Skoči na vsebino

STRAH

Guest ODRI

Recommended Posts

• Komentarji 206
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Guest sstane
Slovanske x;)x  x:Xx

Solvensko x;)x

Sol ali oven x?x x:Dx So obe stvarce dobre x:px

Glej, glej, na to kombinacijo pa nisem nikoli pomislil.

O Venet - oven - t - sol- venet - slo -venet - slon :8):

slon :8): ali pa nosorog :eek: x:Dx x:Dx :palec:

Deli na socialnih omrežjih

Hej, lunatki! :att:

Kaj če bi namesto razglabljanja o tem, kaj strah je in kaj strah ni vsak povedal kakšen dober nasvet za odpravljanje strahu? Takšne čist babičine nasvete. Dobre in učinkovite.

Al je že to kje bilo napisano? Ma vseeno. Dajmo, no. Po moje jih vsi kdaj rabimo.

Pri javnem govorjenju baje pomaga, če se osredotočiš na tisto, kar govoriš in da ne poskušaš vsem ugajati, ker nikoli ne moreš ugajati vsem. Pripopaš se na tiste, ki ti odobravajoče kimajo. x;)x

Vsem želim čim manj strahu! xsrcx xrosex xrainbowx Uf, se je pa težko znebit te nadloge. :switz:

Pri javnem govorjenju baje pomaga, če se osredotočiš na tisto, kar govoriš in da ne poskušaš vsem ugajati, ker nikoli ne moreš ugajati vsem. Pripopaš se na tiste, ki ti odobravajoče kimajo.  x;)x

kaj pa če jih ni takšnih x?x ... :switz: :switz:

čeprav to ni vedno dobro... ena profesorica, ki jo je bilo očitno strah predavat(?) se je ravno tako pripopala na tiste ki so ji kimali, na koncu ji ni kimal nihče več x:Dx

Strah je v določenih primerih pozitivna zadeva, v kakšnih okoliščinah nas aktivira, da dobro odreagiramo in se tako izognemo poškodbam ali smrti, kar je čisto pozitivna zadeva.

Sicer pa se lahko tudi v običajnih življenjskih okoliščinah pojavita tesnoba in strah, to se pa zgodi, če ne verjamemo dejstvu:

Življenje nas ljubi in nas vedno oskrbuje z vsem kar v določenem trenutku potrebujemo. x:)x :palec: xloveyx xwizardx

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Takrat, ko me pograbi strah, nimam te moči, da bi mislila na kaj drugega. Z dihanjem mi ne gre, srce začne razbijat, v glavi pritisk, glas se mi ful stiša ... :sori: :xx!:

kaj naj storim, da lahko sploh v praksi zacnem uporabljat te nasvete? da pridem v tako stanje, da bo kaj prijelo? kul bi blo dosec tako stanje, da bi clovek v vsaki situaciji lahko pokazal, kar ve in bil, kar je.

vsem xsrcx x:Xx x:Xx in lahko noc

Cosmic Girl

Takrat, ko me pograbi strah, nimam te moči, da bi mislila na kaj drugega. Z dihanjem mi ne gre, srce začne razbijat, v glavi pritisk, glas se mi ful stiša ... :sori: :xx!:

kaj naj storim, da lahko sploh v praksi zacnem uporabljat te nasvete? da pridem v tako stanje, da bo kaj prijelo? kul bi blo dosec tako stanje, da bi clovek v vsaki situaciji lahko pokazal, kar ve in bil, kar je.

vsem xsrcx  x:Xx  x:Xx  in lahko noc

Cosmic Girl

predpriprava... da potem obvladaš strah v konkretnih situacijah- sproščanje, meditacija- redno.

menjaj miselni program... razmišljaj kot da si takšna kot bi rada bila. ne dovoli si negativnega razmišljanja o sebi, stran s tem! razmišljaj kot zmagovalka!... xsrcx

Takrat, ko me pograbi strah, nimam te moči, da bi mislila na kaj drugega. Z dihanjem mi ne gre, srce začne razbijat, v glavi pritisk, glas se mi ful stiša ...

