Skoči na vsebino

Ali kdo pozna Jakoba Lorberja?

slawc

Recommended Posts

Ma še zmeraj mi nisi odgovoril na njegovo knasenje o zvezdnem siju? Prosim daj, pa tudi jke na Luni zaboga so našli zaplate zraka v kraterjih HA HA HA. In kje na luni živijo luniki, ki jih še nismo srečali. Pa tudi izjava, da obstaja temna stran Lune, ki jo sonce ne obsije in je hladna, je naravnost butasta. Imam še mnogo vprašanj, naprimer o dihanju zemlje kje so ta pljuča in na severnemu polu in ne na južnemu niso našli nekih iskric ha ha ha. Ne zgovarjaj se na jako filozofijo in mi prosim direkto obrazloži od kje takšne napake.

Pa tudi vaš dokaz, da je JL preroško opisal atom je zgodovinsko smešna. njegova teorija o obstoju atoma je bila l. 1847 takrat v kemiji že uveljavljena. Kristale so že preučevali pod mikroskopom. In tudi JL izjave o atomu kot o svetu v malem zasledimo že v indijski filozofiji leta 1000 pred našim štetjem. In tudi o pojmu živega (okroglega) atoma itd. je prav tako znana v indijski filozofiji najmanj že 3000 let nakar so jih prevzeli antični Grki nato Rimjani... Pisarije JL niso prav nič preroške, saj je JL otrok svojega časa in teorije kot jih opisuje JL so bile v njegovemu času v akademskih krogih že zalo zelo razširjene in se je o njih na veliko diskutiralo - pohod novodobne znanosti in filozofije. Prosim poglej si tudi zgodovino kemije in filozofije pa boš videl, da so prerokbe JL nič drugega kot domišljiska zbirka vsega po malem, kar je bilo že od zdavnaj znano. JL prerokbe pa so napisane tudi na tako širok način da jih lahko interpretiramo na tisoč sto in en način in tako zmeraj dokažemo kar želimo videti. Poglej si šou Derrena Browna.

Imam pa tdi še eno vprašanje. Bral sem zgodovino religije in ugotovil sem, da je bilo prerokov, ki so govorili z Jezusom več kot drekca HA HA HA. In tudi sedaj imamo mnogo prerokov, ki govorijo z Jezusom in znanost vedno potrdi njihov prav. Pa me zanima ali sledilci JL verjamete v bližnji prihod Jezusa, ali pa prerok ni dobil dobil odgovora na to vprašanje? Rad bi dobil natančen odgovor, ne odgovor vrste, ko bo zemlja prdela in se bo zaradi tega stresla boste videli velikega prdonjo leteti na metli se čuvajte ha ha ha.

Naj zaključim z Ptimožem Trubarjem, ki je dejal: Res je vraževerno to ljudstvo Kranjsko. Vsaka babnica reče, da se ji je prikazala Jezus ali pa Marija, potem pa se naivni in ljudje po kolenih vlačijo po blatu in vraževerno prosijo za milost.

Popravljeno -> DON KARLOS
Deli na socialnih omrežjih

Element

Berzelius (l826) M(g/mol)

Sedaj M(g/mol)

kisik

16,026

16,00

žveplo

32,24

32,07

fosfor

31,436

30,97

klor

35,47

35,45

vodik

1,000

1,008

baker

63,415

63,55

Kot dokaz svojih trditev kako veleumne prerokbe nam je predstavil JL podajam tabelo izračunanih atomskih mas iz leta 1826 (kemik Berzelius) in sedanjih vrednosti. Bodite pozorni da je Berzelius podal svoje rezultate izračuna molskih mas že leta 1826 JL pa je umrl šele 40 let pozneje 1863.

Mogoče če bi JL podal vrednost plinske konstante katero vrednost bi potrdila sodobna znanost, bi mu še lahko vsaj malo verjeli, HA HA HA.

Prerokovanje JL bi resnično lahko opisali kot, prerokovanje s kladivom.

Mimogrede: Medjugorje [Medžugorje] videnja/nevidenja ...;

Papež Benedikt XVI: Medjugorje ni sveti kraj, prikazovanja Marije nedokazana

http://www.dnevnik.si/novice/svet/1042204483

Medžugorje: seks, laži in vera

http://www.dnevnik.si/novice/aktualne_zgodbe/1042204644

He he, na drugih krajih imajo pa vse dokazano, a ne :vio: Samo v katoliških državah so te zadeve dokazane. xDDx

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Ma še zmeraj mi nisi odgovoril na njegovo knasenje o zvezdnem siju? Prosim daj, pa tudi jke na Luni zaboga so našli zaplate zraka v kraterjih HA HA HA. In kje na luni živijo luniki, ki jih še nismo srečali. Pa tudi izjava, da obstaja temna stran Lune, ki jo sonce ne obsije in je hladna, je naravnost butasta. Imam še mnogo vprašanj, naprimer o dihanju zemlje kje so ta pljuča in na severnemu polu in ne na južnemu niso našli nekih iskric ha ha ha. Ne zgovarjaj se na jako filozofijo in mi prosim direkto obrazloži od kje takšne napake.

Pa tudi vaš dokaz, da je JL preroško opisal atom je zgodovinsko smešna. njegova teorija o obstoju atoma je bila l. 1847 takrat v kemiji že uveljavljena. Kristale so že preučevali pod mikroskopom. In tudi JL izjave o atomu kot o svetu v malem zasledimo že v indijski filozofiji leta 1000 pred našim štetjem. In tudi o pojmu živega (okroglega) atoma itd. je prav tako znana v indijski filozofiji najmanj že 3000 let nakar so jih prevzeli antični Grki nato Rimjani... Pisarije JL niso prav nič preroške, saj je JL otrok svojega časa in teorije kot jih opisuje JL so bile v njegovemu času v akademskih krogih že zalo zelo razširjene in se je o njih na veliko diskutiralo - pohod novodobne znanosti in filozofije. Prosim poglej si tudi zgodovino kemije in filozofije pa boš videl, da so prerokbe JL nič drugega kot domišljiska zbirka vsega po malem, kar je bilo že od zdavnaj znano. JL prerokbe pa so napisane tudi na tako širok način da jih lahko interpretiramo na tisoč sto in en način in tako zmeraj dokažemo kar želimo videti. Poglej si šou Derrena Browna.

Imam pa tdi še eno vprašanje. Bral sem zgodovino religije in ugotovil sem, da je bilo prerokov, ki so govorili z Jezusom več kot drekca HA HA HA. In tudi sedaj imamo mnogo prerokov, ki govorijo z Jezusom in znanost vedno potrdi njihov prav. Pa me zanima ali sledilci JL verjamete v bližnji prihod Jezusa, ali pa prerok ni dobil dobil odgovora na to vprašanje? Rad bi dobil natančen odgovor, ne odgovor vrste, ko bo zemlja prdela in se bo zaradi tega stresla boste videli velikega prdonjo leteti na metli se čuvajte ha ha ha.

