Sebastjan 5. junij 2005 Prijavi Deli 5. junij 2005 Na email sem dobil tole sporočilo, da je bila včeraj v ljubljanskem btc-ju otvoritev eko samopostrežne trgovine kalček. Je kdo kaj firbec pasel? Bo pa treba čimprej pogledat:) Citiram: Sanja Lončar, vodja projekta "Skupaj za zdravje človeka in narave"041 645 948info@zazdravje.net vas vabi na otvoritev prvega eko-supermarketa v Sloveniji.Končno bodo ljubitelji sadja in zelenjave prišli na svoje - 6 dni v tednu eko sadje in zelenjava. Ob tem bo to prvi supermarket v katerem ne bo dišalo po mesu! Vabljeni v soboto, 4. junija v BTC. Informacija za obiskovalce: Kalček raste naprej! Pred šestnajstimi leti se je v Sloveniji odprla prva trgovina zdrave prehrane pod imenom »Kalček«. Kot samo ime pove, je bil namen posejati kal novega načina prehranjevanja in trgu ponuditi izdelke pridelane brez kemičnih dodatkov. Očitno je šlo za kalček hitro rastočega fižola, ker je majhna trgovinica na Trubarjevi v Ljubljani hitro začela pokati po šivih od ponudbe in obiskovalcev. Leta 2001 so se izdelki iz Kalčka začeli širiti po Sloveniji tudi skozi prvo internetno trgovino www.kalcek.com. Sledila je razširitev po vsej Sloveniji skozi kanal hipermarketov. Pred dvema letoma so Kalčkovi naredili še eno pionirsko potezo – ponudili so stojnico z ekološkim svežim sadjem in zelenjavo. Kljub temu, da je to pred vstopom v EU zelo zahtevna operacija, so vztrajali pri tem, da so vsak teden potovali na Dunaj in uvažali preverjeno ekološko sadje in zelenjavo. Napočil je čas za še eno veliko potezo – odprtje ekološke samopostrežne trgovine Kalček. Sicer to ni prvi eko-supermarket –enega smo v preteklosti, sicer za krajši čas, že imeli – je pa prvi supermarket v katerem bomo na 250 m2 imeli na voljo sveže eko sadje in zelenjavo, sveže delikatese in kruh iz sveže zmlete eko-moke, ter mlečne eko izdelke (celo eko-sladolede!), veliko izbiro izdelkov naravne kozmetike, najboljša eterična olja in izdelke za aromaterapijo, tekstilne izdelke iz eko konoplje, bombaža… in veliko drugega. V zanimivem kotičku za »posedet« pa se bodo vrstile predstavitve društev in ponudnikov eko-izdelkov. Tam boste dobili tudi zanimive informacije o dogodkih vezanih na zdravo prehrano in naravno zdravljenje. Končno bo nakup eko-izdekov enostaven, ker bomo vse dobili na enem mestu, brez zapletov s parkiranjem, brez čakanja na postrežbo in po ugodnih cenah. Supermarket Kalček bo svečano odprl vrata 4. junija 2005, v BTC-ju v Ljubljani, hala 9 (za BAUER-jem). Kot se za tak dogodek spodobi, bo pred trgovino eko-fešta. Obiskovalci bodo uživali v dobrotah na žaru brez mesa, zdravih sladicah, peki kruha v krušni peči, svetovanju strokovnjakov za naravno kozmetiko… Vabljeni med 11. in 14 uro. Upamo, da se boste lahko udeležili tega prijetnega dogodka. Vse, ki boste svoj prihod napovedali na tel. 041 645 948, bo čakala še novinarska mapa s foto-materiali in informacijami, kupon za 20% popust, ter paketek presenečenja. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 5. junij 2005 Prijavi Deli 5. junij 2005 saj res, hvala za obvestilo, zadnjic sem srecala lastnika in je res omenil, da se pripravlja na otvoritev se ene trgovine (ona v mestu jasno ostaja). To je tam nekje okol citroen salona?tam sem si to predstavljala. Torej mislis, da bo tole se aktualno?Da bomo mel kaj za povedat?al je za v sporocila? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 5. junij 2005 Prijavi Deli 5. junij 2005 Jejejejejejejeje!!!!!!!!! Slisi se faaaaajn....gudy, da bo vse na enem mestu...ker zdaj ko zmedena kokos iscem dolocene artikle! Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 5. junij 2005 Avtor Prijavi Deli 5. junij 2005 (popravljeno) Marsa, sama odloči:) Piše, da je stara trgovina na trubarjevi? Škoda, ker nisem že prej vedel, da obstaja... Popravljeno 5. junij 2005 -> Sebastjan Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 5. junij 2005 Prijavi Deli 5. junij 2005 Ja, na trubarjevi je, ze kakih 10 let morda... no mal manj najbrz, ampak vec let... prej je bilo pri magistratu, pol so se pa tja preselil.je pa res tecno, ne sam zarad majhnosti lokala, pac pa tud zarad parkiranja. Dobra poteza, vsekakor. *Bomo pustili tu, ocitno se bo se dogajal tule. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 5. junij 2005 Prijavi Deli 5. junij 2005 Tista na Trubarjevi men ni vsec... Majhna ful, pa tudi nimajo vsega ( iskala sem nekoc eno posebno maslo za mat, zato se mi je tako vtisnilo v spomin).Parkiranje je tam res shit...hvala"bogu" za kapitelj... Pa kje je se kaksna? Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pomlad 5. junij 2005 Prijavi Deli 5. junij 2005 Ful dobr!Jaz grem jutr prec prečekirat! Citiraj Posej ne in zrasel bo nič. ( azerbajdžanski ) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 8. junij 2005 Prijavi Deli 8. junij 2005 kje tocno je ta stacuna nova??in kako se vam zdi?? Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 10. junij 2005 Avtor Prijavi Deli 10. junij 2005 Štacuna Kalček je v btc-ju v lj tik ob bauer kolesarskem centru. Imajo kar nekaj izbire, vendar bolj malo sadja in zelenjave zaenkrat, ne vem no. Najbolje, da greš pogledat in si mnenje ustvariš sam. Drugače pa ima v redu bio trgovino tudi Kine klub / Živa center v LJ (glej google). Mi lahko kdo pove, kdaj na ljubljanski tržnici (ali kje drugje) prodajajo bio sadje, zelenjavo in ostalo? Hvala. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 10. junij 2005 Prijavi Deli 10. junij 2005 ob sobotah ziher, za druge dneve ne vem. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 27. junij 2005 Prijavi Deli 27. junij 2005 hvala.kje pa je bauer center? zraven..? -----------Štacuna Kalček je v btc-ju v lj tik ob bauer kolesarskem centru. Imajo kar nekaj izbire, vendar bolj malo sadja in zelenjave zaenkrat, ne vem no. Najbolje, da greš pogledat in si mnenje ustvariš sam. Drugače pa ima v redu bio trgovino tudi Kine klub / Živa center v LJ (glej google). Mi lahko kdo pove, kdaj na ljubljanski tržnici (ali kje drugje) prodajajo bio sadje, zelenjavo in ostalo? Hvala. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tina 28. junij 2005 Prijavi Deli 28. junij 2005 Probaj tule ... dvorana 9 My Webpage Citiraj http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/71.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 28. junij 2005 Prijavi Deli 28. junij 2005 kulsko hvala! Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
stankaa 6. julij 2005 Prijavi Deli 6. julij 2005 Zadnjič sem objadrala 3x cel btc, da sem našla trgovino s svetilkami, kamor sem šla vrniti svetilke, ki nama niso ustrezale. In glej no, zraven ena izložba kot zelena trava prav lušno in piše Kalček. Pa poglejmo in sem šla raziskovat.Kupila sem neke rezance s starimi žiti, ekogorčico, breskov kompot, en sendvič s sojo, en musli in plačala 3 jurje. Boljše, da več ne grem tja, ker so cene astronomske, me ekoponudba preveč pritegne. Tudi ko sem gledala zelenjavo, ta prva misel je bila, o to je pa tak krmežljav korenček kot pri nas doma in ne tisti, ki je kot narisan v velikih nakupovalnih centrih. Citiraj Življenje je PLES do nebes...Imejte se radi med seboj, vedno!live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 7. julij 2005 Avtor Prijavi Deli 7. julij 2005 Eko zelenjave pa ja menda ne ocenjuješ, kako lepa je. Potem raje pojdi v supermarket :xx!: Sem bil zadnjič spet tam in so bili bolje založeni z zelenjavo kot prvi teden. Imajo kar dobro izbiro (na splošno). Po večini stvari res niso cenejše kot bio roba v supermarketu ali so vsaj primerljive , imaš pa zato veliko več izbire. Nekateri artikli imajo vseeno v redu cene. Edino, kar me moti pri tej trgovini je čudno vzdušje. Malo bi bilo treba poživit vse skupaj z muziko. Ko vstopiš, te zaposleni tako žalostno pogledajo. Malo reklame rabi ta štacuna, da privabi narod. Kakšne vege-piknike ali akcije bi bilo treba da folk vidi, da je zadeva "kul" Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 7. julij 2005 Prijavi Deli 7. julij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Malo reklame rabi ta štacunase strinjam. ... lohk bi blo pa na tisoce prebranih infotov -boljsih, iz prve roke ;>)- in ne sam 400...... ... ampak, be so - vsak sam ve, kam bo vlagal... 'energijo'. :>)... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
stankaa 26. julij 2005 Prijavi Deli 26. julij 2005 Narobe si me razumel. Ko sem rekla krmežljav kot doma, sem mislila na to, da izgleda naravno in ne tako umetno kot v supermarketu, ko so vsi skoraj enakih mer. Izgleda mi domače. Citiraj Življenje je PLES do nebes...Imejte se radi med seboj, vedno!live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 30. oktober 2005 Avtor Prijavi Deli 30. oktober 2005 Slučajno sem izvedel, da je "Živa center" ravnokar vzpostavil spletno trgovino z biovegansko prehrano, naravno dekorativno in negovalno kozmetiko. http://www.ma-ziva.si/ Morda pa komu pride prav Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.