nimbus 12. avgust 2008 Prijavi Deli 12. avgust 2008 želje so božanske. samo predno jih zaznamo kot take so že sfiltrirane s čutnostjo. zato jih je večina čutno pogojenih. zlata sredina gre pa mim... oz. namesto ušes bi si mogli namontirat ogromne radijske teleskope, da bi vsaj malo nadčutnega ulovili. kaj je nadčutno P.S. u bistvi bi lahka tko nadaljeval, da vsak da svojo misel. ampak ravno pri mišljenju se porajajo vprašanja in potem ko zaključiš svojo misel, prlimaš še to vprašanje kot pritiklino mentalnega udejstvovanja. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 13. avgust 2008 Prijavi Deli 13. avgust 2008 jaz naivnež, sem te pa že za napol boginjo meu ti se kr norca deliii.. klošar "Če želiš najti Boga,služi človeku.Kdor išče Boga,ga ne bo našel.kdor išče sebe,tega bo Bog našel." Vivekananda Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 13. avgust 2008 Prijavi Deli 13. avgust 2008 ti se kr norca deliii.. klošar "Če želiš najti Boga,služi človeku.Kdor išče Boga,ga ne bo našel.kdor išče sebe,tega bo Bog našel." Vivekananda to mi deliii klošar je največji človeški ideal. vse ostalo je slaba in poceni kitajska kopija. edin, če me prepričaš, da se zdej otroc že z noutbuki in kravatam rojevajo... Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 14. avgust 2008 Prijavi Deli 14. avgust 2008 "klošar je največji človeški ideal. vse ostalo je slaba in poceni kitajska kopija." nimbosho "Nisem mogel več čakati na uspeh-zato sem šel naprej brez njega." Abraham Lincoln Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 15. avgust 2008 Prijavi Deli 15. avgust 2008 "Dež je povsod enak;toda v močvirju povzroči rast trnja,v vrtu pa rast cvetja." Anthony de Mello Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 16. avgust 2008 Prijavi Deli 16. avgust 2008 Tule pa A. ne more skrit vpliva svojega učitelja »Vendar ne smemo prisluhniti tistim, ki nam prigovarjajo, naj se kot ljudje omejimo samo na to, kar je človeškega, naj se kot smrtniki omejimo samo na minljivo, ampak se moramo, kolikor je v naših močeh, povzpeti k nesmrtnosti in storiti vse, da bi živeli v skladu z najveličastnejšo silo, ki biva v nas. Četudi je ta sila po obsegu nekaj neznatnega, vendar po svoji pomembnosti in vrednosti daleč presega vse drugo. Zdi se, da je ravno ta sila naš lastni jaz, če je res ona odločilni in boljši del našega bistva. Zato bi bilo čudno, če si človek ne bi izbral življenje svojega lastnega jaza, ampak nekega tujega bitja. In kar smo poprej ugotovili, velja tudi tu: kar je komu lastno, to je zanj po naravi najboljše in najslajše. Ta pa je pri človeku življenje razuma, če res predvsem razum pomeni človeka. Takšno življenje je zato tudi najsrečnejše.« Aristoteles, Nikomahova etika, str. 317 Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 18. avgust 2008 Prijavi Deli 18. avgust 2008 tole je blo napisano pred več kot dvemi tisočletji, bere se pa kot najbolj aktualna politična novica... »Takole sem razmišljal, ko sem prvič prišel v Italijo in na Sicilijo. Ko pa sem prispel, mi ni bilo niti najmanj všeč življenje, ki se tam imenuje srečno, polno italskih in sirakuških pojedin: nažreti se dvakrat dnevno in ponoči nikdar ne odditi v posteljo sam in vsa druga opravila, ki spremljajo takšno življenje. Ne, nihče od ljudi pod nebom ne bi mogel na osnovi tovrstnih navad, če se jih drži od mladosti, postati razumen – kajti to se ne more pomešati v tako čudni naravi - , niti ne bi nikdar hotel postati premišljen. Isti razmislek velja tudi za vsako drugo krepost. In noben polis ne more ohraniti svojega miru, najsi ima kakršnekoli zakone, če možje v njem mislijo, da morajo vse razsipno zapraviti in da morajo biti brezdelni v vsem, razen v gostijah in popivanjih ter vnetem prizadevanju za spolne užitke. Zato se v takšnih polisih nujno neprestano menjajo tiranije, oligarhije, demokracije, in tisti, ki so v njih na oblasti, ne morejo prenesti niti tega, da bi slišali za ime pravične in enakopravne državne ureditve.« Platon, Sedmo pismo, str. 1647 STA Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 22. avgust 2008 Prijavi Deli 22. avgust 2008 "Nikoli ne vrzi puške v koruzo,če res hočeš nekaj narediti.