Skoči na vsebino

Quotes of the week

free

Recommended Posts

"If God grants me life, after madness, crime, and sexuality, the final thing I would like to study would be the problem of war and the institution of war in what we might call the military dimension of society."

Michel Foucault

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Deli na socialnih omrežjih

:palec:

"If God grants me life, after madness, crime, and sexuality, the final thing I would like to study would be the problem of war and the institution of war in what we might call the military dimension of society."

Michel Foucault

xrainbowx

Oooo Janko pozdravljen nazaj x:)x

Te je zima noter pregnala? x:px

mater... sej nisem imel občutka, da sem kam izginu :sori:

pač se ne prijavljam, ker neki net počasi vleče, ker mam skos cel kup stwari odprtih, pa da ga dodatno ne zajebawam, čeprou forum je seweda super nujen :palec:

p.s.

ta vijolično je pa quote of the week x:Dx

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

"Družbena bit ljudi določa zavest ljudi."

Marx

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

.

.

.

"And the raven, never flitting, still is sitting, still is sitting

On the pallid bust of Pallas just above my chamber door;

And his eyes have all the seeming of a demon's that is dreaming.

And the lamplight o'er him streaming throws the shadow on the floor;

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor

Shall be lifted---nevermore!"

The Raven

Edgar Allen Poe

"In spe nascendi." (Živim v upanju)

Latinski izrek

http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg

"In potem vse tiho je bilo. Tresla se je zemlja,

.

.

.

rodila se je miš."

nimbosho

xrainbowx

Fernando Pessoa

Huh? :?: x:Dx

Tega avtorja pa ne poznam :fiju:

uh, to je biu zelo blag človek,

.

.

.

ki se mu je pa na trenutke strgal. x:Dx

xrainbowx

Fernando Pessoa

"Kakor valovi na obalni prod

tako trenutki naši v nič hite;

val valu za seboj napravi pot

in temu drug za drugim vsi slede."

William Shakespeare

"In spe nascendi." (Živim v upanju)

Latinski izrek

http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg

"Words wander off on their own, without content, without resemblance to fill their emptiness; they are no longer the marks of things."

Michel Foucault, The Order of Things

xrainbowx

Fernando Pessoa

Do you suffer?

Hm, v bistvu... ja. At least sometimes.

Po moje je keč v trenutku...

Sori, men to ne pije vode (pa že n-krat se probu tko naštelat). Mislm, lahko sem v trenutku, če vem "which to do" ali "which way to go".

Pa so zmeri več kot ena opcija x:Dx

In pol težko izbrat res pravo...

zanimivo, da je bil nietzsche, najbolj radikalni mislec 19. st. proti nasilni revoluciji. kakor je bil radikalen v misli, je bil bolj sukcesicen oz. progresiven v praksi. pravi:

"It is not Voltaire's moderate nature... but Rousseau's passionate follies and half-lies that called for the optimistic spirit of the Revolution against which I cry: Ecrasez l'infame."

Nietzsche

xrainbowx

Fernando Pessoa

"When I was high school teacher doing my thesis in linguistics, I was planning to be unemployed since what I was doing was absolutely useless."

Calvet

x:Dx

xrainbowx

Fernando Pessoa

Ko si pri petintridesetih končno sestaviš glavo, ti začne razpadati telo.

Caryn Leschen

xcivx

Uh, kolk grozn je pol šele pri 45-ih. :madpro: x;)x

... drugač pa če ti pr 35-ih razpada telo, morda tvoja glava ni najboljš sestavla zadev.

I stopped fighting my inner demons, we're on the same side now.

:palec: :vragec:

Vedno se najde osa, ki piči objokan obraz.

(japonski pregovor)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...