Skoči na vsebino

Ali kdo pozna Jakoba Lorberja?

slawc

Recommended Posts

Vidiš izraz popolna samozavest. Po moje izraža visoko stopnjo zavesti. Ne vem sicer, če to izraža povsem enak nivo, kot je Jezusov, vsekakor pa imamo ljudje ogromen potencial razvijanja zavesti. Možnost je dana vsem, če pa jo bodo vsi izkoristili, pa ne vem. Ljudje imamo pač svobodno voljo.

:palec: ''Resnično, resnično, povem vam: Kdor veruje vame, bo dela, ki jih izvršujem zdaj jaz, tudi sam izvrševal; in še večja kot ta bo izvrševal, ker grem k Očetu (Janez 14:12)

Prepričan sem, da je Kristusova zavest ali Kutastha Chaitanya v sanskrtu, naš cilj.

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Deli na socialnih omrežjih

t.i. Kristusova zavest je dostopna vsakemu zemeljskemu človeku vse od Jezusovega "dopolnjeno je" naprej. Njegova inkarnacija v od matere rojeno meso, ter njegova celotna prehojena pot popolnega človeka tu na zemlji, s trenutno smrtjo tega mesa vred je vzpostavila most med "nebesi in zemljo". Prvo in večno bljižnico do osebne božanskosti človeka.

Pred tem recimo nobena duša ni zapustila zemlje, niti najvišjih plasti zemljine atmosfere, kjer bivajo najčisteje človeške duše (kjer prejemajo največ svetlobe), sedaj pa imamo možnost samorazviti se do skrajne mere popolnosti nadangelov (ki iz sebe lahko kreirajo in upravljajo cele galaksije).

Od te Božje operacije dalje imamo vsi vgrajeno "Božjo iskro" v polju srca, ki jo poznamo kot notranjo vest, s pomočjo glasu katere jasno razlikujemo med "dobrim in zlim" oz. zaznavamo resničnost. Kako pa se potem odločamo in predvsem kako delujemo, je svobodno na nas samih.

Sicer pa ... iskati ali dosegati neko višjo zavest je premnogokrat proces, ki ga ne znamo početi drugače kot z glavo, ta pa ne pripelje kaj dlje od obsega lastne funkcije. Skušati se v ljubezni do tistih, ki so nam najmanj blizu, aktivno delovati v družbi po načelih katera smo osvojili in izkazovati jasno usmerjeno voljo ob sprejetih odločitvah (misliti resno), krepi duha in oblikuje samozavest proti popolnosti, katere izraz in izvor je Kristus.

t.i. Kristusova zavest je dostopna vsakemu zemeljskemu človeku vse od Jezusovega "dopolnjeno je" naprej. Njegova inkarnacija v od matere rojeno meso, ter njegova celotna prehojena pot popolnega človeka tu na zemlji, s trenutno smrtjo tega mesa vred je vzpostavila most med "nebesi in zemljo". Prvo in večno bljižnico do osebne božanskosti človeka.

Pred tem recimo nobena duša ni zapustila zemlje, niti najvišjih plasti zemljine atmosfere, kjer bivajo najčisteje človeške duše (kjer prejemajo največ svetlobe), sedaj pa imamo možnost samorazviti se do skrajne mere popolnosti nadangelov (ki iz sebe lahko kreirajo in upravljajo cele galaksije).

Od te Božje operacije dalje imamo vsi vgrajeno "Božjo iskro" v polju srca, ki jo poznamo kot notranjo vest, s pomočjo glasu katere jasno razlikujemo med "dobrim in zlim" oz. zaznavamo resničnost. Kako pa se potem odločamo in predvsem kako delujemo, je svobodno na nas samih.

Sicer pa ... iskati ali dosegati neko višjo zavest je premnogokrat proces, ki ga ne znamo početi drugače kot z glavo, ta pa ne pripelje kaj dlje od obsega lastne funkcije. Skušati se v ljubezni do tistih, ki so nam najmanj blizu, aktivno delovati v družbi po načelih katera smo osvojili in izkazovati jasno usmerjeno voljo ob sprejetih odločitvah (misliti resno), krepi duha in oblikuje samozavest proti popolnosti, katere izraz in izvor je Kristus.

Po mojem, je bila dostopna že ves čas, je pa res, da je Jezus olajšal njen dostop s tem, ko je nase prevzel karmo človeštva.

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

• 4 weeks later...
Prvo in večno bljižnico do osebne božanskosti človeka.

