Skoči na vsebino

kompleksi, fobijice, in podobno

El Nino

Recommended Posts

Hja js sem ravnokar pridelal eno fobijo, ze nekaj casa opazam da me je zelo strah da bi izgubil kak prst, velikokrat dobim obcutek kot da mi ga bo kdo odrezal bodisi si ga bom sam, tole fobijico imam od kar sem prebral v nedeljcu da je nekdo dobil serviran prst z sladoledom... hm ima kdo kako idejo kako se loosat tega? xrolleyesx
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 52
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

<{POST_SNAPBACK}>velikokrat dobim obcutek kot da mi ga bo kdo odrezal bodisi si ga bom sam, tole fobijico imam od kar sem prebral v nedeljcu da je nekdo dobil serviran prst z sladoledom... xrolleyesx

Kot prvo ta prvo. Prsta si sam ne boš tako lahko odrezal. Z nožem že ne. Razen, če delaš pri kakšnen stroju ki po možnosti reže in seklja :)

Šalo na stran. Ne vidim razloga, zakaj bi ti drug odrezal prst. To se samo vidi v filmih. Tako da brez panike. Relax.

Če pa opravljaš nevarna dela pa previdnost seveda ni odveč.

Če ne bi tega prebral v nedelcu, pote te fobije ne bi mel ne. Torej ne beri več negativnih novic. To je dobro za začetek. Npr jaz več sploh ne gledam dnevnika. Saj se svet še vedno vrti naprej ne gleda kaj kakšen politik reče. Pač me ne zanima.

Ni treba skrbet. Samo poskusi preživet dan, ne da bi na to pomislu. Pa več ne boš mislil na fobijo.

Prsti, ja...

Pride mama z Janezekom na obisk k sosedu, Janezek se nekaj smuka okoli soseda,

naenkrat pa mu odgrizne prst.

Mama zacne vrescati kot nora in tepsti Janezeka po glavi...

Sosed, da bi umiril situacijo, miri mamo z besedami :"Pustite ga gospa, saj to ni nic takega..."

Mama jezno odvrne: "Vraga ni !!! Prst tu, prst tam...potem pa doma noce nic vec jesti...."

:eek:

x:Dx

mene je pa včasih pred folkom strah,prov tak nerazumen strah me prevzame.tko,če grem vn,se ne upam pogledat v oči,ampak ne da bi kej skrivala k sm itak taka kot sm.čist panična ratam in se morm odmaknt da se umirim.

mislm,da mam premal samozavesti,včasih je težko,čist zmrznem

Ne prosite toliko,rajši rečite hvala za tisto,kar imate.

<{POST_SNAPBACK}>Ola izvor fobije poznas torej prej jo ni bilo .

Zamisli se zakaj se tako bojis kaj te sili k tej misli ko bos to obdelala bos vedla kako se jo znebiti. :palec:

mislim da mi manka samozavesti,se ne cenm kokr bi se mogla pol pa mislm,da me drugi pa bojo

Ne prosite toliko,rajši rečite hvala za tisto,kar imate.

<{POST_SNAPBACK}>Hja js sem ravnokar pridelal eno fobijo, ze nekaj casa opazam da me je zelo strah da bi izgubil kak prst, velikokrat dobim obcutek kot da mi ga bo kdo odrezal bodisi si ga bom sam, tole fobijico imam od kar sem prebral v nedeljcu da je nekdo dobil serviran prst z sladoledom... hm ima kdo kako idejo kako se loosat tega? xrolleyesx

:palec:

Vsak dan jih preštej pa bo.

Sicer pa bi bilo zanimivo izvedeti, za kateri prst se najbolj bojiš - kolega Freud bi imel o tem veliko za povedati.

:palec:

(pa če dobiš svoj prst s sladoledom - hitro do bolnice - mogoče ti ga še prišijejo nazaj)

uživaj!

Človek lahko dela, kar hoče, ne more pa hoteti, kot bi želel.

