Skoči na vsebino

Quotes of the week

free

Recommended Posts

"Pametni dobi več koristi od sovražnika kot neumni od prijatelja."

(B. Franklin)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

"Kant je bil idiot."

Nietzsche

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

"Nihče ne postane prostovoljno kristjan."

Nietzsche

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

"Skoraj 2000 let in niti enega novega boga."

Nietzsche

xrainbowx

Fernando Pessoa

Vidim, da je Nietzsche čtivo meseca x;)x :palec:

antikrista mam ja xDDx

mi je pa všeč tut tale z discoveryja

"Ignorance is a blis."

xrainbowx

Fernando Pessoa

Tedaj ko sem spal v Nevednosti, me je pot zanesla na kraj poglobljenosti, poln svetih ljudi, in njihova družba se mi je zdela pusta in kraj kakor ječa; ko sem se zbudil iz sna, pa me je Bog popeljal v ječo in jo spremenil v kraj poglobljenosti, kjer sem se srečal z Njim.

- Šri Aurobindo -

"Truth is, everybody is going to hurt you; you just gotta find the ones worth suffering for."

bojda Bob Marley, čeprav .....

Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo našel.

Kdor najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi.

Nejc Zaplotnik

“It is not because things are difficult that we do not dare; it is because we do not dare that they are difficult”

Seneca

"In spe nascendi." (Živim v upanju)

Latinski izrek

http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg

Aksiom 5. 1.

"Skozi dano točko zunaj premice je mogoče položiti k dani premici natanko eno vzporednico."

.

.

.

Kje je moj geo trikotnik? ;)

"In spe nascendi." (Živim v upanju)

Latinski izrek

http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg

U še dve dobri o plesu in Nietzschu

"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F.W.Nietzsche

"I do not know what the spirit of a philosopher could more wish to be than a good dancer. For the dance is his ideal." F.W. Nietzsche

ja, lej... nietzsche je bil dioniz. imamo filozofe in imamo nietzscheja. čeprav se zdi, da ga že šolarčki razumejo, ti veš, da brez kant in keglov enostavno ne gre x:px x:Dx

še moj današnji:

"Dobro, bodi istih misli z mano tudi v tem in se čudi, da se ljudje, ki se povzpno do sem, nočejo več ukvarjati s človeškimi rečmi; njihove duše namreč želijo zmerom ostati tam gori."

Plato

xrainbowx

Fernando Pessoa

"Vizija brez naloge ni drugega kot sen, naloga brez vizije je tlaka, vizija in naloga pa sta upanje sveta."

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

"To je moje jutro, moj dan se začenja: gor torej, le gor, ti veliko poldne!" Tako je govoril Zaratustra in zapustil svojo jamo, žareč in močan, kakor jutranje sonce, ki pride izza temnih gora.

Nietzsche

xrainbowx

Fernando Pessoa

No ko smo ravno pri Nietzscheju:

"Poleg pameti je volja zelo pomemben pogoj za našo srečo." x:)x

Picasso

Strah je neumen občutek.

vsekakor. :palec:

še neki okoli neumnosti da razjasnimo.

razlike med hrvaškimi in našimi policaji ni, ker neumnost nima meja...

in posledično strah tudi ne. sploh, ker je strah nasprotje ljubezni in ne sovraštvo, kot bi človek na prvo žogo pomislil...

če se ne strinjaš... se pa ne dej x^x

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...