Naj zaključim z Ptimožem Trubarjem, ki je dejal: Res je vraževerno to ljudstvo Kranjsko. Vsaka babnica reče, da se ji je prikazala Jezus ali pa Marija, potem pa se naivni in ljudje po kolenih vlačijo po blatu in vraževerno prosijo za milost.

Nism trdu, da so na luni našli zrak, ampak vodo (na polih). Do nedavnega je veljalo, da na luni ni vode.

Ne vem, od kje ti trditev, da obstaja temna stran lune, ki jo sonce nikoli ne obsije in je hladna. verjetno si napisano v skladu s svojimi sposobnostmi slabo razumel. Lorber opisuje del lune, Ki je vedno obrnjen stran od zemlje, in z zemlje nikoli ni viden. Verjetno si mal zamešal.

A lahko bolj točno povzameš razlago o zvezdnem siju, da bom lahko komentiral.

A mi lahko razložiš, kako deleuje plima in oseka. Kako se lahko pojavi plima na strani zemlje, ki je obrnjena stran od lune, če naj bi bila plima posledica lunine privlačnosti?

Kar se tiče iskric, ki naj jih ne bi našli, si mogoče že kdaj slišal za severni sij?

Evo, posebej zate sem najdu nekaj o ponovnem Jezusovem prihodu x:)x

18.KNJIGA 94. POGLAVJE:

GOSPODOV VNOVIČNI PRIHOD

Vprašanje je iz 93., poglavja, 2. vrste

19.Glej, Moje vprašanje zadeva predvsem to, ali boš znova prišel kot človek iz mesa in krvi, kakor zdaj, rojen iz neke čiste žene ali nerojen, bolj kot duh, pa vendar viden človek, in kje in pri katerem narodu se boš pojavil . . .

94. poglavje 1. vrsta:

2. Rečem Jaz: "Tvoje vprašanje ni tako nespametno in z vso pravico lahko vprašaš, česar še ne veš, seveda pa imam tudi Jaz pravico, da ti odgovorim tako ali tako, kot vidim, da bo zate in druge najkoristneje. Ker pa si Me že vprašal, ti bom tudi odgovoril; poslušaj torej!

3. Pri Svojem drugem prihodu ne bom več prišel kot otrok, rojen iz žene kjer koli; kajti Moje telo ostane prečiščeno, tako kot sem Jaz Duh v večnosti, in tako ne bom potreboval nikoli več drugega telesa v takšni obliki kakor si mislil.

4. Prišel bom najprej nevidno, v oblakih nebes, to pomeni: ljudem se bom začel približevati najprej po resničnih vidcih, modrih in na novo prebujenih prerokih, v tistem času pa bodo tudi dekleta prerokovala in mladeniči bodo imeli jasne sanje, iz katerih bodo ljudem oznanjali Moj prihod. In mnogi jih bodo poslušali in se poboljšali; toda svet jih bo zmerjal z neumnimi sanjači in jim ne bo verjel, podobno kot se je zgodilo tudi prerokom.

5. Prav tako bom od časa do časa obudil ljudi in to, kar se bo zdaj v Moji navzočnosti godilo in govorilo, narekoval njihovemu srcu, da bodo lahko s peresom zapisali, na poseben dobro poznan umetniški način in v čisto kratkem času, v nekaj tednih in dneh v tisoče enako se glasečih vzorcev razmnoženo in tako preneseno med ljudi; in ker bodo tedaj znali skoraj vsi ljudje brati in pisati, bodo tudi te nove knjige sami brali in razumeli.

6. In ta obllka širjenja Mojega novega čistega, vnovič danega nauka iz nebes bo potem mnogo hitreje in učinkoviteje prenesena vsem Ijudem zemlje, kot je to zdaj po poslancih v Mojem imenu od ust do ust.

7. Ko bo tako Moj nauk prenesen ljudem, ki bodo dobre volje in dejavne vere, in bo s tem seznanjena najmanj tretjina ljudi, bom tudi Jaz tu in tam osebno in telesno viden (op. v prečiščenem duhovnem telesu) prišel k tistim, ki Me bodo najbolj ljubili in bodo po Mojem vnovičnem prihodu najbolj hrepeneli in zato tudi povsem in živo verovali.

8. In Jaz sam bom iz njih oblikoval občine, katerim ne bo mogla kljubovati in se upirati nobena oblast sveta; kajti Jaz bom njihov vojskovodja in njihov večni nepremagljivi junak in bom sodil mrtve in slepe posvetne ljudi. In tako bom Jaz očistil zemljo njene stare nesnage.

9. V času novih vidcev in prerokov pa bodo med ljudmi velike bridkosti in stiske, kakršnih na tej zemlji še ni bilo; toda zaradi Mojih tedaj izvoljenih bo trajalo to samo kratek čas, da jim to ne bi škodilo pri njihovem zveličanju.

10. Vendar v tej deželi, kjer Me zdaj Judje iz templja zasledujejo iz kraja v kraj kakor kakšnega zločinca in ki jo bodo v tistem času pomendrali najmračnejši pogani, Jaz osebno ne bom najprej nastopil in učil in tolažil slabotnih. Res pa bom v deželah nekega drugega dela sveta, ki bodo tudi tedaj naseljene s pogani, ustanovil novo kraljestvo, kraljestvo miru, sloge, ljubezni in neprenehne žive vere, in strahu pred telesno smrtjo med ljudmi ne bo več, ker bodo hodili v Moji luči in se bodo trajno sporazumevali in družili z angeli iz nebes. To je zdaj pravi odgovor na tvoje vprašanje:'

11. Reče duhovnik: "Azija, ta stara zibelka ljudi (op.p. Adama in njegovih prvih potomcev) in mnogih Božjih blagoslovov, potem ne bo več tako srečna, da bi Te videla in slišala ob Tvojem vnovičnem prihodu na to zemljo? Ta novica za ta del sveta res ni razveseljiva:'

12.Rečem Jaz: "Zemlja je povsod Moja in Jaz najbolje vem, v katerem kraju bo Moj vnovični prihod za vso zemljo najučinkovitejši! V času pa, v katerem se bodo ljudje od enega konca zemlje do drugega lahko sporazumevali tako hitro, kakor švigne blisk iz oblakov (doba i-neta), in v katerem bodo lahko ljudje po železnih cestah z uporabo ognja in vode povezanimi duhovi hitreje prevozili najdaljše proge zemeljskih tal, in kot se tukaj najmočnejši vihar podi od enega konca zemlje do drugega in bodo ladje s pomočjo istih sil preplule veliki ocean v veliko krajšem času kakor zdaj Rimljani od Rima do Egipta, takrat se bo tudi novica o Mojem vnovičnem osebnem prihodu kar najhitreje zlahka razširila po vsej zemlji in torej tudi do Azije.

