Skoči na vsebino

KI Devet Zvezd - Expres

Vojko

Recommended Posts

(popravljeno)

Živjo Vojko!

Res sem Ti hvaležen, da si mi ponudil pogovor, to da bi se bal, kaj pa vem, če po pravici povem sem iskal nekoga ki bi mi vlil nekaj upanja, nekoga ki bi mi povedal da imam možnosti..., upal sem da boš to Ti!

Tega mi sicer nisi rekel, vendar si mi pa vseeeno pomagal z besedami in hvaležen sem ti za to!

To glede pogovora, ja saj bi se rad pogovoril in če mi lahko kdo pomaga, potem si Ti res pravi naslov, kajti po temah sodeč rad pomagaš in ljudje te imajo radi!

Sicer nisem prepričan, kako bi se slišala, mogoče preko tiste številke, ki jo imaš napisano na spletni strani pod kontakt?

Upam da ta ponudba o pogovoru velja dalj časa, kajti sedaj sem ful na dnu in ne vem, če je sploh koristno govoriti o teh stvareh, mislim da je najbolje vse potlačit in pozabit, če bo seveda to šlo, kaj pa vem, upam, da bo obveljal tisti pregovor da čas celi vse rane... mogoče rabim sam čas, mogoče veliko več...

Hvala, LP,

Bluesafir!

Popravljeno -> bluesafir
Deli na socialnih omrežjih

Živjo Vojko!

Res sem Ti hvaležen, da si mi ponudil pogovor, to da bi se bal, kaj pa vem, če po pravici povem sem iskal nekoga ki bi mi vlil nekaj upanja, nekoga ki bi mi povedal da imam možnosti..., upal sem da boš to Ti!

Tega mi sicer nisi rekel, vendar si mi pa vseeeno pomagal z besedami in hvaležen sem ti za to!

To glede pogovora, ja saj bi se rad pogovoril in če mi lahko kdo pomaga, potem si Ti res pravi naslov, kajti po temah sodeč rad pomagaš in ljudje te imajo radi!

Sicer nisem prepričan, kako bi se slišala, mogoče preko tiste številke, ki jo imaš napisano na spletni strani pod kontakt?

Upam da ta ponudba o pogovoru velja dalj časa, kajti sedaj sem ful na dnu in ne vem, če je sploh koristno govoriti o teh stvareh, mislim da je najbolje vse potlačit in pozabit, če bo seveda to šlo, kaj pa vem, upam, da bo obveljal tisti pregovor da čas celi vse rane... mogoče rabim sam čas, mogoče veliko več...

Hvala, LP,

Bluesafir!

BlueSafir

Lepo. Všeč mi je tvoja iskrenost.

Veš, večina nas je iskrenih in fair do drugih,

a zase vem, da bi dostikrat lahko bil iskren in fair - do sebe!

Pa se ti res zdi dobro, da zadeve potlačiš?

Doma tudi smeti pod preprogo pometaš? Ali je luknja spodaj!

Moj dedek je rekel: Kar ima 'spredaj' ima tudi zadaj.

Kar ima začetek ima tudi konec.

Kar ima zgoraj - ima tudi spodaj.

In kar se prične, se tudi konča.

In sam verjamem, da se ljubezen niti ne začne in se tako tudi končati ne more.

Ljubezen JE!

No, a to je le moj pogled.

Lep pozdrav, Vojko

P.S.

In - si prečital kar ti je napisala Ksenija?

Si želiš več od življenja?
Privošči si življenjski coaching!

Vojko J Kalan

e: vojko@9zvezd.com

t: @vojko_9ki

t: @vojko629

Mili Bluesafir,

berem tvoje poste in Vojkove odgovore, ki so v resnici blage in nevtralne spodbude - čisti vzor blagodejnega vpliva, ki ne more prevzeti odgovornosti za dejanja in ravnanja sprašujočega.

Prosim, ne zameri mojemu vmešavanju. Morda ti pa koristi še en vidik ženske duše (941).

Bluesafir, če ti je dekle tako zelo všeč, se moraš BORITI zanjo! Dokler ne iztrošiš prav vseh virov za to, da bi jo pridobil, ne moreš reči, da si jo izgubil. Če je punca vezana, še ne pomeni, da našla ljubezen svojega življenja. Morda je bil pač on tisti, ki se je najbolj vztrajno boril zanjo? Morda je bil edini, ki se ji je zdel v nekem trenutku primeren? Morda ju veže samo fizis, in duhovno nista povezana? Morda sta odlična prijatelja, pa kje drugje ne klapa? Nobena zveza ni tako popolna, da ne bi imela kakšne šibke točke, špranje... Skupna gradnja mostu čez tako vrzel pa ponavadi par najbolj poveže. Zato lahko še tako disharmonični pari vzdržujejo zelo kvalitetno in zanimivo zvezo... a to pride z leti in z modrostjo. Mogoče sta onadva še premlada za to - potemtakem imaš več šans. Če zmoreta skupaj prebroditi tvoj vdor v njino dvojino, sta res močna skupaj in boš vedel, da nimaš šans. Lahko bi si pa pridobil vsaj občutek samozavesti, da ti je uspelo vzbudit pozornost.

Joj, saj te ne podpihujem k razdoru neke zveze. A nek občutek mi govori, da tam ni vse kot bi moralo biti, če te je pripustila tako blizu k sebi. Očitno nekaj išče. Skušaj ugotoviti KAJ. Pokaži ji, da imaš ta potencial. Pritegni jo k sebi. Ponudil si se že, a to očitno premalo. Ohranjaj povezanost, zlezi ji pod kožo in ne omahuj, ko boš začutil, da je trenutek ta prav... Pa tudi, e to traja mesece... če bi res gore zanjo premikal, kot praviš ;)

Sicer ne morem posploševat in reči, da je to splošno žensko mišljenje... Je pa moje mišljenje in če ti kaj pomaga - izvoli:

Ženska najbolj ceni moškega, ki jo čuti. Približaj se ji, ne kot objektu. Ne zato, ker ti je fizično všeč (a vseeno je ne nehaj občudovat na glas ;), ampak zato, ker v njej vidiš smisel življenja, skupne cilje, ker ji želiš dajati obljube, ki jih želiš skupaj z njo izpolnjevati, ker so to sladke zaveze in dajejo občutek varnosti, da se lahko sprosti, zaupa in se odpre.

