Lisbona 22. oktober 2008 Prijavi Deli 22. oktober 2008 Hudo tole o soncu Potem moraš obvezno prebrati knjigo ; Kako pticam naj povem. Mene je knjiga fascinirala do konca. Tudi jokala, ob določenih mislih. "Knjiga Kako naj pticam to povem ni knjiga, ki bi jo brali in prebrali. Je splet prelepih misli in spoznanj, ki jih je vredno prebirati. Večkrat. Se sprehajati med njimi in si izbrati misel dneva, o njej razmišljati in se z njo zvečer zazibati v sladke sanje." Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 28. oktober 2008 Prijavi Deli 28. oktober 2008 Svet je fantazija, skozi katero se vzdržuje misel.Lacan Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 29. oktober 2008 Prijavi Deli 29. oktober 2008 Tudi jokala, ob določenih mislih. Meni pa se je, ko sem bil majhen, jok precej pogosteje dogajal zarad batin, ne zarad misli; ampak, kaj čmo; sto ljudi, sto čudi. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 29. oktober 2008 Prijavi Deli 29. oktober 2008 Meni pa se je, ko sem bil majhen, jok precej pogosteje dogajal zarad batin, ne zarad misli; ampak, kaj čmo; sto ljudi, sto čudi. Mene pa niso batine v jok spravle, sam ipika, da ne morem tak nazaj vsekat.... bemu, ko sem bla skoz tamala prav res, kak smo si različni Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 1. november 2008 Prijavi Deli 1. november 2008 Iz ene parodije na Lord of the rings. Pravi veliki čarovnik: We still have one hope left: The Cave of Hopelessness. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Astrica 2. november 2008 Prijavi Deli 2. november 2008 Live neither in the past nor in the future, but let each day's work absorb your entire energies, and satisfy your widest ambition. Sir William Osler (1849 - 1919), to his students Citiraj http://i51.photobucket.com/albums/f400/Astro-girl/signature/blinkies/livelifeblinkie1.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 4. november 2008 Prijavi Deli 4. november 2008 Iz enega filma( ne vem naslova); "Maybe some woman aren't meant to be tamed.Maybe they're supposed to run wild until they find someone-just as wild- to run with." Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayan 7. november 2008 Prijavi Deli 7. november 2008 It takes a BIG person, to accept full responsibility for their own happiness.It takes an even BIGGER person to accept full responsibility for their own unhappiness.But, it takes a spiritual GIANT, who upon realizing any degree of unhappiness, decides to be the change they seek - in spite of having to endure the "same old, same old" that may still linger on for awhile. Yeah. Fee-Fi-Foe-Fum, The Universe ***When in a hurry, step #1 for changing the entire world, is falling in love with it as it already is. Same for changing yourself. You like?The Universe And best of all, with this approach, there is no step 2. ***The wiser the soul, the greater the simplicity. In everything, The Universe Citiraj ~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 8. november 2008 Prijavi Deli 8. november 2008 po dolgem času sem se vrnu spet mal na razuzdansko literaturo, da me spomne, da je lajf lahka čist ok pa tut če si čist brez ficka in si kupuješ ljubezen pri razuzdankah. ker največji strah človeka ni, da bi bil zavrnjen temveč da bi biu sprejet. millerjev stil mi je všeč, ker je nekako pogovorni. v bistvu, si predstavljam (in ne domišljam ), da če bi že napisu kakšno knjigo, bi blo to v millerjev stilu. "Skoraj sto let in več že svet, naš svet, umira. In ni ga bilo človeka, že približno sto let, ki bi bil dovolj nor, da bi položil stvarstvu bombo v rit in jo sprožil. Svet trohni, polagoma umira. Potreben je milostnega udarca, potreba ga je razdrobiti na kosce. Nihče izmed nas ni cel in neokrnjen, a vendar nosimo vsi v sebi celine morja med celinami in ptice v zraku."Henry Miller, Rakov povratnik Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 9. november 2008 Prijavi Deli 9. november 2008 It is a dog-eat-dog world and I am wearing bacon pads. