Matjaž Bogdan 21. januar 2007 Prijavi Deli 21. januar 2007 Človek, ki pomaga drugim se pri tem počuti dobro.V teh ljudeh na tak način ne vidi osebe s čustvi ampak objekte s katerimi lahko zadovolji svoje sadistično pohoto.Ko pomaga, se počuti dobro.To je njegova droga.Tako torej pomaga tisočim ampak ne zato, ker bi ZARES hotel pomagati.Pomaga jim, ker ima koristi od tega.Tega ne boš nikoli razumel ker ne ločiš od čiste pomoči od pomoči, ki je zamešana zaradi koristoljubja. bull shit !! Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 21. januar 2007 Prijavi Deli 21. januar 2007 ravno tu je problem, ki ga ne razumeš, da sploh obstaja.V imenu boga, v imenu dobrega bom ubijal žide.Naredil sem DOBRO stvar, zaradi tega se počutim DOBRO, tisti, ki sem jim pomagal in jim židje ne težijo, se DOBRO počutijo, vse je DOBRO, samo tistim ni DOBRO, ker mislijo, da je DOBRO v resnici SLABO.sem reku, da ne boš razumel, ker ne vidiš poante, da dobrega in slabega ni.In človek kot nepopolno bitje ne more govoriti o absolutnem dobrem in absolutnem slabem.Mah v imenu kakega boga, kakega dobrega, kaki židi..... Vsi splošno vemo kaj je dobro, če seveda pri opredeljevanu dobrega ne pademo v past lastnih interesov......pa ne teh, da bi se dobro počutili, če nardimo dobro...... Saj s tem dobrim zna bit blem, ja......vse poti v pekel so tlakovane z dobrimi nameni ......pa to......sam če nekomu pomagaš, storiš dobro v obliki, ki jo tudi on želi, ni treba filozofirat do nezavesti......k dvomim, da so si židi želeli takšnega razsvetljenja v logorjih......Seveda se zdej lahko začneš vpraševati kak tist, ki mu nardiš dobro po njegovi želji, volji, ve kaj je zanj dobro.....hahaha......Mah, lepo vas prosim, no.... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 21. januar 2007 Prijavi Deli 21. januar 2007 K zdej mi je pa res zadosti tega igračkanja, morm it dol sz tega foruma, ma mi moj ego govori, da morm še kej napisat.Prasica.Ups, sej to sm jzt. Nič kriv.. kok fajn napisan prav prisrčno bemu odkar je tegale unisa berem sam še kimam res dobr Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 21. januar 2007 Prijavi Deli 21. januar 2007 zaenkrat imam podobno mnenje... zadnjega stavka pa itak ne razumem... verjetno ker nisem tako dalec.Ego je naša individualnost; za naš ego je lahko značilno, da smo ljubeči, prijazni, skromni ... A to ni božansko? Konec koncev je božabnsko tudi nasprotje tega, saj je od Boga ( ), na razvoju ega pa seveda vpliva svobodna volja, ki je tudi od Boga (sami se odločamo, ali bomo sebični ali velikodušni itd.). Ego je zato pri naši poti nazaj k Bogu potreben!!!!! Ravno smisel te poti je, da ego vzgojiš skozi kreativno in ljubeče delovanje. In šele ko svoj ego totalka sfriziraš, je smiselno, da greš v drugo fazo preizkušnje v materialnem, ta pa je - tvoja volja naj se zgodi, ne moja. Tudi v tej fazi pride do lekcij, ki so potrebne za kompletiranje izkušenj v materialnem, saj dejanje, ko damo zavestno svojo voljo v roke Boga, pomeni preseganje notranjega konflikta, saj del nas seveda teži k materialni varnosti (tole lahko kasneje podrobneje rrazložim, če boš želel). In šele ko tudi to sceno obvladaš, ni več razloga za nove inkarnacije.