13.Toda treba se je zopet vprašati: Ali bodo slepi in gluhi pogani tega dela sveta tudi našli vero?

14.Jaz mislim in rečem le stežka prej, preden kot bo ta (Azija) z veliko sodbo sveta očiščena!

15.Na daljnem zahodu pa je zelo velika dežela, ki je od vseh strani oblita z velikim oceanom sveta in ni z morjem nikjer združena s starim svetom. Ljudje v tisti deželi bodo najprej slišali velike reči, in te se bodo pojavile tudi v zahodni Evropi in iz tega bo nastalo svetlo sevanje in odsevanje. Luči neba se bodo srečale, se spoznale in se podpirale.

16.Iz teh luči se bo oblikovalo sonce življenja, torej novi popolni Jeruzalem, in v tem soncu se bom Jaz znova vrnil na to zemljo. In zdaj več kot dovolj o tem, kaj se bo takrat zgodilo!"

AURA - FEBRUAR - MAREC 2000 - Sara Pavlič

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

Živjo,

a ni malo neumno govoriti o preroški moči JL, če je ta napovedal severni sij, HA HA HA. Pa ta pojav je poznan že tisočletja.

In kje so ta zemljina pluča?

JL je dejal, da so zvezde bolje vidne ob morju kot v gorah, ker se svetloba v nižinah bolj zgosti. Ma kakšna neumnost. Pa zakaj misliš znanstveniki pošiljajo teleskope v vesolje.

In kje so na luni Luniki in zaplate zraka ob kraterjih. Ne govori da JL ni tega opisal. Če tega ne veš pa si bolje preberi njegova dela.

Prerokbe JL so arhaični ostanek znanstvene fantastike, ki je verjela da so na luni in ostalih planetih luniki in marsovci, a jih žal nismo našli, kar nedvomno pokaže da se je JL zmotil. Da je rekel da je na luni voda, pa to je čisti gembeling. Če jo pijemo na zemmlji jo pijejo tudi luniki ha ha ha. Vodo najdemo je na luni in na vseh planetih našega osončja, saj je voda eden najbolj razpostranjenih spojin. Niso pa na Luni našli jezer vode.

In tudi za pojav plimovanja se je že 200 let pred JL našla znanstvena razlaga. Na pojav plime najbolj vplivajo sledeči pojavi:

- sila gravitacije lune

- sila gravitacije sonca

- centrifugalna sila, ki nastane zaradi vrtenja zemlje in lune okoli središča vrtenja.

- centrifugalna sila, ki nastane ker zemla kroži okoli sonca...

- gravitacija planetov... (manjši vpliv)

S centrifugalno silo lahko zelo ENOSTAVNO obrazložimo pojav plimnega vala na nasprotni strani zemlje na kateri je Luna.

Večina Ljudi misli, da Luna kroži okoli Zemlje. Vendar to ne drži popolnoma res, saj prav tako zemlja kroži okoli lune. Ker pa je zemlja težja od lune je radij kroženja tako majhen, da je ga ni videti. (naprimer v primeru zvezd dvojčic je lepo videti kako krožijo okoli ena okoli druge).

Torej med točko centra Zemlje Z in Centra Lune L najdemo središčno točko S okoli katere krožijo Zemlja in luna. Ker je središčna S točka vedno nekje vmes na premici med središčem Zemlje Z in Lune L, se nasprotni plimni val pojavi vedno na strani Zemlje, ki leži nasproti Lune, saj centrifugalna sila deluje v smeri radija vrtenja (središče zemlje Z - središčna točka S okoli katere se Zemlja vrti).

Ta pojav si lahko enostavno razložimo, kadar opazujemo kako oče vrti hčerko z rokami. Hčerka je lažja zato opiše večji krog, oče pa je težji zato je njegov krog manjši. V primeru, da se vrtita sestri dvojčici pa imata obe enak radij kroženja. In kjer je kroženje je centifugalna sila, in ker tudi naša ljuba Zemljica se vrti se plimni val na nasprotni strani od lune rodi. HA HA HA

Na strani strani zemlje, ki pa je bližja Luni se plimni val pojavi zato ker je bližje Luni večja sila gravitacije kot na bolj odaljeni strani.

Podobno velja za par Zemlja - Sonce. Samo, da je tukaj središče vrtenja praktično v centru Sonca saj ima somce mnogo večjo maso maso kot Zemla. Vendar ker zemlja kroži okoli Sonca, se tudi pojavi centrifugalna sila, ki ustvari plimni val na Zemljini strani nasproti Sonca, na Zemljini strani bliže Soncu pa nastane plimni val zaradi večje gravitacijske sile privlaka Sonca, saj je na nasprotni strani Zemlje gravitacijska sila sonca manjša, ker se sila gravitacije z odaljenostjo manjša.

Tako imamo somčno plimo ob 12h popoldne in ob polnoči, Lunino pa odvisno od lege lune.

HA HA HA, ma me prav žališ. Kaj si mislil, da nimam pojma o fiziki aj kaj? O jakosti vpliva Sonca

Lune in pa si poglej tabele kapitana Cooka. HA HA HA

LP

PROSIM ČIST ODGOVOR, KDAJ BO PRIŠEL MESIJA!!!!

Tvoj odgovor kdaj bo prišel nov Jeruzalem ni vreden niti pol kozarca mrzle vode. Spet nekaj momljaste v stilu, ko bo nekaj smrdelo in prdelo in grmelo in bo vrag z štirimi rokami kolovritil itd.

Torej kdaj bo prišel ta dogodek? Danes jurti, cez 10 ali čez tisoč let? Daj mi vsaj eno čisto prerokbo. Bi se upal stavit z mamo naprimer 100000 evrov, da se bo to zgodilo v naslednjih dvajsetih letih. Če se ne veš potem nimaš pojma o stvari in so te prerokbe JL vredne pasjega drekca. Trdite, da ga razumete in da je vse napovedal vnaprej, hkrati pa niste vnaprej natančno napovedali niti enega dogodka. Vsi vaši dokazi o preroških sposobnostih JL so smešni. Da je napovedal vojne ha ha ha, to je pa res strašna prerokba. Koliko bolj so torej preroški pisci znanstvene fantasike ha ha ha, ki so tudi pisarili že pred časom JL in so napovedovali vojne v vesolju, vodo in lunike na mesecu, energijo iz kristalov (uran in plutonij) polete z raketami. uporabo mobitela ha ha ha.