Kaj pa Krišna toliko stoletij prej?!

A prej nismo imeli Božje iskre v sebi?! Daj se zadrži pisanja takih laži in nesmislov.

To, kar je v krščanstvu vest, je psihološki trik manipulacije in vodenja ljudi s krivdo. Kdor ima kaj pameti v betici, takoj pogrunta to dejstvo.

Possible—but highly unlikely.

Preletel strani... se bolj ukvarjajo s čim drugim kot z Lorberjem... ja, fajn, spet nova žrtev na literarnems pisku za "prečekirat"... ampak počasi, first things first x;)x

Bi pa pokomentiral nekaj postov nazaj... sem dobil inspiracijo...

Ja, piše na začetku je bila Beseda, ampak to ni mišljena beseda kot beseda, ker ne more obstajati Beseda brez misli. Beseda je sredstvo za sporočanje misli in ne more obstajati, če ni misli. torej na začetku je bila definitivno misel... ja, še prej pa tišina. In če bi bila beseda možna brez misli, potem bi živali govorile x:px

Sem se smejal, mislim, če bi dolgo, dobro meditirala, bi ji še zrasli rogi x:Dx Razlika med materijo in idejo, duhom je v vibraciji in njeni manifestaciji nam... v absolutu je ni. In če znaš znižat vibracijo dobiš postopek materializacije, kar tudi Baba počne s tistim belim prahom. torej misel je zelo pomebna... npr. tudi če si nekaj močno želiš tega nikoli ne dobiš, ker si močno želiš in ostane pri močni želji. Ampak to je že stvar meditacije...

Me pa rajca tale Lorber, ker jih je par napisal da je nezanimiv in dolgočasen... to je pri men iz izkušenj tudi na -1 včasih x;)x

lep dan xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

To, kar je v krščanstvu vest, je psihološki trik manipulacije in vodenja ljudi s krivdo. Kdor ima kaj pameti v betici, takoj pogrunta to dejstvo.

A to te ves čas žre, slaba vest. In zato tako nasprotuješ krščanstvu, ker krščansko učenje kriviš za svojo slabo vest

:eek:

Ja, to je pa zoprno.

Itak mislim, da imajo v osnovi vsi ljudje vest, ne sam kristjani. Po moje tud ostali niso čist brezvestni.

Se pa vesti lahko znebiš, če se jo ravno hočeš znebit :vragec:

Povozit jo moraš!

Ko se ti oglasi, vedno delaj v nasprotju s tem, kar ti govori vest.

V začetku te bo mal žrla.

Potem bo pa obupala nad tabo, in ti bo dala mir; in nikol več ne boš imel problemov s slabo vestjo.

Saj ne, da ti to priporoča, kje pa. To je pot v peku!

Ampak, če za vse kriviš krščanstvo, je dobro, da veš, kako je s tem:o|o:

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

Bi pa pokomentiral nekaj postov nazaj... sem dobil inspiracijo...

Ja, piše na začetku je bila Beseda, ampak to ni mišljena beseda kot beseda, ker ne more obstajati Beseda brez misli. Beseda je sredstvo za sporočanje misli in ne more obstajati, če ni misli. torej na začetku je bila definitivno misel... ja, še prej pa tišina. In če bi bila beseda možna brez misli, potem bi živali govorile x:px

Sicer mam tole tudi v slovenščini, pa se mi ne da prepisovat (če promislim, da eni celo prevajajo angleška besedila x:Ix ), zato podajam kar v angleščini.

Iz Janezovega velikega evangelija - prav začetek;

1. In the beginning was the Word, and the Word was with God, and the Word was God.

1. This verse has already been the subject of a great many misrepresentations and interpretations; yes, even atheists have made use of this very text to dispute My Deity all the more surely since they in general denied the existence of the Deity. However, we are not going to once again present such false concepts whereby the confusion would only be increased, but shall bring light into the matter with the shortest possible explanation. This as itself light within the primordial light will automatically fight and conquer all misconceptions.

2. A main reason why such texts are not understood is unfortunately the very poor and incorrect translation of the Scriptures from the original tongue into the tongues of the present time; but this is for the best. For if the inner meaning of such texts were not hidden as well as it is, that which is holiest therein would long since have been utterly desecrated which would be disastrous for the entire earth. As things are, however, only the outer shell has been marred while the hallowed life has been preserved.

3. The time has come to show the true inner meaning of such texts to all who are worthy of participating in this knowledge, but the unworthy will have to pay dearly, for in these things, I will not be trifled with and I shall never take part in a trade.

