spelca 20. maj 2005 Prijavi Deli 20. maj 2005 Konzervativno stalisce je, da samo mleko (materino ali umetno) do dopolnjenih 6 mesecev. Ampak mnogi pediatri so mnenja, da ce je otrok drugace cisto zdrav, in ne gre za nedonosencka, lahko zacnemo pocasi hrano uvajati ze pri 4 mesecih. Avokado ima zdrave mascobe, ki so pomembne za mozgane otroka. Je zelo lahko prebavljiv in zato odlicen kandidat za eno prvih ne-mlecnih stvari. V zacetku ga vrzemo v mikser z malo iztisnjenega mleka, ali formule, ali vode. Pri kakih 7 ali 8 mesecih ga spestamo z vilico. Pri 9 ali 10 mesecih pa samo prerezemo avokado na pol, odstranimo koscico in ga preprosto zajemamo z zlico. Mora seveda biti dosti zrel. Banana je tudi lahko prebavljiva. Za pripravo in serviranje veljajo podobna navodila kot za avokado. kivi ima zelo veliko c vitamina in ga lahko ponudimo okrog 7 ali 8 mesecev. ... Nasi Zali skoraj vso hrano pripravim sama. Zelenjavo skuham in dam v mahne posodice in zmrznem. Kadar gremo na izlet, vedno vzamem s sabo banano, kivi, ali avokado - vcasih celo vse tri. Ni mi jih potrebno drzati na hladnem. Ko Zala hoce jesti, rabim samo zlicko za kivi ali avokado, za banano pa se tega ne. In ce ji kaj ostane, kar pojem. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 3. junij 2005 Prijavi Deli 3. junij 2005 dobra tema! Ko je teh industrijskih kašic malo morje..tole pa hitro in naravno, če odšteješ pesticide, ampak vseen zelo naravno... Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
julijana 4. junij 2005 Prijavi Deli 4. junij 2005 Ja, res je dora tema Moja Ajda do 13.meseca ni hotela nič drugega kot sesat in občasno je pojedla kakšno jabolko ali pa je grizljala korenček(ko so rastli zobki). Kasneje smo ji dajali pirine ali riževe kosmiče in primešali avokado, banano, borovnice, maline ali pa zelenjavo pretlačeno z vilicami..pila pa je vedno (in še danes) vodo. Nikoli nismo nič kupovali. Enkrat sem poskusila kašico v kozarčku in okusila tovarniški okus in se odločila, da moj otrok tega ne bo jedel. Citiraj fish is mute-fish knows everything-G.B. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 9. junij 2005 Prijavi Deli 9. junij 2005 Jaz imam pa te otroske stvari tolk rada Kasice pa to. Sam da je cim manj slano ( ne maram soli lih). Pa frutke, pa cokolino, pa doma narajene... Dobra tema, skoda da ni vec novopecenih oz. bodocih mamic tu Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aiwa 9. junij 2005 Prijavi Deli 9. junij 2005 zdej ste me zluštal .... Citiraj spet se mi je na bolš poslabšal Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 26. junij 2005 Prijavi Deli 26. junij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Kasice pa to. Sam da je cim manj slano ( ne maram soli lih). Dobra tema, skoda da ni vec novopecenih oz. bodocih mamic tu Na srečo njihovih malčkov, ki so že brez tvojih nasvetov dovolj podsoljeni Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 27. junij 2005 Prijavi Deli 27. junij 2005 Joj, dej mir Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 27. junij 2005 Prijavi Deli 27. junij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Joj, dej mir Ne dam, je preveč tragično, kar poglej si statistike x!x Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 27. junij 2005 Prijavi Deli 27. junij 2005 Kje sem dala nasvet, da nej folk ne je soli??? Meni pac ni vsec prevec. Pa kaj. Kar ne pomen, da je ne jem. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 27. junij 2005 Prijavi Deli 27. junij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Kje sem dala nasvet, da nej folk ne je soli??? Meni pac ni vsec prevec. Pa kaj. Kar ne pomen, da je ne jem.Morda si za noseče lunatke zakon, se zavedaš tega Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Primavera 27. junij 2005 Prijavi Deli 27. junij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ja, res je dora tema Moja Ajda do 13.meseca ni hotela nič drugega kot sesat in občasno je pojedla kakšno jabolko ali pa je grizljala korenček(ko so rastli zobki). Kasneje smo ji dajali pirine ali riževe kosmiče in primešali avokado, banano, borovnice, maline ali pa zelenjavo pretlačeno z vilicami..pila pa je vedno (in še danes) vodo. Nikoli nismo nič kupovali. Enkrat sem poskusila kašico v kozarčku in okusila tovarniški okus in se odločila, da moj otrok tega ne bo jedel. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 1. februar 2012 Prijavi Deli 1. februar 2012 Sam tolk, če pozabim ... na kockice narezana hokaido bučka (tam okol 100g) + ena žlica ajdovega zdroba ... skuhaš z malo vode, pretlačiš z vilico .. dodaš pol žlice olivca .. prvič, da je tamala cel obrok pojedla 1 Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.