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 9. november 2008 Prijavi Deli 9. november 2008 po dolgem času sem se vrnu spet mal na razuzdansko literaturo, da me spomne, da je lajf lahka čist ok pa tut če si čist brez ficka in si kupuješ ljubezen pri razuzdankah. ker največji strah človeka ni, da bi bil zavrnjen temveč da bi biu sprejet. razloži tole , prosim, zakaj , kaj misliš pod biti sprejet?kdo je zate razuzdanka če si brez ficka si ne moreš kupit al kak? apriori stojim na okopih, da je človeka najbolj strah, da bo zavrnjenv svoji biti, svojih pritiklinah , čustvovanju....če se bo razkril, ga bodo ranili ****** življenje teče in mi o življenju beremo, namesto da bi ga živelimi ljubezen kupujemo namesto da bi jo užili, tam kjer je , je zastonjostalo so nadomestki, instant pripravki , zmešaj z vročo vodo in užij Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 9. november 2008 Prijavi Deli 9. november 2008 prvo kot prvo... denar ni edino plačilno sredstvo ko je človek sprejet je vkalupljen, njegove možnosti v očeh človeka, ki ga sprejme so zožene. zakon identitete. sem to in to... ljudje pa ne sprejmejo ničesar kar ne poznajo, kar prej ne speljejo čez svoje kategorije uma. torej, ko sem nesprejet v vaših očeh, sem svoboden v svojih in mi ni potrebno prilagajati vedenja (poudarek na prvem eee) in vedenja (poudarek na drugem eee) nimbus P.S. razuzdanka je oseba, ki neposredno zadovoljuje svoje potrebe in ne dela iz tega celega cikrusa. kurtizana, se pa poleg tega zaveda še svojega božanskega porekla. cipa je pa ena in ista oseba v malo drugačnih okoliščinah, beseda počiva pa predvsem na ustnicah razočaranih slepcev. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 9. november 2008 Prijavi Deli 9. november 2008 ni edino plačilno sredstvo, je pa najceneje suma sumarom kar z dnarjem plačaš je še najceneje ostalo pa nakladaš za moje možganske vijuge čist mim....razuzdanka neposredno zadovoljuje nerazuzdanka pa posredno preko cyber caffeja Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayan 10. november 2008 Prijavi Deli 10. november 2008 Whenever you are drawn, GO! Whenever you are asked, say "YES!" It's usually just me talking to you. And the way you can be certain it's me is that both your head and your heart will agree. God, how I love you - The Universe If it's not me, it's probably just pride or fear or indigestion. Citiraj ~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 10. november 2008 Prijavi Deli 10. november 2008 ni edino plačilno sredstvo, je pa najceneje suma sumarom kar z dnarjem plačaš je še najceneje ostalo pa nakladaš to je samo tvoje skromno mnenje vse, česar se mi zavedamo, je samo predstava in ta je nujno subjektivna. ni subjekta brez objekta in pravtako ni subjekta brez subjekta. zato je razuzdanka prav določena različica objektivnega "X", prav tako kot kurtizana ali cipa. objektivno je pa to en in isti subjekt, ki je lahko za različne oči, tj. subjekte, celo hkrati kurtizana in cipa. ta objektivni subjekt, subjekt na sebi oz. objektivni "X" je pa VOLJA... in v našem primeru prav določena volja. TO GET LAID namreč. tu ni nobene globokoumne filozofije Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 10. november 2008 Prijavi Deli 10. november 2008 nisn ziher če je to sploh moje mnenje niam mnenja sam ko si tak suvereno zastavil, sem pač s svojo logiko probala sledit, pa mi ni šlo stiže več kasno.press Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 15. november 2008 Prijavi Deli 15. november 2008 "Zamiži, morda potem ne boš opazil, kaj se dogaja, in če boš dovoljdolgo mižal, se boš verjetno uspešno zasidral v zrelih letih, takoda ne boš nikoli niti pomislil, kako globoko v nič lahko pademo, todanekega dne boš tudi ti položil račune, enega zraven drugega,račune za dejanja, račune za bedarije, račune za drkanje, a vseto ne bo nič v