo živeti čim boljše kot zmoremo. In aja.Ko sm si končno priznal kej so tisti filmčki v glavi, sm pa mislu da sem največji car.Mesija. - vsi ljudje imamo talente, ki nosijo s sabo dobre stvari, ampak tudi slabe za nas, tako nekako ne postanemo preponosniZakej sm to sploh napisu, da bi se považu?Ah kje pa.Tko kokr se jzt igram, bi se mogu vsem smilit, boga lutka , unis marioneta k niha med zavedanjem. - meni se ne smiliš, v bistvu mora bit človek zares v hudem stanju da se mi zasmili, prej čutim sočutlje. Če ničesar kar si storu ne obžaluješ, pomeni da nisi lutka, še zdaleč ne in vsi se kdaj zmotimo. Jzt sm tisti, k mam radijo u kontroli in jzt pritiskam na gumbiče nonstop in poslušam različne postaje.Kar se mene tiče, zgubljaš čas če si to v resnici prebral do konca. - nism zgubila časa, zdaleč ne ^^ Mi greste na kurac kadar berem to pričkanje k dvomim da je kdo v tistem stanju zavesti, da je buden in ve kaj govori.Preklete papige zaspane, k se meniste med sabo. - te papige uživajo v tem pričkanju in ti nimaš nas nič obsojat, smo pač taki. Kako veš da nima tudi kdo od nas za sabo kakšno hudo izkušnjo???In zdej trenutno, vem kej govorim. Aja vem, zto k je tle ful dobrih ljudi pa mogoče tud lepih k znajo ful lepo stvari opisat pa napisat. - upam da bo tudi meni uspelo kaj pametnega napisat, par stvari mi je že ampak besede težko izrazijo nas same Mogoč sm na skrito zaljubljen u nosoroga, kabalista, alana, anarhista, elohima, indiga, in v vse druge kurčiče in lulke, k so tak fajn sprostitev in pobeg sz tiste "realnosti." - hehePričkanje.Waw.Hvala vam vsem skupi pa čeprow vas vseskozi pošiljam u kurac.Anti se razume zakej.Ampak..99% je ostalga tle okoli sranja.Ponavljanje, skrivanje in na pol govorjenje k je zame enako kot laž.In jzt nism neč drugačen.Zato moj post to lepo zaokroži.Neč boljši od vas, priznam, še večja pizda sm od vas.A me sekira?Ma nnka ne.Mogoče tebe, če ti to rečem in te zaboli. - ne se jemat preslabo, po vsem kar sem tuki prebrala nisi slab človek, in tudi mi nismo slabi (vsaj mislim, no za nekatere dvomim (se hecam)) ampak smo vsi le ljudje Sam.Neki je, če te peče srat neki druzga če te pa tist ponos v tistem tvojem stanju zavesti.Hvala, ker nisi prebral celega posta in ti ni bilo treba komentirati, da take klobase ne bo šel nobeden brat.Nisem pisal zaradi tebe.Pisal sem zase.Ok?Jebise pa lahko noč. - hehe, če si že objavil nam vsaj pusti, da preberemo in komentiramo. Sem vesela zate da si se razpisu in ti je to storilo dobro. Mislim, da bo težko kdo vse to prebrau, čeprav imam še vedno to upanje. Sicer je moje pisanje namenjeno unisu, drugi če se vam zdi kaj pametnega pač se strinjamo ^^. Aja, nism mazohist, da sem vse to prebrala in komentirala, ko me neki pritegne sem pač vztrajna. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 12. januar 2007 Prijavi Deli 12. januar 2007 Nosorog, kako bi vi mene radi brali je eno, drugo pa je zakaj bi se moral Vam prilagajati, tko kot če bi ti jest težil da bi najraje vidu če bi na koncu dodal lilili, bi šlo? Če te do danes še nisem prepričal v to, da sem prepričan v to kar me učijo VM , mislim, da te ne bom nikoli. Ne gre za to, da bi se moral komu prilagajati ali morda za to, da kdo klele ne verjame, da si prepričan v to učenje. Jaz sem ti napisal, kar sem pač napisal, zato, ker imam občutek, da sprejemaš ta učenja nekritično, zdravo za gotovo. In ko dobiš včasih kakšno konkretno vprašanje, se skriješ za "tako me učijo", oziroma se mu ogneš. Meni se je zdelo Emanuelovo vprašanje - kako bomo zdaj popravljali vibracijo, če je prej, ko sploh na sveztu še ni bilo kaj dost