Vojko je namignil, da je vprašanje, če ti bo čez čas še tako všeč ? Kako veš, da se ti je že popolnoma odprla? Da je ona tista plemenita duša, ki je sposobna graditi kreativne mostove čez vrzeli? Kako veš, da je za ljubko podobo vsebina, ki te zanima? Res gledaš s srcem ali si podlegel kemiji?

Tvoja pozitivna samopodoba, tvoja samozavest in prepričanost, da si TI pravi zanjo je tisti magnet, s katerim jo lahko osvojiš.

Eto, pa sem ti enega zelo direktnega servirala. Se mi zazdelo, da si nekaj takega hotel ;)

Lp, A.

hehe, Vojko, istočasno piševa :)

tale bluesafir nama da misliti , hihi x:Dx

Collective creation has been spinning and many times repeated itself. Well, guess what? The universe is ready because you are ready to create a new pattern of intention upon this precious planet.

Živjo Ksenia!

Jap tud jaz sem 178, lepo da sva dva, no upam pa da Ti nisi v takem položaju kot jaz!

Ja sedaj tud jaz vem kaj je mislil Vojko s tem, da ne ve, če mi bo oseba še vedno tako všeč!No zdaj ko sem ugotovil, da je vse bila le njena igra, zdaj se počutim razočarano in izigrano in to pušča posledice, kajti jaz sem tej punci zaupal in jo res imel rad, ljubil sem jo z vsem srcem, pomenila mi je vse, ona pa mi tako vrne, zdaj vidim da sem se očitno motil in to boli, to ni več punca v katero sem se zaljubil!

Ja, res sem jo imel rad, da bi gore premikal, zdaj me tako boli da še kamna nebi mogel premakni, žalostno toda resnično!

Napisala si, da naj uživam življenje!To je lep nasvet, ampak trenutno mi ni za nič, v mojem srcu je praznina in težko jo bom zapolnil!

Meni v življenju največ pomenijo čustva, lahko mi vzamejo vse materialne dobrine pa se bom pobral, ampak, če pa me kdo prizadene čustveno, iz tega se pa težko odkopljem, kajti vsakič ko se to zgodi, vsakič zazidam še večji zid okrog sebe, redkokoga več spustim zares blizu in bojim se, da bo kmalu ta zid tako velik, da niti jaz ne bom videl preko, kajšele da bi kdo videl "zares mene" in tedaj bom ostal sam in tega se ful bojim!

V takih trenutkih se sprašujem, pa zakaj ravno jaz, kaj sem storil takega, da se mi to godi!Upoštevam in živim po normah ki jih narekuje družba, nikomur ne želim nič slabega, po mojen nisem slab človek, vse kar si želim je le iskrena ljubezen, vendar je nikoli ne dobim, dobim le kazen, kazen ki rani moja čustva, ali je to pravično?

Tega kar si napisala nisem razumel, češ da naj za ljubezen ne zahtevam povračil!

Saj ne zahtevam nič oz. rad bi le, da bi mi vračala čustva, ne pa da se norčuje iz mene, ampak veš kako pravijo in res je tako:

Ljubiti, to ni nič!

Biti ljubljen, to je nekaj!

Ljubiti in biti ljubljen, to je vse!

Jaz vedno doživljam le prvo, se pravi NIČ!

Jap, upam da bo res bolje, hvala za želje in LP,

Bluesafir!

P.S.:Oprostite ker pišem tole v tej temi, malce me je zaneslo, no če ni prav pol izbrišite, sorry še enkrat!

(popravljeno)
BlueSafir

Lepo. Všeč mi je tvoja iskrenost.

Veš, večina nas je iskrenih in fair do drugih,

a zase vem, da bi dostikrat lahko bil iskren in fair - do sebe!

Pa se ti res zdi dobro, da zadeve potlačiš?

Doma tudi smeti pod preprogo pometaš? Ali je luknja spodaj!

Moj dedek je rekel: Kar ima 'spredaj' ima tudi zadaj.

Kar ima začetek ima tudi konec.

Kar ima zgoraj - ima tudi spodaj.

In kar se prične, se tudi konča.

Ljubezen JE!

No, a to je le moj pogled.

Lep pozdrav, Vojko

P.S.

In - si prečital kar ti je napisala Ksenija?

Živjo Vojko!

Ne saj vem, da ni dobro take zadeve potlačit, veš, če sem iskren, pol moram povedat, da mi tud tole pisanje pomaga, še bolj mi pa pomagajo vaši odgovori in upanje, ki mi ga vzbujate in ful sem vam hvaležen za to!

Kaj pa naj storim? Tukaj sem popolnoma nemočen, zato menim, čeprav vem, da mogoče le ni dobro, da vse skupaj čim prej pozabim, vsakič ko sam pomislim na njo mi stopijo solze v oči, zato se hočem pripravit do tega da nebi mislil na to, čeprav mi ne uspeva preveč, kajti v vsaki moji misli je še ona!

To je res, tale misel je resnična, ljubezen enostavno "JE" ampak v mojem primeru se žal mora tudi končati, kajti kaj mi pomeni to, da nekoga ljubim in ga nosim v srcu, če tisti osebi ni do mene!Ali je smiselno?

Jap sem prečital Ksenjine misli, res mi pomagate, dost mi je lažje, ko vidim da so ljudje kateri mi želijo pomagat!