HA HA HA

HA HA HA

HA HA HA

Don Karlos, mal sem preletel vajino debato in se strinjam s pretiravanjem o 'dokazanih' stvareh. Lepa vzporednica se kaže z znanstveno fantastičnimi filmi katerih umotvori preteklosti postajajo in so že postali stvar realne sedanjosti. So torej pisci ZF vizionarji ? Seveda, da ne x:)x x:Dx
Brez podpisa

Dvajset tisoč milj pod morjem [1866, by Jules Verne]

http://sl.wikipedia.org/wiki/Dvajset_tiso%..._morjem_(Verne)

" ... so se srečali s sprva nezaupljivim kapitanom Nemom (latinsko Nihče). S časom jim je razkrival vedno več podatkov o svoji podmornici, imenovani Nautilus in o sebi..."

Za časa Jules Verna bi lahko bile podmornice še ZF in še kaj;

http://www.rtvslo.si/kultura/modload.php?&...&c_id=23403

JL je dejal, da so zvezde bolje vidne ob morju kot v gorah, ker se svetloba v nižinah bolj zgosti. Ma kakšna neumnost. Pa zakaj misliš znanstveniki pošiljajo teleskope v vesolje.

V vesolju je teleskop nad ozonsko plastjo, v gorah pa pod ozonsko plastjo. Če je v vesolju nad ozonsko plastjo vidljivost boljša, kot ob morju, to še ne pomeni, da je tudi v hribih boljša kot ob morju.

In tudi za pojav plimovanja se je že 200 let pred JL našla znanstvena razlaga. Na pojav plime najbolj vplivajo sledeči pojavi:

- sila gravitacije lune

- sila gravitacije sonca

- centrifugalna sila, ki nastane zaradi vrtenja zemlje in lune okoli središča vrtenja.

- centrifugalna sila, ki nastane ker zemla kroži okoli sonca...

- gravitacija planetov... (manjši vpliv)

S centrifugalno silo lahko zelo ENOSTAVNO obrazložimo pojav plimnega vala na nasprotni strani zemlje na kateri je Luna.

Večina Ljudi misli, da Luna kroži okoli Zemlje. Vendar to ne drži popolnoma res, saj prav tako zemlja kroži okoli lune. Ker pa je zemlja težja od lune je radij kroženja tako majhen, da je ga ni videti. (naprimer v primeru zvezd dvojčic je lepo videti kako krožijo okoli ena okoli druge).

Torej med točko centra Zemlje Z in Centra Lune L najdemo središčno točko S okoli katere krožijo Zemlja in luna. Ker je središčna S točka vedno nekje vmes na premici med središčem Zemlje Z in Lune L, se nasprotni plimni val pojavi vedno na strani Zemlje, ki leži nasproti Lune, saj centrifugalna sila deluje v smeri radija vrtenja (središče zemlje Z - središčna točka S okoli katere se Zemlja vrti).

Ta pojav si lahko enostavno razložimo, kadar opazujemo kako oče vrti hčerko z rokami. Hčerka je lažja zato opiše večji krog, oče pa je težji zato je njegov krog manjši. V primeru, da se vrtita sestri dvojčici pa imata obe enak radij kroženja. In kjer je kroženje je centifugalna sila, in ker tudi naša ljuba Zemljica se vrti se plimni val na nasprotni strani od lune rodi. HA HA HA

Na strani strani zemlje, ki pa je bližja Luni se plimni val pojavi zato ker je bližje Luni večja sila gravitacije kot na bolj odaljeni strani.

Podobno velja za par Zemlja - Sonce. Samo, da je tukaj središče vrtenja praktično v centru Sonca saj ima somce mnogo večjo maso maso kot Zemla. Vendar ker zemlja kroži okoli Sonca, se tudi pojavi centrifugalna sila, ki ustvari plimni val na Zemljini strani nasproti Sonca, na Zemljini strani bliže Soncu pa nastane plimni val zaradi večje gravitacijske sile privlaka Sonca, saj je na nasprotni strani Zemlje gravitacijska sila sonca manjša, ker se sila gravitacije z odaljenostjo manjša.

Tako imamo somčno plimo ob 12h popoldne in ob polnoči, Lunino pa odvisno od lege lune.

Tega, kar si napisal, niti sam ne razumeš, samo povzel si razlago, ki jo v osnovnih šolah učijo, da se jo otroci na pamet učijo, da dobijo dobre ocene. Je pa čist nesmiselna. Centrifugalna sila konstantna, zato ne mora povzročat plime in oseke. Pri hitrosti vrtenja 1 obrat na dan pa je tudi zelo majhna. Večje, kot je število obratov na časovno enoto, večja je centrifugalna sila. Da težnost lune povzroča plimo NA NASPROTNEM KONCU ZEMLJE, KOT JE LUNA, je mal nesmiselno. Poleg tega je masa sonca tudi v razmerju na oddaljenost sonca in zemlje veliko večje kot masa lune v razmerju na oddaljenost lune in zemlje, potem bi moral biti tudi vpliv sonca na luno veliko večji. Tega pa ni. Ta zgodba o plimi in oseki je podobna zgodbi o cesarjevih novih oblačilih, ko nihče ni upal povedati, da je cesar nag. In ta cesar je zlo nag! Razlagat plimo na nasprotni strani zemlje, kot je luna, z lunino privlačnostjo, je logika za 180 stopin obrnjena na glavo. Zemlja je pač živo bitje, ki ima lasten ritem.

Don Karlos, mal sem preletel vajino debato in se strinjam s pretiravanjem o 'dokazanih' stvareh. Lepa vzporednica se kaže z znanstveno fantastičnimi filmi katerih umotvori preteklosti postajajo in so že postali stvar realne sedanjosti. So torej pisci ZF vizionarji ? Seveda, da ne x:)x x:Dx

Res so tudi kakšni pisci ZF bili vizionarji. Veren je naprimer spremljal, kam gre znanost in kaj hočejo doseči, potem pa to zapakiral v roman. Ideje o podmornicah so bile v tistem času žive, samo izvedb še ni bilo.