4. Now the explanation shall follow this necessary prelude, but I will still add that here only the inner meaning pertaining to soul and spirit is to be understood and not the innermost, purest heavenly meaning. This is too holy and can be bestowed only on those in the world without harm who seek it through living their life in accordance with the precepts of the Gospel. But the inner meaning pertaining to the soul and spirit may easily be found, sometimes already by means of the correct translation in the respective vernacular of the time, which shall become evident in the explanation of the first verse.

5. The expression "In the beginning" is most incorrect and greatly obscures the inner meaning, for thereby even the eternal existence of the Deity could be questioned and disputed, which was also done by some of the older philosophers from whose school the present-day atheists have actually gone forth. But if we now render this text correctly, its cover will be found to be only very thin and it will not be difficult to discover the inner meaning quite clearly and sometimes very accurately through such a thin cover.

6. The correct translation shall read thus, In the primordial essence, or also in the primal cause (of all life) was light (the great holy creative thought, the existential idea). This light was not only in, but also with God, that is, the light came forth from God as substantially visible and was thus not only in, but also with God and, as it were, flowed around the primordial divine essence. Thereby the basis for the eventual incarnation of God was given, which becomes plainly evident in the following text.

7. Who or what actually was this light, this great thought, this most holy fundamental idea of all future substantial, utterly free existence? — It could not possibly be anything else but God Himself, since God, through God and from God nothing but God Himself could manifest in His eternally, most perfect being — and thus this text may also be read as follows:

8. In God was the light; the light flowed through and around God, and God Himself was the light.

Jaz živim po zavesti, ne po vesti. Je velikanska razlika. Prva je naravna, tista božanska iskra, vest pa je občutek krivde, da ne delujemo po nekih od ljudi izmišljenih pravilih, normah, itd.

In seveda je res, da imajo vsi ljudje vest, tako kristjani kot nekristjani. Ta psihološki trik vodenja ljudi je pa itak starejši od krščanstva.

Possible—but highly unlikely.

:palec: ''Resnično, resnično, povem vam: Kdor veruje vame, bo dela, ki jih izvršujem zdaj jaz, tudi sam izvrševal; in še večja kot ta bo izvrševal, ker grem k Očetu (Janez 14:12)

Prepričan sem, da je Kristusova zavest ali Kutastha Chaitanya v sanskrtu, naš cilj.

Na eni hrvaški internetni strani, ki se ukvarja z duhovnostjo, je takoj na prvi strani citat iz božjega gospodarjenja;

“Ali ako sam Ja, kao vaš jedini istinski Otac,

po svim Svojim osobinama Bog od vječnosti u vječnost,

što ste prema tome vi kao Moja djeca?

Uistinu, Ja vam govorim, vi ste također Bogovi,

baš kao što sam Ja, vaš Otac, Bog!”

Gospodin Isus Krist Jehova ‘Božje Domaćinstvo – 2/80:17,18’ J. Lorber

7. Who or what actually was this light, this great thought, this most holy fundamental idea of all future substantial, utterly free existence? — It could not possibly be anything else but God Himself, since God, through God and from God nothing but God Himself could manifest in His eternally, most perfect being — and thus this text may also be read as follows:

8. In God was the light; the light flowed through and around God, and God Himself was the light.[/color]

Jaz sem te drobtinice pobral od Chomskega katerega področje je lingvistika. Torej misel, ideja... :palec:

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Mi je zal, da nisem prej videl teme...ja vceri sva sla z Lorberjem na kavo in piskote v bliznjo kavarno, pa mi je omenu, da se bo oglasu v Ljubljani naslednji teden! :palec:

P.S. Pa baje da prideta se Preseren in Linhart. Macek se je pa ze opravicu, ker ma baje sestank z drugom Titom.

Natrix

IX. "LUX PERPETUA"

SI HA de ser condición de mi dicha el olvido

de ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).

Prefiero la existencia más árida y doliente

al innoble consuelo de olvidar a mi ausente.

Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia,

que me halague o sonría en esta clara inopia,

ni qué luz en mis noches me quedará si pierdo

también la lamparita cordial de tu recuerdo!