Hvala Vam,

Bluesafir!

Popravljeno -> bluesafir

Živjo Astrid!

Ne, veš da ne zamerim, saj to ni vmešavanje, pravzaprav mi ful pomaga, če slišim tud mnenja nasprotnega spola in kar šokiralo me je, ko si napisala svoje misli in mnenja, dobil sem občutek kot bi me poznala oz. poznala mojo zgodbo!

To, da si napisala, da se moram borit za njo... oh če bi ti vedela kako sem se boril, res sem ji pokazal kolko mi pomeni in pomeni mi vse, pokazal sem ji, da moj srček bije le zanjo, naredil sem res vse, ljubezen sem ji izkazal na vse možne načine, enostavno nimam več idej, kaj bi še lahko naredil, na kakšen način bi ji še lahko izkazal ljubezen oz. kaj naj še naredim da bi to ljubezen sprejela!

Ko bi vsaj dobil kakšno upanje z njene strani, sja so še ideje, ampak kaj ko pa ne dosežejo svoojega pomena!

Ja punca je vezana, sja vem, da bi to moral upoštevat že takoj in ne upat, ampak jaz sem to punco najprej spoznaval, bila sva prijatelja, veliko sva si zaupla in tedaj sem storil to napako, namreč jaz se lahko zaljubim šele tedaj, ko osebo zares spoznam, ampak zdaj več nisem prepričan, če sem jo res spoznal, kajti tedaj je bilo vse drugače!

No saj razumem, vem, da me ne nagovarjaš k razdoru in tud sam nisem pristaš tega, nočem nakaj razdirat, kajti to bi bila krivica, namreč če sta zares srečna pol ji privoščim srečo in se umaknem, ampak jaz ima drugačen občutek in tudi ona mi je namignila, da ni vse tako kot bi moglo biti, ja mogoče sem tedaj dobil še več upanja!

Tako da ja, tvoj občutek Te ne vara, mislim, da ni vse tak kot mi moralo bit in zares sva se zbližala in ravno zaradi tega sem ji odprl svoje srce, čeprav mi ona svojega nikoli ni popolnoma, vendar sem upal, da mi ga nekoč bo, zdaj vidim, da sem se motil!

Jaz sem ji pokazal, da mi lahko zaupa, da ji lahko nudim ljubezen in oporo, ampak ona enostavno kljub temu, da to ve in bi mogoče rada to imela, tega enostavno nebo sprejela, ker se je na nek način sprijaznila, da raje ne bo nič spreminjala, saj jo na nek način razumem, težko je pustit nekaj stalnega in it na nekaj novega, ampak ne razumem pa tega, da če ni s stalnim srečna, zakaj ne poizkusi nekaj novega? Tega pa ne razumem?

Saj bi rad ohranjal povezanost in bližino, res nebi rad izgubil prijateljstva, ampak veste kako je težko biti poleg nekoga le kot prijatelj, če do njega čutiš veliko več, veste kako je težko, ko bi rad nekomu rekel LJUBIM TE, pa mu ne smeš? Zame je to ful hudo!

Kako dolgo bi še naj upal? Z vsakim dnem upanja je teden več razočaranja....

Približal sem se ji ravno tako kot si rekla, ne kot objektu, ampak kot duši, dal sem ji vedet, da mi pomeni vse, ji opisoval kako bi bilo, vse to je sprejela z veseljem, mi zaupala da ji to veliko pomeni, ampak nikoli pa tega sprejela!

Verjami mi, da jo gledam z srcem, čeprav priznam, da vse skupaj veže tudi kemija, kajti če smo iskreni, tud kemija mora bit zraven in tukaj je bilo vse to, res je prijetna in luštna punca!

No to kar si napisala proti koncu, češ če sem prepričan da je ona tista ta prava punca?

Lahko rečem, da sem bil prepričan, zdaj ko sem ugotovil, da le ni vse tako kot je rekla in da je vse to bila le igra, zdaj več ne vem kaj si naj mislim, ampak ljubim jo še vedno in težko bo to izbrisat!

Kot je rekel Vojko, ljubezen "JE"....

Ja res, zanimiva mnenja in popolnoma se strinjam z tabo, če bi bilo vse normalno potem bi že osvojil njen srček, ampak očitno je vmes nekaj kar mi to preprečuje...le kaj je to....

Samozavesti, upanja in prepričanja na žalost ni več, vse je zbledelo, preveč dolgo že traja, rezultatov pa nobenih, žal je tako....

Joj kako sem se razpisal, no saj tega itaq ne bo nihče bral, ker je predolgo, sorry in LP,

Bluesafir!

Bluesafir.

Normalno kot vsi drugi ti tudi jaz želim lepo, prijetno, tudi ljubezensko življenje. A vendarle vsem, tudi tebi je jasno da z vsakim ne moremo prijateljevati. Imamo lahko znance, pravih prijateljev je zelo malo. Obenem to pomeni, da je pogosto izbor potencialnih partnerjev lahko še manjši kot izbor pravih prijateljev. Seveda je vse odvisno tudi osebe, njegove prilagodljivosti, ter kaj v življenju išče. A vendarle. Če gre zares, potem naj bi šlo zares. Kakršno koli partnerstvo, ljubezensko, poslovno, ali kaj vem kakšna partnerstva še obstojajo, naj bi bilo premišljeno do konca. Verjamem, da se dogaja, da ljudje bolj pogosto bolje premislijo s kom bodo poslovno sodelovali, kot pa s kom živeli.

Pri tebi kot sem videl je problem, ker potrebuješ nekoga ob sebi. Hmm. Imam dobrega znanca, ki toži ravno po tem. Pravi, da brez ženske sploh nebi mogel živeti. A vendarle če ti pokažem moj perspektivni kot bi to lahko označil kot takšno: Spoznam ali vidim žensko. Vse super, gištel, obnašanje, špeh, :) karkoli. A vendarle se mi pojavil takoj vprašanje kaj ima ta ženska slabega na sebi. Morda sem perfekcionist ali pa bi moral biti zaljubljen na prvi pogled, toda slednje te lahko zaslepi v trenutku menim.

