Skoči na vsebino

vnebovzeti mojstri

matjazz

Recommended Posts

Ko je učenec pripravljen, mojster ali pa učitelj pride. xDDx xsrcx

To drži kot pribito, kot se reče. x:)x

Ma, jaz pa ne vem, če je temu ravno tako..... xscratchx .

Naj pojasnim. Sam sem (preverjeno! x:Dx ) že srečal v živo kakšnega z omenjenim nazivom, pa

se niti slučajno nimam za nekega pripravljenega učenca, prej nasprotno, takšno učenje me niti

ne zanima kaj posebej. Da ne bo pomote, osebno, v živo, ne po kakšnem channelingu čeprav tudi

tako (hvala, Gaia za link na astrološkem forumu x;)x ). In tudi nimam občutka, da sem se kakšnemu

mojstru zazdel primeren za učenca, jasno.....Pa sem kljub temu mnenja, da ne zamujam prav nič, ker za

učitelja jemljem Življenje in me že ono po glavi s palico, ko je to potrebno. In Življenje itak zajema vse

mojstre skupaj, pa še kakšnega povrhu x:Dx :vragec:

Point tega pa je, da nima smisla čakati na nekoga, ki te bo učil ali potegnil iz česarkoli, v vsakem trenutku je možno vzeti lajf v svoje roke in narediti karkoli, pa če nikoli ne srečaš ali pa.bolje, nisi "pripravljen" za kakšnega učitelja. Na koncu koncev vedno srečaš samega sebe, zakaj bi izgubljal čas s čakanjem na koga

drugega...... :mex:

Norost je vcasih najvecja modrost…
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 760
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Point tega pa je, da nima smisla čakati na nekoga, ki te bo učil ali potegnil iz česarkoli, v vsakem trenutku je možno vzeti lajf v svoje roke in narediti karkoli, pa če nikoli ne srečaš ali pa.bolje, nisi "pripravljen" za kakšnega učitelja. Na koncu koncev vedno srečaš samega sebe, zakaj bi izgubljal čas s čakanjem na koga

drugega...... :mex:

Zelo dobro, da lahko v vsakem trenutku narediš karkoli. Nekateri tega ne zmoremo, zato je pomoč dobrodošla.

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Zelo dobro, da lahko v vsakem trenutku narediš karkoli. Nekateri tega ne zmoremo, zato je pomoč dobrodošla.

Mislil sem na odločitve, ki na koncu prinesejo rezultate, ne pa na trenutno zadovoljevanje potreb. V tem je velika razlika. Da nečesa ne zmoreš je pa samo izgovor pred samim sabo, a ne, ki se ga naučiš kot majhen otrok, da lažje prepričas mamico.....takrat je tudi pomoč včasih dobrodošla, večkrat kot ne pa samo ovira razvoj.

Iz mojih izkušenj je bil živ mojster dobrodošel in je prišel ravno takrat, ko sem ga potreboval. Če ga ne bi srečal, bi verjetno kam zalutal in si nasploh pokvaril življenje. Saj bi morda kdaj kasneje poštekal sam, kar sem z njegovo pomočjo, a raje mi kaj on pove in tako pospeši moj razvoj, kot pa da se vse sam trudim poštekat (vseeno pa se itak moram skozi trudit). Tako ali tako je na "koncu" rezultat isti, prej ali slej poštekam, s pomočjo ali brez, samo s pomočjo je lažje in ne izgubljam časa po nepotrebnem.
Possible—but highly unlikely.

Pa sem kljub temu mnenja, da ne zamujam prav nič, ker za

učitelja jemljem Življenje in me že ono po glavi s palico, ko je to potrebno. In Življenje itak zajema vse

mojstre skupaj, pa še kakšnega povrhu x:Dx :vragec:

:palec: :palec: :palec: Totalno se pridružujem mnenju. Individualni smo z razlogom in ves čar je v poznavanju nekaterih temeljnih življenjskih resnic. Prebijamo pa se potem skozi njih vsak po svoje. Tako, da so lahko recepti razsvetljenega sosedovega Janeza ali simpatičnega debeluščka iz Indije zame povsem neuporabni. V bistvu mi je čist mim stalno opletanje s takšnimi in drugačnimi mojstri (v zadnjem času sem čutil potrebo le po vodovodarskem mojstru. pa še tisti me je tako nategoval, da sem nazadnje popizdil in vodno črpalko zamenjal sam x^x ).

