Skoči na vsebino

vnebovzeti mojstri

matjazz

Recommended Posts

• Komentarji 760
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

VONDIR = pozdrav El Morye (čohana) prvega žarka (modrega) in vodja pomeni : Naj te Bog blagoslovi, varuje in pospešuje na tvoji poti. :vio:

El Morya je tisti, ki te izbere kot duhovni sponzor in skrbi zate preko tvoje podzavesti, preko eteričnega nivoja. S tem, ko te izbere odgovarja za tebe pred hierarhijo Velikega Belega Bratstva s svojo karmo. :vio:

Samo kaj pa če učencu ne uspe to kaj mu naj bi uspelo v tem življenju?

Deli na socialnih omrežjih

Te zgodbice so men tko mal bedne no - brez zamere. po mnogih tekstih je Lucifer glasnik svetlobe ali nosilec svetlobe.

sej grejo te zgodbice precej bl skp kot se na prvi pogled zdi....

Do what thou wilt shall be the whole of the Law. Love is the law, love under will.

Ja marko tako je, ampak vedno obstajo možnost, da tud res skp paše. Skratka kako je Lucifer zloben ? če je pa po drugi strani glasnik svetlobe. Jaz sem si ustvaru eno drugačno sliko tud na podlagi izkušenj, da nekatere sile, ki jim mi pripisujemo zlobo in negativnost v resnici niso take. Imajo svoj namen, drugače nebi ostajale, lahko delujejo bolj grobo ali bolj fizično bolj neposredno. Medtem, ko je veliko energij, ki jih tretiramo kot božanske bolj nevtralnih.

probelm je ko ego v jezi naprimer uporablja moč take sile, kjer je v končni fazi človek tisti, ki bo posledice prejemal(karma) in ne sila, ker je moč dala - sem IMO spada tud Lucifer, ki je lahko zloben, kot je pač zloben človek upoštevajoč normo, ki jo Lucifer ima in se vseeno drzi nekih zakonov - recimo ne ubijaj. Več bo ljubezni v človeku bolj se bo skozi ljubezen njegova moč izražala. Bolj bo deloval v jezi in agresiji bolj bo njegova moč v tej smeri delovala. Odgovoren je seveda človek.

Pa, da ne bo mislu, da sem klical ali častil luciferja, ker ga nisem in ga tud ne znam - vseeno pa nisem čist slep.

Brez podpisa

sila kaosa, ki je označena za negativno, vleče v razkroj....je pa samo kontra sila/posledična sili kozmosa/evolucije. kozmos (kot celota) je v ravnovesju. sili ena brez druge ne moreta obstajat... zato nima smisla označevat eno kot dobro, drugo kot slabo
Do what thou wilt shall be the whole of the Law. Love is the law, love under will.

sila kaosa, ki je označena za negativno, vleče v razkroj....je pa samo kontra sila/posledična sili kozmosa/evolucije. kozmos (kot celota) je v ravnovesju. sili ena brez druge ne moreta obstajat... zato nima smisla označevat eno kot dobro, drugo kot slabo

Znotraj povzročenih dejanj in norem lahko nekaj okaraktiziramo kot dobro ali slabo - lahko, da trenutno dejanje ni dobro in je zato slabo, ravnovesje lahko nato sledi šele v novi reinkarnaciji, kot karmični dolg naprimer - jaz se seveda nanašam na delovanje človek in tolko kozmičnih sil.

Marko ti pa tih bod x:px x:Dx

Brez podpisa

ok, pa ostaniva na človeku. neko poljubno preteklo dejanje v tem trenutku res lahko označiš tako ali drugače, v trenutku izvršitve dejanja pa je bilo to dejanje rezultat tedanjih komponent in kot tako (za vršilca dejanja osebno) edino možno... pa zato spet nima smisla lepit etiket dobro/slabo

karmični dolg ni tolk dolg kot pa obljuba samemu sebi, da boš zamenjal vlogo v neki že doživeti situaciji, torej se postavil v čevlje drugega---z namenom popolnega razumevanje te situacije....po lastni želji....

He, he - sm pred časom že pisal o temle; poglej, kakšna pizdarija pride iz tega, če duh(kao Božjo energijo) tolmačiš kot energijo v vesolju, kar folk pogosto počne. Ponavad kakšni religiozni nauki nakladajo, da je duh (rečva torej energija v vesolju) pozitiven, materija pa pizdarija (negativna). Pri fizikalnem gledanju je pa ravno obratno (pa naj bi šle stvari skupaj - sam si nekje zgoraj to napisal) x:o)x x:o)x x:o)x .

