Mihael 6. februar 2007 Prijavi Deli 6. februar 2007 Ah ne nikoli niso edine možne. So posamezniki, ki vedno ponavljajo napake navkljub vsem opozorilom, navodilom, izkušnjam jih ponavljajo ne kot edine možne ampak, kot napačne odločitve. Niso bojevniki nimajo dovolj poguma za pravo odločitev, pa čerpav imajo vsa orodja in potencial, da naredijo tisto pravo. ja sej zato pa počnejo....tisto kar lahko ponavljajo neke odločitve....če drugega niso sposobni (očitno). a je to slabo? ni....je samo proces.... Vsak se rodi z vsemi orodji, da naredi to kaar mora - pa velikim ne uspe. Edina možna in zato pravilna odločitev pride v upoštev samo pri Bojevniku za ostal vse je to samo en izgovor več, da lahko spet ponovi isto napako perfekcionizem in kritičnost....nista najbolj zdrava....ne zame....ne za okolico In ja tud sam sem med temi - ker vem, da lahko vztrajam pa včasih ne, ker ne gre vse po maslu in naslednji dan vem, da to ni bla edina možna odločitev in tud vem, da sem imel dovolj moči in izkušenj, da bi izpelal zastavljeno stvar pa jo nisem boš pa naslednjič, opremljen s spoznanjem.... eno zlato pravilo je...ki se ga je pa dejansk dobr držat.... življenjsko pomembnih odločitev ni dobr sprejemat kadar si slabe volje ali nimaš dovolj energije... za take si je fajn izbrat, počakat primeren trenutek So pa tud take, kjer res nimaš nobene možnosti bojevnik gor al pa dol - če te en vrže v globoko vodo pa ne znaš plavat naprimer to pa nis noben bojevnik poj, če si upaš živet, ne da bi se naučil plavat Citiraj Do what thou wilt shall be the whole of the Law. Love is the law, love under will. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
maticml 6. februar 2007 Prijavi Deli 6. februar 2007 Zdi se mi da večina sodelujočih v tej temi ne bi smela hodit k dodatnem krožku iz fizike. Citiraj Sem takšen, ker sem živ. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
joana 6. februar 2007 Prijavi Deli 6. februar 2007 Ok.Eno čisto logično oz. nepomembno vprašanje, ki mi para dendrite na vse strani. Lahko se strinjamo z unisom, ko izjavi, da je način komuniciranja potom simbolov-znakov ali govora-glasu, skupni imenovalec izmenjava občutij ter idej.V malho občutij in idej spadajo tudi vedenje o nečem, strinjanje/nestrinjanje. Torej ko napišem jabolko, je vsem, ki znajo slovensko in Vedo kaj jabolko pomeni, znano.Če grem opisat jabolko se spustim v nove in nove simbole, ki morajo biti vsem poznani, če hočejo točno vedeti o čem govorim.Jabolko je rdeče(simbol za barvo), okroglo, s pecljem je pritrjeno na vejo drevesa.Vse besede, ki jih nekdo uporabi so tako samo približek, simbol za resničnost, za tisto, ki res obstaja ali je nekoč obstajalo in se kot zgodovina, mit, legenda, zgodba ohranja v spominih preživelih ali njihovih spisih še davno po tistem, ko jih več ni.Zdaj pa k pointu. Kako lahko nekdo VE kaj je jabolko, če 1.ne pozna kaj beseda(simbol) za jabolko pomeni. 2.Ga ni ne videl, ne okusil.Potom pričevanj in opisow drugih ljudi si lahko posameznik ustvari svojo sliko, svoje lastno tolmačenje kaj naj bi JABOLKO pomenilo.In ker njegove risbe izvirajo iz njega samega in pričevanj drugih, ki se jih enostavno da interpretirati po svoje in tako izgubi pomen-pride do izkrivljanje informacij, lahko tak posameznik nekoč zares naleti na Jabolko in ne bo vedel, da je TO to.V njegovem zvitem umu si pač ni ustvaril prave slike kaj jabolko je in tako tudi ne ve, da je šel mimo jabolka. Zaključek bi torej bil, da nekdo mora najprej videti, občutiti to neopisljivo stvar in jo nato poimenovati. Zakaj sem vse to opisal.Da mi boste lahko z vašo pomočjo, vašo vednostjo lažje razložili naslednje. Vsi tukaj govorijo o dobrem/slabem, kaosu, vesolju, duhovnosti, KARMI-dolgu, duhovnih bitij, angelih, demonih, in vseh drugih ABSTRAKTNIH SIMBOLIH, tako kot je za nekoga JABOLKO abstrakten simbol, nedoumljiv, nepoumljiv dokler ga nekoč sam ne okusi, vidi. Vprašam se, ali bi unis vedel toliko o "duhovnosti" in vsem tem, če ne bi bil izpostavljen znanju iz knjig in vedenju drugih ljudi okoli njega.