In v tem času, ki ga živim imamo odnos do nečega spremenjen v zelo kratkem času in verjel bi Vojku ko te je vprašal, če boš kasneje mislil enako kot danes. Ne le da je spremenjen odnos. Vsem po vrsti se danes nekaj zdi popolnoma smiselno in bržkone zaradi privlačnpsti, deloma potrebe to tudi kupimo. Naslednji dan ko smo zapravili več in toliko se vprašamo, če je bilo potrebno. In enako je v partnerstvu. Moj predlog. Počakaj še malo, saj če se norca dela iz tebe že sedaj, bo toliko slabše kasneje.

p.s.. Živeti sam je prav prijetno. Ni omejitev, nimaš policaja, jošk se najde občasno ali redno, skratka, ženska ni moškemu pogoj da bi obstal. So pa seveda ženske, ki iščejo samo oplojevalce ali kasnejše financerje. In teh je bržkone celo na tem spletnem mestu kar nekaj.

Želim ti vso srečo v partnerstvu.

Andres

Bluesafir, če ti je dekle tako zelo všeč, se moraš BORITI zanjo! Dokler ne iztrošiš prav vseh virov za to, da bi jo pridobil, ne moreš reči, da si jo izgubil.

Misliš da je to edini in najbolj pravilni način? Morda pa Bluesafir ravno to dela in ga je punca pogruntala, ter tako že v startu z njim manipulira. Pač ženske imate manipulacijo že ob rojstvu v genome vgrajene, le te pa se niti ne krčijo, z leti se celo stopnjujejo kar je slabo za tiste, ki se jih poslužujejo vsakodnevno ali pogosto.

Sicer pa zakaj bi se moral on boriti za njo? Ženska pač več časa potroši za nakup čevljev kot za borbo za enega moškega, kar je seveda absurd. Na koncu ko jo nekdo drug osvoji, ga po možnosti še na ta isti čevelj da. :) V tej dobi enakopravnosti, bi kajpak tudi ženska lahko moškega očarala, se zanj borila, ne pa da na na riti sedi in čaka, kot kasneje le na hrbtu leži in normalno čaka. :)

Tega kar si napisala nisem razumel, češ da naj za ljubezen ne zahtevam povračil!

Saj ne zahtevam nič oz. rad bi le, da bi mi vračala čustva, ne pa da se norčuje iz mene, ampak veš kako pravijo in res je tako:

Ljubiti, to ni nič!

Jaz vedno doživljam le prvo, se pravi NIČ!

Jap, upam da bo res bolje, hvala za želje in LP,

Bluesafir!

Ljubezen - nikoli ne moreš nekoga prisiliti, da goji do tebe ista čustva kot jih gojiš sam.. verjemi da dobro vem o čem govoriš, ker sem razmišljala podobno. lahko imaš nekoga rad, tudi če on nima tebe, zakaj ne? zakaj povezuješ ljubezen samo s ljubeznijo med dvema? Sama sem doživljala podobno, čustva so pri meni prevladovala, ampak veš kaj je bilo najhujše - čustva do drugih, ne do sebe. Oklepala sem se, hrepenela, sanjarila, vse bi dala za priznanje nekoga, ki sem ga imela rada. pa sem padala se pobirala padala.... nato sem spremenila pogled - kako že gre tisto - obuj mokasine tistega človeka za en teden in potem govori. In sem razumela. Nekje sem napisala da si predstavo o nekom ustvarimo sami, da tista iluzija člvoeka živi le v nas, da nekdo isto osebo zaznava popolnoma drugače. potem pa hudo, če stori nekaj kar poruši našo predstavo o njem. Vendar to je le predstava, razumeš.. tisto kar želimo videt...

Si se kdaj vprašal če dušiš? Uf jst sem, grozno... pa scenarije si ustvarjala v glavi, pa najprej na najslabši možni čustven scenarij pomislila... In nato se je nekaj spremenilo, začela sem iskat tisto kar me razveseljuje, ne v drugih ljudeh, ne da samo njim ustrežem, ne da je vse moje življenje odvisno od tega, da so okrog mene zadovoljni. Začela sem si jemat trenutke zase, sprehod v gozdu, nato na bližnji hrib, branje, poslušanje glasbe... Začela sem razmišljat o sebi, odpravljat vzorce krivde, poskušam vzljubiti sebe, ne da bi me drugi... ne pravijo zastonj, kako te bo imel kdo drug rad, če se sam nimaš.

Se kdaj vprašaš - le kdo bo mene imel rad? uf s tem se je začelo moje raziskovanje vase.

Življenje me je naučil, da niso na prvem mestu vedno samo drugi, da smo predvsem sami. veš če izgubiš eno borbo ne izgubiš bitke! Ampak včasih je zmaga ravno predati tisto borbo. Boriti se za nasklonjenost nekoga - hm, kakšna sredstva se pa tu uporabljajo?

Sama sem spoznala da dušim ravno preko hčere. In sem spremenila odnos do nje, a misliš da je bilo lahko? ne ni bilo, ampak bilo je nujno potrebno za zdrav odnos tudi vnaprej. Še vedno se učim. Predvsem pa spoznavam kaj pomeni imeti rad brezpogojno.

Glede dekleta - užaljen si, mislim, da lahko marsikaj razvozlaš tudi zgoraj. Dekle noče ničesar spreminjat, mogoče se pa boji? In vedel si, da je v vezi. Bila sta prijatelja, nato pa si ji razkril srce... kakšna sprememba zanjo, ane? Je samo v vezi ali tudi živita skupaj in imata otroka?