V vesolju maš materijo in enegijo, ki se stalno pretvarjata druga v drugo (E=mc2). Sta v ravnotežju, zato je njuna vsota vsaj blizu nič. In fizikalno je mogoče dokazat, da je v masi vsebovana pozitivna energija, potencialna energija vesolja pa je negativna.

Najprej rečva, da je materija vse, kar ima maso, kar vidimo, otipamo, tehtamo. Sedaj pa iz tal poberi kamen, ga dvigni meter od tal in ga spusti na tla. Treščil bo na tla in sprostil neko energijo. Iz tega lahko torej sklepamo, da ima materija pozitivno potencialno energijo. Da je vesolje lahko v ravnotežju, mora torej imeti duh, Bog ali karkoli že hočeš, negativno potencialno energijo. x^x

x:o)x x:o)x x:o)x Pa v resnici ni tako. Sam pojma duh in energija ne smemo enačiti. Duh je preprosto informacijska komponenta (Božja zavest), ki manipulira z energijo in jo pretvarja v maso in obratno. In vse to dela božja zavest. Jaz zdaj sploh ne razumem, kje je zdaj na eni strani prostor za kaos, na drugi pa za evolucijo. Mi lahko to razložiš?

zvedavi Nosorog x:o)x x:o)x x:o)x

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

s tem, ko kamen dvigneš, povečaš njegovo njegovo kintetično energijo....

naše materialno vesolje je vesolje zase in ni neka "protiutež" ostalim vesoljem; samo po seb (kot celota) je uravnoteženo oz. se uravnoteži ob koncu vsake evolucijske faze (enkrat prevladuje sila kaosa, drugič sila evolucije) skoz katere potuje cel Kozmos

če bi šel rad full v detajle, si preberi Dion Fortune, The Cosmic Doctrine...

s tem, ko kamen dvigneš, povečaš njegovo njegovo kintetično energijo....

Če sem kamen dvignil na neko višino, sem s tem seveda povečal njegovo potencialno energijo. Kinetična energija je namreč po definiciji zmožnost GIBAJOČIH teles, da opravijo neko de3lo.

naše materialno vesolje je vesolje zase in ni neka "protiutež" ostalim vesoljem; samo po seb (kot celota) je uravnoteženo oz. se uravnoteži ob koncu vsake evolucijske faze (enkrat prevladuje sila kaosa, drugič sila evolucije) skoz katere potuje cel Kozmos

Zastavil sem ti povsem preprosto vprašanje - glede na dejstva, ki sem jih napisal v prejšnjem postu, sem te vprašal, kje je prostor za kaos. Iz tegale odgovora tega ne vidim.

če bi šel rad full v detajle, si preberi Dion Fortune, The Cosmic Doctrine...

Mi na misel ne pride, da bi se o vesolju učil od Dion Fortune. Ma nekaj dobrih stvari v zvezi s polarnostjo ipd., o vesolju kot takem pa seveda kaj dosti ni vedela.

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

He, he - sm pred časom že pisal o temle; poglej, kakšna pizdarija pride iz tega, če duh(kao Božjo energijo) tolmačiš kot energijo v vesolju, kar folk pogosto počne. Ponavad kakšni religiozni nauki nakladajo, da je duh (rečva torej energija v vesolju) pozitiven, materija pa pizdarija (negativna). Pri fizikalnem gledanju je pa ravno obratno (pa naj bi šle stvari skupaj - sam si nekje zgoraj to napisal) x:o)x x:o)x x:o)x .

V vesolju maš materijo in enegijo, ki se stalno pretvarjata druga v drugo (E=mc2). Sta v ravnotežju, zato je njuna vsota vsaj blizu nič. In fizikalno je mogoče dokazat, da je v masi vsebovana pozitivna energija, potencialna energija vesolja pa je negativna.

