dayo 27. februar 2011 Prijavi Deli 27. februar 2011 ker je strah nasprotje ljubezni in ne sovraštvoA ni bil strah ponavad nasprotje poguma in zaupanja? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 1. marec 2011 Prijavi Deli 1. marec 2011 "Od Kajna do Kristusa gre za isto znamenje, ki pripelje do Človeka na križu, brez spolne ljubezni, brez lastnine, brez domovine, brez prepirov, brez dela, ki umre prostovoljno, poosebljajoč idejo človeštva." Gilles Deleuze Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 3. marec 2011 Prijavi Deli 3. marec 2011 "Srečen je tisti, katerega slava s svojim sijajem ne prekosi njegove resnice."(Tagore) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 4. marec 2011 Prijavi Deli 4. marec 2011 Link je tule: http://www.1112.net/lastpage.html 1 Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 4. marec 2011 Prijavi Deli 4. marec 2011 "...you're just like an angelyour skin makes me cryYou float like a featherIn a beautiful world..." 1 Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 5. marec 2011 Prijavi Deli 5. marec 2011 Snoopy (ali je bil celo Woodstock - Snupijev *tajnik*) piše knjigo: … …"Do you love me?", she asked."Of course", he said."Do you really love me?", she asked."Of course", he said."Do you really really love me?", she asked."No.", he said."Do you love me?", she asked."Of course", he said.So she asked no more. 2 Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 5. marec 2011 Prijavi Deli 5. marec 2011 "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge"-Stephen Hawking 1 Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 6. marec 2011 Prijavi Deli 6. marec 2011 Čisto mogoče je, da je v svobodni družbi več nepotešenih preferenc kakor v represivni družbi, ki ljudi od rojstva uči, naj si nekaterih stvari ne želijo. Will Kymlicka 2 Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 6. marec 2011 Prijavi Deli 6. marec 2011 ko smo že ravno pri kymlicki če boš šou mi sporoč Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 6. marec 2011 Prijavi Deli 6. marec 2011 ko smo že ravno pri kymlicki če boš šou mi sporoč Nameravam iti, ja. Pa ti, prideš v torek v CD? Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 7. marec 2011 Prijavi Deli 7. marec 2011 dej me spomni za kaj se že gre. v torek grem ob 12h na bahovec, ker bo na sporedu kant s sadom, ob sedmih zvečer pa dušan rutar v domžalah - filozofski večeri. če je nekje vmes => yes, we can. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 7. marec 2011 Prijavi Deli 7. marec 2011 dej me spomni za kaj se že gre. v torek grem ob 12h na bahovec, ker bo na sporedu kant s sadom, ob sedmih zvečer pa dušan rutar v domžalah - filozofski večeri. če je nekje vmes => yes, we can. Aha, potem se ti pa prekriva, ker je ob 19:00. Uršič ma predavanje o obsmrtnih doživetjih s stališča krščanstva in zenbudizma. lahko se pa javiš po Bahovčevi za kak drink:) Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 7. marec 2011 Prijavi Deli 7. marec 2011 Aha, potem se ti pa prekriva, ker je ob 19:00. Uršič ma predavanje o obsmrtnih doživetjih s stališča krščanstva in zenbudizma. lahko se pa javiš po Bahovčevi za kak drink:) ok, bom vidu kako se bo dan odvil. zdej delam seminar iz durkheima. "Če Avstralec (Maor) ugotovi, da je žena med menstruacijo spala na njegovem ležišču, jo ubije in tudi sam od strahu umre."Durkheim, Prepoved incesta in njeni izviri Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 8. marec 2011 Prijavi Deli 8. marec 2011 Sem ti poslal OS za prestavitev Jaz pa malce prebiram kritično teorijo. Racionalnost družbe leži prav v njeni norosti in norost je racionalna prav do mere v kateri učinkovito priskrbi dobrine.Marcuse Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 8. marec 2011 Prijavi Deli 8. marec 2011 smrt je prekinila življenje, a ne ljubezni.iz pridige na pogrebu ene 39 letne deklice pred kako uro. 2 Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Liriel 9. marec 2011 Prijavi Deli 9. marec 2011 »Tvegati pomeni začasno izgubiti oporo. Ne tvegati pomeni izgubiti življenje.« 2 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 11. marec 2011 Prijavi Deli 11. marec 2011 "Bog ima moč, da nam podari svoj dar, mi pa moramo imeti moč, da ga sprejmemo."(Tagore) 1 1 Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 15. marec 2011 Prijavi Deli 15. marec 2011 "O, da bi vam mogla povedati, kaj občuti srce, kako znotraj gori in kako ga para. Vendar ne najdem besed, s katerimi bi to mogla izreči. Rečem lahko samo to: če bi kapljica tega, kar občutim, kanila v pekel, bi se ta spremenil v raj..." Katarina Genovska 3 Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 16. marec 2011 Prijavi Deli 16. marec 2011 "Kdor je bil deležen milosti in se ozira nazaj na svoje življenje, vedno bolj spoznava, da ni sam, z lastnim trudom in delovanjem, postal to, kar je, ampak da mu je bila brez njegove volje in sposobnosti dodeljena milost, ki ga je doletela, ga poganjala in vodila. In ravno njegove najpristnejše in najbolj svobodne odločitve in privolitve se mu pokažejo kot nekaj, kar je bolj doživel, kot v resnici storil." Rudolf Otto, Sveto "In tudi, če bi bile izraz njegove volje in sposobnosti, je moralo priti na določeni točki do nezakonite uzurpacije." Nimbus, Sveti spisi Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 18. marec 2011 Prijavi Deli 18. marec 2011 Save a tree. Eat a beaver! .. "Don't threaten me with love, Baby. Let's just go walking in the rain." Billie Holiday Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 18. marec 2011 Prijavi Deli 18. marec 2011 »Kajti težko je razpravljati o veroslovju z nekom, ki se spominja svojih pubertetniških prebavnih motenj ali socialnih občutkov, ne more pa se spomniti svojih religioznih čustev. Ne zamerimo mu, če bo skušal s tistimi principi pojasnjevanja, ki jih pozna, priti čimdlje in si bo razlagal na primer »estetiko« kot čutno ugodje in »religijo« kot funkcijo družabnih gonov in socialnega vrednotenja ali še bolj primitivno. Vendar bo estetik, ki je sam doživel tisto posebno estetskega doživetja, njegove teorije hvaležno zavrnil; še bolj bo to storil religiozen človek.« Sveto, Rudolf Otto Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. marec 2011 Prijavi Deli 18. marec 2011 Ni nujno, jaz tamalga stari kličem. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 18. marec 2011 Prijavi Deli 18. marec 2011 No. Try not. Do...or do not.Yoda 2 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cigancica 18. marec 2011 Prijavi Deli 18. marec 2011 krooooko!sm te pogrešala,pa včeri v lnf dnevniku clo omenla... kje si lepotec? Citiraj vec svetlobe spustis vase,svetlejsi postane svet v katerem zivisshakti gawain Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 19. marec 2011 Prijavi Deli 19. marec 2011 opa, opa... valkira je začela brat...filozofske spise. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.