Če pa pogledamo JL opazimo, da je opisal tudi stvari, ki tedaj še niso bile znane, sodobna znanost pa jih POČASI portrjuje. Poglejmo recimo njegovo razlago o videnju zemljine površine v starih časih;

Die Haushaltung Gottes III; (Jakob Lorber) Str. 503;

30.3.1864

Pred-Noetova oblika Zemlje (Jakob Lorber),

Da si morete bolje predstavljati obliko in svojstvo Zemlje in vašemu razumevanju približati obliko in svojstvo Zemlje in vašemu razumevanju je predvsem potrebno približati vam takratne glavne gorske verige; tako Azije kot Evrope in Afrike, kot sliko pred očmi. Sedaj o njih ni več zaslediti nobene sledi! Delno so ob priliki povratka morja bili odplavljena in raztrgana in njihovi stari povezani hrbti leže sedaj globoko pokopani pod tokovnimi nanosi dolin, in sem ter tja se morajo sedanji tokovi in reke po njihovih odrezanih gorskih vrhovih prebijati po dolinah! Kar se pa tiče visokega gorovja, so vse do malo njih - tudi zaradi vpliva različnih podnebnih razmer bili spremenjeni v prejšnjih oblikah, da si jih tudi pred tisoč leti tukaj živeč človek ne bi lahko mogel predstavljati kot take, če bi bil sedaj postaljen tja. Potrebno je ogledati samo kamnitni drobir nekaj ur široke tokovne doline in opazovati gmoto v tej dolini, do globine 400 klafter, iz okolja visokogorja z vodo odluščenega v neki taki dolini; od nastanka nekega začetega toka vse do ustja katerega koli morja, pa se bo lahko doumelo, da so gore pred komaj dva - do tri tisoč leti imele povsem drugačno obliko.

To je bilo potrebno oneniti, da lažje razumete pred-Noetov položaj gora.

Mi začnemo pri Severni Evropi in se potem podamo delno v Azijo, potem v južne predele Evrope in na koncu v Afriko. Od pogorij, ki se vlečejo skoraj po sredini Švedske in Norveške, se tu razprostira močno pogorje v zunanjem severu‚ pa vse do Urala in se spoji z istim v stalno dvigajoči se smeri in ima možno širino do sto, da tudi dvesto nemških milj(100 n. milj = 185,2 km). Ta gorska veriga se spaja tudi s sedanjimi gorami Danske in od tu naprej z gorsko verigo, ki dandanes deli več ali manj zahodno ploščato Evropo od gorate današnje nemške Evrope vse tja do Švice in taka stoje švicarska gorstva v povezavi z Uralom in ta skozi Srednjo Azijo tja z visokim Tibetom. To je bil tako pretrgan gorski venec, katerega samega nizki deli še vedno dosegajo višino med pet do šest tisoč čevljev nad morsko gladino; samo niso bili povsod enake sestave in zato po še kasneje opisanem primeru srednjih morij, kateri pri takratnem glavnem morju tistega časa niso bili v nobeni povezavi, s poplavo pretrgani in odvedeni v različne smeri.

V takratnem času sta obstojala dva glavna Sredozemska morja.

Severno je obstojalo v velikem bazenu, ki se danes, od današnjega Črnega morja izhajajoče, delno spaja čez vso evropsko Rusijo in vse mejne revne pokrajine s sedanjim vzhodnim morjem in delno tudi čez ravnine sedanje evropske Turčije vse tja do sedanjih Železnih vrat, kot tudi ozki prehodi do Beograda in Zemuna, katere obliva pri močnih viharjih z gorskovisokimi valovi. To je bilo tako Severno sredozemsko morje.

Drugo Sredozemsko morje, ki ni imelo nobene zveze z njim in se še danes imenuje Sredozemsko morje, to morje je bilo prej “Črno”, v povezavi s svetovnim morjem, toda njegova povezava je bila nič manjša kot prej imenovanega “Črnega” ali “Severnega”. V okolici današnje Reke se vleče široka in dolga dolina v Hrvaško in od tu dalje v različnih delitvah po rečni postelji Save vse do Kranjske in tukaj do tistih pokrajin, kjer začne tisto visokogorje. Na drugi strani sedaj pokriva sedanje beneško kraljestvo, kot Lombardijo in tako tudi neke vzhodne dele Francije, se vleče v Afriko po Nilski dolini tja do Kataraktov in pokrije tudi današnjo veliko peščeno puščavo.

Kajti od Azije sem se širi visoka visokogorska veriga, po današnjih še povsem obstoječih važnih sledeh. Ta gorska veriga se vleče od severovzhodnega dela Afrike, prav tako proti visokim Kataraktom tja, ki nadalje povezuje današnje visokogorsko višavje Afrike. Pot od Gibraltarja je bila prav tako vezana z današnjo Španijo in sicer s precej visoko gorsko potezo in je oblikovalo s tem drugo Srednje morje, katero površinsko ni popustilo severnemu srednjemu morju, samo ležalo je v splošnem za več klafter globlje kot severno srednje morje, od katerega je še dandanes preostanek Črno morje.

Poleg tega pa obstoja še tretje srednje morje. Za določitev, kje se je to nahajalo, morate pogledati samo z enim pogledom na tiste ravnine in doline, ki so dandanes od Donave, Drave in Mure z njihovimi pritoki, pretakani.

To manjše srednje morje ni bilo takrat seveda gotovo še nobenemu znano; ker v tistem predčasu današnja Evropa še ni bila naseljena z nobenim človeškim bitjem, pač pa je bila tam množica vseh mogočih živali, običajno velikih postav, od katerih se še dandanes, v določenih gorskih pokrajinah in v nanešenem pesku ter grušču, najde okamenele preostanke.

Vi pa si ne morete zamisliti, da je to majhno srednje morje obstojalo kot zares, kajti za njim je, posebno v Evropi, še množica velikih jezer, ki so bila že takrat povezana z odtoki s tem tretjim srednjim morjem. Da Kranjska ali njena ravnina vse do Gorenjske je bila zaključeno jezero, današnje tako imenovano “Ljubljansko barje” je preostanek, ki se po močnem odtoku, vse do kraja današnjega “Ranna” spaja z drugim srednjim katero prekriva daljne ravnine Hrvaške.

Eden s tretjim srednjim morjem, glavni del, je bil čez današnjo dolino Drave, vse do kraja gospostva Fala, razpostrt in od tam, kjer je morala Drava prebijati; skozi dolge vrste gora vse do konca današnjega cilja, pot,- tam je začelo drugo, povsem važno jezero, od katerega je preostanek današnje Vrbsko jezero. En del tega jezera se je raztezal po Dravski dolini daleč čez Beljak, s katerim so bila povezana še nekatera manjša jezera. Tako je bila (Ennstal) Enova dolina tudi zase obstoječe jezero, ki si je utiralo pot skozi skozi današnje imenovano Gsäus in od tu dalje, vse do večjega jezera; katero večje jezero je za Donavsko dolino navzgor, prekrivalo vse površine Bavarske in tudi dolino širino Innske doline, na Tirolskem. Današnja Mura je bila povezana enako z Donavo s tretjim srednjim morjem v ploščnati povezavi. Okolica današnjega Wildona, vse do današnjega Göstinga je zavzelo manjše jezero in za Göstingom je ležalo drugo jezero Mure vzdolž celega morskega tla in tega zravnanih dolin poleg, ki so v njih zaporedju bila zopet manjša jezera, povezana z glavnim jezerom po majhnih pretokih. Današnja Švica je imela prav tako veliko množino malih jezer, od katerih neka še danes obstojajo.