Najprej rečva, da je materija vse, kar ima maso, kar vidimo, otipamo, tehtamo. Sedaj pa iz tal poberi kamen, ga dvigni meter od tal in ga spusti na tla. Treščil bo na tla in sprostil neko energijo. Iz tega lahko torej sklepamo, da ima materija pozitivno potencialno energijo. Da je vesolje lahko v ravnotežju, mora torej imeti duh, Bog ali karkoli že hočeš, negativno potencialno energijo. x^x

x:o)x x:o)x x:o)x Pa v resnici ni tako. Sam pojma duh in energija ne smemo enačiti. Duh je preprosto informacijska komponenta (Božja zavest), ki manipulira z energijo in jo pretvarja v maso in obratno. In vse to dela božja zavest. Jaz zdaj sploh ne razumem, kje je zdaj na eni strani prostor za kaos, na drugi pa za evolucijo. Mi lahko to razložiš?

zvedavi Nosorog x:o)x x:o)x x:o)x

Linearno razmišljanje o vesolju se ne obnese. Prej bi prišlo v upoštev paradoksno razmišljanje, kjer vsaka komponenta te paradoksne logike vodi v logičen razultat in hkrati v kaos za katerima pa se skriva preprosta praznina odsotnost vsega. Logičen rezultat je lahko tudi soba obrnjena na glavo kjer gravitacija deluje navzdol ampak vse kar je v tej sobi pa tezi navzgor - k stropu. Sam poglej zej tega ne smeš dobesedno jemati - ker je človeška beseda enostavno preskopa za opis česa podobnega - boljše vprašanje je kaj bi občutil in kako bi dojemal sebe in svet tud svojo zavest v sobi s takimi lastnostmi.

V takih lastnostih vesolja se skriva kaos in evolucija vedno tečeta vzporedno in vsak zase hkrati x;)x x:o)x :vio: :vragec: x:Dx

Brez podpisa

ok, pa ostaniva na človeku. neko poljubno preteklo dejanje v tem trenutku res lahko označiš tako ali drugače, v trenutku izvršitve dejanja pa je bilo to dejanje rezultat tedanjih komponent in kot tako (za vršilca dejanja osebno) edino možno... pa zato spet nima smisla lepit etiket dobro/slabo

Nikol ni za nekoga to edino možno dejanje - vedno ima več možnosti pa se odloči za eno. Bojevnik bo izbral vedno pravo možnost - četudi bo ta napačna -> njegovo dejanje bo osmisljeno znotraj njegovega razvoja, če dejanje ne bo odraz bojevnika, njegovo dejanje ne bo nič drugega, kot izraz njegove nemoči biti bojevnik. Tukej menim, da prihaja do ločevanja dobro ali slabo.

Seveda predpostavljam, da bojevnik ne bo nikoli zagrešil umora - enostavno preveč je pogumen za kaj takega, zatorej težko izvrši kaj slabega x;)x

Brez podpisa

Mi na misel ne pride, da bi se o vesolju učil od Dion Fortune. Ma nekaj dobrih stvari v zvezi s polarnostjo ipd., o vesolju kot takem pa seveda kaj dosti ni vedela.

Potem ti tut jst ne morem nič pametnega povedat.

Nikol ni za nekoga to edino možno dejanje - vedno ima več možnosti pa se odloči za eno. Bojevnik bo izbral vedno pravo možnost - četudi bo ta napačna -> njegovo dejanje bo osmisljeno znotraj njegovega razvoja, če dejanje ne bo odraz bojevnika, njegovo dejanje ne bo nič drugega, kot izraz njegove nemoči biti bojevnik. Tukej menim, da prihaja do ločevanja dobro ali slabo.

Seveda predpostavljam, da bojevnik ne bo nikoli zagrešil umora - enostavno preveč je pogumen za kaj takega, zatorej težko izvrši kaj slabega x;)x

tako je, bojevnik se odloči. izbira med možnostmi, vendar odloči se tako kot se. odločitev je rezultanta vseh komponent bojevnika (lahko rečeva njegove zavesti, podzavesti, trenutnega energetskega stanja, kozmičnih vplivov...vsega kar vpliva na odločitev). kot taka je edina možna, čeprav je izbir več. makes sense?

opremljen z novim spoznanjem, ki izvira iz pretekle odločitve, iz reakcije na njegovo akcijo, iz izkušnje....pa lahko preteklo dejanje "preceni"....in s tem vstopi v igro nova komponenta (zavest bojevnika je s pridobljeno izkušnjo razširjena, transcendirana), ki igra pomembno vlogo v njegovih prihodnjih odločitvah... ki spet ne bodo dobre ali slabe, ampak edine možne x:)x

Linearno razmišljanje o vesolju se ne obnese. Prej bi prišlo v upoštev paradoksno razmišljanje, kjer vsaka komponenta te paradoksne logike vodi v logičen razultat in hkrati v kaos za katerima pa se skriva preprosta praznina odsotnost vsega. Logičen rezultat je lahko tudi soba obrnjena na glavo kjer gravitacija deluje navzdol ampak vse kar je v tej sobi pa tezi navzgor - k stropu. Sam poglej zej tega ne smeš dobesedno jemati - ker je človeška beseda enostavno preskopa za opis česa podobnega - boljše vprašanje je kaj bi občutil in kako bi dojemal sebe in svet tud svojo zavest v sobi s takimi lastnostmi.