[/color] Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 21. januar 2007 Prijavi Deli 21. januar 2007 V imenu boga, v imenu dobrega bom ubijal žide.Naredil sem DOBRO stvar, zaradi tega se počutim DOBRO, tisti, ki sem jim pomagal in jim židje ne težijo, se DOBRO počutijo, vse je DOBRO, samo tistim ni DOBRO, ker mislijo, da je DOBRO v resnici SLABO.sem reku, da ne boš razumel, ker ne vidiš poante, da dobrega in slabega ni. Vsako stvar poglej v kontekstu celote. Če se je zavedaš (vse je eno), je jasno, da ubijanje načeloma ne pride v poštev. V praksi je seveda drugače; torej dobro in slabo je! Je pa kle ena luknja, ki zadeva osebno odgovornost v vojnah. "Krivi" so le voditelji. V tej fazi evolucije informacijsko polje to "tolerira". Pa še enkrat . N atvojo modrino sem odgovoril toleoziroma komentiral:Da noben mojster ni bil navdihnjen s strani Boga, ampak da je vse to delo ega, zanimivo.in videl boš da je moj odgovor logičen glede na tvoj zapis in ne neka laž. Torej če prebereš tvojo modrino in moj odgovor v rdečem boš videl zakaj sem to v rdečem zapisou, od kje mi osnova za to da sem reku da noben mojster ni bil navdihnjen od Boga....Nosorog , mene ne moreš več presenetiti s svojim zavajanjem in sprenevedanjem. Prišel si pač do točke , kjer bi moral priznati svojo zmoto v pogledu, kar pa je sila težka stvar, če ne zaradi drugega že zaradi tvojega ega. Priznanje je nekaj težkega, sploh za take ki so popolnoma pod okriljem svojega ega. Za popizdit zabaven znaš bit. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 21. januar 2007 Prijavi Deli 21. januar 2007 he, dobr si to smislio! jst se dost najdm v tvojih besedah iz tega tvojega stalisca gledano.sm tut ze razmislu zakaj... pa mi je scasoma postalo manj pomembno. tudi okoliscine, ki stisnejo v kot sem dobu dobro po buci tupa tupa... da. se neki pa je... pomaga lahk tut z razumom. cist prakticno varcujemo z elektriko, z nakupom zivil v embalazi, ohranjanjem narave, zemlje ipd... in za to potrebujemo razum. Daaaaaaa delovanje in nedelovanje! po mojem mnenju prou fajni post! Kako si bogi.Kako si šutast, da ne opaziš skritega sovražnika-sebe v dobrih delih.Zato je vse kar ti rečem ali napišem, zguba mojega časa.Zakaj ti sploh poskušam odpreti oči in poskušati približati tisto resnico?Zato, ker jaz sem ti. On dela dobra dela, ti v tem uživaš.On te nagradi z dobrim počutjem, ti ga ubogaš, ker si vesel in umirjen, da te ne tepe.Uničuje te od znotraj takrat, ko se mu zoperstaviš in hočeš poprijeti za lastno krmilo.Do sedaj te je on vodil.Ti si ga poslušal in ubogal.Vse to ti dela, ker še nisi spoznal, da si ti tisti, ki bi moral prijeti za krmilo.Prepustiš se njemu.Misliš, da si on ti.To je prikriti egoizem, izkoriščanje v imenu dobrega.Noben egoizem ni dober pa če to zakriješ z dobrimi deli ali pa ljudje odkrito vidijo skozi tvoja dejanja.Človek, ki pomaga drugim se pri tem počuti dobro.V teh ljudeh na tak način ne vidi osebe s čustvi ampak objekte s katerimi lahko zadovolji svoje sadistično pohoto.Ko pomaga, se počuti dobro.To je njegova droga.Tako torej pomaga tisočim ampak ne zato, ker bi ZARES hotel pomagati.Pomaga jim, ker ima koristi od tega.Tega ne boš nikoli razumel ker ne ločiš od čiste pomoči od pomoči, ki je zamešana zaradi koristoljubja.Kot tak posameznik si ustvaril iz sebe največji izmeček.Ego uničuješ ker misliš, da rešuješ sebe.Iz pohlepa in koristoljubja po lastnem življenju, se boriš proti zlemu da dobro premaga.Ni ti pomoči.Ker dobro in slabo obstajata samo v glavah ljudi.In ti kot izmeček, greš svoja