Ne preživi dneva v svojem scenariju v glavi, počni nekaj kar te bo razveselilo, naredi nekaj neobičajnega, zase. Razvajaj sebe danes

lep dan ti želim

178 ;)

Pozdravljen, bluesafir!

Praviš, da se strinjaš z tole Vojkotovo mislijo

Ljubezen JE!

in v isti sapi poveš tole

Ljubiti, to ni nič!

Jaz vedno doživljam le prvo, se pravi NIČ! xscratchx

Ksenia ti je zelo lepo povedala že v prvem postu , v tem zadnjem, pa je dodala še veliko lepih misli, ki jih je bilo užitek prebrati xsrcx xDDx

poiskusi imeti rad brez omejitev, niso vsi, ki jih srečamo nam namenjeni, smo jih pa srečali, da bi se sami nekaj naučili....ko boš tako hodil skozi življenje boš spznal LJUBEZEN in verjemi takrat srečaš tudi koga ki bo želel biti s tabo.

Pa da zaključim z tole lepo Ksenijino mislijo

Ne preživi dneva v svojem scenariju v glavi, počni nekaj kar te bo razveselilo, naredi nekaj neobičajnega, zase. Razvajaj sebe danes xyesx

Lp M xyiyax xDDx

"Vse materialno je le navaden odsev duhovnega"

...človek ni le skupek celic, je tudi odraz svojih misli...

Martin Kojc

Živjo vsem!

Ksenia!

To kar si napisala, češ da ljubezni ne moreš izsilit, to je res in jaz to vem in nikoli nebi nikogar v nekaj silil, tak da verjami da je nikoli nisem v nič silil, ampak hkrati pa ne odobravam tega da se nekdo takole igra s nekom in njegovimi čustvi, mislim da to tud ni fer!

Ja to je res, da se najverjetneje boji, tud to je res, da jo je najverjetneje šokiralo ko sem ji zaupal moja čustva, ampak to sem pač čutil, saj mi je žal in če bi lahko bi vse vzel nazaj, ampak ne morem, čutim pač kar čutim!

Hvala Ksenia, vse kar si povedala razumem, le še udejanjit moram, žal pa je to najtežje....

Andres08!

Ja Andres, to je res, res potrebujem nekoga ob sebi, ampak ne ve tem smislu da glavno da nekdo je, vse kar si želim je le prava čista ljubezen z obeh starni, mogoče si želim preveč, kdo ve....

No to glede Tvoje trditve da je sam živeti lepo...kaj pa vem, ljudje smo si različni eni potrebujejo nekoga poleg sebe drugi spet ne, jaz žal spadam v prvo skupino, čeprav si trenutno želim da bi me to minilo in da bi lahko anšel srečo sam, kajti v mojih primerih prinese ženska le bolečino....

Ja to je res da ni omejitev, ni policaja, tud ono se najde, ampak vseeno ni lepšega kot nekoga stisnit k sebi iz čiste ljubezni in dobiti enak objem nazaj...

A da bi se punce potrudile za fante, no saj ne pravim da se ne dogaja, ampak le redko, v tem mojem primeru pa ziher ne, kajti ima preveč oboževalcev, le zakaj bi se trudila zame, tak da tega nikoli nisem in nikoli ne bom pričakoval! Pravzaprav pa se rad borim za naklonjenost, ni mi težko izkazovat nekomu kaj čutim, če je to pristno, a kaj ko pa vedno naletim na take ki tega ne cenijo in to boli!

Myram!

Ja, saj imate prav, mogoče so nekatere moje trditve nasprotne, ampak trenutno sem v takem položaju da sam ne vem kdo sem in kaj hočem, vse to kar ste mi svetovali bom poizkusil, vendar smo ljudje različni, mogoče mi bo pomagalo mogoče ne, vendar kot pravijo poizkusiti ni greh in bom poizkusil!

Trenutna težava je le v tem, da sem popolnoma na dnu in če hočeš takole raziskati in se poglobiti vase, rabiš veliko volje in poguma in jaz trenutno nimam nič od tega, vse kar hočem je le to da bi to pozabil, da bi izbrisal zadnjih par mesecev, vendar ne morem, rad bi jo pregnal iz svojih misli, vendar je ne morem, kajti vsaka misel je spomin na njo!

Vem da to ni ok, vem da je vse to mogoče le moja življenska pot, ki jo moram prehoditi, ampak če bo tako naprej, kot je bilo do sedaj, pol noče več naprej, zakja nsem na tej svoji poti srečal vsaj ene svetle točke, zakaj so le prepreke, če mi zna kdo odgovoriti na to vprašanje in na vprašanje kako bo naprej pol mu dam vse kar imam, to bi res rad vedel...

No skratka oprostite, vidim da se začnejo kresati mnenja, zato bom raje zaključil tole mojo zgodbo in se vam še enkrat zahvalil za lepe besede, s katerimi ste me bodrili!

Hvala še enkrat, LP,

Bluesafir!

Živjo vsem!

.....................

.....................

....................

No skratka oprostite, vidim da se začnejo kresati mnenja, zato bom raje zaključil tole mojo zgodbo in se vam še enkrat zahvalil za lepe besede, s katerimi ste me bodrili!

Hvala še enkrat, LP,

Bluesafir!

Pozdravljen BlueSafir

Meni je še vedno všeč tisti del tebe, ki je odprt, ki razmišlja, ki čuti...

In verjamem, da je to dobro.

In moje mnenje je, da se krešejo le mnenja izpod 'tvojega peresa'!

V drugih pisanjih vidim polno ljubezni in želja,

da bi videl, prisluhnil, začutil

tistemu delu sebe... tistemu, ki se sprosti .... ki se odlično počuti, ko se čuti....

ko za droben trenutek odvrže stran skrbi.... in v sebi najde tisti občutek...

ki v sebi najde tisto, kar mu najbolj prija... in je iskren s seboj... in z drugimi...

in takrat vidi bistvo vseh stvari.... si vzame čas... začuti...kar mu govorijo "drugi"...

in ugotovi, da so drugi kot ta del njega, ki se sprosti... in mu želi le dobro...

