Antoninus 15. januar 2007 Prijavi Deli 15. januar 2007 Lepo te prosim, no.....Prvo kot prvo nič ne čutim, da bi me kdo častil, mogoč s kakim pirom kdaj, no. In kaj ima materialistična zveze z ateistično? A veš kdo se norčuje iz boga? Najpogosteje verniki in predstavniki cerkve, z dejanji, ki so popolnoma v nasprotju z božjimi zapovedmi....... Istospolne poroke, ja, te bodo glavni vir zla na svetu...cccccc :xx!: Abortusi tudi, jasno :xx!: Lakota, vojne......le kdo jih drug povzroči kot večinoma kao v boga verujoči? Pih.... :xx!:Maš point. Inštitucije, ki delujejo pod krinko božjega delujejo v navezi s tistimi, ki jih kao obsojajo. Potem pa izberi. Samotna pot je to. Pri Ateistih se mi zdi, da je prisoten skor strah, da se jih ja kaj Božjega ne bi dotaknilo, vsemu božjemu se v velikem loku izogibajo, tudi, če jim nihče nič noče.To je vsaj moj občutek.Še moj občutek. Ateizem je reakcija na hipokrizijo religioznega establišmenta. Drugače pa je ateist Bog, ki se igra skrivalnice sam s sabo. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 16. januar 2007 Prijavi Deli 16. januar 2007 Maš point. Inštitucije, ki delujejo pod krinko božjega delujejo v navezi s tistimi, ki jih kao obsojajo. Potem pa izberi. Samotna pot je to.Še moj občutek. Ateizem je reakcija na hipokrizijo religioznega establišmenta. Drugače pa je ateist Bog, ki se igra skrivalnice sam s sabo. dobr si napisal, sploh tisto samotna pot Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 16. januar 2007 Prijavi Deli 16. januar 2007 mah dej nosorog, sej nekako to vem, k izhoda in time-outa na tem začaranem krogu kreacij, ne najdem.Je pa lepo vse spustit in pobegnt.Baje tko nisi Lahko mi mati nardi peskovnik in noter usuje lopatke in mi omogoči, da si zgradim gradove, ceste, življenje.To me ne privlači.To me ne gane.Mogoče, mogoče na momente se ozrem in za trenutek pozabim na mamljivost sadeža "prepovedanega drevesa, adam", sam tkoj k se zavem, da jaz sem tisti, ki izbira in čustvuje, se vse vrne nazaj na začetek.Zamižim, ker mislim, da me tako nobeden ne vidi in se stegnem po jabki.In dobim šus.Roko mam že tko celo plavo.Sam še vedno me ni izučilo.Nevem če me bo kdaj.Ne pomaga nič.Razumem, da ne smem, sam to gori v meni.Zamižim še enkrat in stečem mimo dogodkov, ki jih pojmujemo življenje.Taki so najhujši.K vejo kej ni prow in si ne morjo pomagat, grejo še naprej drezat.Lohk sm res star.Če tko pogledam tiste nonote, jim stokrat rečeš, da cd-enota ni podstavk za kavo, ma kej k čez min spet pozabjo in pol ti spet zlomjo vratca.Svoje smi dokazu.Si svoboden a ta svoboda ima meje.Si svoboden in lahko preskočiš ograjo, ma te bo streslo.Če hočeš, naj te trese, tvoj problem, tvoja odločitev. Ben, men se zdi, da vem zakej me skozi zbada tm u hrbti, čeprow se ne spomnem da bi si kej naredu.. dobr to...sam veš kak 1000x 70 krat te spajtla, pol pa počas kapne pol pa nimaš veš potrebe sprobavat če se želiš čemu odpovedat, moraš najprej nekaj imet,šele takrat veš kaj je odpoved in če se želiš pristno o d p o v e d a t morš i z ž i ve t in pridobit, vse kar ta svet ponuja od gnilih kašč in moljev v njem, varljivi blišč diamantov in varljivi blišč umetno ustvarjenih potreb in želja, dokler tega ne , je zastonj vsako modrovanje da pa vse to lahko, morš kaj o tem vedet , lahko tud prebereš kje kaj, zakaj bi moral sam odkrivat toplo vodo , če jih je že toliko pred teboj in sprobat , dobro pretrest in izbrat najboljše zase Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lyassi 16. januar 2007 Prijavi Deli 16. januar 2007 A ne nekateri preveč pričakujejo od Boga? (samo vprašanje) In glede rakavih celic, ja lahko iščejo inovativo, vendar če se jih ne ustavi grejo falit tudi tiste druge, ki niso krive. Če greš to razlagat na Onkološki te bo par gospodov fajn steplo in verjemi, so dovolj pri močeh za to. (malo v šali povedano^^). Kako se da ugotovit koliko je že približno stara duša, brez da bi odšteli denar in brez regresije? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 16. januar 2007 Prijavi Deli 16. januar 2007 po njihovi modrosti, preudarnosti in počasnosti, v smislu da si znajo vzeti čas za stvari, bolj ko smo vihravi, več porcelana razbijemo v trgovini s porcelanom... hitri in eksplozivni smo menda mlade Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lyassi 16. januar 2007 Prijavi Deli 16. januar 2007 Hvala za odgovor, sicer še vedno ne vem kaj sem sama, (sicer neki se mi svita). Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 16. januar 2007 Prijavi Deli 16. januar 2007 ko boš vedela kaj si, boš razsvetljena ne zahtevaj preveč od sebe to te zafrustrira že v fundamentu menda ko vemo kaj smo, najdemo odgovore na vsa vprašanja, tako so rekli v Delfih Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 16. januar 2007 Prijavi Deli 16. januar 2007 Spoznanje pa je prvo poglavje smrti ........pa se zaj ne spomnim kdo je reku. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ROTI 16. januar 2007 Prijavi Deli 16. januar 2007 Spoznanje pa je prvo poglavje smrti ........pa se zaj ne spomnim kdo je reku. IN KAJ JE SMRT PO TVOJE,TER KAKO GLEDAŠ SAM NA POJEM SMRTI? Citiraj MISLI SO ČAROBNI DEL NAS SAMIH IN VODIJO NAS NA KRAJE,KJER NI LOČNIC NITI OMEJITEV Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 16. januar 2007 Prijavi Deli 16. januar 2007 IN KAJ JE SMRT PO TVOJE,TER KAKO GLEDAŠ SAM NA POJEM SMRTI?vse in nič...ali obratno...v začetku ali koncu...razumevanja....lastne neskončnosti Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 16. januar 2007 Prijavi Deli 16. januar 2007 Srček neha bit, življenske funkcije nehajo delovat.....in nas več ni.....ter nas tudi nikoli več ne bo...... Ne iščem si nobene utehe, ne delam nobenih utvar, ne lajšam nobenih strahov.......sem minljivo živo bitje, katerega življenje in obstoj s smrtjo preneha dokončno in za vedno.......če mrtvega telesa pravočasno ne zakopamo ali sežgemo po smrti ostanemo en kup precej in vedno bolj zaudarjajočega mesa oz. mrtvega tkiva......ki počasi segnije. No, saj to tudi pod zemljo....Tist zgoraj pa sem citiral nekoga, ki se zdaj ne morem spomniti več kdo je, pa še to sam sam zato, da še jaz malo pofilozofiram..... Kar nekaj ljudi v moji bližini razmišlja drugače in proti temu nimam nič, za1x me pač še nihče ni prepričal v kaj druzga.....Se pa strinjam, da ni nujno, da če si nekaj ne znamo razložiti ali ne zmoremo videti, tudi ne obstaja.... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 16. januar 2007 Prijavi Deli 16. januar 2007 Srček neha bit, življenske funkcije nehajo delovat.....in nas več ni.....ter nas tudi nikoli več ne bo...... Ne iščem si nobene utehe, ne delam nobenih utvar, ne lajšam nobenih strahov.......sem živo bitje, katerega življenje in obstoj s smrtjo preneha dokončno in za vedno.......če mrtvega telesa pravočasno ne zakopamo ali sežgemo po smrti ostanemo en kup precej in vedno bolj zaudarjajočega mesa oz. mrtvega tkiva......ki počasi segnije. No, saj to tudi pod zemljo....Tist zgoraj pa sem citiral nekoga, ki se zdaj ne morem spomniti več kdo je, pa še to sam sam zato, da še jaz malo pofilozofiram..... Kar nekaj ljudi v moji bližini razmišlja drugače in proti temu nimam nič za1x me še nihče ni prepričal v kaj druzga.....Se pa strinjam, da ni nujno, da če si nekaj ne znamo razložiti ali ne zmoremo videti, tudi ne obstaja.... si hecn...fizikalno gledano...mora naša energija nekam iti...ali se preobraziti v drugo energijo...znanstveno dokazano....da se o duhovnih pogledih..sploh ne menimo...kam gre duša...npr....vse kar v smrti zgubiš....je svoj razum...hvala bogu Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 16. januar 2007 Prijavi Deli 16. januar 2007 Tudi možno. Samo meni to ne pomeni nič. Ta energija sem jaz le v povezavi z mojim sedanjim živim telesom in umom......brez živega telesa, ki omogoča delovanje mojega uma, tudi mene več ni. Pa če ostane kakšna energija al pa ne.... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ROTI 16. januar 2007 Prijavi Deli 16. januar 2007 vse in nič...ali obratno...v začetku ali koncu...razumevanja....lastne neskončnosti Ali pa nadaljevanje potovanja,učenja,vračanja, pa spet potovanja,ustvarjanja in ponovnega vračanja................ Citiraj MISLI SO ČAROBNI DEL NAS SAMIH IN VODIJO NAS NA KRAJE,KJER NI LOČNIC NITI OMEJITEV Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 16. januar 2007 Prijavi Deli 16. januar 2007 Srček neha bit, življenske funkcije nehajo delovat.....in nas več ni.....ter nas tudi nikoli več ne bo...... Ne iščem si nobene utehe, ne delam nobenih utvar, ne lajšam nobenih strahov.......sem minljivo živo bitje, katerega življenje in obstoj s smrtjo preneha dokončno in za vedno.......če mrtvega telesa pravočasno ne zakopamo ali sežgemo po smrti ostanemo en kup precej in vedno bolj zaudarjajočega mesa oz. mrtvega tkiva......ki počasi segnije. No, saj to tudi pod zemljo....Tist zgoraj pa sem citiral nekoga, ki se zdaj ne morem spomniti več kdo je, pa še to sam sam zato, da še jaz malo pofilozofiram..... Kar nekaj ljudi v moji bližini razmišlja drugače in proti temu nimam nič, za1x me pač še nihče ni prepričal v kaj druzga.....Se pa strinjam, da ni nujno, da če si nekaj ne znamo razložiti ali ne zmoremo videti, tudi ne obstaja.... spoznanje je začetek smrti al kak že je že ne vem keri reku Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ROTI 16. januar 2007 Prijavi Deli 16. januar 2007 Tudi možno. Samo meni to ne pomeni nič. Ta energija sem jaz le v povezavi z mojim sedanjim živim telesom in umom......brez živega telesa, ki omogoča delovanje mojega uma, tudi mene več ni. Pa če ostane kakšna energija al pa ne.... PREBERI SI KNJIGO( POTOVANJE DUŠ, ali USODA DUŠ),kajti tam najdeš odgovore na to kam gredo duše po smrti,vsi imamo dušo,tako tudi ti. Kajti,ti nisi ne svoje telo ,ne svoje ime,niti nisi svoj um.Ti si ti -hotel to ali ne Citiraj MISLI SO ČAROBNI DEL NAS SAMIH IN VODIJO NAS NA KRAJE,KJER NI LOČNIC NITI OMEJITEV Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anarhist 16. januar 2007 Prijavi Deli 16. januar 2007 si hecn...fizikalno gledano...mora naša energija nekam iti...ali se preobraziti v drugo energijo...znanstveno dokazano....da se o duhovnih pogledih..sploh ne menimo...kam gre duša...npr....vse kar v smrti zgubiš....je svoj razum...hvala bogu Telo gre večinoma v pepel, možgani zaštrajkajo in miselni tok se prekine, duše ne moreš pojmovat kot energije, razna astalna in nevemkakšna telesa pa se razpršijo po univerzi, tako vsaj pravi Osho. Srček neha bit, življenske funkcije nehajo delovat.....in nas več ni.....ter nas tudi nikoli več ne bo...... ?In tretji dan je od mrtvih vstal?In ljudje ki trdijo, da so po astralni projekciji se začekli spet zavedati svojega polomljenega telesa, potem, ko je novinec iz avtošole prevozil rdečo? Citiraj Če ma kdo denarja odveč vzamem. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 16. januar 2007 Prijavi Deli 16. januar 2007 spoznanje je začetek smrti al kak že je že ne vem keri reku PREBERI SI KNJIGO( POTOVANJE DUŠ, ali USODA DUŠ),kajti tam najdeš odgovore na to kam gredo duše po smrti,vsi imamo dušo,tako tudi ti. Kajti,ti nisi ne svoje telo ,ne svoje ime,niti nisi svoj um.Ti si ti -hotel to ali ne Ok. Pa jo bom. Se mi zdi, da jo ima moja prijateljica . Sicer že zdaj podvomim, kje pa piše, da je v njej resnica, da je to - tudi res to? In ljudje ki trdijo, da so po astralni projekciji se začekli spet zavedati svojega polomljenega telesa, potem, ko je novinec iz avtošole prevozil rdečo?Nič. Sem bral že marsikaj, pa mi tudi to nič ne pomeni oz. me ni prepričalo. Mogoč sem pa neuk ali pa nesposoben razumeti. Je tudi možno, da sem se premalo potrudil razumeti, premalo tega prebral, sam kaj, ko me je prebrano odvrnilo.....Tudi vse stike živih z umrlimi si predstavljam po svoje. Tudi sanje na primer.......če poznaš dogajanja v sebi in sebe si jih lahko dokaj hitro čist razumsko, logično raztolmačiš....itd. itd. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 16. januar 2007 Prijavi Deli 16. januar 2007 Telo gre večinoma v pepel, možgani zaštrajkajo in miselni tok se prekine, duše ne moreš pojmovat kot energije, razna astalna in nevemkakšna telesa pa se razpršijo po univerzi, tako vsaj pravi Osho.nizko se ceniš...v svojem nezavedanju lastne neskončnosti...nažalost...pol pa maš kaj maš...v svoji glavi Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 16. januar 2007 Prijavi Deli 16. januar 2007 Bo izpadlo grobo, pa vendar nč bolj od tvojga ...torej, poščijem se na tazga boga Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 16. januar 2007 Prijavi Deli 16. januar 2007 Ja. Kaznuje in izvaja grozodejstva - človek.....v človeku pa bi naj bil bog.....al kako? Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 16. januar 2007 Prijavi Deli 16. januar 2007 Mhm. Je pa čist nemočen ta bog zgleda, k jih ljudje vseen izvajajo ves čas in na veliko........kaj če nam pol? Pa kaki bog te to je.....bog zla? Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 16. januar 2007 Prijavi Deli 16. januar 2007 Če boš scal po mojem borjaču, te bo moj bog v meni tako razbil, da boš naslednjič scal kri. Ne morem pomagat, mi je še po tvojmu mal ušlo Pa da ga vidim zdej, frajerja Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 16. januar 2007 Prijavi Deli 16. januar 2007 Pri ateistu, sem napisou kaj si jest mislm, da oni mislijo. Na druga dva vprašanje pa ne znam odgovort, a bi mi ti razložu? pa hvala že vnaprej. Pa... ...ne zanima me ravno kaj ti misliš da oni mislijo... Zanima me kaj je zate ateist, kdo je zate ateist? Odgovor na druga dva vprašanja... Znaš odgovorit.Ker te nisem vprašal za definicijo teh dveh pojmov, ampak za tvoje videnje, dojemanje tega.Moja razlaga... Lahko ti povem edino to kako jaz dojemam vero in verovanje.Vera in verovanje zame ni brezpogojno sledenje neki od...kogarkoli že postavljeni resnici.Zame je to edino posledica iskustva, spoznanja, razmišljanja.Spoznati, iskusiti, razmišljati, verovati.Ali verjeti, zame je to eno.To je moje videnje,Kaj pa tvoje? Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 16. januar 2007 Prijavi Deli 16. januar 2007 kaj je vera, verovanje.Eden izmed možnih odgovorov kajti, tolko kukr je ljudi, toliko je resnic.Morda malo manj, k se kšni strinjajo z drugmi pa pol ustanavljajo fan-klube..V dobrem in slabem, še najbolj pa v slabem, ne obupati in se predati.Vztrajati.Sprejeti vdarce in upati, da bo jutri boljše.To je vera zame.Verovati v boljše, kljub temu, da v trenutni situaciji tega ne opaziš.Vsako slabo, vzeti za dobro in pri tem verovati, da delaš prav.Verovati v prav. Tako nekako, približno tudi jaz vidim to... Moje življenje je nesmiselno, če ne počnem prav.Verjamem, zaprem oči in si močno močno želim, da je moj namen pravilen, resničen.Pogoj vere je brezpogojna vera.Slepo verjeti.Slepo verovati je goreče verovati.Kljub dejstvom pred očmi, ne spremeniš mnenja.Letalo strmoglavi, ljudje panični, ti ne.Ti veruješ.Bog te bo rešil.Bog te rešuje skozi življenje. Brezpogojna vera zame ni vera, je zaslepljenost, fanatizem, zaplankanost...kakorkoli že to imenuješ.Biti paničen v letalu ki strmoglavlja...Zakaj?Ali me bo bog rešil ali pa me ne bo... Če me bo, bom preživel, če me ne bo, bo konec nečesa in začetek drugega.Kaj lahko storim?Nič.Zakaj bi potem zganjal paniko?.Verovati, ne pomeni vedeti.Verjeti je daleč od vedeti.Izkusiti in verjeti, je vprašanje, čemu se goreče nagibaš, da bi bilo res. Moj odgovor na to je v mojem prejšnjem postu. Verovati v svoj prav. Verjeti v svoj prav. Vedeti, edini prav.Kdor ti reče, da tvoj prav ni prav, podvomiš vase.To prinese dvom v vse tvoje življenje in postavi na kocko pomen tvojega življenja-eksistence.Mogoče nimaš prav, mogoče si se zmotil.Brani svoj prav.Veruj. Ne edini prav.MOJ prav.Drugačen kot tvoj, ne bolj in ne manj pravi... Ampak samo moj.dokler se mi ne dokaže da nimam prav. Moje osebno mnenje med ateistom in tistm, ki to ni.Ateist je na poti dvomu.Med verovanjem, vero in ateistom, potemtakem ne vidim razlik.Moje mnenje. Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.