nimbus 27. september 2010 Prijavi Deli 27. september 2010 1. Gotovo je, da imam predstave.2. Zunanje stvari, tj. realni stvari v času, obstajajo le v mojih predstavah.=> Zunanje stvari obstajajo. Hmm... Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 2. oktober 2010 Prijavi Deli 2. oktober 2010 "Nothing forces anyone to enjoy except the superego. The superego is the imperative of jouissance - ENJOY!! Jacques Lacan Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Minnie 2. oktober 2010 Prijavi Deli 2. oktober 2010 "Najteža lekcija u životu je naučiti koje mostove rušiti, a koje graditi." Sve se više uvjeravam u istinitost ovih riječi. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 2. oktober 2010 Prijavi Deli 2. oktober 2010 "Sie wissen es nicht, aber sie tun es." Marx Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 2. oktober 2010 Prijavi Deli 2. oktober 2010 Kje se dobi veliiko dinamita, ker jaz imam dost za zrušit heh, dinamit iz maj seknd nejm. Pridem, porušim, no dajnamajt nidid. Trejdam za nežne sapice, oblačke in tak staf. "Sie wissen es nicht, aber sie tun es." Marx kaj to pomen? Oni ne - kaj? ampak ja - kaj? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 3. oktober 2010 Prijavi Deli 3. oktober 2010 kaj to pomen? Oni ne - kaj? ampak ja - kaj? marx je izumil simptom in zgornji citat je klasična definicija ideologije. marx je namreč ugotovil, da so se neposredna razmerja med ljudmi v fevdalizmu, ko so bili posamezniki gospodje in so predstavljali pozicijo vednosti in znanja, z meščanskimi revolucijami samo preložila na neposredna razmerja blaga medtem, ko so bili posamezniki kot taki svobodni, častivredni itd. to spada z zgodovinskim razvojem meščanstva in meščanskih pravic. seveda, ker se je pozicija samo preložila na blago, se v praksi ni nič spremenilo in tudi danes če si brez kapitala, sredstev, blaga, si en navaden klošar in ne spoštovan in svoboden član družbe. no, tu vmes je pa prostor za ideologijo in politike, ko govorijo o svobodi, o človekovih pravicah, o pravični mednarodni trgovini. vse to kvasanje je v bistvu namenjeno temu, da se prikrije resnični red stvari, ki je pa že od pamtiveka več ali manj podoben. in tu pridemo do tega citata, ki pomeni => oni tega ne vedo, ampak to vseeno počnejo. to je v bistvu zavrnitev teorije zarote. oni tega res ne vedo, tj. verjamejo v svobodo, človekove pravice, pravično trgovino itd., ampak realnost je namreč kakršna pač je, tj. to vseeno počnejo. peter sloterdijk na drugi strani pa zavzema v kritiki ciničnega uma pozicijo, da oni že vedo, vendar to vseeno počnejo. to bi bila že bolj ideologija razsvetljenca. lep primer da tudi žižek. ko so otroci dovolj stari vedo, da ni več božička, ampak ker nočejo prizadeti staršev, se vseeno delajo, da verjamejo vanj in so veseli daril. starši prav tako vedo, da otrok ve, vendar ker ga nočejo prizadeti, ko ne bi ostal brez darila, se grejo še vseeno to igro kar nekaj časa. tj. oboji vedo, da drugi vedo, pa se vseeno obnašajo, kot da ne vedo. in to je ideologija. kakšna je ideologija demokracije in kapitalizma vsi vemo, da demokracija ne špila, da promovira povprečneže, lasten parcialen interes in je v bistvu drobnjakarska in vemo, da bolj ko bomo banke dokapitaliziral, bolj se bojo bankirji mastil in bolj bo bila družbena razdelitev produkta asimetrična in negotova, ampak vseeno to počnemo. ko delavci nimajo po tri mesce niti plače nas boli ku*ac, ko pa naredijo en bančni stres test, smo pa vsi za to, da vržemo tone denarja tja. to je ajdioliđži at its pjurest. samo zate marsa 1 Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 3. oktober 2010 Prijavi Deli 3. oktober 2010 thank you (... sej v bistvu to vem, poznam, sem tud jaz marxa prebirala, kasneje tudi Žižka nekaj, sam v bistvu me je zanimal pomen prav tega izreka, ker bi potem to ostalo itak najbrž povezala ) heh, a si kozorog al kwa?k sem hotla v bistvu sam prevod. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 3. oktober 2010 Prijavi Deli 3. oktober 2010 ne, bik... rad razlagam, ker s tem ponavljam. pa še pisat se človek uči. to, da si pa marxa brala, ti gre pa vse samo v dobro. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 3. oktober 2010 Prijavi Deli 3. oktober 2010 sej mensezdi se spomnim, v bistvu sem se pohecala ker sem ravno včeraj omenjala kozoroge, kako da ga vprašaš kvadratni koren iz xy, on pa umakne vse z mize, si natakne očala in ti začne razlagat od 1+1 dalje. )... sej vem, sej rada preberem, kar napišeš, včas ti še clo stisnem kak plus. ja, marxa pa vse takšno smo brali, samo ne na tak način kot ti, ki si bolj not, ki te prav to zanima. Za nas je tedaj to blo skoraj kot nekako *obvezno čtivo* (čeprav ne prav tko šolsko, morda pa tudi, samo mislim da ne... morda kao če je kdo hotel)...Seveda, vse znanje prav pride. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 3. oktober 2010 Prijavi Deli 3. oktober 2010 sej mensezdi se spomnim, v bistvu sem se pohecala ker sem ravno včeraj omenjala kozoroge, kako da ga vprašaš kvadratni koren iz xy, on pa umakne vse z mize, si natakne očala in ti začne razlagat od 1+1 dalje. )... sej vem, sej rada preberem, kar napišeš, včas ti še clo stisnem kak plus. ja, marxa pa vse takšno smo brali, samo ne na tak način kot ti, ki si bolj not, ki te prav to zanima. Za nas je tedaj to blo skoraj kot nekako *obvezno čtivo* (čeprav ne prav tko šolsko, morda pa tudi, samo mislim da ne... morda kao če je kdo hotel)...Seveda, vse znanje prav pride. x:Dx ja, tisto obdobje samoupravljanja, ko ste mel to v šolah, sem zamudu. ampak tisto ni blo kritično branje. moram priznat, da me kar zniama ja. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 3. oktober 2010 Prijavi Deli 3. oktober 2010 x:Dx objava(tle sem tud fajn povedala ) Ja, sej mene (je) tud zanima(l), sam tebe še bolj...Men se je pol lajf bolj v druge sfere zavrtel, da bi se lohk tud temu tko posvečala... tud v energetskem smislu... ko gre za um pa ta področja, sem bolj na psiho kot na filo , sicer sem pa bolj umetniški človek, me bolj zanima kreacija včas kot miselna telovadba, čeprav tud to maram. (mam rada tud mal matematike, tud zato pa obožujem astrologijo, ker je [zame] vse not ) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 3. oktober 2010 Prijavi Deli 3. oktober 2010 objava(tle sem tud fajn povedala ) Ja, sej mene (je) tud zanima(l), sam tebe še bolj...Men se je pol lajf bolj v druge sfere zavrtel, da bi se lohk tud temu tko posvečala... tud v energetskem smislu... ko gre za um pa ta področja, sem bolj na psiho kot na filo , sicer sem pa bolj umetniški človek, me bolj zanima kreacija včas kot miselna telovadba, čeprav tud to maram. (mam rada tud mal matematike, tud zato pa obožujem astrologijo, ker je [zame] vse not ) jap, mene tut zanima tisoč stvari in ravno filo mi dopušča to širino, da ni kao sam one-way ticket. sicer sem pa na vsak način raje filo kot psiho. umetnost kicks ass... men najbolj sede recimo poezija in slikarstvo. pa ne da slikam. zanima me.anyway... Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 5. oktober 2010 Prijavi Deli 5. oktober 2010 "Was will das Weib " Freud Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 5. oktober 2010 Avtor Prijavi Deli 5. oktober 2010 "Ni pommembno koliko delamo in kaj delamo, temvec koliko ljubezni v to vnesemo!" - Mati Tereza Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
The Dude 7. oktober 2010 Prijavi Deli 7. oktober 2010 "Vsaka selektorjeva odločitev je vredna zaupanja" (Zlatko Zahovič, 07.10.2010) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 7. oktober 2010 Prijavi Deli 7. oktober 2010 "The Spirit is a bone." Hegel Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 14. oktober 2010 Avtor Prijavi Deli 14. oktober 2010 God is the concept on which we measure our pain. - John Lennon Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 15. oktober 2010 Prijavi Deli 15. oktober 2010 "You see, wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles. Do you understand this? And radio operates exactly the same way: you send signals here, they receive them there. The only difference is that there is no cat." Albert Einstein, when asked to describe radio 2 Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 17. oktober 2010 Prijavi Deli 17. oktober 2010 "Razum sicer pomaga, vendar je prav tako tudi ovira."(Šri Aurobindo) 1 Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 18. oktober 2010 Prijavi Deli 18. oktober 2010 "The superego is the imperative of jouissance – Enjoy!" Lacan 1 Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 20. oktober 2010 Prijavi Deli 20. oktober 2010 "Blagor ubogim na duhu, kajti njihovo je Nebeško kraljestvo." Križani Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 25. oktober 2010 Prijavi Deli 25. oktober 2010 Entia non sunt multiplicanda praeter necessitatem. William Ockham (Kot resnične je treba šteti samo toliko stvari, kot je nujno potrebno) Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 26. oktober 2010 Prijavi Deli 26. oktober 2010 "Umetnik je ljubimec Narave, zato je njen suženj in njen gospodar."(Tagore) 3 Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 31. oktober 2010 Prijavi Deli 31. oktober 2010 I used to be addicted to soap, but I'm clean now. 2 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 1. november 2010 Prijavi Deli 1. november 2010 "O Bog, o Bog, zakaj si me zapustil?!" Križani v vrtu Getsemani Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.