S tem imate zadostno sliko čez predpotopno stanje gorovij in vodovja tega malega dela sveta. Sedaj pa hočemo pogledati še posebno Srednjo Azijo in tudi glavna gorstva, ki dele Srednjo Azijo od Južne Azije in je pravzaprav zibelka Adamovega človeškega pokolenja.

Prva od Urala se vleče, kot že pokazano, gorska veriga vse do visokega Tibeta tja, v kateri pa je že v tistem času množica rodnih dolin, ter iz gora pritekajočimi rekami, ki imajo svoj tok in se večinoma izlivajo proti severu.

Ta pogorja so bila poseljena v Hanovih časih in posebno pod nasledniki Seta; medtem ko so se Hanohiti v ravninah razširili tudi daleč čez ta gorstva. Ker pa so videli, da so prebivalci gora na boljšem kot oni v njihovih rodovitnih široko razprostrtimi ravnimi, so začeli tem gorskim prebivalcem vedno bolj in bolj zavidati ter jih zasledovati in niso popuščali od zasledovanj, kljub večkratnim opominom, temveč so začeli s pomočjo njihovih eksplozivnih zrn, od katerih izhaja današnji kitajski smodnik; te gore, v katere so vrtali globoke jame, razstreljevati in uničevati. S tem so povzročili v njihovi zaslepljenosti na samo velikim vodam, pot čez njihove bazene, pokrite z gorami, temveč tudi v širinah, tako v Tibetu in Tavrusu pokrivajočih in severno v širokih potezah tja do Urala. Zaradi tega je nastala v okolici današnjega Kaspijskega jezera‚ kjer je bil svoj čas Hanoh, velika imerzija (potopitev) in prodor vode je bil tako velik, da je dosegel višino nad sedem do osemtisoč čevljev nad drugimi morji in je vplival še čez vso Srednjo Azijo, z dolgim podržavanjem deževja pomnoženo in podprto! (7 - 8000 čevljev = 2212 – 2528 m).

To izredno visoko stanje vode v vsej Srednji Aziji se je združilo potem v večjem delu v močan odtok skozi današnjo dolino Volge in je površinsko srednje morje povišalo za mnogo klafter; ni pa moglo posebno v pokrajini današnjega Konstantinopola, te ne tako trdne krajevne ožine, tem manj prodora napraviti, preprosto, ker so se pri takih priložnostih pojavile ognjene erupcije daleč tja in vse uničujoče oblikovale.

Kako visoko so vode Srednje Azije narasle same po sebi priča Noe s svojo barko na neki višini Ararata. Večina vodovja Srednje Azije je potem našlo njihov odtok seveda samo proti severu in vzhodu, pa tudi pomemben del proti jugu in zahodu. V tem je bilo drugo veliko Srednje morje na ta način prenapolnjeno, da je delno z njegovo težo in v največjem delu skozi podzemne ognjene erupcije našlo pot v Atlantski ocean in se v par sto letih tako razteklo, da so bile vse neposredne vezi delno plodovitih ravnin v največjem delu osušene,- po čemer so posebno obalni kraji Azije pri tem mogli biti naseljeni.

Velik, še živeči preostali del - narodi visokega srednjega gorovja Azije in tudi tisti Urala, ki so v tistih časih segali vse do severnega morja tja, ki je bilo rodovitno in v širok deželni pas, iz katerega se je bil potem obljudil širok in zadosten podeželski pas, iz katerega je bil potem tudi preostali severni del Evrope, posebno na gorah obljuden. Iz teh narodov tudi izhajajo Tavristi, ki so se naselili na gorah Štajerske in mnogih drugih deželah in dolgo živeli med seboj, vse dokler Rimljan in Grk nista začela iskati zaslužka!

Dolga ožina, ki se je v času hanohitske poplave v Evropi povezala z Azijo, se je imenovala po tamkajšnjem praočetu, ki je tudi pripadal gorskim prebivalcem in bil kot prerok znan daleč skozi zahodno Azijo in Devkalon imenovano - se pravi ”poslanec Boga” ali ”pridem od Boga sem”! Tudi deželna ožina od Devkaliona in grešnega potopa je bila zato tudi od narodov, ki so posedali južni astatični del daleč tja, devkalionske poplave imenovane, vse do nekaj stoletij potomcev Noeta, bili glavni vzrok in prihod te poplave z vsemi dogodki. V preteku mnogih let so bili preostanki velikih jezer Srednje Azije osušeni, toda na žalost so sedaj puščavske in nenaseljene dežele, samo tja proti Kitajski in na severnih nogah Tibetanskega visokogorja so rodovitna in naseljena.

Iz teh pokrajin izvirajo vam znani Mongoli‚ Huni‚ Tatari in Turkomani‚ ki so se čutili za izselitev in se delno vzhodno ter delno proti zahodu obrnili, kjer so povzročili po preobljudenosti njihovih dežel potrebo se izseliti in se še delno obrniti proti vzhodu ter delno proti zahodu, kjer so prejšnim tam živečim prebivalcem pripravili veliko potrebo in nerazpoloženje. Na vzhodu so čutili stari Sihiniti in na Japonskem Meduhediti moč in težo Mongolov in na zahodu so se posebno Huni v povezavi s Tatari in pozneje s Turkomani zelo občutno naredili in povzročili lov tistemu času, zapadli tudi velikemu preseljevanju narodov.

V sedanjem času so se v puščavskih delih Srednje Azije gotovo že večkrat napravili poskuse‚ oaze napraviti modro rodne; toda razum za ustvariti rodnost tako puščavskih dežel, izgleda še pregloboko pokopan v temi njihovih poganskih verovanj in zato bo ta veliki deželni trak še zelo dolgo moral počakati, da bo prispel do njegove predmahovne rodovitnosti.

Kako rodovitni so bili v tistem času z vplivom velikega dela Sibirije, pričajo današnji še mnogokrat najdeni pod večnim snegom in ledom počivajoči mamuti in še množica drugih živali, ki se niso mogle prehranjevati po razdejanju povsem rodovitne dežele, pa so tako izumrle. K temu pripadajo poleg velikega mamuta veliki jeleni, velike ovce, enorogati veliki konji in tega še več, od katerih so še delno v pokrajinah Urala in v velikem delu jam severnega Tibeta in tudi pod snegom ter ledom Sibirije, najdejo okameneli preostanki. Tu bi mogel nekdo vprašati, zakaj se ne najde v Sibiriji preostankov človeških teles. Odgovor je: ker je človeško telo bolj eterično v vseh njegovih delih in tako bolj trohnjivo od prazačtka stvarjenja, se pravi, kar se tiče naslednikov Adama!