Če bi unis živel izoliran od informacij, pastirček na gori, ki bi užival v lepotah narave, in ne bi bil zmožen s svojim omejenim umom opisati ali ustvariti simbolov za nekaj kar mu je "všeč" in ga "veseli", kako lahko potem nekdo govori z zagotovostjo o simbolih o Karmi itd, če so mu pa bili ti simboli posredovani.Če mu jih ne bi nobeden povedal, bi vedel o čem se gre?Na trenutke vzamem vse kar vem(in to je 99% tistega, kar so mi drugi povedali, posredovali kot resnico.Učbeniki v šoli, učitelji takšni in drugačni, prostitutke na bencinskih pumpah in duhovniki, vsak s svojo resnico)in se zamislim.Ali resnično vem?Ali občutim resnično tisto, kar naj bi občutil ali sem si z gorečo željo ustvaril halucinacijo in podoživel lastna občutja, ki nimajo nobene veze z resničnostjo.Če nekoga na tem forumu vprašam, bilokaj o duhovnosti, ali lahko preklinjam v imenu boga, ko mi ne rata pomagat drugim, lahko fukam mati samohranilke in jim v zameno dam streho nad glavo, da si opomorejo in svojemu sinu/hčerki omogočijo boljše razmere za življenje, kradem na veliko in pol dajem klošarjem, na lastno pest pobijam morilce..bo takoj odgovor ne.brez pomisleka, da bi trenili z očmi, mi bodo nasuli primere iz moralne plati družbe in duhovne plati, ki vse govorijo, da tega ne smeš.Prav to je moj problem.VEM, da ne smem.Kako ti VEŠ, da imaš prav, da je KARMA oz. tisto s katerim poimenuješ svoj simbol.Da so bojevniki luči.Tako kot tisti, ki ubijajo v imenu svobode.Ki ubijajo in ustvarjajo mir.Če jaz ubijem nekoga, ki je ubijal je narobe.Slabo za karmo.Se mi bo vrnilo.Če pa institucija republike/države v imenu Zakona kaznuje morilca, je pa v skladu z zakonom.Ker ubila ga je Pravica, simbol za katerim se ne skriva posameznik, ampak organizacija, misel, ki jo skupaj držijo prav posamezniki sami. Skrbi me samo to, da ni kančka tistega zakaj v tistem zato, ko se mi postreže z odgovorom.Ali ni to na nek način učenje na pamet?Ali ni potem nekdo v tem položaju, oseba, ki ne razmišlja ampak pljuva odgovore v miselnem okvirju, ki si ga je sama ustvarila s pomočjo družbe in socializacije, ki odgovarja na vprašanja, kaj je prav in kaj narobe.In če že razmišlja s svojo glavo, še vedno razmišlja samo v tistem omejenem razumu, ne gleda "iz škatle", ker tam se že ve, da je "narobe".Zguba časa, nepomembno.Kaj pa, če je tvoj miselni okvir "napačen" in tvoj simbol za "karmo" napačen in vse kar si v življenju ustvaril, vedel in sama načela, ki te skup držijo, na "napačnih temeljih".Vse kar ti pravi, da imaš PRAV so prav ti temelji, ki držijo pokonci same sebe.Če ne rečem, da so napačna in rečem, DA SO NAPAČNA, potem se napačna razmišljanja, napačna pojmovanja dobrega/slabega in vsi koncepti v tvojem življenju napačni.Edini razlog zakaj tako ne misliš je to, ker ti napačni koncepti govorijo, da so pravilni.Kako se rešiti tega začaranega kroga in resnično vedeti/občutiti nekaj, kar se ne da opisati saj bi s tem omejil popolnost?Katera je potem prava avtoriteta, ki ji bom slepo verjel, preden bom sam s svojim delovanjem, prišel do njenih naukov? Kako verjeti v jabolko, če jabolke še videl nisi?Kako vedeti, da jabolko je, če TI ne veš, je nisi videl, se je ne zavedaš, da obstaja, se ti ne sanja in ti sam pomen JABOLKE toliko pomeni kot skupek črk Uersfvsegsl. To se pravi, Nič.Simbol za jabolko zamenjaj za raj,pekel, dobro/slabo, kaos, organizacijo, institucijo, karmo, dušo, kamen. in komaj čakam generične odgovore, brez kančka pozornosti in dvoma v to, da so lahko napačni in se jih privzame kot prave in resnične.Kot vero.