Skoči na vsebino

Quotes of the week

free

Recommended Posts

The best man for a job is a woman. xokx

in to full time (job). x:Dx x:px :vragec: x:Ix :8):

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

"Rad bi te zaprosil, kolikor najbolj morem - bodi potrpežljiv do vsega, kar ostaja nerazvozlano v tvojem srcu, in poskusi vzljubiti vprašanja sama, kot zaprte sobe in kot knjige, ki so napisane v nekem zelo tujem jeziku. Ne išči odgovorov, ki ti ne morejo biti dani, ker jih ne bi bil sposoben živeti. Smisel je v tem, da živiš vse. Živi vprašanja v tem trenutku. Morda ti bo potem nekoč, ne da bi to opazil, kakšen oddaljen dan prinesel odgovor."

Rainer Maria Rilke

"In spe nascendi." (Živim v upanju)

Latinski izrek

http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg

"Rad bi te zaprosil, kolikor najbolj morem - bodi potrpežljiv do vsega, kar ostaja nerazvozlano v tvojem srcu, in poskusi vzljubiti vprašanja sama, kot zaprte sobe in kot knjige, ki so napisane v nekem zelo tujem jeziku. Ne išči odgovorov, ki ti ne morejo biti dani, ker jih ne bi bil sposoben živeti. Smisel je v tem, da živiš vse. Živi vprašanja v tem trenutku. Morda ti bo potem nekoč, ne da bi to opazil, kakšen oddaljen dan prinesel odgovor."

Rainer Maria Rilke

Iiiijeee, glih to sem včeraj iskala :). Vedela sem, da sem enkrat to od Rilkeja enkrat prebrala. Res je. Še vedno, ko sem zmogla potrpežljivost do tega, kar me je ful begalo, pa je malo manjkalo, da bi se ne premagala v nesigurnosti, ko sem naletela na zaprtost in mistiko, se mi je nekak povrnilo. Vsaj v nekih odgovorih in

določenem miru. Tak sem tud razumela tisto, Marsa, da se ne boriš za ljubezen več kot ti je dano. :)

Have you noticed, how lacking clarity is clarity itself?

How, if you aren't sure about something, that alone has meaning?

Honor uncertainty. It's the seed from which all-knowingness comes.

Give it time.

...Clearly,

The Universe

I'm not sure, but I think you needed that.

~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~

Tak sem tud razumela tisto, Marsa, da se ne boriš za ljubezen več kot ti je dano. :)

aha, to pa ja (tam se mi je drugače prebralo).

Si pa hecna, odgovarjaš tu tkole vmes, sem komaj opazla, na nekaj iz druge teme.

No ampak glavn da smo vse najdl pa poštekal. x:)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

aha, to pa ja (tam se mi je drugače prebralo).

Si pa hecna, odgovarjaš tu tkole vmes, sem komaj opazla, na nekaj iz druge teme.

No ampak glavn da smo vse najdl pa poštekal. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif

Hecnahttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif, heh. No, sam da nisem težka http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gif Ko sem na Misel trenutka odgovarjala, sem se preveč zapletla, da bi se razložila, tukaj pa sem pol našla tole in se je poklopilo. Pa sem si rekla, če boš vidla boš, če ne pa ne. Pa nisem hotla tud ne tvegat, da bi bla tam od šefice opozorjena, da je tema mišljena predvsem za Misel trenutka, ne pa tolk za filozofiranje o tem, kako misel razumemo. Ker, priznaj, to bi bla tud vlka verjetnost http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/pevc.jpg.

~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~

"Remember not the sins of my youth and of my ignorance."

Ps 25:7

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

"Si tacuisses, philosophus mansisses."

Če bi še naprej molčal, bi še naprej ostal filozof.

Latinski

"In spe nascendi." (Živim v upanju)

Latinski izrek

http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg

• 2 weeks later...

"Učenjak pozabi nase in slepo posnema navade in opravo svetovljana, da bi si prislužil nasmeh lepotice; poganja se za kakšnim neresnim dekletom, saj ga strastna vera še ni naučila prepoznati žlahtne ženske z vsem tistim, kar je v njeni duši vedrega, skrivnostnega in lepega. Naj možak raje ostane zvest svoji veličini, in ljubezen mu bo sama sledila. Zanemarjanje sorodnosti, ki naj bi edine oblikovale družbo, in prismuknjena objestnost, da si svoje tovariše izbiraš s tujimi očmi, prineseta najhujšo kazen."

R. W. Emerson

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

etična vrednost življenja družbe 21. st. (iz wikipedija, kako zdravimo gadji ugriz):

"Pri oskrbi ponesrečenca je potrebna imobilizacija prizadetega uda in hiter transport v ustrezno zdravstveno ustanovo. Potreben je nadzor življenjskih funkcij in lajšanje simptomov, predvsem z analgetiki, pri čemer se je potrebo izogibati zdravilom s vplivom na delovanje trombocitov. Pri šoku, ki se ne popravi po začetnih ukrepih, se uporabi zdravila za vzdrževanje krvnega tlaka, v primeru zapore dihalne poti kortikosteroide, antihistaminike in adrenalin, v primeru hujših znakov zastrupitve pa protistrup, pri čemer imajo prednost otroci in nosečnice."