Strah je, kot kaže, globlje zasidran v naše bitje, kot si predstavljamo... vsakodnevne okoliščine, ki v nas prebujajo te občutke, so samo vrh ledene gore in nasveti, kot so pozitivne afirmacije in globok vdih, sproščanje pred situacijo, ki v nas prebuja strah ipd., nam pomagajo samo narediti nekaj kljub temu, da nas je strah... Morda je strah tisti vzgib v nas, ki smo ga vgradili v svoje bitje z namenom, da nas bolj poveže z nami, z vsem, kar je, da nas požene v to gibanje, ki mu nekateri rečejo 'duhovno iskanje'... pri tem imamo izbiro: lahko bežimo od njega, lahko se pretvarjamo, da ga ni, lahko se prepustimo zavajanju našega uma, ki nas zlahka prepriča, da smo strah 'premagali', lahko... ali pa se ustavimo in se soočimo z njim, ga vprašamo, kaj nam želi sporočiti, zakaj je tu... bežati pred strahom pomeni tudi, uporabljati vse mogoče tehnike in pomagala, da strahu ne bi bilo več, da bi ga nekaj raztopilo, da bi strah z njihovo pomočjo izginil... kar je seveda ena od izbir, kako se soočamo z njim, oziroma, koliko plasti čebule smo pripravljeni olupiti. Ne gre za prav - narobe, pač pa za to, da si povemo, kaj od tega izbiramo in smo si tako bolj na jasnem, kaj in zakaj nekaj imamo.

Način, kako se tega lotevamo, je s precej humorja povedal Tobias (- ob koncu sporočila je zgodba o štirih iskalcih, ki hodijo po poti razsvetljenja in na poti srečajo kačo)

prevod sporočila

x:)x

Weeee, folk se zbuja xrolleyesx

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)

Aira in Mateja x:Xx x:Xx

Mateja, tvoj link mi zal ne dela

S sproscanjem in meditiranjem imam velike probleme, ker mi misli drvijo kot neumne. probam izvajat avtogen trening, pa me odnese oz. mi vmes vdre kot blisk slika nekega specifičnega prizora s tega dne, ob katerem me preblisne, kaj sem spet narobe nardila v neki situaciji. Seveda se mi s tem pokvari celoten koncept avtogenca in spet znova ... medtem pa me zmanjka in spet sem na zacetku. xrolleyesx

kje je za dobit kaksna vodena meditacija? poznate kaksno dobro? mogoce bi bilo boljse, da me glas na CD-ju usmerja ...

p.s. vceraj sem mami ocitala, da me nikoli ne pohvali kljub uspehom, ki jih zato ne cutim, pa mi je rekla, da sem bila dovolj brihtna, da sem lahko to sama razbrala?!! prosim, kako naj otrok to razbere. vedno sem tudi poslusala, kako da drugi starsi hvalijo svoje otroke in kako to ni lepo ... brrr :sori:

Aira in Mateja  x:Xx  x:Xx

Mateja, tvoj link mi zal ne dela

S sproscanjem in meditiranjem imam velike probleme, ker mi misli drvijo kot neumne. probam izvajat avtogen trening, pa me odnese oz. mi vmes vdre kot blisk slika nekega specifičnega prizora s tega dne, ob katerem me preblisne, kaj sem spet narobe nardila v neki situaciji. Seveda se mi  s tem pokvari celoten koncept avtogenca in spet znova ... medtem pa me zmanjka in spet sem na zacetku. xrolleyesx

kje je za dobit kaksna vodena meditacija? poznate kaksno dobro? mogoce bi bilo boljse, da me glas na CD-ju usmerja ...

p.s. vceraj sem mami ocitala, da me nikoli ne pohvali kljub uspehom, ki jih zato ne cutim, pa mi je rekla, da sem bila dovolj brihtna, da sem lahko to sama razbrala?!! prosim, kako naj otrok to razbere. vedno sem tudi poslusala, kako da drugi starsi hvalijo svoje otroke in kako to ni lepo ... brrr  :sori:

saj pri meni je bilo podobno... nič pohval, vse samoumevno, če pa kaj narediš narobe...kažin. predvsem se zdaj ne obremenjuj s tem kaj je kdo drugi naredil, ampak kaj ti sama delaš. torej nisi žrtev nekih okoliščin in drugih ljudi, ampak ti sam ustvarjaš svoje življenje. obtoževanje kogarkoli ti ne bo pomagalo pri tem da postaneš zmagovalka. sploh pa ti debatiranje s starši o tem le jemlje energijo, ki jo potrebuješ za nadalnjo rast. torej intenzivno se usmeri v spremembo, jokcanje ti nič ne pomaga. le jemlje energijo. torej v tvoji glavi naj se odvija popolnoma drugačen film od tistega "ne morem, šmrc, šmrc...".... analiziraj se in ugotovi kaj je v tebi tisto kar vleče v zmagovalno smer. zgrabi to in več ne izpusti. ti si v bistvu to, kar ti misliš da si... in nikakor ne to kar ti kdorkoli na tem svetu dopoveduje da si!!!!

:palec:

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...