<{POST_SNAPBACK}>Hja js sem ravnokar pridelal eno fobijo, ze nekaj casa opazam da me je zelo strah da bi izgubil kak prst, velikokrat dobim obcutek kot da mi ga bo kdo odrezal bodisi si ga bom sam, tole fobijico imam od kar sem prebral v nedeljcu da je nekdo dobil serviran prst z sladoledom... hm ima kdo kako idejo kako se loosat tega? xrolleyesx

Vsaka fobija je ponavad povezana z delom telesa k nm je nekak najlubši, drgač povedan,tistim delom, brez katerga bi lohk počel kr počnemo najrajš! U tvojm primeru gre vrjetn za palc,ti že veš zakaj! x;)x Kak se to pojav, nkol znenada, zmer je ena povezava z lifom, z nečem kr se je pred kratkm zgodl. Dvomem da jo je pr teb sprožu člank, to si sam dopovedujš. Kaj pa je tist, kr jo je res sprožl? Mogoč te je strah da utegnš zgubit osebo k ti je zlo pr src, se počutš, kt da je del tebe,zato strah pred amputacijo,da ti iztrgajo deu telesa,deu tebe samga! x;)x

[color="red"]Baby don´t forget my number![/color]

(popravljeno)
Tole si pa zelo dobro povedal triple x. Kako bi pa razložil mojo fobijo in sicer pred morskimi psi. Sem odlična plavalka, ne bojim se ne globine, ne ničesar v zvezi z utapljanjem, ampak samo teh kužatov in to že od malega. pa bi bilo nekako smiselno, če bi živela v kakšni Avstraliji, al pa na Floridi, ne pa tu v Sloveniji. Kljub temu, da bi lahko preplavala res čudovite razdalje, se ne upam zaradi te živalce :icon16: , katere me je tudi v plitki vodi strah. Če ima morsko dno neke temne lise, ki se zaradi valovanja premikajo me kar stisne. Po mojem, če bi ga res srečala, sploh ne bi kričala, ali pa odplavala, ampak bi samo v nezavest padla in gluglu... Popravljeno -> enaeva

Jaz pa zadnje case ugotavljam, da moram vsako stvar preverit vsaj dvakrat. Od pomembnih reci ( torej izpiti, za job, racuni), pa do zaklepanja vrat in ugasnja elektricne plosce ( pac stedilnika), racunalnika in tako dalje. Ce grem zadnja spat, najprej preverim, ce je vse zaprto, potem se grem umit, potem grem pa se enkrat preverit, ce je vse ok xrolleyesx :eek: Pa to nisem vedno, ampak zadnje case. Pa tudi, ko mam mobitel v torbici, vcas skos preverjam, ce ga mam ( ustavim se in preverim). Ful mi je cudno. Cist obremenjena. :xx!: Pa k sama pr seb VEM, da je vse v redu, vseen se pregledam....

Kar se pa kompleksov tice; ga bom vedno mela glede teze, vedno sem ga imela, kolikor sem ze tezka, na sebi najdem nekaj, kar mi ni vsec. xrolleyesx

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

jaz se pa blazno vesh bojim.

nekoc sem hotla celo klicat na telefon v stiski zarad tega, brez heca.

Ko sem na morju videla kilometrsko vesho, mi je padlo v momentu prec vse dol, lohk bi isti hip sli dam, kajti TISTA VESHA JE SE VEDNO TU nekje pac. x:o)x

Pa VEM, da je idiotsko... je cist telesno, kar nasrshim se in zakrknem. Ko je pri miru, je se ok, ko se pa zaletava! :xx!: :OO!:

Npr. lohk pa plavam kilometer dalec, lohk je dno grozotno, ko se vsi bojijo, men pa nista. in strah pred mismi in pajki se mi zdi brezvzezen in smesen. x:Dx x:Ix mene pa je vesh. x:o)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Marsa, a imaš v mislih tiste kosmate približno pet cm dolge? Lansko leto, ko sem ležala v prikolici, sem opazila, da mi na prsih leži ta kosmata stvar, veša nenormalnih razsežnosti, trup debel za en povprečen mezinc na roki in sem začela tako kričat in opletat, da sem si fejst poškodovala roko. Kadar jih vidim, dobim vročino in ne morem nič. Pajkci so pa tudi meni luštni, prav posebni so, ko tak lepo pletejo.

ja, to, trup je point oz. 'odlocilen'.