2 de octubre de 1912

Natrix jaz sem naiven in marsikaj verjamem... ne me zavajat x:Dx

Fernando Pessoa

• 2 weeks later...
"Nikar naj nihče ne izmed vas ne misli, da sem Jaz nekoč tudi že ustvaril pekel! To naj bo daleč od Mene in vsakega izmed vas! Prav tako ne mislite, da je pekel kraj za večno kaznovanje zločincev te zemlje! nastl je sam iz tistih mnogih človeških duš, ki so se na tej zemlji norčevale iz vsakega Božjega razodetja, tajile Boga, delale le tisto, kar je ugajalo njihovi zunanji čutnosti, toda nazadnje so se dale po božje častiti in svojim dvorjanom naročile, naj vse ljudi poučijo, da so sami bogovi in da jih mora ljudstvo moliti, kot je to počel Nebukadnezar v Babilonu. Znova so izumili malike in ljudstva prisilili, da so jih častila in jim prinašala velike darove; kdor pa se je upiral, so ga najgrozoviteje mučili."

Da tole mal dopolnem, prenašam v to temo;

"Če verjameš, da pekel ali nebesa služita kot gibalo, ki naj človeka zadržita pred zlom in ga vodi k dobremu, si še zmeraj napolnjen s POVSEM NAPAČNO VERO. Kajti popolnoma slab človek se smeje tvojemu peklu in tvojim nebesom, povsem dober pa je dober tudi brez tvojega pekla in tvojih nebes. kajti pekel in nebesa, postavljena tako, kot si zadevo predstavljaš ti, sta šele prav primerna, da vsakega človeka naredita kar se da slabega.

Kajti kdo dela dobro le zaradi plačila, ta posoja svoj denar za visoke obresti, in kdor to počne, nima ljubezni do bližnjega in do Boga. Kdor namreč ne ljubi svojega bližnjega, le kako more ljubiti Boga, ki ga ne vidi.

Odvzemimo nebesa in pekel in si oglejmo tvoje pobožne ljudi! Začeli bodo besneti in divjati še huje kot dobičkaželjni posrednik, ki mu je pobegnil dolžnik s posojenim denarjem; in ker se jim ni treba več bati peklenske kazni, bo tedaj takšne ljudi mogoče krotiti samo s svetnimi zakoni, ki imajo kazni.

Torej so že od začetka ljudje ravnali slabo, da so starši svojim otrokom predstavili pekel kot nekaj kar se da vročega, nebesa pa naslikali z vsemi barvami svetlobe in vsem ugodjem, ki prija človeškim čutom. S tem so sicer povzročili nekakšen strah božji, ki pa zaradi prelahko doseženega pekla in pretežko doseženih nebes nikoli ni prešel v resnično ljubezen do Boga in do bližnjega, ampak se je pri slabotnejših ljudeh izrodil v čedalje večji strah, pri močnejših z več notranje luči pa prešel v popolno ravnodušnost do Boga in sočloveka. Ti močnejši ljudje namreč sami sploh nič niso verjeli, vendar so pro forma sodelovali pri stvari, da bi preprosto ljudstvo obdržali pri veri, da se ne bi upiralo tistim, za katere je moralo delati, in so si ti namesto izgubljene vere v Boga , nebesa in pekel na svetu lahko pripravili nebesa non plus ultra."

Zgolj tista dobra dela, ki so storjena nesebično, in ne v želji, da bi bila nagrajena, človeka duhovno bogatijo.

• 1 month later...
  • 4 weeks later...

Iz Duhovnega Sonca

"Pred prihodom Gospoda, ni nikoli nobeden človek mogel govoriti z dejanskim Božjim Bitjem. Nihče Ga ni mogel videti, ne da bi pri tem v celoti izgubil svoje življenje, tako kot je rečeno v Mojzesu: "Nihče ne more videti Boga in živeti!" Gospod se je seveda Sam osebno prikazoval Svetim ljudem v starodavni cerkvi, kot v Melhizedekovi cerkvi in osebno poučeval Svoje otroke. Toda ta osebni Gospod ni bil dejansko Sam Gospod, ampak vedno samo – za ta namen – angel napolnjen z Duhom iz Boga.

"Gospod je potem govoril iz takega angelskega-duha, kot da bi govoril Sam iz Sebe. Vendar v takšnem angelskem-duhu ni bila nikoli prisotna polnost Duha iz Boga, ampak samo tolikšna, kot je bila potrebna za dosego nameravanega cilja.

"Lahko verjamete: v tistih časih tudi najčistejši angelski-duh ni mogel videti Božanstva drugače, kot vi vidite sonce na nebu, in nobeden od angelskih-duhov si ni drznil predstavljati Božanstva pod kakršnokoli obliko, kot je bilo to izrecno zapovedano Izraelcem pod Mojzesom, da si ne delajo lesenih kipov ali si izdelajo kakršnokoli slikano podobo. Toda sedaj poslušajte: brezkončnemu Bogu je ugajalo, da se je v času, ko so ljudje najmanj pričakovali, združil v Samem Sebi v Njegovi celotni brezmejni polnosti in iz te združitve prevzel celotne ljudske lastnosti!

