Antoninus 22. maj 2008 Prijavi Deli 22. maj 2008 Vse v porabniški družbi je stvar izbire, razen prisiljenosti, da izbiramo - prisile, ki preraste v odvisnost in tako ne velja več za prisilo.Bauman Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 23. maj 2008 Prijavi Deli 23. maj 2008 "Domišljija je pomembnejša od znanja." Albert Einstein Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 25. maj 2008 Prijavi Deli 25. maj 2008 "Če se naučiš živeti v zalivu žalosti,se bo sreča vedno zasidrala nekje drugje." Andz Roonez Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 26. maj 2008 Prijavi Deli 26. maj 2008 "Kdor se zdravi po medicinskih knjigah,tvega,da bo umrl zaradi tiskarske napake." Aleksander Hucen Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Liriel 26. maj 2008 Prijavi Deli 26. maj 2008 Bolj kot opazujem človeško vrsto, bolj občudujem svoje pse. (Alphonse de Lamartine) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 28. maj 2008 Prijavi Deli 28. maj 2008 " I have often regretted my speech,never my silence." -Xenocrates- A dej..a ti tudi ...jaz tudi... Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 29. maj 2008 Prijavi Deli 29. maj 2008 "Ne glede na to ,kako poglobljeno kaj preučuješ,se lahko resnično zaneseš samo na svojo intuicijo in ko pride do tega,v resnici ne veš kaj se bo zgodilo,dokler tega ne narediš." Konusuke Macušita Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 31. maj 2008 Prijavi Deli 31. maj 2008 »Toda nemara bo kdo vprašal, ali spadajo ženske pod oblast moških po naravi ali po odredbi. Kajti če je tako samo po uredbi, nismo imeli nobenega razloga, ki bi nas silil, da ženske izključimo iz vladanja. Vendar če za nasvet povprašamo izkušnjo, nam bo povedala, da to dejstvo izvira iz njihove šibkosti. Nikjer se namreč ni zgodilo, da bi moški in ženske vladali skupaj. Nasprotno, kjerkoli se že znajdejo moški in ženske, tam vladajo moški in ženske so tiste, ki jim ti vladajo, ter tako oba spola živita složno. Po drugi strani pa Amazonke, ženske, za katere izročilo pravi, da so nekoč vladale, niso trpele, da bi se moški zadrževali v njihovi deželi. Temveč so vzgajale samo deklice, dečke, ki so jih rodile, pa so ubile. A ko bi bile ženske enake moškim, tako po sili duha kakor uma, iz česar v prvi vrsti sestoji človeška moč in potemtakem tudi človeška pravica, bi bile enako močne in gotovo bi se med tolikimi in tako različnimi ljudstvi našla kakšna, kjer bi enako vladala oba spola ali kjer bi nad moškimi vladale ženske in jih vzgajale tako, da bi po svojih umskih sposobnostih zaostajali za njimi. Ker pa se to ni zgodilo prav nikjer, nam je dovoljeno brez pomislekov trditi, da ženske po naravi nimajo neake pravice kakor moški, temveč morajo nujno popustiti pred njimi. Zatorej je nemogoče, da bi oba spola vladala enakopravno, in še toliko manj, da bi one vladale moškim. Če poleg tega upoštevamo tudi človeške afekte, namreč to, da moški ljubijo ženske največkrat zgolj iz čutnega poželenja, da ocenjujejo njihovo pamet in modrost po njihovi lepoti in da poleg tega zelo težko prenesejo, da bi ženske, ki jih ljubijo, na kakršenkoli način kazale svojo naklonjenost drugim, da ne govorim o drugih podobnih stvareh, bomo brez težav videli, da se ne bi moglo zgoditi brez precejšnje škode za mir, da bi moški in ženske vladali skupaj. Toda bodi o tem dovolj besed.« Spinoza, Politična razprava P.S. Spinozo feministke naravnost obožujejo Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 31. maj 2008 Prijavi Deli 31. maj 2008 "Egoist: a person more interested in himself than in me." Ambrose Bierce "The nice thing about egoist is that they don't talk about other people." Lucile S.Harper Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 31. maj 2008 Prijavi Deli 31. maj 2008 "Egoist: a person more interested in himself than in me." Ambrose Bierce "The nice thing about egoist is that they don't talk about other people." Lucile S.Harper sam za foro... če pogledaš tale zgornji citat... hitro ugotoviš, da je to egoistova definicija egoista zakaj bi kdorkoli sploh biu zainteresiran za kogarkoli... a veš odgovor x?x Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 1. junij 2008 Prijavi Deli 1. junij 2008 sam za foro... če pogledaš tale zgornji citat... hitro ugotoviš, da je to egoistova definicija egoista zakaj bi kdorkoli sploh biu zainteresiran za kogarkoli... a veš odgovor x?x Hmmm.Saj ti poznaš odgovor...te berem med vrsticami... Če sem iskrena.Potem lahko odgovorim,da sem zainteresirana za njega zaradi lastnih užitkov.Da nahranim svoj ego.Ker je lačen pozornosti.Je odvisen in strupen.Tudi uničuje.Ker hoče vse samo zase.Potrebuje pozornost in ne daje veliko.Kadar daje, hoče nekaj v povračilo.Samo jemlje in jemlje.Bolano... Egoistka. Ko bi bilo vsaj lažje ubiti ego??Umakniti vse spomine...vsa pričakovanja... :xx!: Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 2. junij 2008 Prijavi Deli 2. junij 2008 "First they ignore you,then