Človek z velikimi sanjami je močnejši od tistega,ki pozna vsa dejstva." avtor:neznan Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 27. avgust 2008 Prijavi Deli 27. avgust 2008 Včeraj sem na TV ujel en del nekega filma, iz katerega sem si zapomnil en dialogec, ki zadane v nulo relacije moški-ženske. Skratka, ena bejba pove enemu tipu, znancu, da ga je pustila njegova punca:tip: You know, you are enjoying this a bit too much.bejba: I'm trying not to.tip: Try harder! Pa še ex libris:Želja je odnos bitja do manka.Lacan Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 27. avgust 2008 Prijavi Deli 27. avgust 2008 Včeraj sem na TV ujel en del nekega filma, iz katerega sem si zapomnil en dialogec, ki zadane v nulo relacije moški-ženske. Skratka, ena bejba pove enemu tipu, znancu, da ga je pustila njegova punca:tip: You know, you are enjoying this a bit too much.bejba: I'm trying not to.tip: Try harder! Pa še ex libris:Želja je odnos bitja do manka.Lacan Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Liriel 28. avgust 2008 Prijavi Deli 28. avgust 2008 Če mislite, da ste premajhni in premalo pomembni, da bi kaj spremenili, očitno še nikoli niste spali v sobi skupaj s komarjem. (Michelle Walker) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 2. september 2008 Prijavi Deli 2. september 2008 "Največjo lepoto skriva v sebi droben in preprost cvet, za katerim se ne ozre sleherno oko.Enako je z ljudmi.Najdražji so nam tisti, ki ne govorijo z obiljem besed, temveč s svojim srcem." E.M Reamarque Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 4. september 2008 Prijavi Deli 4. september 2008 "Počasi umira, kdor postane suženj navade, ponavljajoč vsak dan iste poti, kdor ne zamenja prestave, kdor ne tvega in ne zamenja barve oblek, kdor ne govori tistemu, ki ga ne pozna." Pablo N. Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayan 5. september 2008 Prijavi Deli 5. september 2008 Whenever your perspective on something creates emotional pain, it's always because your perspective is still so narrow that you've yet to see all the good it will make possible. Because it will. I can see clearly now... The Universe Citiraj ~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 7. september 2008 Prijavi Deli 7. september 2008 preroške besede platona štiri stoletja pred rojstvom križanega... "Ker je tako, bo pravični bičan, mučen, zvezan; izžgali mu bodo oči in slednjič, potem ko bo pretrpel vsakršno zlo, bo križan..." Plato Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Liriel 8. september 2008 Prijavi Deli 8. september 2008 “There cannot be a God because if there were one, I could not believe that I was not He.” (Friedrich Nietzsche) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 12. september 2008 Prijavi Deli 12. september 2008 "Vse kar je potrebno za zmagoslavje slabega je, da dobri ljudje ne storijo ničesar." Edmund Burke Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 13. september 2008 Prijavi Deli 13. september 2008 He he, nek pastor v Ameriki razlaga, da je vesolje samo 4000 let staro, ker sonda ob pristanku na Luno ni potonila v obilici prahu. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 23. september 2008 Prijavi Deli 23. september 2008 kar Bog da, ni nikoli izčrpano; kar človek da, ni nikoli trajno. Shirdi Sai Baba Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 29. september 2008 Prijavi Deli 29. september 2008 " Povedali so mi, da mutanti, ki umrejo v puščavi, ker ne vidijo vode in pobesnijo, nato pa obupajo, pravzaprav umrejo zaradi čustev." By Marlo Morgan Imenovali so jo Dvoje src Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 8. oktober 2008 Prijavi Deli 8. oktober 2008 "Razpadanje, ki ga imenujemo zlo, je prav tako potrebno za življenje kot tisto, kar imenujemo dobro; brez razpadanja namreč bitja ne bi umirala in življenje, ki je neprenehoma gibanje, bi bilo nemogoče. Zato se ne smemo nikoli čuditi, kadar vidimo, da človek ljubi tisto, kar uničuje njegov obstoj, da pijanec ljubi svoje vino, nasilnež svoj bes, pohotnež svojo pohoto. Bogovi so pustili rasti naše grehe le zato, da bi nam pomagali umreti. " Hermes Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 13. oktober 2008 Prijavi Deli 13. oktober 2008 "Človek se boji smrti, ko o njej razmišlja, vendar jo ljubi v vseh svojih dejanjih, ki ga vodijo v njegovo lastno in neizbežno uničenje."Maurice Druon Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 18. oktober 2008 Prijavi Deli 18. oktober 2008 "To be an “I” is thus to be involved in an endless process of self-overcoming, a process which necessarily takes place in reciprocal interaction with other selfovercoming agents and in the context of a spatio-temporal, material world. Without such limits, there can be neither freedom nor selfconsciousness." Johann Gottlieb Fichte Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 19. oktober 2008 Prijavi Deli 19. oktober 2008 "Neko jutro sonce ni in ni vzšlo.Izza gore, kjer je običajno vzhajalo, se je močno svetlikalo.Odšel sem in zagledal sonce, ki je padlo na tla.Tak je videti človek, ki je poln ljubezni, a je nima komu dati." Rudi Kerševan-Kako naj pticam to povem Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayan 21. oktober 2008 Prijavi Deli 21. oktober 2008 Hudo tole o soncu - včeraj sem se kr razjokala ko sem tole prebrala. Danes je mal boljš Citiraj ~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.