Torej si zamislite: Bog, Katerega nobeno ustvarjeno bitje ni videlo, je prišel na ta svet in je kot največja ljubezen in modrost napolnjeval Jezusa!

On, Neskončni, Večni, pred katerim dihom večnosti padejo v prah kot puhlo pleve, je hodil in učil Svoje stvaritve, Svoje otroke, ne kot Oče, ampak kot brat! Toda vse to je bilo še premalo. On, Vsemogočni, je dovolil, da so Ga Njegove nevredne stvaritve preganjale, vrgle v ječo in ubile Njegovo telo!

Povejte mi: Ali si lahko zamislite večjo neskončno ljubezen, večjo blagohotnost, kot je ta, ki jo spoznavate v Jezusu?!

Skozi to nedojemljivo dejanje, je preoblikoval vse nebeške stvari. Celo če On živi v Njegovem Soncu Usmiljenja, katerega svetloba neprestano priteka k vsem nebesom, torej je On Duh tega, kot isti fizični Jezus, ki je hodil po zemlji v vsej Njegovi Božanski polnosti, resnični Oče in Brat, kot popoln Človek med Svojimi otroci. Vsem Njegovim otrokom daje vso Svoje usmiljenje, ljubezen in moč, in jih vodi Sam osebno prisoten, da delujejo z brezkončno močjo v Njegovem redu!

Pred tem je obstojal neskončen prepad med Bogom in ljudmi, toda v Jezusu je prepad skoraj v celoti odpravljen, kar je On, kot veste, to pokazal vidno, najprej skozi Njegov človeški prihod."

Vsem lunatikom vesele Božične praznike ter srečno Novo leto xsrcx

• 7 months later...

Me je prjel, da mal osvežim tole temo. Itak že kar nekaj časa nism napisu nič novga iz Lorbeja. ;)

Pisano je: "In nebeške sile se bodo tresle". Zaradi tega mnogi ljudj verjamejo, da bodo zvezde padale z neba; vendar se to ne bo zgodilo, ker ima to popolnoma drugačen namen.

Duše iz mnogih planetov in sončnih sistemov so sedaj utelešene na zemlji. Mnoge izmed teh duš so se potopile v najgostejši materializem, ter popolnoma izgubile vero v največje, osebnostno boženstvo, medtem, ko so dejansko prišle sem, da bi našle prav to božanstvo. Njihovi sorodniki, celo vsi prebivalci teh svetov, brez prestanka molijo za tiste, ki so odšli, da bi našli "Velikega duha" kot "Dobrega, Nežno-Ljubečega Očeta", in bi prinesli nazaj novice o Njem. Vendar, kaj bo takšna duša rekla, ko se bo vrnila? Mnogi se po njihovi fizični smrti sploh ne vrnejo, ker postanejo preveč tesno navezani na materializem. Ta bitja bodo, z Mojo Milostjo, šla na mesto, kjer bodo postopoma popolnoma očiščena in osvobojena.

Sedaj naj tisti, ki so prišli od zgoraj, najdejo pot k Meni, in naj jo pokažejo tistim, ki prihajajo od spodaj. Toda velikokrat so tisti, ki prihajajo od zgoraj, tisti, ki prinašajo vso zablodo in nesrečo tej zemlji. Sedaj je napočil čas, ko bom Jaz omogočil vpogled na zemljo prebivalcem večjih planetov in sonc, in jim bom opisal stališča tistih, ki so prišli na zemljo, da bi Me našli. Zaradi tega bodo ti zagotovo zelo razburjeni, in to razburjenje bo segalo od Venere do Urke*. Na ta način se bo zgodilo, da "se bodo nebeške sile tresle", in bo to mogočen klic iz vseh smeri prebivalcem te zemlje. Duh jih bo vse pobil na tla in viharji bodo razsajali od vzhoda proti zahodu, upogibajoč vse trmaste in močne duhove, in nič se ne bo moglo zoperstavititemu mogočnemu viharju. Takrat bom Jaz prišel k tistim, ki so Moji, kot njihov sveti Oče. Amen!

*Urka (UR-svetloba; KA-energija) se nahaja v ozvezdju Leva z glavno zvezdo Regulus. Menda je Regulus praosrednje sonce našga vesolja.