sranja niti obdržati nismo mogli? - blazno zdravo. Dopuščam sicer možnost, da sem prezrl, a mislim, da nisi niti poskusil odgovoriti. Na tvoji fotki je Nadangel Mihael, ta je strašna faca.Ne vem katere misliš, za te po Vatikanski verziji (Sveto pismo) res ne vem kateri so ostali štirje, po verziji Naukov so pa tile: 1. modri žarek - Nadangel Mihael 2. rumeni žarek - Nadangel Jophiel 3. rožnati žarek - Nadangel Čamuel 4. beli žarek - Nadangel Gabriel 5. zeleni žarek - Nadangel Rafael 6. škrlatni, zlati -žarek - Nadangel Uriel 7. vijolični žarek - Nadangel Zadkiel To brisanje ipd. so zgolj drobnarije. Mimogrede Emanuel, ni samo 7 nadangelov, temveč jih je 10. Razlika med 7 in 10 je zaradi konstrukcije Jakobove lestve, saj se sferi angelov in nadangelov delno prekrivata (ne gre za klasično prekrivanje, temveč posebne oblike stapljanja generalnih funkcij zavesti). Metatron, Mihael, Rafael, Gabriel, Samael, Raciel Zafkiel, Cadkiel, Haniel in Sandalfon je deset nadangelov, ki ustrezajo desetim sefiram Sveta Ustvarjanja, prve od biblijskih ravni, kar je opisano v genezi - 1. poglavje. Enkrat sem že omenil, da se s kozmično hierarhijo v knjigi Spust belega goloba ukvarjata tudi Valentin/Essene. Pravita takole: Arhangel (iluminator) je energijsko bitje visoko cca 7m. Je iz vrst angelov. V kozmosu jih je 240, na Zemlji pa smo jih poznali najprej šest, sedaj pa so prisotni štirje. To so:- Uriel (zemlja)- Rafael (zrak)- Gabriel (voda)- Mikael (ogenj) Imena pozabljenih arhangelov sta Lekijel in Klariel. Torej, kot vidimo - kozmično hierarhijo razlaga maltene glih kdor ma 5 minut cajta in vsak po svoje. Zato se je bedast obešat na eno ali drugo teorijo in trditi, da je tretja bedasta, ampak se je boljš it ukvarjat s kakšnimi bolj življenjskimi zadevami, npr. zakaj se z enimi razumemo, z drugimi ne, zakaj imamo ene rajši kot druge, če smo vendar vsi celota ipd. Elohim spešl for U: lilili Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 12. januar 2007 Prijavi Deli 12. januar 2007 Elohim: orm rečt, da Emanuelovega vprašanja res nisem prebral in se ti najglobje opravičujem, ker tega nisem prebral, hvala za razumevanje, pa si kej popil al kaj misliš kr mal tle komandirat, kaj mora kdo odgovarjat in brat. Kolega mal se skuliri. Ala smo občutljivi ... - zadnjič sem napisal, kako te tlele doživljam, zdele sem pa to utemeljil. To je vse. lilili Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 13. januar 2007 Prijavi Deli 13. januar 2007 Kaj bi pa jest pol glede občutljivosti rekel šele za tebe, če tkole razburjen pišeš, češ da nisem odgovoru. a to je pa normalen. Jaz razburjen? Sicer pa - še vedno lahko odgovoriš, če vprašanje ni prevelik zalogaj zate. Zdaj si ga pač vidu ... lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 13. januar 2007 Prijavi Deli 13. januar 2007 Tebi sem o tem že pisal v temi Bog, pa še enkrat kopiram semle. Vnebovzeti Mojstri želijo da bi vedeli tri stvari. Želijo da vemo da smo Bogovi, božanska bitja. Smo del Boga. Na samem začetku smo želeli biti stvarniki, kot je to Bog. Da bi lahko ustvarjali, nam je Bog dal planet Zemljo in nam dovolil priti sem. Smo del Boga, zato nam je Bog dal del sebe vsakemu od nas. Smo kot majhna kapljica iz velikega oceana. Ker ima kapljica enake kvalitete kot ocean, imamo tudi vse kvalitete Boga, ker smo del Boga. Bog nam je dal svobodno voljo. Bog je želel, da smo svobodni pri uporabi njegove energije. Ko smo prišli na Zemljo, smo imeli vse energije Boga. Dar svobodne volje pomeni, da lahko izbiramo ali bomo uporabili energije dobro ali ne. Ko smo prišli na Zemljo, smo prišli v