Si kdaj med tem pisanjem pomislil, da bi si vzel čas za razmislek, da bi si pisanje Astrid, Mirjane, Ksenije natisnil in se sprehodil na doooolgem izletu... povprašal različne dele sebe - tiste, ki kimajo in tiste brezskrbne dele sebe, ... tiste, ki se smejijo in tiste, ki se kregajo, ....

Da si vzameš čas in najdeš odgovor - v sebi.

Želim ti mirno noč.

Vojko

Vojko J Kalan

Hoj Andres

Se spomniš svojega razmišljanja pomladi. Ko si govoril o novih službah o novih poslih?

Ali se ti zdi pomembno le to, da se pripraviš na težavnejše razmere, ali to, kakšne vrste so te razmere?

Na kakšen način razmišljaš, čutiš, se obnašaš v novih razmerah?

Škoda, da je naš forum trenutno ustavljen, toda tam bi lahko prečital, da sem ti večkrat želel pokazati na stvari, ki si jih ti gladko 'povozil' na svoj vztrajen način - da bo drugi teden, mesec itn vse ok, .... Kljub temu, da sem te večkrat napotil na čitanje predvida, da sem ti večkrat pisal, kako človek takrat, ko je v hiši bele vode napreduje bolj šibko ali sploh ne.

Kajti tisti, ki čitajo napovedi nekateri Feng Shuistov, ki pišejo, da je hiša vode hiša obilja - se motijo.

Hišo vode lahko sicer imenujemo hiša blagostanja - vendar kako razumeti ' blagostanje'?

Tako, da imamo vsega na pretek?

NE! NIKAKOR!

Hiša blagostanja pomeni, da v tem času vidimo, kakšno blagostanje imamo - smo ga dosegli v preteklih letih.

Lahko bi rekel, da kozmos naredi za nas (prisilno) inventuro in nam pokaže, kaj imamo in česa nimamo...

In, dragi Andres, moj občutek je, da ti teh sporočil nisem uspel podati na način, da bi jih ti lahko videl, slišal, začutil...

Morda tudi zato, ker ste osmice v vseh letih svojega življenja (verjameš ali ne) imele dokaj ugodno podporno energijo, ko ste se lotevale svojih projektov. Zdaj pa je tega za nekaj časa konec. In dobro bodo preživele le tiste osmice, ki boste sprejele ta izziv in pričele delovati skladno z novo energijo....

Lep pozdrav, Vojko

Verjetno tale bela voda malo za mano hodi, oziroma jo ozavestim kasneje kot kdo drugi. Ah, levak kaj češ :).

Sem pa predvsem v zadnjih dneh opazil nekaj kar sem v drugi polovici preteklega leta skoraj zatrl. To je turizem. Celo na šolanje turističnega marketinga sem domala pozabil, čeravno rad hodim na žurke s sošolci, oz slušatelji. :)

In te dni sem oddal kar dve prošnji v zvezi s turizmom kar nekako sklepam je posledica preteklega leta in tudi ne bom začuden, če kje službo v tej stroki tudi dobim. Seveda je moja želja in cilj višji kot le bookirati turiste. Predvsem bi rad najel letalo, ne morem pa to storiti dokler ne dobim potnikov. In ravno sinoči se mi je pokazala iskra, da bi bilo to mogoče storiti za neko podjetje (nekaj podjetij), ki bi bržkone na ta način imeli sindikalni izlet.

Morda pa je le to nekaj tistega kar mi je bela voda lani ponudila, jaz kamen pa sem na to celih šest mesecev kar pozabil oziroma sem bil obremenjen z drugimi stvarmi a ala brezdelje. :)

Andres

• 3 weeks later...

Vojko lep pozdrav, mene pa že dolgo ni blo tlele nč gor, kar par let, no nism nč komentirala, morm pa rečt d skor vsak mesec prečekeram kaj kej dogaja tlelele. x:Dx

Mam pa eno vprašanje, sm bolj razdvojena že kar nekaj časa, no sam zdej nimam več izbir kar se mojega faxa tiče, moram pa rečt da me je lansko leto minilo vse, pa sm neki cincala ampak sm se odločila spelat do konca. Za seboj imam tudi en tečaj, na katerega upam, da mi je dal dovolj in da je to moja odskočna deska, za dejavnost s katero se želim ukvarjat.

Uglavnm, kaj hočm povedat: še sama ne vem kaj bi delala u življenju, oz vem, vendar cincam med predvidljivo in nepredvidljivo potjo in sicer samo zato ker moram čimprej na svoje, drugače bi šla po 2.poti, nepredvidljivi, povezani z opravjenim tečajem.

Zdaj me pa zanima, če mi lahko kako svetuješ: se mi glede faxa obeta kaj dobrega in služba na katero ciljam, in kaj se mi obeta glede mojega make-up izobraževanja in poklicne poti v zvezi s tem? Ali me bo morda pot nesla popolnoma v drugo smer?

moj datum: 27.07.1983

Hvala ti za odgovor pa upam da nisem preveč zakomplicirala :8):

Lep pozdrav, maja

"Kam gredo ptice umret?"

Vojko lep pozdrav, mene pa že dolgo ni blo tlele nč gor, kar par let, no nism nč komentirala, morm pa rečt d skor vsak mesec prečekeram kaj kej dogaja tlelele. x:Dx

Mam pa eno vprašanje, sm bolj razdvojena že kar nekaj časa, no sam zdej nimam več izbir kar se mojega faxa tiče, moram pa rečt da me je lansko leto minilo vse, pa sm neki cincala ampak sm se odločila spelat do konca. Za seboj imam tudi en tečaj, na katerega upam, da mi je dal dovolj in da je to moja odskočna deska, za dejavnost s katero se želim ukvarjat.