Kar pa se tiče predamovih tako imenovanih živalskih ljudi, kefonazimov (opazovalcev obzorja) imenovanih, najdejo se tu in tam tudi še okameneli ostanki, kot tu in tam še preostanki te vrste živalskih ljudi in njihovo stanje med nasledniki Kajna in sedanje opice, šimpanza in orangutana.

Oni so posedovali med vsemi vrstami živalskih rodov največje čutno sposobnost in so gradili tu in tam gotovo zelo enolična prebivališča in obložili tudi na ne preširokih mestih potokov in rek, kamenje in si gradili s tem neke vrste mostove čez taka mesta; in ko je začela teči voda čez taka mostišča, kar je običajno bilo, - so položili za starimi mesti, od koder je tok‚ pritekel, eno drugo in višje, ter nastavili delo neredko tako dolgo naprej, v okorno terasasto oblikovane smeri. Nastalo je tako večkrat deset in več takih mostičev, ki pa so jim na koncu malo koristili, ker je voda za njimi začela nanašat pesek in mostiče, ter vse celotno zatrpala.

Od teh, s kratkim repom, ki pa je bil poraščen z močnim šopom las obdanim človekom, so bili zgrajeni zidovi, od katerih so še dandanes sledi in so visoke starosti, posebno v goratih predelih, ki daleč presegajo starost Adama in jo daleč prekašajo, celo oni so pravtako malo delo nekega prostega človeškega razuma kot povsem smiselno grajene hišice bobrov, grajene tam, kjer so živali našle dovolj hrane. Na Zemlji obstojajo še druge vrste živali, ki grade njihova prebivališča in urejajo, da so ljudje sami, če taka najdejo, visoko presenečeni; toda taka prebivališča spoznamo vendar po tem kot živalska dela, ker jih najdemo v enakem načinu in obliki. More pa tudi blago, iz katerega so grajene, biti analizirano od izkušenega kemika, kakšne vrste blago je to. Iz česa vlečejo pajki svoje niti, čebele delajo svoje celice in polži njihove hišice? In kakor se dogaja z živalmi, tako se godi tudi nič boljše z gotovimi predadamiti (glej Janezov Vel. evang. 8. zv.), ki se v gozdovih Afrike in tu in tam Amerike še pojavljajo.

Jaz menim, da sem vam nakratko pokazal Adamovo obliko Zemlje in boste imeli še kaj več vprašati!

Samo ti dve končni pripombi vam Jaz podam:

Prva je: da si je Donava šele nekaj stoletij pozneje predrla pot skozi Železna vrata, pri čemer pa so pripomogle tudi človeške roke, da napravijo potrebno pot skozi Železna vrata vodnemu toku tako, da je ta del postal sposoben za prenašanje večjih tovorov. Kam so prešla prej omenjena jezera Mure in obstoječe ovire, morate vi opazovati tla Mure z obdajajočimi griči in Mursko dno samo ter njen grušč, kar vam bo takoj reklo, kako so nastali ti griči in poleg tega tudi sedanja tretja od Mure oblikovana obrežja; tako boste našli praostanke razbitih obalnih nasipov.

Na tleh okoli Gradca boste lahko še v eni ne pregloboki globini našli cente težke valjaste kamne in večji del zelo trde usedline. Izpod Wildona navzdol, da je Mura že poceni, samo sem in tja tudi že v prejšnji globini, se najdejo še težji odvaljeni apnenčasti kamni, dalje spodaj pri ”Ratkesburgu” vse do izteka le-te v Dravo, boste našli več peska kot obkotaljenih kamnov in to zato, ker ima Mura tam že zelo široko posteljo in nobenega večjega pritiska, ker je bil njen padec manjši.

Pojdite tja v Egipt in boste našli vse do precejšnje bližine Kataraktov še zelo malo proda, zato pa čim večjo količino rdečerjavega in med njim tudi belega peska! Vzrok temu je, ker se ta tok nahaja vse do kraja Kataraktaov tja s sedanjim Srednjim morjem, v še vedno malo odstopajoči liniji -‚ kar se tiče višine -‚ medtem ko imajo ostali tokovi proti morju večji padec, z izjemo Donave v Črno morje, Volga v Kaspijsko jezero, in Amazonski tok v Ameriki v Atlantsko morje.

Drugič pa kar se tiče vzete poplave Amerike, od praprebivalcev tega dela sveta obstajajo med prebivalci neke temne pripovedke, je tako za dokaz tamkajšnega splošnega poplavljanja takorekoč nič izrečenega. Kajti v tistem času so bile nižine tega dela sveta brezdaljnega še pod vodo. S časom je bil s severa proti jugu široko razprostrti del sveta v oblasti po notranjih ognjenih izbruhih čez morsko gladino bolj in bolj dvigovan in morje se je bilo prisiljeno umikati.

K temu še en drugi za to Zemljo veliki naravni dogodek: v tistem času Zemlje, v katerem po zakonu morskih potovanj se je večji del morja še bolj nahajal proti severu, je šlo od zunanje zahodne obale Afrike nepretrgana vrsta otokov vse do vzhonega kota današnje Brazilije in je delilo tako severno morje Atlantskega morja od južnega; in oba ta dva morja sta bila povezana po množici morskih ožin, katerih največja je imela širino Rdečega morja.

Samo v tistem času, v katerem je podzemna moč ognja vse takratne dele sveta, posebno pa morsko dno, utrpela mnoge spremembe, se je potopilo tudi velik del prej omenjenih otokov, kot tudi mnogo tisoč večjih in manjših otokov velikega svetovnega morja, v globoko osnovo in severno morje se je moglo potem neovirano preliti skozi ta širša vrata v južno morje in nastopili so potem v severnem delu Zemlje mnogi otoki in mnoge ravnine v uporabni prednosti in s tem tudi ozemlje Amerike.

Zato pa je še prej daleč proti južnem polu segajoča konica Afrike še sedaj pod vodo; zato ker tudi morje daleč tja pod predgorjem Dobre nade oblikuje gore, čez katere ladje posebno pri slabih vetrovih težko pridejo čezenj in morajo večkrat opraviti veliko daljšo pot, da pridejo na ravni del vzhodnega morja. Parniki imajo danes seveda mnogo lažje!

Avgusta 1997, R. A.

Vse to, kar je opisano v tem delu, v njegovih časih še ni bilo znano!!!