okolje, ki ga nismo bili vajeni. In smo delali pravilne in napačne odločitve. Kadarkoli smo se napačno odločili, ko smo napačno uporabili energije Boga, se je zmanjšala frekvenca naših vibracij, naredili smo negativno karmo. Ko smo prišli na Zemljo, smo imeli najvišje vibracije, ker smo bili eno z Bogom. Z napačnimi odločitvami so se naše vibracije nižale. Tako smo s časom nižali in nižali vibracije. Tako na koncu, ko naj bi se vrnili nazaj k Bogu, ko naj bi šli v nebesa, nismo več imeli enakih vibracij in se nismo več mogli zliti z Bogom. Bog je naš Oče-Mati, ki nas ima rad in nam je dal možnost da se vrnemo k njemu, tako da popravimo napačna dela. Temu se reče inkarnacija. Tako imamo v vsaki reinkarnaciji priložnost, da popravimo napake. In ko popravljamo napake se naše vibracije višajo. V to Nosorog sem prepričan še danes. Spet oziroma še vedno se skrivaš za citati, niti poskušaš pa ne odgovoriti na zelo preprosto vprašanje: Kako lahko sedaj dvignemo vibracijo, če je pa prej niti obdržati nismo mogli? Pa mi prosim odgovor , a je blo to s tvoje strani normalno Kljub najboljši volji v svojih današnjih postih ne najdem nič nenormalnega. Sploh ne vem koji ti je kurac ... (zdj loh rečeš:"Preklinjaš!!! No vidiš, da sem imel prav, da si razburjen. ) Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 13. januar 2007 Prijavi Deli 13. januar 2007 Tole spodaj je moj odgovor na tvoje vprašanje, tole sva debatirala v temi Bog upam da sem zdej kej bolj jasen. Označeno mi zelo "smrdi" po učenju skozi ustvarjanje. In to ves čas trdim - da smo na zemlji zato, da se učimo. Ti pa si do sedaj govoril, da smo zato, da čistimo karmo, a v osnovi tvoj nauk ne uči tako. Zdi se mi da imava vsak neki prou, zakaj? Na začetku ko smo imeli še vibracijo Boga, misliva naslednje: oba misliva da smo se na zemljo prišli učit ustvarjat Zato pravim , da se na začetku tukaj nismo rojevali (na začetku so naša bitja živela tudi več sto let) da bi čistili karmo, ampak da bi se učili ustvarjati (O tem na začetku se strinjam s tabo), saj smo imeli vse kvalitete Boga , vendar ker smo delali veliko napak so naša telesa počasi začela spreminjati vibracijo in so postala "težka". In zato ker smo spremenili vibracijo , nismo mogli več do Boga in začele so se naše inkarnacije. Za današnji čas misliva naslednje: Ti še vedno misliš da se prihajamo na zemljo učit ustvarjat sam pravim, da se DANES, zagotovo rojevamo s ciljem očiščenja karme, upam, da sem pravilno napisal tvoje trditve. Na koncu lahko še enkrat dodam, da lahko sedaj dvignemo vibracijo s tem da očistimo karmo, ki smo jo pridobili z našimi napačnimi odločitvami. Še vedno nisi odgovoril. Ne morem verjet, da ne razumeš vprašanja, ampak bom trmast:"Imeli smo vubracijo Boga in v svetu, ki je bil na nek način precej boljši od današnjega (vsaj kar se odnosov tiče, saj smo bili "čistejši"), IN NISMO JO ZNALI ZADRŽATI. Kje je torej logika, da bi jo danes, ko nam vlada tekmovalnost, strah (strah pred izgubo zaposlitve, strah, da ne bomo dovolj dobri ...), lahko zvišali? " S čišenjem karme, ni noben odgovor. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lyassi 13. januar 2007 Prijavi Deli 13. januar 2007 Unis, vsaka stvar ki jo naredimo in človek se z njo seznani vpliva na nas. Ko kamenček pade v vodo napravi vzvalovanje, lahko da ni želenega vtisa, lahko da so neprijetne posledice, vendar valovanje ostane. To kar hočem povedati je, da lahko da ti nism koristila čisto nič, vendar vseeno si prišla v stik z mojim pisanjem. Sem optimist, govorim tudi ko je zelo malo možnosti, da me bo kdo poslušal. Konec koncev gre tudi zame, ker nočem nikoli obžalovat besed ki jih nisem rekla, raje imam negativni odgovor kot pa spraševanje kaj bi se zgodilo če bi jih rekla. In kot si videla se v nekaterih stvareh strinjava. ^^ Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 13. januar 2007 Prijavi Deli 13. januar 2007 Najprej smo imeli frekvenco way high, nato so bogovi zajebali s svojo paritvijo in nam sfukali vibracijo-oni so zjebali vse skupi.In potem so poskušali postopoma napako popravit in nam skozi generacije in generacije povečevat vibracije.Edino kot produkt človeške domišlije obstajajo bogovi, drugače pa je Bog samo eden! Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 13. januar 2007 Prijavi Deli 13. januar 2007 Odgovoril sem , vendar ti nočeš sprejeti mojega odgovora, da si lahko spremenimo , oziroma zvišamo vibracijo moramo očistiti karmo, ki smo jo ustvarili skozi naše inkarnacije. Ne vem zakaj nočeš razumeti, ampak bom trmast, imeli smo vibracijo Boga ampak smo si jo znižali z napačnimi odločitvami (beri karmo) in smo se s tem oddaljevali od vibracije Boga. Nihče ti nikjer ni napisal , da takoj po prvi inkarnaciji nisi mogel do Boga , ker to vsaj jaz ne morem trditi, toda čez več inkarnacij se nam je tako znižala vibracija da nismo mogli do Boga. Zakaj jo nismo znali zadržati, zato, ker nismo vedeli, kljub svobodni volji, da se ne odločamo pravilno oziroma da delamo narobe, oziroma, da si nabiramo karmo skozi te napačne odločitve. Dokaz da nismo vedeli kaj je prav in kaj narobe je že najino pisanje, saj vsak misli da ima prav. Upam, da sem sedaj kaj bolj jasen.Nihče ni bolj slep kot tisti, ki ne želi videti!In kdor noče vedet, kaj je pravilno, tudi ne bo vedel.Problem so človeške slabosti, kot so oblastiželjnost, pohlep, lakomnost...., človekova navezanost na posvetno; in ne pomanjkanje informacij, kao, niso vedel Sicer pa, kako niso vedel, če so pa imel tako "visoke vibracije" Kako pa Bog ve, kaj je prev in kaj narobe Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 13. januar 2007 Prijavi Deli 13. januar 2007 Ampak ti veš, da je bog samo eden.Kako in na kakšen način?Zato, ker je pač tako in pika.Tvoj bog je kot prvo prepoved dal, ne časti nobenih bogov pred mano kajti tvoj bog sem samo jaz itd..Torej, česa se je bal?Revolucije?Ali kipcev, ki so resnično produkt domišljije.Men se zdi, da ločiš sliko od resnične podobe.Mogoče si pri tem zamešal malike-kipce z drugimi bogovi-drugimi sistemi.Prvo, niso moji, ker si jih jaz nisem izmislil.Množina je bila uporabljena čisto iz praktičnih razlogov.Razbiti, poigrati se z dogmo o pravilnem-absolutnem. Sedaj vidiš kaj za kurac ti je med drugim pravil nosorog.Svoje iluzije, svoje trditve, svoja prepričanja držiš v nekih tekstih, ki jih boš zagovarjal do smrti-ubožček.Za vsako protitrditev, vržeš protiargument.In ko zmanjka argumentov, se vprašanje preprosto ignorira.Kar se tiče vibracij in izgube, ter ponovne pridobitve,moja štorja, posredovana od drugih mojstrov, več pove zakaj kokr pa kako.Pizda si bister.Če ne veš kaj delaš narobe in kaj je prav.se ne boš nikoli razrešil bremena karme...Wasu šutast, kej še nisi opazu, da bilokaj nardiš, ne veš ali je prav ali ne?To si sam reku.Torej veš.Torej, molči, ker tvoje govorjenje te lahko samo še bolj potunka v drek, ker NE BOŠ NIKOLI VEDEL ALI GOVORIŠ RESNICO ALI NE.Ali delaš prav ali ne.Najbolje bo, da za dobro bit sebe, utihneš.In tako nikoli niti ne ustvariš ničesar slabega.Tudi dobrega ne boš a kaj ko ne veš kaj je dobro in kaj slabo. škoda res, ker mi nisi tega prej povedal... Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 13. januar 2007 Prijavi Deli 13. januar 2007 Ampak ti veš, da je bog samo eden.Kako in na kakšen način?Zato, ker je pač tako in pika.Tvoj bog je kot prvo prepoved dal, ne časti nobenih bogov pred mano kajti tvoj bog sem samo jaz itd..Torej, česa se je bal?Revolucije?Ali kipcev, ki so resnično produkt domišljije.Men se zdi, da ločiš sliko od resnične podobe.Mogoče si pri tem zamešal malike-kipce z drugimi bogovi-drugimi sistemi.Prvo, niso moji, ker si jih jaz nisem izmislil.Množina je bila uporabljena čisto iz praktičnih razlogov.Razbiti, poigrati se z dogmo o pravilnem-absolutnem.Zapoved monoboštva je postavljena preprosto za to, da se duhovno razodetje ne sprevrže v mnogoboštvo, kar se je na zemlji že pred tem dogajalo. Bramanizem (hinduizem) je v osnovi tudi vera v enega boga, vendar se je s časom sprevrgel v mnogoboštvo. Umetniške upodobitve, ki so prikazovale mnogotere Božje lastnosti in razsežnosti, so tako postale razni kvazi bogovi. V času, ko se je pojavilo judovstvo, je bil svet povn raznih mnogoboštev, in je bilo judovstvo takorekoč edini monoteistični sistem. Zato se tudi prvo pravilo glasi "Veruj v enega Boga", drugo pravilo pa prepoveduje upodabljanje Boga. Bom , še enkrat zapisu, zakaj niso vedeli: , zato ker tudi ti, ali pa jaz ne veva kaj je prav in kaj narobe, ker vsak misli da dela prav, čeprav nima vedno prav in ker tako delaš napake pridobivaš karmo.In če ne veva, kaj je prav in kaj narobe, kako si bova pa potem popravila karmo Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 13. januar 2007 Prijavi Deli 13. januar 2007 Ne morem si pomagati, ker v to preprosto verjamem. Stvar pri VM je sila preprosta, verjameš ali pa ne verjameš. Tudi ubožčki mormo žvet, pa saj smo v svojih inkarnacijah bli že vse možno.In kot sam pišeš, za vsako trditev vržem protiargument. Argumenti me prepričajo. Nosorog me še vedno ni prepričal , da pridemo na zemljo samo zato, da se tukaj učimo ustvarjat, a je s tem prepričal tebe? Unis pa prosim povej, katero vprašanje sem ignoriral. Stvar je sila preprosta prav pri vsem... Verjameš ali pa ne verjameš... Argumenti... Pa ti ne daješ nobenih argumentov in protiargumrentov, dete... Ti samo ponavljaš nekaj naučenega kot nekakšno resnico... Katera vprašanja si ignoriral... Tega ne vem, kar sem pa jaz prebral, nisi odgovoril na nobenega.Vsaj ne z argumentom... Sory, ker sem citiral post namenjen Unisu... Aja, še to... Pobrskaj malo po forumu o duhovnost... Obstaja ena tema o duhovnih učiteljih na forumu.O takih ki pišejo o nečem česar ne znajo niti prav razložiti... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 13. januar 2007 Prijavi Deli 13. januar 2007 Poglej.V različnih stanjih zavesti se različno zavedaš kaj počneš.Ko boš,naravno ali pa pod vplivom različnih substanc, spoznal subtilnost narave okoli sebe IN KO BOŠ opazil posledice svojih odločitev v trenutku-Brez kakršnegakoli zamika.ne boš spremenil mnenja.Ne.Ker si ne moreš pomagati, ker v to preprosto verjameš, si rekel.Nekaj drugega se bo zgodilo.Ne boš mogel zanikati.Tam je.Čeprav ti ni všeč in ni po godu tvojim prepričanjem.Lahko ignoriraš, ni ti treba verjeti, a veš, kar boš videl.Lahko še naprej delaš in se zavedaš kaj se dogaja.Ampak nazaj v prvotno stanje ne moreš pridet.Iluzija se je porazgubila.Zapomni si:Noben argument, ki se ne strinja s tvojim vedenjem, te ne bo nikoli prepričal.NIKOLI.Kajti, tvoja omejenost ti ne bo tega pustila.Ti misliš, da si to kar si, s tem, ko veš kaj veš in s tem ko se z nečim identificiraš, strinjaš.Dragi moj, najtežje v življenju je prehoditi pot po nazaj.Zbrisat vse kar veš in se prepustit vsemu, da