ne vem od kje ima dolžina pričakovanega življenja normativnost za izbiro. to nisem nikol razumel. sem pa ugotovil, da je to širše družbeno sprejemljivo. in potem sem kot mulo postavljal starce na piedestal modrosti. sem si reku, lej, oni so že tolko cajta na svet, da so že vse stuhtal in prerasl in je logično, da so sami za in se žrtvujejo za mladino, ki ma pa še veliko dela na seb. in sem jih viku in spraševal ves emogoče. redno, veselo, spoštovano. no, pol sem pa odrasu in dobu mal več izkušenj in ugotovu, da se ponavadi človek le malo nauči in da gleda tisti starec na smrtni postelji pri 90ih velikokrat z večjim strahom in grozo na prihodnost in telesno smrt, kot pa marsikateri mladi zaletavec. in od takrat mi ta nujnost prednosti mladim ni čisto nič razumljiva. sej ne moremo igrat bogov in rečt, da imajo mladi še veliko pred sabo, ko dobro vemo, da je lahko minuta groze dolga tri nevedna in brezskrbna življenja, da ne govorim o smiselnosti teh mladih življenj, ki se okupirajo večinoma z zabavo in kratkočasenjem. za moje pojme, bi bila pravilna etična drža, da dobi prvi protistrup tisti, ki prej pride po pomoč. če pa zmanjka protistrupa gre pa minister za zdravstvo na zagovor... lahko tudi na giljotino... to je stvar debate. tu se kaže čista dialektičnost človeškega uma. zaradi njega imamo nebulozna, vsem sprejemljiva etična merila, zaradi njega plačujemo zavarovanje, ki nikomur ne koristi (razen zavarovalnicam seveda) in zaradi njega imamo same politike. stvari se pa enostavno dogajajo na tem ljubem svetu in pravičnosti, onkraj okuženosti človeškega razuma z evklidovimi elementarnimi aksiomi, preprosto ni. pravica je metafizika moči. ker pa imamo vsi radi vsaj priložnost, pa naj bo to priložnost za obrambo, priložnost za napad, priložnost za službo, družino, ljubezen, zvezdnato nebo in celo za pralni stroj, se nam pa vseeno zdi, da je naključnost schroedingerjeve enačbe še vseeno najbolj pravično določilo etične norme. sej sami pri sebi vemo, da to v fundamentu verjetno ni optimalno za vse primere in vse možne svetove in da obstaja naključno število protiprimerov. vemo pa tudi, da potrebuje naš razum red in disciplino, zato se uklonimo empirični normativnosti, kot se nemalokrat uklonimo kakšni nepoimembni podrobnosti kje drugje. če pa gradimo iz tega moralo in previdno vlečemo niti moči, kličemo na ves glas, NA MLADIH SVET STOJI medtem ko hkrati sprejemamo novo pokojninsko reformo, ki ravno iz teh mladih dela nove stare sužnje. no, starost res ni merilo in paradoksalno prav starci tega ne razumejo. če sem odkrit, tega ne razumem niti sam, saj jih še vedno slepo pozdravljam in pričakovano vprašujem. with all due respect...

xrainbowx

• Lajkam 1
  • Buuuu 1

Fernando Pessoa

Donaldson o iracionalnosti:

"Smiselno je poskušati določiti kvadraturo kroga, če ne veš, da to ni mogoče."

A drži pi®^2 paradigmatično, al je to samo približek. Zdej razmišljam. Recimo, število pi ima neskončno število decimalk, torej natančno kvadraturo res ne mormo zračunat. Ampak so matematiki res face. Če neki ne vejo, določjo to kot nov simbol. x:Dx

xrainbowx

Fernando Pessoa

"Imamo manj prijateljev, kot mislimo, a več, kot vemo."

(Hofmanstahl)

Picasso

Voy con Dios y si no regreso, estoy con El.

Zanimiva tema x:)x

Natrix

IX. "LUX PERPETUA"

SI HA de ser condición de mi dicha el olvido

de ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).

Prefiero la existencia más árida y doliente

al innoble consuelo de olvidar a mi ausente.

Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia,

que me halague o sonría en esta clara inopia,

ni qué luz en mis noches me quedará si pierdo

también la lamparita cordial de tu recuerdo!

2 de octubre de 1912

• 2 weeks later...

O haj, Natrix! x8Dx :palec:

škoda k ne razumem špansk, ampak se mi zdi da bi lohk blo hodi z bogom in ničesar ne obžaluj :8): pa še nekaj xDDx

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"Če iz ure v uro, iz dneva v dan posvečamo svojo pozornost ne temu, kar je narobe, ampak temu, kar imamo radi in kar cenimo, bodo naše izbire in odločitve, ki jih sprejemamo sleherni dan, soustvarile boljšo prihodnost."

(Carol Pearson)

Picasso

• 2 weeks later...

"Ne norčujem se, skušam ti le pokazati, da ljubezen niso prazne besede, ki jih hočeš slišati, in tudi ne dejanja, ki jih želiš videti."

"Kaj pa je potem ljubezen?"

"Dajanje in sprejemanje resnice," je odvrnil Eros.

xrainbowx

Fernando Pessoa

nadaljevanje...

"Samo rad me imej. Ničesar drugega si ne želim," je zahlipala Lana.

"Saj ni težava v tem, da te ne bi imel rad. Težava je v tem, da mojemu svetu ne dovoliš, da bi ti to pokazal," je odvrnil Eros in jo poljubil.

"Kako da ne?... Pokaži mi!"

"Moj svet nista dve besedi... niti šopek rož in sto poljubov."

xrainbowx

Fernando Pessoa

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...