• 3 months later...

Da mal osvežim temo x:)x

"Telo samo, kakršno je, kot mrtva materija ne bi moglo ničesar videti niti slišati, vohati in okusiti, če ne bi imelo žive duše v sebi. Telo je torej le zasilno orodje duše, seveda zgrajeno in urejeno tako, da ga duša lahko uporablja za zunanji svet. S pomočjo telesa torej lahko navzven gleda, posluša in občuti zoprno in prijetno. Lahko se premika z enega kraja na drugega in z rokami opravlja mnogovrstna dela.

Telesne ude usmerjata razum srca in njegova volja; kajti telo samo nima niti razuma niti volje, razen če duša zaradi svojih posvetnih in čutnih skomin sama preide v meseno in se v svojem mesu tako zelo izgubi, da v njem izgubi zavest svojega duhovnega jaza. Tedaj postane seveda tudi ves njen razum z voljo vred povsem mesen. V tem primeru pa je duša toliko kot mrtva in se ji zdi noro, če sliši kaj o čisti duhovni samostojnosti in duhovnem življenju po telesni smrti.

Toda celo takšna mesena duša po nadvse bolečem odpadu telesa v resnici ne umre, ampak živi naprej v svetu duhov; toda njeno življenje je potem prav tako borno kakor njeno spoznanje in samozavest v povsem duhovni sferi. No, takšna duša potem onstran seveda živi le tako kot v nekoliko svetlejših sanjah. Pogosto ne ve, da je že kdaj živela v katerem drugem svetu, ampak živi in ravna v skladu s svojo privajeno čutnostjo. In ko jo svetlejši duhovi, ki se ji razodenejo, opozorijo in jo poučijo, da je zdaj v drugem in duhovnem svetu, tega ne verjame ter zasmehuje in žali tiste, ki so ji povedali resnico.

Zelo veliko časa je potrebno, preden takšna posvetna in pomesenjena duša onstran doseže jasnejše spoznanje. Ko pa postaja čedalje svetlejša, se ji vrača tudi spomin po stopnji njene posvetlitve in potem lahko vidi, sliši in čuti vse, kar se dogaja na zemlji, nad zemljo in v zemlji.

Če pa duša že na tem svetu po duhovnem prerojenju postane popolna in s tem že tu zrela, ter jasno zaznava povsem duhovne in nebeške stvari, začne tudi pravilno in stvarno gledati na celotno materialno stvarstvo v sebi in ve za vse, kar se dogaja celo v luni in soncu, kaj so zvezde in čemu so bile ustvarjene ter kaj vse je na njih in v njih.

Ko pa je takšna popolna duša odrešena svojega težkega telesa, je njeno gledanje povsem podobno Bogu in potem lahko – če to hoče – vse vidi, vse sliši, vse ve in vse čuti."

• 9 months later...

Živjo,

bral sem knjige JL in moram priznati, da sem se prav nasmejal ko sem videl kakšne neumnosti kvasi ta takoimenovani veliki prerok. Moj komentar na JL je lahko samo tale, da če je on prerok, potem mora Bog slabo poznati fiziko. Naprimer da so bolj zvezde vidne ob morju kot v gorah, ker se tam zaradi ozračja bolj svetloba gosti, ha ha ha temu se bo pa smejal vsak amaterski astronom. Pa tudi druge njegove prerokbe so res otročje in če je on prerok, koliko so bolj preroški ostali pisci znanstvene fantastike, ki so bili njegovi sodobniki. Pa tudi če napišeš literature obsega nekaj biblij boš zagotovo kaj zadel, saj še slepa kura zrno najde ha ha ha. Žal vidim JL kot še enega kvazi preroka ki jih je v zgodovini na tisoče a so JL zelo podobni po tem da jih je sodobno znanje osmešilo, saj so zakoni narave vidni vsem in ne lažejo so pa na laž postavile mnoge kvazi preroke. JL ni nič drugega kot neokusna mešanica biblicizma, apokaliptike in znanosti v plenicah, kjer pa se JL uštel saj na papir lahko napišeš vse a znanstvena dejstva ne lažejo.

x:)x

• 2 weeks later...

Dejstva so pač taka, da najsodobnejša odkritja znanosti počasi potrjujejo Lorberjeva pisanja. na primer, do nedavnega je veljalo, da na luni ni vode. Kdo bi to pač inerpretiral tako, da je znanost s svojom spoznanjem, da na luni ni vode, osmešila Lorberja, ki je pisal, da voda na luni, sicer v redkih količinah, obstaja. Toda pred nedavnim so oddkrili, da na luni je voda, kar potrjuje Lorberjevo pisanje.