Če podvomiš, ne veruješ. In krog vprašanj si s tem gordijskim vozlom zaključil.A le kako lahko sledijo odgovori iz vedenje ustvarjeni v temeljih verovanja, samega prepričanja da je tako in nič drugače.Tako kot gravitacijski zakon.In nato vrli znanstveniki pogruntajo, da so enačbe, s katerimi so sestavili vse napredne raketoplane in satelite, temeljile na približkih, ki niti slučajno ne opisujejo RESNIČNOSTI. So samo dober zadetek, približek, ki nekako po odvisnosti-za nas-dobrih slučajev-opisujejo ravno dovolj, da dela.Kislo mi je to jabolko, kislo. Zdi se mi da večina sodelujočih v tej temi ne bi smela hodit k dodatnem krožku iz fizike.Dobra! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 6. februar 2007 Prijavi Deli 6. februar 2007 ja sej zato pa počnejo....tisto kar lahko ponavljajo neke odločitve....če drugega niso sposobni (očitno). a je to slabo? ni....je samo proces....perfekcionizem in kritičnost....nista najbolj zdrava....ne zame....ne za okolicoboš pa naslednjič, opremljen s spoznanjem.... eno zlato pravilo je...ki se ga je pa dejansk dobr držat.... življenjsko pomembnih odločitev ni dobr sprejemat kadar si slabe volje ali nimaš dovolj energije... za take si je fajn izbrat, počakat primeren trenutekto pa nis noben bojevnik poj, če si upaš živet, ne da bi se naučil plavat Ja Mihael jaz se drgač čist strinjam s tabo - vendar mamo tud take, ki nikol v življenju ne sprejemejo primerne odločitve in je njihova pot konstantno navzdol. Al pa, če gledam bolj banalno - samomorilci ? al pa še bolj banalno prehitra vožnja. Vem, da na tem odcepu merijo hitrost pa naprimer tvegam zaradi nestrpnosti, čeprav že ima izkušnjo o tem. Govorim o povsod prisotnem kretenizmu, ki vodi do ponavljajočih napak - lahko recemo le, več sreče v prihodnjem življenju in pol po smrti gledajo v spremstvu svojih vodnikov in se drzijo za glavo in se čudijo svojim napakam A veš k, če bi bilo tko simpel, bi bil ta svet lepši in lažji - no a veš kva čem rečt Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 6. februar 2007 Prijavi Deli 6. februar 2007 (unis @ 6. Feb 2007, 12:11) Ok.Eno čisto logično oz. nepomembno vprašanje, ki mi para dendrite na vse strani. Unis je res za brat mal dolgovezen, ampak ma pa kvaliteto, da misli s svojo glavo. Velik folka kle, ki se ima za znalce pa mečejo ven le neke naučene šablone, ki jih razumejo le napol. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihael 6. februar 2007 Prijavi Deli 6. februar 2007 Vprašam se, ali bi unis vedel toliko o "duhovnosti" in vsem tem, če ne bi bil izpostavljen znanju iz knjig in vedenju drugih ljudi okoli njega. razumevanje je omejeno s simboli, ki jih um poseduječe človeku manjka ključen simbol za neko misel, potem te misli ne more oblikovati... niti mu jih ne more kdo drug-telepatskozato so knjige fajne...kot inspiracija...za večanje simbolnega besednjaka Ali resnično vem?Ali občutim resnično tisto, kar naj bi občutil ali sem si z gorečo željo ustvaril halucinacijo in podoživel lastna občutja, ki nimajo nobene veze z resničnostjo. te možnosti se je res dobro ves čas zavedat. je faktor, ki lahko vpliva na točnost misli. človek velikokrat verjame kar hoče verjetposledično potem lahko ignorira vse dokaze, ki pričajo o nasprotnem in do onemoglosti poveliča vse kar potrjuje (ali bi lahko potrjevalo) resničnost tistega, v kar hoče verjet s prepričanji je pogojena celo percepcija. če nečesa nočeš vidt, tega ne boš videl (in obratno). temu se reče "negativna halucinacija"....doživel bo takoj odgovor ne.brez pomisleka, da bi trenili z očmi, mi bodo nasuli primere iz moralne plati družbe in duhovne plati, ki vse govorijo, da tega ne smeš.Prav to je moj problem.VEM, da ne smem. vse lahko počneš, kaj ti pa paše....je pa drugo vprašanje. itak nimaš