Skoči na vsebino

Bezeg za čaj


Recommended Posts

Pozdravljeni,

 

zanima naju kako dolgo susuš bezeg in druge rastline, če jih želiš uporabiti kot čaj. Kje jih je najbolj primeno hraniti (slišal sme da v neprodušno zaprtih posodajžh ni najboljše).

Hvala.

 

LP ur;)s

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Posušiti je najbolje na kakem podstrešju, kjer je sedaj toplo, da bezeg hitro posuši. Jaz ga hranim v papirnatih vrečkah (od kruha).
What you are is God's gift to you. What you make of yourself is your gift to God.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sušiš tako dolgo, dokler ni suh, mora pa ohraniti lepe žive barve.

 

Jst ga sušim v lepem in suhem vremenu na balkonu, lepo v senčki (spustim bambusove rolete), približno v dneh dneh pa je suh, pol ga pa nabašem v vrečke za shranjevanje živil (tiste iz štacune za sadje in zelenjavo) ali pa v velik steklen kozarc (cca 5L drži) in se mi nikol ne pokvari. Najbolj učinkovit je kako leto-do nove sezone bezga, pa tut starejši ni za odmet x:)x

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Suši se vedno v zračnem in senčnem prostoru.Sama šentjanževko, meliso, majaron, itd...zvežem v šopke in obesim na primeren prostor.

Če želiš čaj iz bezgovih jagod:jagode oberi, položi na pladenj in zamrzni.Čez dan ali dva, vse skupaj pospravi v vrečko in hrani v hladilni skrinji.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 2 weeks later...

ko sušiš pazi,da ga tut mal obračaš,bo hitrej

sirup je tut ful dobr pa pitn lih zdj za poletje,sam pohititr,da se ne bo razcvetel preveč x:)x

Ne prosite toliko,rajši rečite hvala za tisto,kar imate.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

No tudi sama se že nabrala, bezgovo cvetje. nekaj pa ga bom še...

 

Kako ga sušim

 

sušim ga v senci, na prostem..se suši mal dalj časa kot na kakšnem podstrešju, samo meni je vonj mal premočen, zato ga sušim na prostem. Zložim ga na časopisen papir, pa na mizo, tako leseno, ne vem kako naj povem iz desk narejeno. da je tako kot da bi se sušil na mreži..)

 

Pa tudi mal ga obračam.

Ko pa je posušen, porežem peclje, pa tudi cvetove narežem s škarjami, pa v papirnato vrečko al pa v škatlo, kozarec. do sedaj mi še ni splesnel, mora pa biti dovolj suh.

 

Pozdravček xsrcx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Men pa bezeg ful lepo diši; mi sploh ne smrdi po švicu xrolleyesx

 

Močan vonj ma pa res x:o)x

 

Sploh nism vedla, da je flykiller x:o)x

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Men pa bezeg ful lepo diši; mi sploh ne smrdi po švicu xrolleyesx

 

Močan vonj ma pa res  x:o)x

 

Sploh nism vedla, da je flykiller x:o)x

sej diši....sam ko ga sušit daš, gre men na kozlanje....je mami enkrat sušila na podstrešju tega vraga.....sm bla prepričana da je nekje kup enih smrdljivih prešvicanih cot.......pol pa vidim da je komi bezeg x:Dx

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

 

Bora

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...


  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...