lalala

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Iz mojih izkušenj je bil živ mojster dobrodošel in je prišel ravno takrat, ko sem ga potreboval. Če ga ne bi srečal, bi verjetno kam zalutal in si nasploh pokvaril življenje. Saj bi morda kdaj kasneje poštekal sam, kar sem z njegovo pomočjo, a raje mi kaj on pove in tako pospeši moj razvoj, kot pa da se vse sam trudim poštekat (vseeno pa se itak moram skozi trudit). Tako ali tako je na "koncu" rezultat isti, prej ali slej poštekam, s pomočjo ali brez, samo s pomočjo je lažje in ne izgubljam časa po nepotrebnem.
ravno takrat je prsu, ko si ga potreboval? :eek: hecas se... pa ravno takrat.. x;)x

verjetn bi zalutal, verjetn neb..., v vsakem primeru bi odlutal...

lajf si je mozno POkvarit? svasta...

pospesi tvoj razvoj? lepo, da si "dojemljiv" za pospeske :palec:

cas po nepotrebnem izgubit? eh... to sploh obstoja oz. obstaja? zgleda, da ja... :o|o:

zdj pa res nic vec ne vem...

ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

lajf si je mozno POkvarit? svasta...

Kakšno vprašanje. xrolleyesx Seveda si je možno pokvariti življenje.

pospesi tvoj razvoj?

Ja, pospeši. Sam bi potreboval več časa za isto spoznanje. In namesto, da zgubljam čas za poštekat nekaj, kar lahko hitreje z mojstrom, ga raje uporabim bolj racionalno in se še kaj drugega zraven učim.

pravi mojster je tisit, ki ti pokaže različne smernice ki ti da svobodo, da se sam odločaš kak in kako.....ne pa da nekomu slepo verjameš vse kar ti reče, ker ni nujno, da so njegove izkušnje enake tvojem pogledu na svet oz kako ti določene zadeve vidiš, čutiš in dojemaš

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

pravi mojster je tisit, ki ti pokaže različne smernice ki ti da svobodo, da se sam odločaš kak in kako.....ne pa da nekomu slepo verjameš vse kar ti reče, ker ni nujno, da so njegove izkušnje enake tvojem pogledu na svet oz kako ti določene zadeve vidiš, čutiš in dojemaš

Če smo že "pravih", je pravi tisti, ki ti pomaga pri osvoboditvi in rasti, pa naj bodo metode take ali drugačne. To je čisto odvisno od mojstra.

Se mi zdi, da tukaj tisti, ki kakega mojstra poznajo zagovarjajo pomoč mojstrov, tisti ki pa ne pa da jih bo življenje že učilo in učilo. Življenje že uči sam mojster pa pospeši hehe

Ja, pospeši. Sam bi potreboval več časa za isto spoznanje. In namesto, da zgubljam čas za poštekat nekaj, kar lahko hitreje z mojstrom, ga raje uporabim bolj racionalno in se še kaj drugega zraven učim.

Če smo že "pravih", je pravi tisti, ki ti pomaga pri osvoboditvi in rasti, pa naj bodo metode take ali drugačne. To je čisto odvisno od mojstra.

V praksi te takšni in drugačni "mojstri" najpogosteje zaslepijo, naredijo odvisnega od sebe. Tudi najbolj razvpiti (Gurdjijef recimo). Že v štartu ma večina napačen pristop - Janardan je enkrat napisal, da ko zagleda mojstra, bi se mu najraje fuknu k nogam. Jebi ga. Se ti ne zdi, da te torej mojster najpogosteje "oblikuje" po svojih merilih? Se ti ne zdi, da zaradi njegovega vpliva ponavadi izgubiš zaupanje v lastno intuicijo? IZa razvoj lastne intuicije pa je potrebna trdna zavest o sebi. Do stvari, ki jih opisujem, prihaja tudi v primerih, ko mojster uči povsem drugače. V Slovenskih okvirih vem za zelo zelo konkretne primere.