Poleg tega je znanost "kao dokazala", da eter, to je zelo redka snov, ki napolnjuje ves prazen prostor v vesolju ne obstaja. Potem je dala eter ime eni zlo hlaplivi kemični spojini. V času do Einštajna je eter veljal za nekaj samoumevnega, potem pa je znanost to ukinila. Ampak glej ga, ne moreš verjet, znanost šele v zadnjem času odkriva v vesolju "temno snov", ki kljub svoji majhni gostoti glede na velik volumen, ki ga obsega, predstavlja kar občutno skupno maso vesolja. ravno ta teden je bil v Delu članek, kjer navajajo, da so rezultati trka dveh galaksij potrdili odkritjan o obstoju te t. i. temne snovi (oziroma etra v starem pomenu te besede). Ta temna snov sicer vpliva na gravitacijo in ima vstrajnost, nima pa NIČ upornonosti (kot jo imajo plini). Lorber pa je za eter tudi zapisl, da nima upornosti. Slučajnost? In kako je znanost odkrila, da etr ne obstaja? Ustvarili so vakum in merili upornost v njem x:o)x . Poleg tega pa se eter začne nad ozonskim plaščem. ta poskus je bil tak, kor če bi v vodi nardil vakum, v tem vakumu iskal zrak, in ker ga ne bi našli, bi ugotovol, da zrak ne obstaja.

V današnji sobotni prilogi je članek, kjer piše, da najnovejša odkritja dokazujejo, da travmatični dogodki v otroštvu trajno spremenijo dedno zasnovo v možganih in pustijo kemične sledi, ki se morda celo prenašajo na potomce. Poleg tega življenski slog vpliva na to, kateri geni so dejavni, in kateri ne. Tridesetim moškim, ki so zboleli za rakom, so predpisali zdrav način življenja. Po treh mesecih so jim vzeli vzorce, in ugotovili, da je v primerjavi s prejšnjim stanjem "zaklenjeno " več kot 400 genov, med njimi mnogo takih, ki povzročajo raka. Ta najnovejša spoznanja so mnogo bliže Lorberjevim pogledom, kot stari pogledi na genetiko, ki ni upoštevala čustvenega stanja in življenskega stila na genetiko.

Pa da povzamem še en sestavek o atomski fiziki v luči Lorberjevega pisanja ;

Die Grundfragen des Lebens (W.Lutz - Jakob Lorber) 13. pogl. str. 84: (Nadaljevanje: Umri in bodi)

Božji čudež v atomu

Kot ogromno spričevalo o resnici Lorberjevih odkritij na področju stvarstvenega nauka stopijo pred naše duhovne oči odkritja, ki so bila po znanstvenih raziskavah opravljena o sestavi in bitju atoma.

Atomski nauk novejše znanosti

Za atomski nauk novejšega časa imajo posebno važnost preiskave in miselna dogajanja dveh raziskovalcev Angleža Ernesta Rutherforda (roj. 1871) in Danca Nils Bohra (roj. 1885.). Tem dvema razsvetljenima možema znanosti se je posrečilo z opazovanjem, zaključki in računsko dokazati, da atom ni (nedeljiv) pragradbeni kamen svetovne novi (materije), temveč ta ustvarjena mala tvorba obstoja še iz veliko majhnih enot in sicer elektronov ali mogočnih isker, ki se v atomu nahajajo v podobnem medsebojnem razmerju in redu, kot sonca in planeti v velikih svetovnih telesnih ozvezdjih. Okoli, v notranjosti z življensko silo nabitim redovnim središčem (imenovanem atomsko jedro), kroži po tirih različnih premerov z določenimi velikimi hitrostmi, neka bolj ali manj številčna jata mogočnih isker in ustvarja z njenim središčem življensko zbirno točko, neko po Božjem načrtu, oblikovano skupnost.

Ta (po Lorberju iz Boga izhajajoča, čisto duhovna) središčna iskra je očitno (kot v velikih sončnih sistemih) vladajoča sila, ki (po Lorberju izhaja iz Luciferja, večinoma še malo voljna) vzdržuje planetarno iskro z duhovno močjo v njenih božjehotenih tirih in hitrostih. Enostavno redno kroženje okoli čisto duhovnega središča, je pravo. Kar naj se tukaj v mali atomski tvorbi (z Luciferjem zapadlo v zunanji protired) praživljenska iskra na duhovni šolski poti nauči za vrnitev k Bogu. Znanstvena opažanja so dognala, da obstaja resnično tudi posebno preskakovanje v notranjosti vse do končne združitve s pozitivnim jedrom.