tendence po tem, da bi počnel stvari, ki ti jih ne paše počet.... Če jaz ubijem nekoga, ki je ubijal je narobe.Slabo za karmo.Se mi bo vrnilo. karma je mal zgrešen koncept. sam boš tisti, ki bo izbral kontra situacijo, se postavil v čevlje drugega---z namenom popolnega razumevanja situacije Če ne rečem, da so napačna in rečem, DA SO NAPAČNA, potem se napačna razmišljanja, napačna pojmovanja dobrega/slabega in vsi koncepti v tvojem življenju napačni. vse je relativno glede na osebo....vse je tako kot je lahko in mora bit....drugemu solit pamet je zato brezveze..... Katera je potem prava avtoriteta, ki ji bom slepo verjel, preden bom sam s svojim delovanjem, prišel do njenih naukov? nobena...ni take avtoritete, da bi ji lahko slepo verjel. in komaj čakam generične odgovore, brez kančka pozornosti in dvoma v to, da so lahko napačni in se jih privzame kot prave in resnične. feel free, da odgovore vzameš kot sam želiš Kot vero. Če podvomiš, ne veruješ. In krog vprašanj si s tem gordijskim vozlom zaključil. jaz sem proti kakršnemukoli verovanju... sam imam precej bulletproof način sprejemanja novih prepričanj....je moj oseben način...pa se mi zdi, da mora vsak izumit svojega.....zlato pravilo za vse pa bi lahko bilo: resnica ne sme nasprotovat resnici... pa nenavezanost na prepričanja tudi pride prav.... Kislo mi je to jabolko, kislo. pa vseeno ga ne moreš nehat grizt Citiraj Do what thou wilt shall be the whole of the Law. Love is the law, love under will. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 6. februar 2007 Prijavi Deli 6. februar 2007 , kje je zdaj na eni strani prostor za kaos, na drugi pa za evolucijo. Mi lahko to razložiš? zvedavi Nosorog Prostor za kaos in evolucijo je samo tam kjer obstaja prostor - v umu. Enostavno je preveč stvari, ki jih je treba preprosto slepo verjeti, jaz pa sem obseden od logike. lalalaObsedenost je bad. Sploh pa zato, ker stvarstvo ni logično. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihael 6. februar 2007 Prijavi Deli 6. februar 2007 Ja Mihael jaz se drgač čist strinjam s tabo - vendar mamo tud take, ki nikol v življenju ne sprejemejo primerne odločitve in je njihova pot konstantno navzdol. Al pa, če gledam bolj banalno - samomorilci ? al pa še bolj banalno prehitra vožnja. Vem, da na tem odcepu merijo hitrost pa naprimer tvegam zaradi nestrpnosti, čeprav že ima izkušnjo o tem. Govorim o povsod prisotnem kretenizmu, ki vodi do ponavljajočih napak - lahko recemo le, več sreče v prihodnjem življenju in pol po smrti gledajo v spremstvu svojih vodnikov in se drzijo za glavo in se čudijo svojim napakam A veš k, če bi bilo tko simpel, bi bil ta svet lepši in lažji - no a veš kva čem rečt live and let live...or die...krkol pač hoč pomembn je sam, da se pri tem kar počneš, sam v seb (zares) dobr počutiš, ane... Unis je res za brat mal dolgovezen, ampak ma pa kvaliteto, da misli s svojo glavo. Velik folka kle, ki se ima za znalce pa mečejo ven le neke naučene šablone, ki jih razumejo le napol. ti kar pokaži s prstom, če upaš Citiraj Do what thou wilt shall be the whole of the Law. Love is the law, love under will. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
maticml 6. februar 2007 Prijavi Deli 6. februar 2007 Unis tvoje razmišljanje je zame logično. Pojavilo se je razmišljanje v družbi, da je vse kar veš tisto kar znaš povedati v besedi in da je tisto kar je v besedi lahko resnica. Pastirček unis ne bi znal zvito uporabljati besed in ljudi prepričevati z demagogijo. Zanimivo in pastirček bi izpadel kot da ne ve nič, Janez Janša pa bi izpadel zelo pameten ker je odličen uporabnik jezika. Atnhony de mello 4 evah Spet imam poste brez smisla. Citiraj Sem takšen, ker sem živ. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 6. februar 2007 Prijavi Deli 6. februar 2007 Prostor za kaos in evolucijo je samo tam kjer obstaja prostor - v umu.Obsedenost je bad. Sploh pa zato, ker stvarstvo ni logično. Tisto z obsedenostjo vzemi malo z rezervo - preprosto gre za to, da sprejemam le stvari, ki se mi zdijo logične (nič ne verjamem na slepo, ne glede na to, kdo neko "resnico" izgovori). Pač gre za željo, da stvari razumem. Dovolj dejstev govori v prid sklepu, da je stvarstvo plod zavestnega dela (Boga). Torej je logično, da je logično ti kar pokaži s prstom, če upaš Seveda upam. Tebe recimo doživljam kot takega - torej kot človeka, ki funkcionira v okviru naučenih šablon, a ko pride debata do točke, kjer se nekaja s temi šablonami ne ujema, se umakneš in (vsaj navidez) ne skušaš priti do konca. Nisem te sicer veliko bral, a tak vtis sem dobil, ko nisi poskušal pojasniti pojma kaosa in tiste zavesti pri dojenčku, ki sva jo imela v eni temi zadnjič. Če bi jaz npr. pod pritiskom mnenj drugih začutil, da z mojimi razmišljanji neki ne štima, bi to priznal; brez zajebancije. In tudi bom, kadarkoli mi bo kdo ponudil o biločemu razlago, za katero bom ocenil, da je razumljivejša, kot moja. Je pa kle veliko precej težjih primerov od tebe. Pa brez zamere. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 6. februar 2007 Prijavi Deli 6. februar 2007 Sam eno individualnost moras met tud zato ,da lahko resnico sprejemes v taki obliki, da ti bo smiselno vanjo verjet. Pač ustvari prepričanje in ga z novim spoznanjem spremeniš. Če maš smolo boš pač zašel v slepo ulco....lahko začneš pri svojem telesu. Čutim roko, čutim nogo, čutim glavo. Vidim zunaj vidim znotraj, čutim zunaj čutim znotraj. Dovolj fiksno, da se začnes spraševat in ne dvomit o resničnosti sprejemanja. Še vedno mi je všeč misel čim bolj na simpel, če se zgubiš se še vedno lahko vrneš nazaj k njej -> in kaj potem, če ne vem več kot samo to, ravno zato vem več Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 6. februar 2007 Prijavi Deli 6. februar 2007 Unis tvoje razmišljanje je zame logično. Pojavilo se je razmišljanje v družbi, da je vse kar veš tisto kar znaš povedati v besedi in da je tisto kar je v besedi lahko resnica. Pastirček unis ne bi znal zvito uporabljati besed in ljudi prepričevati z demagogijo. Zanimivo in pastirček bi izpadel kot da ne ve nič, Janez Janša pa bi izpadel zelo pameten ker je odličen uporabnik jezika.Atnhony de mello 4 evah Spet imam poste brez smisla. Matic Mene blj zanima, mislm, zakaj govort sploh, no ja, prepričevat sem mislu.A zato, ker se ti zdi, da veš in da un pa ne ve in mu to škoduje, ti bi mu pa rad pomagal?A zato, ker nisi ziher v to kar misliš da veš, pa rabiš potrditev še od druzga in če še un tko misl, pol pa mora bit res a ne?A zato, ker niti ni važn a mislš da veš al ne, ampak hočeš zmerej zmagat, da se pol počutš, kaj že, boljši, dober, pomemben, ne glih dim od dima? Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 6. februar 2007 Prijavi Deli 6. februar 2007 ... človek velikokrat verjame kar hoče verjetposledično potem lahko ignorira vse dokaze, ki pričajo o nasprotnem in do onemoglosti poveliča vse kar potrjuje (ali bi lahko potrjevalo) resničnost tistega, v kar hoče verjet... ....s prepričanji je pogojena celo percepcija. če nečesa nočeš vidt, tega ne boš videl (in obratno). .... Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihael 6. februar 2007 Prijavi Deli 6. februar 2007 Seveda upam. Tebe recimo doživljam kot takega - torej kot človeka, ki funkcionira v okviru naučenih šablon, a ko pride debata do točke, kjer se nekaja s temi šablonami ne ujema, se umakneš in (vsaj navidez) ne skušaš priti do konca. ne da se mi hoditi stokrat po istih miselnih poteh, ki so že lepo utečene in preverjene...to je dolgčas. še posebej pa se mi ne da (ne čutim ne želje, kaj šele potrebe) nekoga posiljevat s svojim znanjem, ki tega ne želi Če bi jaz npr pod pritiskom mnenj drugih zacutil, <--- tole bi moral bit z rdečo da z mojimi razmišljanji neki ne štima, bi to priznal; brez zajebancije. In tudi bom, kadarkoli mi bo kdo ponudil o biločemu razlago, za katero bom ocenil, da je razumljivejša, kot moja. Je pa kle veliko precej težjih primerov od tebe. Pa brez zamere. jaz ne čutim, da mnenja drugih "pritiskajo" name tudi jaz Nisem te sicer veliko bral, a tak vtis sem dobil, ko nisi poskušal pojasniti pojma kaosa in tiste zavesti pri dojenčku, ki sva jo imela v eni temi zadnjič. moja osebna izbira, če dovoliš če se ti zdim slab sogovornik, me to niti ne gane.... obstaja možnost, da se ne želim pogovarjat s tabo...ker men ni všeč tvoj način Citiraj Do what thou wilt shall be the whole of the Law. Love is the law, love under will. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihael 6. februar 2007 Prijavi Deli 6. februar 2007 kaj takega nosorog, da mi podtikaš "šablone", ko jih kot ekstremno kaotično bitje z užtikom razdiram že odkar pomnim ti kar pokaži s prstom, če upaš nosorog, a je poj še kakšen tak tu not, a sem jaz edini? saj si uporabil množino, ane? a si upaš vsem povedat v faco? pa argumentirat....ko tako ljubiš argumente, a...? Citiraj Do what thou wilt shall be the whole of the Law. Love is the law, love under will. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 6. februar 2007 Prijavi Deli 6. februar 2007 Matic Mene blj zanima, mislm, zakaj govort sploh, no ja, prepričevat sem mislu.A zato, ker se ti zdi, da veš in da un pa ne ve in mu to škoduje, ti bi mu pa rad pomagal?A zato, ker nisi ziher v to kar misliš da veš, pa rabiš potrditev še od druzga in če še un tko misl, pol pa mora bit res a ne?A zato, ker niti ni važn a mislš da veš al ne, ampak hočeš zmerej zmagat, da se pol počutš, kaj že, boljši, dober, pomemben, ne glih dim od dima? Dva pristopa sta prisotna - eden nezdrav, eden pa zdrav. Nezdrav pristop je gotovo ta, da eden drugega prepričujemo zato, da bi uveljavili svoj prav in izpadli frajerji. To je eden od načinov energijskega "prehranjevanja" s katerim se da priklopit na zunanji vir moči (ki ga predstavlja takšen vtis prevlade), to pa ponavadi počne folk zaradi določenih kompenzacij dvomov, ki v biti razjedajo njegovo samozavest in samospoštovanje.Zdrav pristop: Najbolj luštno se je pogovarjat z ljudmi, ki mislijo drugače kot ti. Po eni strani na ta način preverjaš svoja stališča, izpostavljenaa argumentom drugače mislečih, po drugi strani pa se lahko debata razvije v kreativno plat in skoznjo razviješ pogled na stvari, o katerih prej nisi dosti razmišljal. To se je npr. zgodilo meni v današnjem postu, v katerem omenjam entropijo - nazadnje sem stvar razvil tako, da sem prišel do tega, da je kaos potencialno gradivo za življenje. Te misli nisem nikoli prej od nikogar slišal in zelo bom vesel, če jo bo kdo komentiral, da vidim, če bo "vzdržala" mojue zagovore. nosorog, a je poj še kakšen tak tu not, a sem jaz edini? saj si uporabil množino, ane? a si upaš vsem povedat v faco? pa argumentirat....ko tako ljubiš argumente, a...? Saj sem rekel, da nisi niti edini niti najbolj izrazit tak primer. A zakj bi kogarkoli imenoval? Čist po inerciji bo do mene ratal sovražno razpoložen. Res ne rabim tega ... Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 6. februar 2007 Prijavi Deli 6. februar 2007 če sm te prow zastopu sz svojim perverznim umom.lahko rečem, da : veš to, kar ne veš.Oz.en šolski primer pri matematiki.Ko dobiš cvek iz logaritmov si zagotovo prepričan, da veš, da algoritmov ne veš. Pa so rekli, da se iz cvekov ne moreš kaj naučit : ) Hvala šoli, k mi ves čas kaže kaj ne vem Ej ne vem - jaz vedno dobim občutek, da se vsi borijo za neko intelektualno/ vedenjsko ( vedenje) statuto, kjer je zelo pomembno kdo ve in kdo ne ve - kdo kaj sliši in kdo nič ne sliši ali vidi in tako naprej. Ker zato igro nisem narejen, se raje vračam nazaj k osnovam, kjer osnova samo nadgrajuje in potrjuje tisto kar sem spoznal. Sploh se mi pa zdi za kakeršno koli odkrivanje najbolj pomembno imet sposobnost premikat svoj um znotraj sebe, dojemat svoj telo in njegove funkcije- Za kar je dost, če si znaš rečt - tle je glava tle pa ni - kje sploh sem - med očmi mogoče. Mogoče med očmi znortaj glave. Koliko znotraj glave ? grem še bolj noter -uuuuuu fak ne gre, ker suffer ??? WTF A veš pa definirat te občutke, ki so v končni fazi vsi tlesni....pismo ne vem če ti rata odkrit v tebi občutek prijetne topline in miline, ki te omamlja, se prej al slej tako prepucas, da se ti začnejo odpirat drugi svetovi in njih glasovi......brez knjig in podobnih navlak -> to je sam za začetek, da ujameš trda tla in si ne razbiješ nosu. Pač, če kaka rsnica obstaja že pride do tebe, ko si ready po drugi strani pa se lahko debata razvije v kreativno plat in skoznjo razviješ pogled na stvari, o katerih prej nisi dosti razmišljal. To se je npr. zgodilo meni v današnjem postu, v katerem omenjam entropijo - nazadnje sem stvar razvil tako, da sem prišel do tega, da je kaos potencialno gradivo za življenje. Te misli nisem nikoli prej od nikogar slišal ... To je men najbolj , ka na tak način lažje razmišljam, mogoče na bolj zanimiv način.......... Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihael 6. februar 2007 Prijavi Deli 6. februar 2007 Saj sem rekel, da nisi niti edini niti najbolj izrazit tak primer. A zakj bi kogarkoli imenoval? Čist po inerciji bo do mene ratal sovražno razpoložen. Res ne rabim tega ... aha, ok.... če te prav razumem.... v tem, da obdolžiš neko neznano množico ljudi - uživaš ... oz. kakorkoli že---se v tem dobro počutiš...najdeš v tem mogoč celo en občutek močipoimenuješ jih pa ne zato, ker se bojiš, da ne bodo postali sovražno razpoloženi do tebe----v tem primeru bi se potem slabo počutil a se ti to ne zdi hinavsko? Citiraj Do what thou wilt shall be the whole of the Law. Love is the law, love under will. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 6. februar 2007 Prijavi Deli 6. februar 2007 S teboj se sploh ni luštn zgovarjat Nosorog. Al se strinjam s teboj, al nimam znanja /kristali/ za debato, al pa mi je kakšna tema tolk teoretična in nepodprta z argumenti, da se mi zdi čisto filozofiranje. Mislm, prou nemogoč sogovornik si. Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 6. februar 2007 Prijavi Deli 6. februar 2007 aha, ok.... če te prav razumem.... poimenuješ jih pa ne zato, ker se bojiš, da ne bodo postali sovražno razpoloženi do tebe----v tem primeru bi se potem slabo počutil Razumel si me po kalupu reakcije "užaljene dame". Zaradi tistega, kar sem ti napisal, se počutiš prizadetega in sedaj bi mi rad malce vrnil s svojo analizo mojega počutja ob pisanju postov. To lahko razumem in ravno takšnile odzivi so dokaz, da ravnam prav, ko folka ne imenujem, saj bi sledilo kup postov vstilu, podobnemu temule tvojemu, takšne debate pa me res ne pritegnejo. v tem, da obdolžiš neko neznano množico ljudi - uživaš ... oz. kakorkoli že---se v tem dobro počutiš...najdeš v tem mogoč celo en občutek moči Ker se počutiš užaljenega, si pač našel težišče tistega mojega posta v mojem obtoževanju folka. Resnična teža tistega posta pa je bila pohvala Unisu, ki ravna kreativneje kot marsikdo. Ozri se okoli sebe - koliko ljudi resnično kreativno razmišlja? (Pre)malo, to res ni težko opaziti in to dejstvo me žalosti, ne pa da bi mi dajalo občutek moči. a se ti to ne zdi hinavsko? Če se ti tudi pomojih navedbah zdi moje ravnanje hinavsko, nimam nič proti. Glede na to, da se "ukvarjaš" z duhovnostjo, pa bi ti rad le namignil, da je vsaka naša zveza, komunikacija, kontakt naš učitelj in gledano z duhovne plati, ni naravno, da v ljudeh vidimo pizde, hinavce ... Tak pogled namreč zamegli sposobnost prepoznave sporočila, ki ga določen kontakt ali komunikacija nosi. Pomemben je nauk, ne učitelj. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihael 6. februar 2007 Prijavi Deli 6. februar 2007 @nosorog ha ha, a ti pa kreativno razmišljaš.... užaljen da sem? oh dej no, ne se precenjevat nisem bil užaljen od osnovne šole... ok, če te prav razumem, se teb to ne zdi hinavsko... men se še kar zdi...sem TOKRAT celo "argumentiral" zakaj....ampak ti NOČEŠ argumentov---V RESNIC kaj naj se poj jaz trudim z njimi, ZA KOGA? za nosoroga.......i don't think so.... Citiraj Do what thou wilt shall be the whole of the Law. Love is the law, love under will. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lyassi 6. februar 2007 Prijavi Deli 6. februar 2007 To meni deluje kot pravljica, ena zapletena pravljica, lušna za brebrat, vendar ne za verjet. Morda se pa motim. x:) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 6. februar 2007 Prijavi Deli 6. februar 2007 @nosorog ha ha, a ti pa kreativno razmišljaš.... užaljen da sem? oh dej no, ne se precenjevat nisem bil užaljen od osnovne šole... ok, če te prav razumem, se teb to ne zdi hinavsko... men se še kar zdi...sem TOKRAT celo "argumentiral" zakaj....ampak ti NOČEŠ argumentov---V RESNIC kaj naj se poj jaz trudim z njimi, ZA KOGA? za nosoroga.......i don't think so.... Tole je pa simptomatično, mihael...al gabriel, ...v16-ih dneh ti je uspelo 3 x/vsaj- meni znano / na enak način način "zrihtat" temo. Od čustvene ineligence, kako najbolje pomagati človeštvu pa tle...Deluješ povsem po istem kopitu- ko je treba kaj zargumentirat- iščeš nekakšne smeškote s špeglom, pa si naenkrat utrujen, pa ni vredno, pa se ti ne da, pa nimaš časa za kaj takega, skratka- nas- po tvoji izpeljavi - učenčke , pustiš prikrajšane za utemeljitev tvojega edinopravega nauka . Nekaterih stvar človek ne more razumet, če jih ne doživi, razišče sam... Zato jih nima smisla razlagat. Poleg tega nimam potrebe, niti dovolj časa, da bi vsakemu tadrugemu na dolgo in široko razlagal (ko bom hotu napisat knjigo, jo bom napisal). Površno razložit pa nima smisla...zato rajši dam iztočnico, ki naj bi sprožila nek miselni proces. Če pač ga. Tole je en od tvojih odgovorov na vprašanje po argumentiranju. Oprosti, tvoj odnos je en velik Fuj , bljak al kako se že reče...nikakav..po domače rečene...eno navadno prepotentno pišče si, napol napiflano, na osminko izdelano/povsem primerljiv z svojimi posti /, ki se je/očitno/ v svoji glavi poistovetil najmanj z bogom.... kar se mene tiče ,lahko najdeš še ene 3 različna imana, pa ti ne bo pomagalo...vsej tvojemu delovanju ne..."simboli " žal ne naredijo človeka, polbesede pa še manj ...tebi pa še dosti manjka...vsaj enega osnovnega odnosa, če nekaj drugega..pa pravilnega zavedanja sebe...čepra vidim -si zamozadosten, vsaj tako kažeš...bog v svojem svetu... Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihael 6. februar 2007 Prijavi Deli 6. februar 2007 Matjaž Bogdan, v tvoji koži pa ne more bit ravno prijetno... eno navadno prepotentno pišče si Citiraj Do what thou wilt shall be the whole of the Law. Love is the law, love under will. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihael 6. februar 2007 Prijavi Deli 6. februar 2007 Če pa bi vsi dejansko želeli vsem toliko dobrega kot želijo sebi , bi bilo življenje čudovito. seveda je pa treba upoštevat, da nimamo vsi enakih želja in potreb Citiraj Do what thou wilt shall be the whole of the Law. Love is the law, love under will. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.