Se mi zdi, da tukaj tisti, ki kakega mojstra poznajo zagovarjajo pomoč mojstrov, tisti ki pa ne pa da jih bo življenje že učilo in učilo. Življenje že uči sam mojster pa pospeši hehe

A ti kakšnega poznaš? Si ga že srečal? Obstaja v Sloveniji kdo, ki bi mu po tvojih kriterijih pasal naziv mojster? (O.K. - pustmo zdj ob stran vodovodarske, zidarske, čevljarske in druge mojstre)

zvedavi Nosorog

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

V praksi te takšni in drugačni "mojstri" najpogosteje zaslepijo, naredijo odvisnega od sebe. Tudi najbolj razvpiti (Gurdjijef recimo). Že v štartu ma večina napačen pristop - Janardan je enkrat napisal, da ko zagleda mojstra, bi se mu najraje fuknu k nogam. Jebi ga. Se ti ne zdi, da te torej mojster najpogosteje "oblikuje" po svojih merilih? Se ti ne zdi, da zaradi njegovega vpliva ponavadi izgubiš zaupanje v lastno intuicijo? IZa razvoj lastne intuicije pa je potrebna trdna zavest o sebi. Do stvari, ki jih opisujem, prihaja tudi v primerih, ko mojster uči povsem drugače. V Slovenskih okvirih vem za zelo zelo konkretne primere.

Hja, "nepravi" mojstri te zasužnjijo, "pravi" pa nikakor. Mojster te v bistvu uči svobodnega življenja in ne suženjstva. Janardan že ve, zakaj bi to storil, in je eden redkih, ki si kaj takega upajo, če je to res storil.

Meni je mojster pomagal razviti zaupanje v mojo intuicijo, skozi me tega uči, da vse bolj in bolj zaupam življenju.

A ti kakšnega poznaš? Si ga že srečal? Obstaja v Sloveniji kdo, ki bi mu po tvojih kriterijih pasal naziv mojster? (O.K. - pustmo zdj ob stran vodovodarske, zidarske, čevljarske in druge mojstre)

zvedavi Nosorog

V Sloveniji še nikogar takšnega nisem srečal, kar pa ne pomeni, da jih ni. Poznam pa enega iz tujine. x:)x

V Sloveniji še nikogar takšnega nisem srečal, kar pa ne pomeni, da jih ni. Poznam pa enega iz tujine. x:)x

Se prav, da jih je tok mal, da itak skorajda nimaš šans, da nanj naletiš. Se pravi, da je opiranje na mojstre res brez veze, tist, k pa kakšen (morda) ipak je taprav, pa paše v kategorijo "izjeme potrjujejo pravilo" x^x

lalala

Se prav, da jih je tok mal, da itak skorajda nimaš šans, da nanj naletiš. Se pravi, da je opiranje na mojstre res brez veze, tist, k pa kakšen (morda) ipak je taprav, pa paše v kategorijo "izjeme potrjujejo pravilo" x^x

lalala

He he, ni vse tako na lalala. Mojstrov res ni veliko, ga boš pa srečal, ko ga potrebuješ. Tvoja zrelost ga pritegne.

Jebi ga, zdele pa spet vsak svojo verzijo zagovarja in se je drži kot pijanec plota....

Sam se recimo strinjam in z Alanom in z Nosorogom, prav tako z Janko-tom x:Dx , in s

komo106. Ampak kaj čem, če pa ne znam uporabljati nekogaršnjih nasvetov, če nisem posebej brihten, da

bi vse razumel, še manj se mi da vse to študirat, malal sem že dost u lajfu, pa to ni prineslo

nevemkakšnih rezultatov, ostane mi torej samo lastna odločitev in pa to, da se je držim.

Preprosto, saj pot ima vsak svojo, a ne. Nekatere so skupne, druge spet popolnoma individualne.

Če bi Buda čakal na mojstra, bi se mu bolj slabo pisalo, recimo. Pa je pokazal že takrat, da včasih ni tako

napačno vzeti stvari v svoje roke......Za Jezusa sem pa slišal, da ga je kao nek učitelj naučil trika, kako

oživeti in se pobrati s tistega križa. Pa sta oba po mojem naredila tisto kar sta hotela.