primerjavi z računom za mižanje, z računom,ker nisi želel videti, da gredo stvari narobe, poskusil se bošzagovarjati, da je bilo nemogoče kaj storiti, da sam ne bi mogelzasukati sveta v drugo smer, da ni bilo nemogoče ustaviti krvi, ki je odtekala skozi modrino, ki je curljala v osrčje Zemlje, poskusil boštudi lagati, sebi in njemu, varuhu časa, da je bilo preveč strupain sovraštva naokoli, da bi ga lahko sam odstranil, da bi ga lahkosam izsesal, a vprašanje se bo ponovilo, zakaj si mižal, boodzvanjalo v tvojih ušesih, zakaj sem mižal, bo bobnelo v tvojiglavi, zakaj, in račun boš še vedno čakal na mizi, neporavnan. " N.N. Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 16. november 2008 Prijavi Deli 16. november 2008 »Zato je še posebej zanimivo, še več, nenavadno, kako človek poleg svojega življenja in concreto vselej živi še neko drugo življenje in abstracto. V prvem je prepuščen vsem viharjem resničnosti in vplivom sedanjosti; prav tako kot žival se mora boriti, mora trpeti in mora umreti. Njegovo življenje in abstracto, kakršno stoji pred njegovo umsko refleksijo, pa je tihi odsev življenja in concreto in sveta, v katerem živi, je omenjeni pomanjšani oris. Vse, kar ga v življenju in concreto povsem obvladuje in silovito vzgibava, se mu tu v območju mirnega razmišljanja zdi hladno, brezbarvno in na trenutke tuje: tu je goli gledalec in opazovalec. V tem umiku v refleksijo je podoben igralcu, ki odigra svoj prizor in se do ponovnega nastopa usede med gledalce, od kjer mirno spremlja nadaljnje dogajanje, pa naj se dogaja karkoli že, nemara celo priprave na njegovo smrt (v igri), zatem pa znova stopi na oder ter počne in trpi, kar pač mora. Iz tega dvojnega življenja izvira človeška spokojnost, ki se tako zelo razlikuje od živalske nepremišljenosti, spokojnost, s katero človek po predhodnem razmisleku, na podlagi odločitve ali spoznane nujnosti hladnokrvno prenese ali izvrši to, kar je zanj najpomembneje, pogosto celo najstrašnjejše: samomor, usmrtitev, dvoboj, raznovrstna življenjska nevarna dejanja in sploh stvari, ki se jim upira vsa njegova živalska narava.« Schopenhauer, Svet kot volja in predstava Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
The Dude 16. november 2008 Prijavi Deli 16. november 2008 Popolnost je dosežena ne takrat, ko ni več kaj dodati, ampak takrat, ko ni več kaj odvzeti. Antoine De Saint-Exupery Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 18. november 2008 Prijavi Deli 18. november 2008 The glass is neither half-full nor half-empty: it's twice as big as it needs to be. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Liriel 28. november 2008 Prijavi Deli 28. november 2008 'The financial situation at the moment is so bad that women are now marrying for love.' Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 28. november 2008 Prijavi Deli 28. november 2008 ne ne... they don't marry a t all. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Liriel 3. december 2008 Prijavi Deli 3. december 2008 "The time you enjoy wasting is not wasted time." Bertrand Russell Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 3. december 2008 Prijavi Deli 3. december 2008 Da se stvari pogosto kažejo narobe, je znano malodane v vseh znanostih razen v politični ekonomiji.Karl Marx Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 3. december 2008 Prijavi Deli 3. december 2008 »Kajti vsako stremljenje izvira iz pomanjkanja, iz nezadovoljnosti z lastnim stanjem, in je zatorej trpljenje vse dotlej, dokler se ne zadovolji. Vendar pa nobena zadovoljitev ni trajna, pač pa je vselej začetek novega stremljenja. Vidimo, kako se stremljenje povsod na najrazličnejše načine zadržuje, kako se vsepovsod bojuje, in je v tem smislu vselej trpljenje: ker stremljenje nima poslednjega cilja, tudi trpljenje nima mere in cilja.« Schopenhauer, Svet kot volja in predstava, str. 328 Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.