Uglavnm, kaj hočm povedat: še sama ne vem kaj bi delala u življenju, oz vem, vendar cincam med predvidljivo in nepredvidljivo potjo in sicer samo zato ker moram čimprej na svoje, drugače bi šla po 2.poti, nepredvidljivi, povezani z opravjenim tečajem.

Zdaj me pa zanima, če mi lahko kako svetuješ: se mi glede faxa obeta kaj dobrega in služba na katero ciljam, in kaj se mi obeta glede mojega make-up izobraževanja in poklicne poti v zvezi s tem? Ali me bo morda pot nesla popolnoma v drugo smer?

moj datum: 27.07.1983

Hvala ti za odgovor pa upam da nisem preveč zakomplicirala :8):

Lep pozdrav, maja

(

Lepo pozdravljena Maja

Lepo, da prečekiraš, kar se dogaja tlelele!

Kar zadeva razdvojenosti, pa se zdi huda predvsem zato, ker huje občutimo kadar imamo dva dela kot pa takrat, kadar jih imamo 5, 10 ali pa še več, se ti ne zdi? Je pa tako, da bi rad nekatere stvari iz tvojega pisanja razumel boljše, kajti kaj pomeni,

da te je lansko leto minilo vse - kaj je to vse?

da je za teboj en tečaj - le kakšen tečaj

in še druga vprašanja se mi pojavljajo. Tu si napisala pač veliko stvari in pisanje je takšna reč (tudi pri nas - drugih), da je kaj težko izluščiti, kaj je tisto najpomembnejše, kar bi radi sporočili. (No nismo vsi za novinarje, a ne?).

Tako ti skušam odgovoriti le na zadnje vprašanje, ki ga (menim da) dovolj jasno razumem!

Maja 27.7.1983 KI 8 6 7

Najprej takole Maja.

Nam ljudem se obeta veliko dobrega, pa tudi kaj drugega je vmes.

A bore malo nam pomaga, kadar vlak pelje naravnost na naš zaželeni cilj, kadar ne vemo zanj,

in ravno tako ne, če ne stopimo nanj - ali iz kakršnegakoli razloga izstopimo iz njega.

Je pač tako, da je tvoja osnovna energija (8) zaplavala v vodo.

Rezultat tega je znan - bore šibki uspehi v šoli, pa tudi drugje. Možni so bili uspehi bolj tam, kjer si lahko na kratek rok naredila kaj zase.

(! Maja! Ali res gledaš, čitaš in razumeš letni in mesečne predvide?)

(! Pa saj vse to in še več piše v njih. Pa še kakšen napotek skušam napisati!)

No, s februarjem se ti začne veliko boljši čas za študij - to samo pomeni, da si ti bolj pripravljena na študij in ne, da bodo profesorji hodili za tabo in te prosili, da kaj narediš!

Kar zadeva tvojo življenjsko pot - ta je usmerjena v smer elegance in ležernosti. Kaj vse lahko na tem področju delamo - uf, uf, najbrž je še kaj drugega kot make up, ali ne?

Kaj bo v resnici - to pa se že kuha v tebi in konec letošnjega leta in v začetku prihodnjega, ti bo že bolj jasno.

Lep pozdrav, Vojko

Vojko J Kalan

Vojko, najlepšsa hvala za odgovor, lepo si mi odgovoril.

Ja glede tečaja sem imela v mislih poklic vizažistke, ker si to želim počet, po možnosti v tujini na velikih modnih sessionih, pač profesionalno - to je bila mišljena ta moja nepredvidljiva pot. ( še vedno me to zanima x:Dx ).

Glede študija pa si mi prav povedal, res je da sem razčistila pri sebi, e že učim in s februarjem začnem podirat izpite, in lepo si povedal: to samo pomeni, da si ti bolj pripravljena na študij in ne, da bodo profesorji hodili za tabo in te prosili, da kaj narediš! se popolnoma strinjam. Ko pa sem napisala da me je minilo čist vse, me je minilo da bi izpeljela fax do konca, razmišlala sem namreč o preusmeritvi, ker mi nekako ni blo več zanimanja, pač krizo sem mela in mogoče preve zaletave in površne sanje o prihodnosti, brez truda pa ne gre.

Res najlepša hvala za tvoj odgovor in čas

lep pozdrav

"Kam gredo ptice umret?"

Glede na vojkovo napoved v mesecu januarju opažam, da so se resnično najbolj dvignili vrednostni papirji finančnih družb. Gre za dvig od 3-4,5% kar je ob enakem nadaljevanju v letu dni 54%, oziroma izredno veliko. Pravzaprav ravno ta finančni sektor 9ZK spremljam precej intenzivno, vedno znova, vsaj trikrat tedensko pa so se mi januarja pojavljale posebne zanimivosti. Vedno je bil kdo na udaru, nemalokrat pa se je zgodilo, da je ista panoga, za primer lahko vzamemo mediji, na sebe vzela tudi največji padec, ravno v času, ko so letalske družbe na vzhodu strmo rasle.

Sicer pa sem prišel tudi do zaključka, da je splet za podobne analize veliko prevelika stvar zato se je potrebno orientirati na posamezne cone držav, oziroma če želite drugače: Potrebno se je orientirati na panoge na posameznih delih držav nakar se najde tudi pravi ključ dviga vrednostnih papirjev, ki je časovno in prostorsko povezan z 9ZK.

Je pa ta mesec zrastla neka ameriška firma, ki je kot je omenil Vojko na SZ države Floride. http://finance.yahoo.com/q/bc?s=HTLJ.OB&t=5d Ob tem ne gre pozabiti, da je Florida na JV ZDA. Skok je bil precej visok, ali blizu 48% v enem mesecu. Kajpak ne gre za finančno, temveč konstrukcijsko gradbeno podjetje in inženiring obenem, zato morebiti lahko domnevamo, da je to eno takšnih podjetij, ki so tik pred potonom. Morebiti jim energija prihodnjega meseca celo paše in bo na podlagi tega pri tej številki tudi ostalo. Pač opazujmo skupaj.

