Skoči na vsebino

Quotes of the week

free

Recommended Posts

"Naloga ustvarjalca je v tem, da zakone postavlja in ne, da jim sledi! Kdor sledi danim zakonom, preneha biti ustvarjalec. Pravi ustvarjalec teži v bistvu samo za popolnostjo. In potem, ko jo uglasi s svojo individualnostjo, nastane nehote novo pravilo."

(Ferruccio Busoni)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

• 2 weeks later...

"... active love is a harsh and fearful thing compared with the love in dreams. Love in dreams thirsts for immediate action, quickly performed, and with everyone watching. Indeed, it will go as far as the giving even of one's life, provided it does not take long but is soon over, as on stage, and eveyone is looking on and praising. Whereas active love is labor and persistence, and for some people, perhaps, a whole science."

Fjodor Mihajlovič Dostojevski (Bratje Karamazovi)

"In spe nascendi." (Živim v upanju)

Latinski izrek

http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg

Nihče ni nikoli tako visok kot tedaj, ko poklekne k pomoči potrebnemu otroku.

/iz mejla Rdečih noskov/

http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon25.gif

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

ideliziramo za sebe, da lahko drugim sluzimo lazje, tudi za sebe in druge. iluzija, ki je ali je ni.

idelaliziranje je morda lahko tudi iz zavedanja vrednosti, ali pa zaradi iluzije na podlagi lastnih iluzornih predstav ter pricakovanj.

cilj je lahko torej podoben ali drugacen kot v tvojem citatu, v katerem so cilj lastna pricakovanja.

ta pa so spet lahko razlicna. x:Dx

- skratka bluzim.

tebi je zate tvoj, meni pa moj. nekje pa se srecava oba mal boljs kt sva :palec:

:palec: strinjam, slediti je dobro najprej sebi. sele potem drugim - ce sami potrebujemo vodstvo in pomoc do sebe.

Hmm ok. Kaj pa kadar oseba ne doseže teh idealov je motivacija brezuspešna?

Po svoje imaš prav, po drugi strani pa tudi ne. Zakaj bi toliko gledali za drugimi, ki so v naših očeh uspešni, ko moramo sami najti svojo pot? Mislim, da je ravno Buscaglia v eni svojih knjig zapisal nekako tako (brala dolgo nazaj), da naj mu folk ne sledi, čeprav je videti srečen in zadovoljen, naj mu ne sledi, saj mora vsak najti svojo pot. Vsak ima svojo, edino in pravo x:)x

zadnjic sem poslusa enega doktorja ki ze vrsto let preucuje cloveka in pise tudi v tuje strokovne revije znanstvene clanke.

ne da se zares dobro spomnim kaj je govoril, a menda je govoril o tem, da alko precej dobro daje cloveku energijo na kratki rok, in nekak da hitro regira z OH.. al kaj ze...

Tako se tudi mnogo zivali, ki najdejo na drevesih sadeze, ki zavrejo in jih omamljajo zelo rade opijanjajo z njimi. In to cela vrsta razlicnih zivali v savani od malih do vecjih...

Morda ko v kratkem preberem njegove storkoven clanke podam kaj vec o napisanem.

razlaga pac, ki me trenutno zanima.

x:Dx x:o)x

Pil sem ga samo, ker spodbuja

J. L. (not jennifer lopez)

"..When somethings dark, let me shed a little light on it

When somethings cold, let me put a little fire on it

If somethings old, I wanna put a bit of shine on it

.

.

.

When somethings broke, I wanna put a bit of fixin on it

When somethings bored, I wanna put a little exciting on it

If somethings low, I wanna put a little high on it..."

Pearl Jam, The Fixer

"In spe nascendi." (Živim v upanju)

Latinski izrek

http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg

:palec:

Kaj je to uzivi lajf?

Mislim da lahko veliko vzorcev najdemo pri samem sebi samo v udejanjanju in razumevanju tega stavka. Dober povod za delo na sebi.

Nekaterim pomaga k razumevanju tega ze dovolj dela v katerem nimajo casa razmiljati o sebi.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...