dejanja upravičevati v imenu dobrega, da bi nadvladalo slabo.Edino kar je slabo si ti in tvoja senca, ki ti govori kaj moraš storiti.On je ti.Ti si bežna lupina s katere on govori in te premika kot šahovsko figuro skozi polja življenja.Ko te bodo zunanje okoliščine-po tvoje karma-stisnile v kot in boš matiran iz vseh strani, boš razumel.Tvoj prijatelj v glavi, ki se skriva za tvojo bolečino, je tvoj edini sovražnik, ki je kdajkoli obstajal.Vse kar vidiš okoli sebe, to je njegov svet.On ga nadzoruje.On živi v vseh glavah ljudi, ki gredo mimo tebe.To je njegova igra in oni ne vedo, da so v njej.Vedi, da ti nosorog odgovarja samo še zato, ker obračaš njegove besede.Zguba časa je s takimi kot si ti. Upam, da sem te užalil.To ne delam, ker uživam v tem.To delam zaradi tebe, KER NJEGA BOLI.Kdo se skriva za tvojo bolečino, frustracijo in neodobravanjem kar ti nosorog napiše?Kar ti jaz napišem?S čim se ne strinjaš, izrazi se, povej svoje mnenje, spljuni vse ven.Ali pa ti bo on rekel, da se ne boš prerekal.V obeh primerih in vseh možnih načinih, on govori skozi tebe, ti si samo mrtvec, ki ponavljaš njegove besede. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 21. januar 2007 Prijavi Deli 21. januar 2007 Upam , da ta ki je klatil okoli sebe ni nosil mikice z napisom" Vnebovzeti Mojstri so moja izbira" Kaj pri Kabali ne poznate humorja. Pri vnebovzeti je humor dobrodošel, saj tam kjer je smeh je svetloba.Najbrž sem narobe razumel (površno prebral - tudi to se zgodi) tvoj zapis - glede tega se opravičujem.Nadangeli so v tem pomenskem smislu samo del judovskega in krščanskega izročila. V krščanskem izročilu so privzeli lastnosti latinskih bogov, saj so tako postali bližji takratni rimski publiki. Vse ostale kombinacije, posebno novodobne, pa so plod malce zablojenega ali preračunljivega uma. A ti novodobni nadangeli nimajo nobene veze z realnostjo. So samo praznoverne figure, s katerimi se prestrašeni tolažijo, ko zavohajo lastno kanalizacijo. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 21. januar 2007 Prijavi Deli 21. januar 2007 Najbrž sem narobe razumel (površno prebral - tudi to se zgodi) tvoj zapis - glede tega se opravičujem.Nadangeli so v tem pomenskem smislu samo del judovskega in krščanskega izročila. V krščanskem izročilu so privzeli lastnosti latinskih bogov, saj so tako postali bližji takratni rimski publiki. Vse ostale kombinacije, posebno novodobne, pa so plod malce zablojenega ali preračunljivega uma. A ti novodobni nadangeli nimajo nobene veze z realnostjo. So samo praznoverne figure, s katerimi se prestrašeni tolažijo, ko zavohajo lastno kanalizacijo. A bi ta del malce bolje razložil, ker me zanima, kako so novodobni nadangeli in kanalizacija povezani? mislim, da si enkrat povedal, da nadangeli delujejo podobno kot bankomat Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 21. januar 2007 Prijavi Deli 21. januar 2007 Nekaj podobnega sem že večkrat napisal na forum, pa nič ne pomaga. Del folka klele rabi najprej temeljito predavanje o tem, kaj ego sploh je in o njegovih razsežnostih. Tako pa se naslanjajo le na tisto, kar so prebrali v kakšni vzhodnjaški literaturi, razumejo pa prebrano le na pol.Eni smo pač bolj trdobučni. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 21. januar 2007 Prijavi Deli 21. januar 2007 Povej mi prosim če te prav razumem; vse kar je negativnega je ego vse kar je pozitivno pa je pravi Jaz ???????????????????????????????A lahko tud jaz? Ego je tisto, kar stvari prepoznava kot pozitivno-negativno, dobro-slabo, itd... Pravi Jaz pa samo je. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 21. januar 2007 Prijavi Deli 21. januar 2007 Vem da je Unis ogromno zapisal vendar na žalost ne moreva več pogledat kaj , ker je vse zbrisal, škoda in to velika. Gospodar prstanov , sem gledal dejansko samo začetek in me ni pritegnil tako da ti o tem ne morem odgovort. Lahko se tolažiš tudi s tem , da nič ne vem, zakaj pa sem na tem forumu pa počasi spoznavam. 1. ja unis je ogromno napisal o fleksibilnosti uma oz. o njegovi nasprotni poziciji 2. o tej fleksibilnosti sem ti razlagal z Gospodarjem Prstanov - kot ogledalo tvoji nefleksibilnosti, kot jo jaz dojamem, tud zato, ker si Castanedo primerjal s crno magijo. To je pac podobno kot primerjati Gandalfa s Crnim Magom zgolj zato, ker pozna nasprotnika in njegove trike - to ga namreč še ne naredi slabega 3. ne tolažim se s tem, da mislim, da nič ne veš -> pač v resnici še vedno iščeš in odkrivaš zato pravim, da v Resnici pač nič ne veš, razen tega kar že veš. In si ne delam utvar, da vem več od tebe. Naj nadaljujem. Ego. Recimo, da rojstvo vzamemo kot začetek tvojega/mojega sveta. Kot otrok prejemaš pozitivne in negativne informacije in tako celo zivljenje naprej. Pridobivaš pozitivne in negativne izkušnje. Brez teh izkušenj v resnici sploh ne obstajaš. In to je tisto cemur pravimo ego. Skupek pozitivnih in negativnih lastnosti je ego. Katere prevladujejo je odvisno zivljenja, ki si ga doživel. To ti pravim, da ti povem kaj ego je! to ni moja pogruntavšina to je neke vrste dejstvo! V psihologiji egu tudi pravimo ID, ker se z njim identificiramo. Identificiraš pa se lahko zgolj s tistim, kar si = kar si doživel. No tako -> zato ego ni samo izraz negativnega.Kaj ti počneš? Ti distanciraš svoj pozitivni del od negativnega tako, da negativnemu delu praviš ego pozitivnmeu delu pa pravi Jaz. Zanima pa me če si kdaj že doživel izkušnjo pravega Jaza? no ja v resnici preveč osebno vprašanje. Vseeno jaz pravim, da visji Jaz nima veze s pozitivnim ali negativnim dojemanjem sebe ampak z necim popolnoma drugim z nečim kar je izven dosega opisa pozitivnega in negativnega......z necim kar je lahko tudi izraz negativnega pa vseeno nič negativnega ne povzroči A lahko tud jaz? Ego je tisto, kar stvari prepoznava kot pozitivno-negativno, dobro-slabo, itd... Pravi Jaz pa samo je. Odlično to sposobnost pa ima, ker vsebuje izkušnje obeh. Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lyassi 22. januar 2007 Prijavi Deli 22. januar 2007 Sem prebrala Gospodarja prstanov pred leti, super knjiga glede naukov in morale. Tudi filme sem gledala. Glede ega, pojem je nastal v psihoanalizi - Freud in njegova filozofija/psihologija.Poleg ega pa sta še dva dela: podzavest ali id (neznano) in superego. Tisti ki omenjajo le ego bi mogli vedet zakaj v tej teoriji je ego tam, ne le ga kritizirat Elohim. Ego je del naše zavesti tako kot superego, le ta skrbi da podzavest ne prevlada (kar je mnogo večji problem kot ego). In ego in egoist nista ista stvar, ni logično da potem bi bila le ena beseda? Če iščeš že krivca za tiste manj "lepe" naše lastnosti, potem ti priporočam najdi drugega, npr. nagoni spadajo v podzavest,....na splošno pa smo mi krivi v celoti. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 22. januar 2007 Prijavi Deli 22. januar 2007 Sem prebrala Gospodarja prstanov pred leti, super knjiga glede naukov in morale. Kot reče Gandalf v filmu: Ko ne veš, katero pot bi izbral, zaupaj nosu. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 22. januar 2007 Prijavi Deli 22. januar 2007 Glede ega, pojem je nastal v psihoanalizi - Freud in njegova filozofija/psihologija.Poleg ega pa sta še dva dela: podzavest ali id (neznano) in superego. Ne moreš napasti samega sebe. Veš da lohka. V zavednem in nezavednem mamo kreativne in destruktivne vzgibe. Če "Jaz" uničim "moj ego", sem s tem pridobil še večji "ego". Ego, ki je uničevalec prejšnjega egaKdo je torej tisti, ki uniči ta "ego" ? In tvoj odgovor bo, Višji jaz.Še posebej zate to velja, da tvoj Višji jaz ni nič drugega kot tvoj Večji ego, ki je premagal ego. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 22. januar 2007 Prijavi Deli 22. januar 2007 Nosorog to sploh ni pošteno od tebe, ker si napadel čisto dober stavek iz večje perspektive. Posipam se s pepelom. Ne bom več. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 23. januar 2007 Prijavi Deli 23. januar 2007 In ego in egoist ..in dodajam -> egoizem niso ista stvar Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 23. januar 2007 Prijavi Deli 23. januar 2007 o egu nisi nič povedal.Čas bo samo izkristaliziral besede Rinpocheja. Podajam lastni prevod Rinpochejevih odgovorov. Ne moreš napasti samega sebe.Zelo zanimivo je, koliko ljudi govori o uničenju ega. Če "Jaz" uničim "moj ego", sem s tem pridobil še večji "ego". Ego, ki je uničevalec prejšnjega egaKdo je torej tisti, ki uniči ta "ego" ? In tvoj odgovor bo, Višji jaz.Še posebej zate to velja, da tvoj Višji jaz ni nič drugega kot tvoj Večji ego, ki je premagal ego. In kot je Rinpoche končal misel.We cannot win that way at all. Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 23. januar 2007 Prijavi Deli 23. januar 2007 Danes sem med branjem knjige Integralna joga avtorja Šri Avrobinda pregledoval tudi njegov slovar. Pod »ego« piše naslednje: Ego (lat. »ego« sanskr. »ahankara«) – človekov navidezni, površinski, nepravi, lažni jaz, imenovan tudi mali jaz ali pritlikavi jaz ali pa površinski jaz; lažni občutek jaza; glej tudi »jaz«. Verjetno pa so vaša znanja večja, zato to vzemite zgolj kot "Lažno informacijo". Ah sem že mislil, da si se udal! Dobrodošel nazaj Seveda ma prav. Tako kot maš tud ti. To je lahko tud stvar percepcije. V teozofiji naprimer pravijo;Beseda ego v teozofski literaturi ne ustraza isti besedi v sodobni psihologiji, ampak se bolj dosledno nanaša na jedro zavesti, ki se v globinski psihologiji imenuje Jaz. V Teozofiji je ego resnični individuum, ki periodično, preko zaporednih inkarnacij, spušča del samega sebe v osebnost. Nanj gledamo kot na aspekt uma, ki je neločljivo povezan z višjo intuicijo in z žarčenjem duha. In ker je to aspekt uma, je od cloveka odvisno na kateri aspekt se bo koncentriral - egositicnega ali univerzalnega Jaz osebno mislim, če tebi tvoja razdelitev ustreza je to super! kar mi tukaj trobezljamo je, da je premalo natančna Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 23. januar 2007 Prijavi Deli 23. januar 2007 Ah tist je bil hec, še vedno te ego heca Castaneda je mel lep izraz za ego ( to je ponavadi misljeno v prenesenem pomenu ) ali bolj pravilno za egoizem -> poimenoval ga je samopomembnost. Samopomembnost pa je samo en del izraznosti ega No ja mislim, da je sedaj že jasno, da vsakemu svoje p.s; samo popravil bi se -> ego ali egoizem nebi smel enačiti s samopomembnostjo. Samopomembnost je zadnji obrambni zid egoizma, ko jo začneš premagovati se tud egoizem začne umikati iz življenja. Ali kot radi rečemo, ego se zmanjša. Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lyassi 23. januar 2007 Prijavi Deli 23. januar 2007 Ego je nastal v psihologiji, in nekateri si ga razlagajo drugači kot je tam opredeljen, zato njihova definicija ni originalna, ker ni prva uporabila besede ego. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 23. januar 2007 Prijavi Deli 23. januar 2007 Pa navržem še jaz nekaj definicij, ki sem jih našel v debeli kukvi, ki jo imam na polici. ego -- zavest o sebi kot individualnem bitju; ego, pravi -- zavest o sebi kot duhovnem bitju; ego, lažni (ahaṅkāra) -- najfinejši element telesa iz subtilne materije, zaradi katerega se duša enači s telesom. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lyassi 23. januar 2007 Prijavi Deli 23. januar 2007 Morm prof. Muska vprašat kako on definira ego, ko bo priložnost. Čeprav verjetno bom pozabila. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 23. januar 2007 Prijavi Deli 23. januar 2007 Ne moreta biti dva ega, lahko pa sta dav ego jogurta. V nekaterih kabalističnih šolah rečemo tudi jesodski ego. To je osebnost, popolnoma vezana na fizično telo in fizično realnost dejavnega sveta. Ta "osebnost" komunicira z okoljem z refleksivnim razumom, notranjim čutenjem in občutji. V ta namen ima spomin in posredno individualno nezavedno. Za interakcijo s svetom uporablja čutila in različne oblike komunikacije. Ego usmerjajo štiri teorije bivanja: 1. Preživetje (samoohranitev)2. Igre (napr. intelektualiziranje ipd)3. Doživetja (občutki...)4. Položaj (družbeni, ekonomski, socialni status, razne titule ...)Značilnost ega je končnost in nepopolnost ter popolno navezanost na dejavni svet.Ego je orodje, katerega je treba obvladati in ga uporabljati za bivanje v dejavnem svetu. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
santos 23. januar 2007 Prijavi Deli 23. januar 2007 Ne moreta biti dva ega, lahko pa sta dav ego jogurta. V nekaterih kabalističnih šolah rečemo tudi jesodski ego. To je osebnost, popolnoma vezana na fizično telo in fizično realnost dejavnega sveta. Ta "osebnost" komunicira z okoljem z refleksivnim razumom, notranjim čutenjem in občutji. V ta namen ima spomin in posredno individualno nezavedno. Za interakcijo s svetom uporablja čutila in različne oblike komunikacije. Ego usmerjajo štiri teorije bivanja: 1. Preživetje (samoohranitev)2. Igre (napr. intelektualiziranje ipd)3. Doživetja (občutki...)4. Položaj (družbeni, ekonomski, socialni status, razne titule ...)Značilnost ega je končnost in nepopolnost ter popolno navezanost na dejavni svet.Ego je orodje, katerega je treba obvladati in ga uporabljati za bivanje v dejavnem svetu. Citiraj Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihael 5. februar 2007 Prijavi Deli 5. februar 2007 Elohim, kok si pa na "tekočem" z Belo bratovščino? Citiraj Do what thou wilt shall be the whole of the Law. Love is the law, love under will. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.