Skoči na vsebino

Quotes of the week

free

Recommended Posts

Veliko cloveskih konfliktov izhaja iz tega, ker ljudje zelimo biti vsaj v necem "najboljsi" ali boljsi od drugih. To najboljsnost pa pogojujemo izven sebe (odnosih, stvareh, polozaju, ugledu, denarju...), namesto dozivljanju svoje lastne biti.

free

- Iz tega izhaja nevosljicost in tekmovalnost.

Cloveku, ki se zaveda lastne vrednosti lahko recemo hudic ali nebeski angel. Njegov odziv bo vedno isti.

Deli na socialnih omrežjih

"It is 5 A.M. Paris awakens to barricades, trees strewn in the streets. The

protest is, according to General de Gaulle, difficult to grasp. Unforseeable,

it profoundly shakes the government. A radical protest is sweeping

France and provoking the most important social movement the

country has ever known: ten million strikers. A shock. France was less

drowsy than had been believed. History was gleefully buried; some

had been looking for its last traces in third-world countrysides soon to

encircle the cities, but instead it struck at the very heart of Paris."

May 68'

History of Structuralism

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

"V tem notranje resničnem, kot tistem absolutno občem, ki je očiščeno nasprotja občega in posameznega in postalo za razum, se šele nad čutnim kot prikaznim svetom poslej odpre neki nadčutni svet kot tisti resnični, nad izginjajočim tostranstvom ostajajoče onstranstvo; nasebje, ki je prva in zato sama še nepopolna prikaznost uma ali le tisti čisti element, v katerem ima resnica svoje bistvo."

Hegel, Fenomenologija duha

P.S. Da ne bo pomote; lahko si tu predstavljamo razne bugece in duhce, vendar tu še nismo tam. Tu ima hegelarius v mislih predvsem znanstveno teorijo; F=ma in podobne ideološke konstrukte. x;)x

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

ma, zate k veš za kaj se gre, ta ps čisto zadostuje.

.

.

.

na druge pa niti ne računam. x:Dx

xrainbowx

Fernando Pessoa

v offu:

ponavadi so vedno najbolj smesne tiste fore, tiste kritike in tiste parodije, ki so precej grobe in direktne ter zavite v hec,

saj se ljudje se vedno najbolj smejijo lastnim prikritim furstracijam, ki jih sicer niso pogumni izpostavljati.

free

casu primerno, zato sta tudi stage komika in crna kronika vedno zelo popularna.

Mhm.... nit nisem nič o hegelu rekla... pa sem že v totalni zadregi. Kaj bi šele bilo, če bi kaj napisala... uhuhu... sam jst bom zdaj tiho do.. recimo 3. 3. Enkrat je treba datum določit. x:Dx Resno!

itak... enkrat je tko al tko treba črto potegnt. cajt je pa relativn tko, da ni panike.

tretga tretga pol :palec:

x:Dx

sam hegel me res navdušuje. fora pa je, da besede ne pomagajo. ko bereš hegla sploh ne bereš besed. to se vrti film. je pa res, da morš met mal občutljivosti za svet, kar niti ni vedno prijetno.

"To gibanje ali nujnost pa je tako še nujnost in gibanje razuma, ali ono kot takšno še ni njegov predmet, temveč razum ima v njem za predmete pozitivno in negativno elektriko, razdaljo, hitrost, gravitacijo in tisoč drugih reči, ti predmeti pa tvorijo vsebino momentov gibanja. V pojasnjevanju je ravno zato tako mnogo samozadovoljstva, ker zavest pri tem, da to tako izrazimo, v neposrednem samogovoru s seboj uživa le samo sebe, pri tem se sicer zdi, da uganja nekaj drugega, zares pa se preganja le sama s seboj."

Hegelarius, Phaemenologie

xrainbowx

• Lajkam 1
  • Buuuu 1

Fernando Pessoa

De Mello je ljubil zgodbe: »Najkrajša razdalja med človekom in resnico je zgodba.« Njegova predavanja in seminarji so pri mnogih ljudeh povzročili globoke notranje spremembe. Bil je zabavljač, pripovedovalec zgodb in izzivalec. Prikazoval je reči na neobičajne načine in vodil ljudi, da so prišli v stik sami s seboj in mnogi so poročali o doživetju globokega notranjega miru. Vedel je, da raje kot veliko besed o Bogu, ljudje želijo začutiti Boga.

Pa še en življenjski:

Pravijo, da če ženska

ni nataknjena

čez noč, je pa čez dan.

http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif

http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif

http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

Pa še en življenjski:

Pravijo, da če ženska

ni nataknjena

čez noč, je pa čez dan.

x:Dx x;)x

xsmx

ti si očitno dobre volje x:Dx

xrainbowx

Fernando Pessoa

Jah ... ne, ni mi hudga x:Dx x;)x

xDDx :palec:

"O that my tongue were in the thunder's mouth!

Then with passion would I shake the world,

And rouse from sleep that fell anatomy

Which cannot hear a lady's feeble voice,

Which scorns a modern invocation."

William Shakespeare (The Life and Death of King John)

"In spe nascendi." (Živim v upanju)

Latinski izrek

http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...