v13 3. marec 2009 Prijavi Deli 3. marec 2009 "svašta."ibro hadžipuzić, železarna, 1983 ha ha :::::::::: DROBTINICEzakon Citiraj ni ga problema na tem svetu, ki ga dober šus na gobec ne bi mogel rešitihttp://img118.imageshack.us/img118/2594/antifajd7.gifhttp://img81.imageshack.us/img81/9158/anarchy02mw8.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
v13 3. marec 2009 Prijavi Deli 3. marec 2009 ........older........budweiser....... Citiraj ni ga problema na tem svetu, ki ga dober šus na gobec ne bi mogel rešitihttp://img118.imageshack.us/img118/2594/antifajd7.gifhttp://img81.imageshack.us/img81/9158/anarchy02mw8.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 4. marec 2009 Prijavi Deli 4. marec 2009 If you were not familiar with our contemporary civilization, if you hadcome here from another age or another planet, one of the things that wouldamaze you is that millions of people love and pay money to watch humanskill and inflict pain on each other and call it “entertainment.” E. T. a new world Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
v13 4. marec 2009 Prijavi Deli 4. marec 2009 assumption is the mother of all fuckups Citiraj ni ga problema na tem svetu, ki ga dober šus na gobec ne bi mogel rešitihttp://img118.imageshack.us/img118/2594/antifajd7.gifhttp://img81.imageshack.us/img81/9158/anarchy02mw8.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 7. marec 2009 Prijavi Deli 7. marec 2009 "... in psychoanalytic treatment, exploitation works even better than it does in capitalism: in capitalism, the capitalist pays the worker who works for him, and thus produces profit; while in psychoanalysis, the patient pays the analyst in order to be able to work himself..." Žižek, For they not know what they do Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 10. marec 2009 Prijavi Deli 10. marec 2009 tole je za kakšnga prfoksa s pravne fakultete oz. FDV-ja smer politologija, ker sem mnenja, da bi ga mogl podat vsem srednješolcam ko pridejo na njihove informativne dneve, gre pa takole: "Ker akt vzpostavljanja politične enote ni in ne more biti utemeljen, legitimiran znotraj pravnega sistema je "izjemni primer" sam konstitutivni pogoj pravnega reda. (pred vzpostavitvijo demokracije mora pasti nedemokratična odločitev po definicij - to je ta izjemni primer) Politični akt predhodi pravnemu aktu, pravo je utemeljeno v političnem in ne obratno, je logična konsekvenca političnega. In kakor pokaže Schmitt v Politische Theologie, politični akt je vedno akt vere, torej nečesa, kar se nahaja zunaj argumentativnega polja: gre za javno vero, celo javni kult. To razkritje med, da "red" in pravo nimata opore v samih sebi, da nimata lastne racionalnosti, temveč temeljita v odločitvi, ki pa je, kakor se pokaže pozneje, politična in v bistvu breztemeljna, tako ali drugače mitsko legitimirana, je tudi eden od razlogov, zakaj Schmitta pogosto štejejo med "iracionalistične" mislece, zagovornike "izjemnega stanja" in diktature." Vlasta Jalušič v predgovoru k prevodu Treh Razprav Carla Schmitta. No in pol ko bi to otroci slišal bi jim rekl PEJTE RAJE ŠTUDIRAT MATEMATIKO IN FIZIKO. njihovi zakoni se ne spreminjajo in premorejo lastno racionalnost. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
devica 12. marec 2009 Prijavi Deli 12. marec 2009 Za vsak dan in vsakogar: Ljubezen se začne s poljubom, raste z nasmehom in konča s solzo. Pusti oditi preteklost, da bo tvoja bodočnost našla prostor za razcvet. Ko se ena vrata sreče zapro, se odpro druga. A večkrat tako dolgo stojimo pred zaprtimi vrati in žalostno zremo vanje, da niti ne opazimo, da je že zdavnaj odprto okno. Citiraj Dear Human,You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 26. marec 2009 Prijavi Deli 26. marec 2009 »But nothing can satisfy the ego for long. As long as it runs your life, there are two ways of being unhappy. Not getting what you want is one. Getting what you want is the other.« Eckhart Tolle Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 28. marec 2009 Prijavi Deli 28. marec 2009 tale mi je tut všeč... bi reku, da drži v praksi "When you look up at the clear sky at night, you may easily realize a truth at once utterly simple and extraordinarily profound. When the eye finds nothing to see, that nothingness is perceived as space. When the ear finds nothing to hear, that nothingness is perceived as stillness. When the senses, which are designed to perceive form, meet an absence of form, the formless consciousness that lies behind perception and makes all perception, all experience, possible, is not longer obscured by form. When you contemplate the unfathomable depth of space or listen to the silence in the early hours just before sunrise, something within you resonates with it as if in recognition. You then sense the vast depth of space as your own depth, and you know that precious stillness that has no form to be more deeply who you are than any of the things that make up the content of your life." Eckhart Tolle Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 30. marec 2009 Prijavi Deli 30. marec 2009 "Freud je bil resnično šarmanten tip. Resnično ga je bil sam ogenj, sam plamen. Imel je tudi slabosti. Njegovo razmerje z ženo, na primer, je nekaj nezamisljivega. Celo življenje prenašati takšno lajdro, to pa je nekaj". lacan v narobni strani psihoanalize; največja frojdova slabost je bila njegova žena Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 11. april 2009 Prijavi Deli 11. april 2009 žižek v uvodu v "parallax view", ko opisuje neopisljivo (v tem je point paralakse, da nekaj vidiš z večih koncev vedno različno in si potem ustvariš neko sliko... kakšno pa je res pa ne moreš vedet nikoli) zabluzi v spolno prakso fist-fuckerjev, homoseksualcev itd. in pride do ugotovitve: "...for a true philosopher, there are more interesting things in the world than sex." Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 11. april 2009 Prijavi Deli 11. april 2009 "...for a true philosopher, there are more interesting things in the world than sex." takle mamo Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 20. april 2009 Prijavi Deli 20. april 2009 http://images.despair.com/products/demotivators/conformity.jpg Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 2. maj 2009 Prijavi Deli 2. maj 2009 Ne vem, kdo je to izjavil, ampak mora biti nekaj resnice na tem: V ljubezni si večinoma želimo, da bi bili čim bližje nekomu, ki nas bo pustil čim bolj pri miru. "...for a true philosopher, there are more interesting things in the world than sex." O ja, na primer filozofiranje o sexu. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 8. maj 2009 Prijavi Deli 8. maj 2009 Ne vem, kdo je to izjavil, ampak mora biti nekaj resnice na tem: V ljubezni si večinoma želimo, da bi bili čim bližje nekomu, ki nas bo pustil čim bolj pri miru. O ja, na primer filozofiranje o sexu. se vid, da je pomlad tu. "We can preserve nature, but Nature preserves us." Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 17. maj 2009 Prijavi Deli 17. maj 2009 Veličina Freuda je v tem, da je, kot vsi veliki buržuazni misleci, pustil protislovja nerešena in preziral pretvarjanje, da obstaja harmonija, kjer je stvar sama protislovna. Razkril je antagonistični značaj družbene realnosti.Adorno Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 28. maj 2009 Prijavi Deli 28. maj 2009 človek bi raje hotel nič, kot nič hotel. nietzsche Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 30. maj 2009 Prijavi Deli 30. maj 2009 tak moraš biti, kajti takega te ljubim: skrivnost vsake vzgoje. droysen Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 31. maj 2009 Prijavi Deli 31. maj 2009 V upanju je neznanska moc. V upanju in cakanju pa prav nikakrsna. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayan 1. junij 2009 Prijavi Deli 1. junij 2009 Pretty much everyone you know, just wants you to love them. Good thing it's free, huh?The Universe Not that they literally have to hear it. They'll know in the instant you decide. Citiraj ~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 3. junij 2009 Prijavi Deli 3. junij 2009 Wir lassen nie vom Suchen ab,und doch, am Ende allen unseren Suchens,sind wir am Ausgangspunkt zurueckund werden diesen Ort zum ersten Mal erfassen. T.S. Eliot Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 5. junij 2009 Prijavi Deli 5. junij 2009 "Po mojem so se filozofi vselej čutili še najbolj odmaknjeni od tistega, kar ljudstvo razume kot modrost, tisto pametno kravje mirnodušje, pobožnost in pohlevnost podeželskih pastorjev, ki podobno kakor krava, ko leži na travniku in med prežvekovanjem resno gleda na življenje - od tega so se ravno filozofi počutili najbolje, najbrž zato, ker niso bili za kaj takega zadosti "ljudstvo", zadosti podeželski župniki." Nietzsche, vesela znanost Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 6. junij 2009 Prijavi Deli 6. junij 2009 "Bitni ustroj bivajočega že vsebuje idejo biti, zato je tudi možnost izvedbe analitike tubiti odvisna od predhodne izdelave vprašanja o smislu biti sploh." heidegger, bit in čas Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 7. junij 2009 Prijavi Deli 7. junij 2009 Sta se sprehajala dva munka (monka?), nakar naletita na zapeljivo devico, ki je hotela preči pot, vendar je bila le ta razbrzdana od hudournikov in od zadnjega dežja še povsem premočena in blatna. Mojster položi zapeljivo devico na roke in jo prenese čez cesto, se ji pokloni in nadaljuje pot. In učenec mu sledi. Po dolgih urah hoje dospeta do samostana, kjer sta se namenila prenočiti. Učencu misli niso dale miru in vpraša mojstra: "Mojster, kako to, da ste se dotaknili mladega poželjivega ženskega telesa, ko pa vednar venomer učite, da le to zavaja in nas dela nerazumne?" Mojster pa mu mirno odvrne: "Jaz sem nesel ubogo dekle čez cesto in jo tam pustil, ti jo pa že cel dan nosiš s seboj." Zen kiks ezzz... Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 8. junij 2009 Prijavi Deli 8. junij 2009 "Na stotine študentov je zbolelo za sifilisom, še preden so pri Aristotelu dospeli do lekcije o zmernosti." Monatigne Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.