Hočem reči samo, da je nesmiselno čakati, da mojster pride. Če pride kul, pa če je treba se mu fukneš

pod noge, če ne pač ne, ako pa se ne pojavi pa tudi ni nič izgubljenega.

Še vedno si lahko sam svoj mojster x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx

He he, ni vse tako na lalala. Mojstrov res ni veliko, ga boš pa srečal, ko ga potrebuješ. Tvoja zrelost ga pritegne.

Kako da ne; lajf je enostaven.

Ko praviš "tvoja zrelost" upam, da ne misliš konkretno mene. Bi se namreč zajebal - močno dvomim, da bom kdaj zrel x:o)x .

Da bom pa mojstra srečal, ko ga bom potreboval, pa tud ne drži. Sem že danes v enem postu povedal, da sem ful potreboval vodovodarskega mojstra, pa ga nikakor ni bilo blizu in sem moral zadeve vzet v roke sam. Kakšnih drugih mojstrov pa ne rabim. Zakaj le? Da me naučijo "prav" živeti? Lajf je enostaven in temelji na naslednjih načelih:

- Vse okoliščine se lahko spremenijo.

- Dosledno živi tisto, v kar verjameš.

- Spremembe se stalno dogajajo. Bolje je naučiti se pokončno iti skozi spremembe, kot pa jih skušati preprečiti.

- Nikoli ne zahtevaj od druge osebe, da te naredi srečnega.

- Življenje je izkušnja učenja. Vsaka situacija, izziv, veza nosi sporočilo.

- V vsaki situaciji deluje pozitivna energija učinkoviteje kot negativna.

- Živi v sedanjem trenutku in odpuščaj sebi in drugim (razen Bobnarju).

- Življenje je na lalala.

lalala

Kako da ne; lajf je enostaven.

Ko praviš "tvoja zrelost" upam, da ne misliš konkretno mene. Bi se namreč zajebal - močno dvomim, da bom kdaj zrel x:o)x .

Da bom pa mojstra srečal, ko ga bom potreboval, pa tud ne drži. Sem že danes v enem postu povedal, da sem ful potreboval vodovodarskega mojstra, pa ga nikakor ni bilo blizu in sem moral zadeve vzet v roke sam. Kakšnih drugih mojstrov pa ne rabim. Zakaj le? Da me naučijo "prav" živeti? Lajf je enostaven in temelji na naslednjih načelih:

- Vse okoliščine se lahko spremenijo.

- Dosledno živi tisto, v kar verjameš.

- Spremembe se stalno dogajajo. Bolje je naučiti se pokončno iti skozi spremembe, kot pa jih skušati preprečiti.

- Nikoli ne zahtevaj od druge osebe, da te naredi srečnega.

- Življenje je izkušnja učenja. Vsaka situacija, izziv, veza nosi sporočilo.

- V vsaki situaciji deluje pozitivna energija učinkoviteje kot negativna.

- Živi v sedanjem trenutku in odpuščaj sebi in drugim (razen Bobnarju).

- Življenje je na lalala.

lalala

Lepo in prav, pa vendar se nekateri, na primer jaz, tega veselja in takih navad lažje navdamo, če poznamo koga, ki to tudi dejansko živi. Nisem mislil konkretno tebe s to zrelostjo x:o)x

Lepo in prav, pa vendar se nekateri, na primer jaz, tega veselja in takih navad lažje navdamo, če poznamo koga, ki to tudi dejansko živi.

:palec: se zelo strinjam!

samo odvisen biti od tega ni ravno priporočljivo......

vedno si bil, boš in si....drugi ti lahko samo pokažejo pot do tega....mojstrstvo je samo popolno zavedanje samega sebe....tvoj pogled na sebe...brez strahov in dvomov x:)x

:palec: :palec: :palec:

Ko je učenec pripravljen, mojster ali pa učitelj pride.

Zimzelena klasika, ki je veljaja, velja in bo najbrž za vekomaj veljala amen. x^x

Nosorog, ti si malce bolj znanstveno povedal, kar je Kabali znano na malce bolj "mistične" način. :palec:

BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...