... Na morske mene [plima in oseka] vpliva gravitacijska [privlačna] sila predvsem Lune in v manjši meri Sonca, ...;

http://sl.wikipedia.org/wiki/Plimovanje

Hidroelektrarna na morske spremembe [plimo in oseko] La Rance, prva takšna v svetu, je začela obratovat v Franciji leta 1966;

http://64.233.183.104/search?q=cache:VX1_u...lient=firefox-a

Plimovanje, delovanje plimske elektrarne

http://zvonko.fgg.uni-lj.si/seminarji/plim...plimovanje.html

Zakaj pa ne?

No ja recimo, da lahko. Ampak jaz nebi mešal domišljije z vizijo. Vizija je od domišljije neodvisna.

vizionar -ja m (a)

1. kdor je sposoben notranje doživeti kaj, kar v stvarnosti (še) ni nastopilo: štejejo ga med velike filozofe in vizionarje tega stoletja; idealistični, reformatorski vizionarji; vizionarji razvoja človeške družbe; pesnik vizionar

2. knjiž. kdor je sposoben ugotavljati, zaznavati prostorsko ali časovno oddaljene stvari brez posredovanja čutnih organov; jasnovidec: napovedi vizionarjev

Brez podpisa

No ja recimo, da lahko. Ampak jaz nebi mešal domišljije z vizijo. Vizija je od domišljije neodvisna.

1. Zakaj misliš, da niso mogli imet vizije, ampak zgolj domišljijo?

2. Včasih je lahko tud domišljija podaljšana roka vizije...

1. Zakaj misliš, da niso mogli imet vizije, ampak zgolj domišljijo?

2. Včasih je lahko tud domišljija podaljšana roka vizije...

1. Zaradi ideje, ki se je skrivala za njihovim delom.

2. In ja tako je lahko takšna Vizija le podaljšek domišljije, kar pa je prej špekulativno kot pa vizionarsko.

3. Lahko pa pride do spontane Vizije :palec:

Brez podpisa

Ja, star treck je recimo dober primer.

Skozi domišljijo se včasih lahko v nas neki odpre in pridemo v stik z vizijo.

Ali pa kaka ideja/sila pritiska dol s kozmičnega mentala ali astrala in jo kak pisec pač "ujame" v svoji domišljiji. In jo potem nek inovator ali znanstvenik zrealizira na fizičnem nivoju.

Ja ampak ravno star track ma tud par fundamentalnih napak. Tam enkrat je bla ena finta kjer je blo treba v brez zračni komori zrak zadržat. Zej keč je pač v tem, da v vakumu bi lahko teoretično za kratek čas preživel ravno, če bi mel zrak iz pljuč iztisnjen. V kolikor bi mel polna pljuča bi jih zaradi pritiska speštalo.

In tko nekako domišljija deluje. Omogoča stvari. Meja med realnim in domišljijskim pa je dokaj tanka

x;)x

Brez podpisa

Tega, kar si napisal, niti sam ne razumeš, samo povzel si razlago, ki jo v osnovnih šolah učijo, da se jo otroci na pamet učijo, da dobijo dobre ocene. Je pa čist nesmiselna. Centrifugalna sila konstantna, zato ne mora povzročat plime in oseke. Pri hitrosti vrtenja 1 obrat na dan pa je tudi zelo majhna. Večje, kot je število obratov na časovno enoto, večja je centrifugalna sila. Da težnost lune povzroča plimo NA NASPROTNEM KONCU ZEMLJE, KOT JE LUNA, je mal nesmiselno. Poleg tega je masa sonca tudi v razmerju na oddaljenost sonca in zemlje veliko večje kot masa lune v razmerju na oddaljenost lune in zemlje, potem bi moral biti tudi vpliv sonca na luno veliko večji. Tega pa ni. Ta zgodba o plimi in oseki je podobna zgodbi o cesarjevih novih oblačilih, ko nihče ni upal povedati, da je cesar nag. In ta cesar je zlo nag! Razlagat plimo na nasprotni strani zemlje, kot je luna, z lunino privlačnostjo, je logika za 180 stopin obrnjena na glavo. Zemlja je pač živo bitje, ki ima lasten ritem.

Živjo,

ma se na žalost prav sramotiš. Če mi ne vrjameš, ki imam univerzitetno tehnično izobrazbo pa vprašaj kakšnega astronoma ali fizika. Očitno me nisi prav nič razumel, saj je tvoje znanje o fizikalnih pojavih očitno zelo slabo. Jaz svojo razlago zeloo dobro razumem in lahko bi pred profesorskim zborom izpeljal enačbe, izpeljane iz osnovnih fizikalnih zakonov, ki obrazložijo pojav plimovanja. Znanost sicer ni vsemogoča, lahko pa marsikaj napove in obrazloži v nasprotju z tabo in JL s katerim si lahko bore malo pomagamo. Še zmeraj mi nisi odgovoril kdaj natančno bo prišel mesija in kje na luni najdemo lunike.

Če slučajno imaš kakšno boljšo razlago za pojav plimovanja in jo lahko tudi dokažeš, pa ti ne uide nobelova nagrada, ha ha ha , vendar dvomin da je tako. Teorija o vplivu gravitacije in cetrifugalnih sil na pojav plime je takooooo zeloooo znanstveno dokazana teoretično izračunana in 1000krat in 1000krat potrjena v praksi, da ji je prav težko oponirati. Vendar se očitno je našel genij ki ji oponira. Vabim te na fakulteto za matematiko in fiziko, da dokažeš nasprotno, kot sem dejal svetovna slava ti ne uide. So me same oči in ušesa.

Kar se fizike tiče si naprimer slišal za padec gravitacijske sile po kvdratu razdalje. Tako malo si razumel kaj hočem povedati, da si ustrelil kozla ko si dejal da je hitrost vrtenja Zemlje in Lune okrog središča vrtenja 1/dan. Prava vrednost je 1/mesec. Ha ha ha, si sploh kaj razumel kaj sem ti hotel povedati. Pošteno povej koliko je tvoje poznavanje fizike? A bi znal izračunati lego središčne točke vrtenja Zemlje in Lune? Če ne me prosim ne žali da nimam pojma o fiziki ker jaz to znam.

Naj se še malo pozabavamo o s tvojim poznavanjem fizike. Očitno trdiš da so centrifugalne sile, ki nastanejo zaradi vrtenja planetov okoli osi vrtenja zanemarljive. Ja zakaj ljubi Bog pa je potem zemlja jajčaste oblike. Ha HA HA Znanstvena razlaga je zaradi pojava centrifugalnih sil, tvoja pa je da se je zemlja tako našminkala. HA HA HA Ma kdo ni tukaj resen?

Še enkrat te pozivam, da ovržeš teorijo o vplivu težnosti in centrifugalnih sil na pojav plime,

SAJ TAKO ČAKA TE SVETOVNA SLAVA, DOKTORAT IZ FIZIKE, ČASTNO PROFESORSKO MESTO...

LP

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...