they laught at you and hate you,then they fight you,then you win." Mahatma Gandi Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayan 2. junij 2008 Prijavi Deli 2. junij 2008 Jaz sem pa mislila, da je to Robie Williams rekel One of the most stringent conditions all angels must meet, other than double-advanced harp playing and skydiving abilities (not necessarily at the same time), is that they must not allow themselves to feel hurt or rejected by the choices made by others, no matter how much they've done for them nor how great their love. Yeah, WOW. The Universe (Angels are people, too.) Citiraj ~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 2. junij 2008 Prijavi Deli 2. junij 2008 Jaz sem pa mislila, da je to Robie Williams rekel Jaz tudi. V njegovem komadu Tripping je tale citat.Na začetku komada. Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 3. junij 2008 Prijavi Deli 3. junij 2008 "Ljudi ne premagaš z orožjem, ampak z ljubeznijo in plemenitostjo."Ethica Ordine Geometrico Demonstrata Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 3. junij 2008 Prijavi Deli 3. junij 2008 "Romantične zveze nas pustijo na cedilu,prijateljstvo tudi,toda vez med materjo in otrokom ostane neizbrisljiva in neuničljiva-je najmočnejša vez na tem svetu." Theodor Reik Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 5. junij 2008 Prijavi Deli 5. junij 2008 "Boga je težko spoznati,ampak to ne pomeni,da ga ni;to je znak njegovega kraljestva in naše slabosti.Bog je kot čista voda,katero želimo popiti,ampak ne moremo naliti čiste vode v umazan sod in potem soditi o njeni čistoči." Tolstoj Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 6. junij 2008 Prijavi Deli 6. junij 2008 "Mislimo veliko manj ,kot vemo.Vemo veliko manj kot ljubimo.Ljubimo veliko manj kot v resnici obstaja.In v tej specifični razsežnosti smo veliko manj kot v resnici smo." Avtor:neznan(na žalost) Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 7. junij 2008 Prijavi Deli 7. junij 2008 "Če te pokliče ljubezen,prisluhni ji.Morebiti zadnjikrat slišiš njen sirenski glas." Mila Kavčič Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 8. junij 2008 Prijavi Deli 8. junij 2008 Tole sem našla,ko je bilo ravno govora o ljubezni... "Troje stvari si zapomnite:najnižja ljubezen je spolnost-telesna ljubezen-in najbolj izčiščena ljubezen je sočutje.Spolnost je pod ljubeznijo,sočutje je nad ljubeznijo;ljubezen je točno v sredini.Le malo ljudi ve ,kaj je ljubezen.Devetindevetdeset odstotkov ljudi žal misli,da je spolnost ljubezen-pa ni.Spolnost je zelo živalska;seveda ima možnost,da zraste v ljubezen,vendar ni dejanska ljubezen,je le možnost...Če postanete zavedajoči in pozorni,meditativni,potem lahko spolnost preobrazite v ljubezen.In če postane vaša meditativnost celovita,absolutna,se lahko ljubezen preobrazi v sočutje.Spolnost je seme,ljubezen je cvet,sočutje je prijeten vonj.Buda je definiral sočutje kot "ljubezen plus meditacija".Ko ljubezen ni zgolj želja po drugem,ko ljubezen ni zgolj potreba,ko je ljubezen delitev z drugimi,ko ljubezen ni ljubezen berača,temveč vladarja,ko ljubezen ničesar ne terja v povračilo,temveč je pripravljena le dajati-dajati iz čistega veselja nad dajanjem-tedaj ji dodajte meditacijo in sprostil se bo čist,prijeten vonj.To je sočutje;sočutje je najvišji pojav." Osho Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 9. junij 2008 Prijavi Deli 9. junij 2008 "Ni pomembno koliko ovir se znajde na naši poti,vedno bomo našli način,da jih sprejmemo." Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayan 10. junij 2008 Prijavi Deli 10. junij 2008 Območje somraka med preteklostjo in prihodnostjo je negotov svet preoblikovanja znotraj bube. Del nas se ozira nazaj in hrepeni po izgubljeni čarobnosti; del se zadovoljno poslavlja od kaotične preteklosti; del zre naprej s kolikor poguma zmore zbrati; del je navdušen nad možnostjo spremembe; del negibno sedi in si ne drzne pogledati ne desno ne levo. Marion Woodman Citiraj ~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 11. junij 2008 Prijavi Deli 11. junij 2008 "Če načrtujete biti kar koli manj,kot zmorete biti,boste verjetno vse življenje nesrečni." Abraham Maslow Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 11. junij 2008 Prijavi Deli 11. junij 2008 "Če načrtujete biti kar koli manj,kot zmorete biti,boste verjetno vse življenje nesrečni." Abraham Maslow Maslow je bil psiholog... je naredu lestvico potreb... od prve do zadnje. Pika. To je tko kot ritem človeštva... vrtec, osnovna šola, srednja šola, univerza, zaposlitev, parkrat na dopust, penzija... "Če načrtuješ veliko manj, kot zmoreš biti, imaš po vsej verjetnosti preklemansko dober razlog." nimbosho Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 12. junij 2008 Prijavi Deli 12. junij 2008 klanjam se vaši modrosti, modri nimbosho "We didin't lose the game.We just ran out of time." Vince Lombardi Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.