Se metulji so mi skoraj grozni, ce so tko velki pa temni...

Oni trup ki se neartikulirano zaletava! :OO!:

... se je obracala kot kolibrij ta vesha (mlaj, konjunkcija pluton - je blo tedaj, pa brala sem castanedo, on je imel komarja, jaz pa vesho svojo lastno); kaj tacga se nisem vidla, tud dlje kje, res ono, kot moja dlan, se mitja se je ustrasil oz. je rekel, o-ouch... konc no, dam.... vse dol padlo, kje da je zdaj, kam se je potuhnila in zdaj bo tu okol do konc morja, shit.

men tud - pajki, skorpijoni, kuscarji, VSE... nobene zivali se ne bojim, pravim da se celo morskega psa in medveda ne bi ustrasila...

Bi se pa varana in krokodila, ko oba tko kruta zgledata pa rushilna.

Tud os se ne bojim, zmeraj zivim v sozitju z njimi, ce so kje okol, se pa mal bojim tud srsena, ker je tolk nevarnega videza. pa to nikol ne ves, ce si alergicen - mojga frenda je osa picila, pa mu je cela noga pomodrela (ni vedel prej da je alergicen, ker na cebelje ni bil).

Ko sem bila majhna, sem se vedno bala, da me bo 'z liftom en v klet *poklical*' in mi kaj naredil. Ce bi recimo oni prej pritisnil kot jaz za gor, kar se je pac vcasih zgodilo...

aja, zivjo in dobrodosla, enaeva! :palec: x:)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Huh... jst se malo bojim pajkov pa še nekaterih žužkov :ermm: no mogoče bojim se ni prava beseda... tko lahko so v moji bližini, ne maram pa se jih na kakršenkoli način dotaknit oz. ne maram da me obletavajo, lezejo po meni brrrrr :eek: še najmanj maram take velike muhe, zgledajo kot komarji pa sam brenčijo in se zaletavajo uh...

Sicer pa sem navajena vseh sort živali, živimo namreč ob gozdu in je polno raznih žužkov pa tudi raznih sesalcev, glodalcev itd... ptičev... oglaša se celo sova. Včasih mi je bilo povsem neprijetno sovo poslušat zvečer ko je ukala tam nekje v gozdu... ampak z leti se navadiš... in potem rata neko sožitje... xDDx

Live and let live! Life is beautiful!!!!

jaz pa ne morem videt škorpjonov,uf me kar strese. :xx!: :xx!: :xx!: :xx!:

Najhuje mi je če slučajno kateri zaide v stanovanje,ble ble ble fuj :xx!: :xx!: :xx!:

Per il mondo tu sei nessuno,

ma per qualcuno tu sei il mondo

Jaz se pa full bojim kač, ampak to res hudooooo. :o|o:

Če se jaz npr. odločim (zabijem v svojo glavo), da je v nekem grmu skrita kača, ga ni boga na svetu, ki bi me spravil mimo. Pa to resno mislim, saj je že bila takšna situacija in se mo mogli dobesedno nest mimo....Jaz bi se ne prestavila niti za 5 mm, pa bi mi lahko obljubili ne vem kaj. Pol pa ne rečte, da nisem mal usekana..... x:Dx

Smisel življenja je največja sreča

kaj tacgA ja sam da ta je cist majhna pa na fotki. x:Dx

kAc se tud ne bojim, sem jih ze vidla, specega modrasa, sem pripeljala uciteljico pol tja. :D da glej to, kok zanimivo ko je kaca! xDDx

nekje ko smo ziveli, smo imeli slepce pod storom, pa se je tamala vedno bala, ko je k nam prisla, pa sem jo (zloba) vedno strasila pol s tistim kacam. :P x:Ix

Picasso

Hvala, Marsa!

Tole je pa že spuki. Ko sem bila še majhna sem točno to foro z lifti imela. Ko sem vstopila, sem ful dolg držala gumb za nadstropje, da bi prestregla kakšen klic iz kleti, btw, obstaja klet 1, kjer še neki dnevne svetlobe skozi okna pride, potem je pa še klet 2-zaklonišče :horro-cb: :ph34r:

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...