gre skozi tebe, brez da bi se TI vmešal in poskušal natakniti oznako:strinjam se, ne strinjam se.To je prav, to je narobe. Mogoče ti manjka en močen trip za instant spoznanje, da, ko si prozoren-brez vsega tistega s čimer se poistovetiš-še vedno si ti.Zakaj se torej bojiš izgubiti tistega, česar se tako močno oklepaš?Ali ne verjameš tistemu, kar si prebral in si prepričan?Poglej jezusa.Prepustil se je.Ničesar ni imel izgubiti, ker ničesar tudi imel ni.Govorimo o jezusu, ki je morje razklal na dva kosa, nrdu ribe pa zacelu rane marjanu k je padu s hruške.A misliš, da ne bi znal tiste kurce z eno potezo ustavit?Poglej, veruj, bog te čaka na drugi strani.Ali ne verjameš?Kaj te ustavlja, da ne skočiš v brezno in se združiš nazaj z bogom?Tako močno si želiš, da bog ne bo tega videl kot samomor.Ampak kot goreča želja, da se zopet z njim združiš. Jzt vem kaki so protiargumenti in kej reče folk na temo, da nardiš samomor.Jzt ti sam rečem elohim, da si ne priznaš, da ti v resnici sploh ne veruješ v to kar bereš.Poskušaš.Resnično poskušaš a globoko v sebi, ni važno kaj storiš, kaj počneš, podvomiš v vse kar si prebral in v vse kar so ti rekli.Tega dvoma se poskušaš znebiti z vsemi možnimi vajami, z še večjo gorečo željo in ko se ti uspe prepustiti iluziji, si srečen.A nato.A nato ti signal globoko v tebi začne zopet bipkati.Ne moreš ga ustaviti.Ko si na dnu, ko resnično ovržeš vse kar si si nabral okoli sebe, takrat si svoboden.Rekel boš, kako si lahko kaj takega drzneš o meni govoriti, saj me ne poznaš.O.Še dobro te poznam.Ker si človek, tako kot jaz.Poln strahov. na cesti, ko se pelješ z avtom, spusti volan, prepusti se božji volji.Ni šans.To je norost.Točno vidiš kaj se zgodi, KER IMAŠ TI KONTROLO.To, dragi moj, je kazen svobodnega odločanja.In ti nočeš biti svoboden, ker tvoje odločitve-napačne prinesejo bolečino. pelješ se z avtobusom.Na zadnjem sedežu,zaspiš.Z nasmeškom na ustih, čisto drugačen prizor kot moment prej, ko si ti vozil avto. sedaj stvari niso več v tvojih rokah.Počutiš se olajšanega, počutiš se v tvoji fantaziji svobodnega, saj je sedaj vse odvisno od šoferja.On zna voziti.On se je šolal za to.On te bo pripeljal celega in zdravega na drugo stran. A..A globoko v sebi..ne boš miren..ker veš..da tudi šoferji delajo napake.. kaj je point?Tvojega življenja do sedaj, nisi še vzel v svoje roke.Še srat si ne upaš, ne da bi prej prebral o roženvencu.A temu ni tako.Sam si tukaj.Sam iščeš svojo pot.Ne pa da se zaneseš na druge, wtf? Kakorkoli pogledaš, nosorog ima vedno prav. Vsaka tvoja odločitev, je ustvarjanje.Ali je tvoja odločitev resnično TVOJA, je tvoj problem.Če se zanašaš na druge in deluješ tako, kot ti drugi svetujejo, je TVOJA odločitev.Vedno je tvoja.Samo ne vem, zakaj bi prepustil enkratno priložnost razvijanja samega sebe tako kot si TI ŽELIŠ, samo zaradi tistega nelagodnega občutka, ki te opozarja, da je rizkantno delati na lastno pest.Dragi moj, življenje je riziko, življenja ne moreš predvideti.A ko se enkrat soočiš in zagrabiš volan v roke, lahko predvidiš kam boš usmeril avto.Da, lahko se zmedeš in se zaletiš.Na enkrat lahko voziš samo po eni cesti, mimo tebe pa šiba neskončno drugih možnosti..To je resničen problem.Ker vidiš toliko opcij, ki jih ne boš poskusil, vidiš kako se omejuješ. Zato se raje prepustiš iluziji in da te nekdo drug vodi, ker ne veš kaj te čaka na koncu, je vse možno.In prav to ti daja občutek, da si vse poskušal kar se je dalo.Polno, okusno, pravilno. Daleč od tega. čuj, pa od kod vse to pobiraš, grozno dobro, polepšal si mi dan, hvala Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.