V takih lastnostih vesolja se skriva kaos in evolucija vedno tečeta vzporedno in vsak zase hkrati x;)x x:o)x :vio: :vragec: x:Dx

Poglej, mene razne ezoterične teorije o vesolju, nekih dimenzijah ipd. totalka ne zanimajo. Enostavno je preveč stvari, ki jih je treba preprosto slepo verjeti, jaz pa sem obseden od logike. Po drugi strani - sploh če pri vsem skupaj upoštevamo še Božje prste - je logično, da gre pri vesolju in njegovem razvoju za tako zahteven koncept, da si ga lahko predstavljamo le v okiru svoje stopnje zavesti. Ampak v okviru te svoje stopnje iščem logične razlage in pri tem mi je najbližji pristop fizika Davida Bohma, ki nastanek in delovanje vesolja razlaga na holističnih načelih (ko berem njega, zlahka najdem tvorne paralele v učenjih glavnih religioznih konceptov).

Vrniva se za na začetek - če z vesoljem upravlja božja zavest, kaj torej sploh je kaos? Morda nesposobnost božje zavesti da ima vedno vse pod kontrolo ali neka zavest, podobna božji? Verjetno ne eno ne drugo. Morda je pojem kaosa še najbližje tistemu, kar v fiziki razumemo pod pojmom entropija. In pri entropiji oziroma neredu v vesolju ima verjetno ključno vlogo pojem življenja (ne gre le za gola biološka bitja, tudi Zemljaa se obnaša kot živo bitje - glej J.E. Lovelock: Gaja, nov pogled na življenje na Zemlji). Da vse skupaj pojasnim: Številni fizikalni procesi se lahko odvijajo časovno le v eno smer (ireverzibilni procesi); npr. vroča in hladna voda se spontano premešata, nikoli pa se ne more mlačna voda razmešati v vročo in hladno. Entropijo lahko definiramo kot stopnjo ireverzibilnosti (pri ireverzibilnih procesih se entropija veča), pa tudi kot mero za verjetnost molekularne porazdelitve, kjer je porast entropije odvisen od povečanja nereda v sistemih. Red v svetu, ki je dolgoročno obsojen na popolni nered, pa znanost pojasnjuje tako, da se ob točno določenih pogojih prične »neživa« snov iz homogene mase organizirati tako krajevno (v urejene oblike), kot časovno (v periodično ponavljajoče se poteke). To je torej tisto dejstvo, ki do neke mere zabriše linijo med živo in neživo snovjo. Za zmanjšanje entropije v duhu priznavanja Zemlje kot živega bitja pa lahko rečemo, da je vsaka zelo neverjetna molekularna porazdelitev življenje ali pa njen proizvod. To hkrati pomeni, da s kaosom upravlja Božja zavest in torej ne more biti njeno nasprotje; je pa nasprotje življenja, oziroma nekakšna surovina iz katere lahko nastane življenje.

lalala

Ah ne nikoli niso edine možne. So posamezniki, ki vedno ponavljajo napake navkljub vsem opozorilom, navodilom, izkušnjam jih ponavljajo ne kot edine možne ampak, kot napačne odločitve. Niso bojevniki nimajo dovolj poguma za pravo odločitev, pa čerpav imajo vsa orodja in potencial, da naredijo tisto pravo.

Vsak se rodi z vsemi orodji, da naredi to kaar mora - pa velikim ne uspe. Edina možna in zato pravilna odločitev pride v upoštev samo pri Bojevniku za ostal vse je to samo en izgovor več, da lahko spet ponovi isto napako x^x

In ja tud sam sem med temi - ker vem, da lahko vztrajam pa včasih ne, ker ne gre vse po maslu in naslednji dan vem, da to ni bla edina možna odločitev in tud vem, da sem imel dovolj moči in izkušenj, da bi izpelal zastavljeno stvar pa jo nisem x;)x

So pa tud take, kjer res nimaš nobene možnosti bojevnik gor al pa dol - če te en vrže v globoko vodo pa ne znaš plavat naprimer x:Dx

Brez podpisa

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...