Lorber o atomskih prasestavnih delih peščenega zrna

Kaj pa bodo rekli današnji učenjaki, če slišijo, da je preprosti Gospodov hlapec Jakob Lorber že leta 1847. – v času, ko si še ni noben znanstvenik upal misliti nakaj takega – po razsvetljenosti teh stvari vse odkril in na primeru sestave peščenega zrna preroško sledeče podal bit in obliko atoma:

“Peščeno zrno, gotovo najenostavnejši mineral, je tako umetnostno sestavljeno, da bi bili tudi vi prizadeti od čistega začudenja, če bi mogli zazreti, kako čudovito je v samem sebi sestavljeno. Tu bi odkrili količino najrazličnejših kristalov, tako v redu skupaj združenih, da bi jih najspretnejši računar ne mogel tako točno izračunati. To pa je še najmanj. Če bi mogli te posamezne kristale natančneje preiskati, bi našli, da so vsi nič drugega, kot skupek samih živalskih mrličev, kot neke vrste infuzorijev (znanstveno najmanjše kemično povezane molekule), ki so najmanjši že napredujoče vrste, ki pridejo na vidik v kipeči vodni kapljici. Če bi potem zopet pobliže preiskali te infuzorijske mrliče, bi odkrili v vsakem brezštevilno množico atomskih živalic, ki so služile za časa življenja tem, sedaj v kristalih zlepljenim infuzorijem, kot hrana. In če bi vam bilo mogoče takšno atomsko živalico preiskovalno opazovati – seveda bolj z duhovnimi, kot z ostro oboroženimi telesnimi očmi, bi odkrili v vsaki taki atomski živalici mali lupinasti globus (miniaturno svetovno skupnost), v kateri se v najmanjšem merilu pokaže celotno vesolje, kot naslikano!

Združite tu milijone (takih atomov) skupaj v takšen kristalček, ki je sestavljen iz tisoč infuzorijev (molekul) in peščeno zrnce in sto takih kristalov, tako si boste vsaj najmanj mogli napraviti majhen pojem o visoki umetniški gradnji tega navadnega mineralnega koščka!

Tukaj v tem, po Lorberju 1847. leta odkritem, je tako veliko svetovno pretresljivo odkritje Rutherforda in Bohra predvzeto in podano, da je atom kot duhovna živeča modrost (“živalica”) - slika vesolja v majhnem merilu!

Atom – življenska priča živega Boga

Skozi velika odkritja o gradnji in biti atoma so bila pridobljena tudi o biti materije, tako imenovanega svetovnega gradiva, povsem drugi znanstveni pogledi. Spoznalo se je, da ne obstoja prav nobena “tvarina” v starem materialističnem pogledu.

Kajti prav prividen tvarni atom se je odkril kot čisti močni iskrin sistem, na katerem ni bilo opaziti nič več nekaj “snovnega”. Tako so naenkrat padle skupaj z odkritjem Rutheforda in Bohra osnovne materialistične mehanske razlage. Tako so morali zastopniki teh temnih, brezbožnih naukov, očistiti polje. Razveseljujoče je videti, da v učenem svetu, na osnovi ostroumnih opazovanj in posledic, dandanes vedno bolj pridobiva gledanje, da ni tista posebna močna atomska iskra – skupnost atoma, noben “mrtev”, določenim zakonom “slepo” poslušni mehanični sistem, temveč kakor navaja Lorber, neko duhovno živo nekaj, neko živo bitje, najpreprostejše vrste “živalica” z določeno inteligenco in močno voljo.

Tako smemo upati, da bo ponosna znanost napredovala skozi ozka ponižna vratca atomskega nauka stalno proti kraljestvu duhovnega svetovnega spoznanja! Tako naj ti učenjaki bodočnosti končno zopet, kot njihovi veliki stanovski tovariši Kepler, Newton, Faraday, Robert Mayer in mnogi drugi - srčno razumeli, kar Lorber izreka v preprostih verzih:

“Se mora vedno iti na visoke gore,

za spoznati Božje vsemogočne poteze?

Tudi v pršici moreš ti take najti,

in atomi morajo ti Boga oznaniti!”

Januar 1996. A.R.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...