Obenem lahko v postu poudarim, da se bližja 4. januar, ki bo verjamem osmicam bolj naklonjen. Vsaj tako je bilo čutiti pri meni vse od petka pa do danes. :)

Andres

Vojko!

Lepo te prosim, ce mi poves ali je trenutno obdobje dobro, da sprejmem ponujeno sluzbo.

najlepsa hvala za odgovor

lp

8 1 3

Če ti službo ponujajo - pa je ne bi imela, bi najbrž ne spraševala.

Tako pa bo že novi mesec.

Vse, kar počneš od sedaj naprej - dobro premisli in naberi dovolj podatkov.

Če greš v novo službo res profesionalno - potem je to dobra odločitev.

Če pa predvsem bežiš iz prejšnje.... oh, kaj bi ti govoril, ... je manj dobro.

lp, Vojko

Vojko J Kalan

Če ti službo ponujajo - pa je ne bi imela, bi najbrž ne spraševala.

Tako pa bo že novi mesec.

Vse, kar počneš od sedaj naprej - dobro premisli in naberi dovolj podatkov.

Če greš v novo službo res profesionalno - potem je to dobra odločitev.

Če pa predvsem bežiš iz prejšnje.... oh, kaj bi ti govoril, ... je manj dobro.

lp, Vojko

oi Vojko

v resnici si zelim prenehati s tem delom, ki ga opravljam v celoti, saj si zelim se cesa novega nauciti v zivljenju..... mislim, da je 7 let dovolj studentskega zabijanja casa za delo v sanku.....

ne vem kaj bi pocela, vem pa da bi nekaj drugega.... in ne vem, ce je to pravo zame...... ne vem vec - spet - se kar kaj je dobro zame x:Ix :sori:

hvala Vojko za tvoj trud in lp

aja pa se nekaj. Predvidevam da na ta tvoj citat Vse, kar počneš od sedaj naprej - dobro premisli in naberi dovolj podatkov ne prihaja kaj dobra energija za mojo osmico kaj :inocent:

Uspeh je drznim zagotovljen!

oi Vojko

v resnici si zelim prenehati s tem delom, ki ga opravljam v celoti, saj si zelim se cesa novega nauciti v zivljenju..... mislim, da je 7 let dovolj studentskega zabijanja casa za delo v sanku.....

ne vem kaj bi pocela, vem pa da bi nekaj drugega.... in ne vem, ce je to pravo zame...... ne vem vec - spet - se kar kaj je dobro zame x:Ix :sori:

hvala Vojko za tvoj trud in lp

aja pa se nekaj. Predvidevam da na ta tvoj citat Vse, kar počneš od sedaj naprej - dobro premisli in naberi dovolj podatkov ne prihaja kaj dobra energija za mojo osmico kaj :inocent:

Liu

Citat, ki ga omenjaš govori le o tem, da preden kaj narediš - naberi dovolj podatkov.

Vem, da atributov "dobro" ali slabo tam ni.

Lahko pa povem tudi drugače:

Načelno je veliko boljše leto za osmice. Ker pa se lahko zgodi, da se zaradi tega,

ker se stvari pričnejo odvijati boljše - začenete 'zaletavati' - se lahko zaletite.

Kadar pa naberemo dovolj podatkov, takrat se kaj težko zaletimo,

saj se poveča zavest o našem dejanju in izboljša pristop.

Vojko

Vojko J Kalan

zanimivo, da vedno omenjaš, da lani nebi bilo dobro leto za osmice.....če se ozrem nazaj..al na kolendarsko leto al tudi po dzk leto---ja za mene bilo lani sicer po eni strani res težko leto prebujanja...ampak skupek je več kot pozitiven :vio: xsrcx

sploh če pogledam za leata nazaj

lp klara 822

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

Če jaz kot osmica 858 pogledam nazaj je bilo po eni strani prav lepo leto, le da se je decembra, tudi prej in nekoliko kasneje malo zaštekalo. Težave v družini pač. Ne morem pa reči, da sem bil ekonomsko stabilen, nasproti tega pa zagotovo lahko trdim, da je bilo življenje predvsem v drugi polovici leta umirjeno ali brez skrbi. Ob tem ne smemo pozabiti da je leto 2006 predstavljalo življenje med letom 2009-2018 in o tem sem mislil ravno danes. Namreč niti enkrat nisem zbolel, celo za najmanjšo virozo ne. To je pač del tistega kar ljudje navadno ne gledajo vse dokler so zdravi.

Andres

zanimivo, da vedno omenjaš, da lani nebi bilo dobro leto za osmice.....če se ozrem nazaj..al na kolendarsko leto al tudi po dzk leto---ja za mene bilo lani sicer po eni strani res težko leto prebujanja...ampak skupek je več kot pozitiven :vio: xsrcx

sploh če pogledam za leata nazaj

lp klara 822

Živijo Klarus?

Rad bi v tvojem pisanju videl, kdo je tisti, ki omenja, da je nekaj 'dobro' ali da 'ni dobro'.

Sam se običajno izražam drugače, saj sem tisti, ki zagovarjam tezo, da atribut 'dobro' ali 'slabo' damo mi ljudje.

V prejšnjem postu pišem ravno o tem, ko mi pač pišejo naj napišem dobro ali slabo.

To, da sem napisal, da je nekaj 'težko' meni ne pomeni, da ni dobro!

Vidiš Klarus, ravno zaradi takšnih drobnih različnih tolmačenj besed lahko pri pisnem izražanju pride do velikih nesporazumov.

Lp, Vojko

Vojko J Kalan

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...