kamikaze 13. junij 2005 Prijavi Deli 13. junij 2005 pomagati brez vsakega nagiba in želje Ko je Bog vprašal nekega človeka, naj mu pove eno željo, je ta po premisleku rekel, da bi rad delal dobro, ne da bi vedel za to. Bogu se je zdela ta želja tako dobra, da jo je potem podelil vsem. Samo pri nekaterih je ta želja zakopana globoko pod svinjarijo Ega...... Citiraj cosmic dancer Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 14. junij 2005 Prijavi Deli 14. junij 2005 Je pa res, da če drugim pomagaš se ti tud karma zboljšujeNista karma in krama brez zveze sestavljeni iz enakih črk. A šalo na stran. Dejstvo je, da se je največ zla na svetu zgodilo zaradi dobrih namenov dobrih ljudi. Kaj je dobro? je dobra pravičnost? Je dobra milost? Kje so meje? Kje se konča dobrohotna pomoč in začne vsiljevanje? POmoč drugim v duhovnosti je silno spozek teren. Kajti dajanje pomoči hitro pelje v napačno smer.Od vseh, ki na slovenski duhovni sceni "nudijo pomoč" je morebiti slab odstotek dejansko sposoben komu pomagati. Pomoč zaradi karme je samo izgovor za lastno slabo vest in nesposobnost soočenja s samim sabo. Karma je indijski izraz in naj tam tudi ostane. Zahodna tradicija ne pozna tega pojma v takšni obliki. Indojska moralnost je drugačna od naše. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 14. junij 2005 Avtor Prijavi Deli 14. junij 2005 OK Pa kaj je narobe, če komu pomagaš. Ne razumem te. Čisto nič. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 14. junij 2005 Prijavi Deli 14. junij 2005 mogoče je bolje, če spontano pomagaš, če ne narediš plana pomoči, če pomagaš z drobnimi malenkostmi... Kabalist, zakaj zavračaš vse kar je drugačno od tvojega mišljenja? Bi bilo zanimivo s teboj eno debato užgat, v živo - ti naučen in prepričan v svoj prav, jaz pa še vedno v fazi iskanja ter spoznavanja, da sem sama sebi najboljši svetovalec ter da rabim svoje zmote in napake za rast... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 14. junij 2005 Prijavi Deli 14. junij 2005 Pa kaj je narobe, če komu pomagaš. Ne razumem te. Čisto nič.Vem, da je težko razumeti, kar sem napisal. V osnovi ni s pomočjo nič narobe, a pri duhvni pomoči je potrebna silna previdnost in mnogi mojstri so padli, ker niso uspeli nadzorovati dajanja pomoči. Si dovolj napredoval, da imaš sposobnosti, s katerimi lahko komu pomagaš? je ta moč dovoljšna, da pomoganje izvedeš brez strasti, brez samozadovoljstva? Si dovolj osvobojen želje, da nekdo gre naprej zaradi tebe? Zahodni hermetizem, oklutizem in magija so polni padlih angelov samo zaardi napačnih osen lastnih sposobnosti. tega je toliko, ker so simboli zahoda v nas in imajo neprimerno močnejši učinek, kot pa nam tuji simboli. Kabalist, zakaj zavračaš vse kar je drugačno od tvojega mišljenja? Bi bilo zanimivo s teboj eno debato užgat, v živoNe zavračam drugačnega mišljenja. Samo svoje mišljenje izpostavljam na tehtnico. Za debato v živo sem pa vedno pripravljen. Kje in kdaj? Lepo, da si v fazi iskanja. Ako se naučiš pozornosti, boš prepoznala. A najprej moraš pozornost očistiti strasti in želje. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 15. junij 2005 Avtor Prijavi Deli 15. junij 2005 Mam eno novo vprašanje. Nadziranje občutkov. Kaj veste o tem. Npr, ko nam gre slabo in nas napade občutek, da nič več ne zmoremo. Namesto da bi se soočili z problemom. Kakšne izkušnje imate z občutki. Jaz sm to prebral samo knjigi. Razpište se. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kamikaze 15. junij 2005 Prijavi Deli 15. junij 2005 Sej si sam povedal rešitev - soočit se je treba s problemom. Vse nadziranje občutkov je zastonj in MOGOČE sam kratkoročno pomaga, problem pa tačas tli pod površino...... Kabalist, uno s padlimi angeli je 11 točk od desetih Citiraj cosmic dancer Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 5. januar 2008 Prijavi Deli 5. januar 2008 Dokumentarna oddaja: Skrita energija - eter (prana, chi, ki, biopolje, bioenergija, eter, orgon....) Že od nekdaj v starih tekstih duhovnih tradicij zasledimo opise energije, ki so ključ do vitalnosti in zdravega življenja. Ezoterika omenja, da je primarni vir teh energij Sonce. Poznamo pa jih pod različnimi imeni kot so prana, eterične energije, orgon, biopolje, bioenergija in podobno. Kakšen je pomen razvoja senzitivnosti za te energije? Kakšen vpliv imajo na naše zdravje? Kako je znanost raziskovala te energije in kje smo v tem pogledu danes? Objavljeno v oddaji Duhovni utrip, TVS1, 3.1.2008. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ale' 5. januar 2008 Prijavi Deli 5. januar 2008 Zanimivo da sem ravno včeraj spet razmišljala o prani. Zame je prana čista življenjska energija, ki kroži v Vesolju in ki pada tudi na Zemljo. Zgleda pa kot svetlikajoč prah, podobno kot bleščice, samo da barva ni tako zlata, ampak taka zlatorumena, so pa tudi drugi barvni odtenki vmes, samo ne tako izraziti, mogoče za predstavo podobni kot milni mehurčki. Ni pa samo v obliki prahu, ampak so vmes tudi majhni balončki, ki so po teži lažji od prahu. Na področjih v bližini vode - reke, morje, potoki, slapovi je že bolj izrazita, bolj na gosto pada, in v gozdovih oz. travnikih. Zakaj je tako ne vem, nisem fizik. Mogoče vlaga privlači to energijo še bolj nase. Prav tako se nabira tudi na nas, skozi okna in vrata pride tudi v bivalne prostore, samo največ jo je v naravi, kjer lahko neovirano pada na tla. In seveda se nabira tako na žive kot tudi na nežive predmete. Kdor ima sposobnost videnja avre, potem bo videl tudi prano. In nekateri vidijo prano, pa avre ne. To pa da nekateri živijo od prane - ok - samo mene ne zanima ta varijanta. Še posebej v mestih se ne bi igrala s tem. Mogoče nekje v Sibiriji ali pa na Altaju, kjer je še zrak neonesnažen, pa ko se lahko med drugim "prehranjuješ" tudi z vdihavanjem peloda od cvetja in dreves pa z raznimi oreški in rastlinami iz narave... to bi še sprejela, drugače pa ne. Se pa rada nastavim tej energiji nekje v naravi, da me preplavi in napolni. Citiraj http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 5. januar 2008 Prijavi Deli 5. januar 2008 "Včeraj sem prebral intervju z Jusmaheen, ki pravi, če verjamete ali ne že dve leti ni nič jedla.Ali vi verjamete?Kaj si mislite o življenju na prani?andrej"Podobna tema na luninem forumu - ženski, ki živi samo od prane: http://www.lunin.net/forum/index.php?act=S...;f=21&t=776 Menda naj bi bila to prevara:Objava #78http://www.lunin.net/forum/index.php?showt...st&p=929864 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ale' 5. januar 2008 Prijavi Deli 5. januar 2008 Tantra hvala za info. Je podobna tema ja, pa vseeno drugačna. Mislim da je free imel drugo v mislih kot pa govorjenje o parih ljudeh ki živijo od prane in se z njo "prehranjujejo". Citiraj http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 5. januar 2008 Prijavi Deli 5. januar 2008 Objava #80http://www.lunin.net/forum/index.php?showt...st&p=929882 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 5. januar 2008 Prijavi Deli 5. januar 2008 Kaj je prana. Prana je nakakšna življenska energija. Dobivamo jo z dihanjem, hrano spanjem. V glavnem se jo veliko uporablja v jogi. V tej tehniki sem še nov in me zanima, kaj tudi drugi mislite in kakšne izkušnje imate?Energije vedno dovolj:uporabljam notranji samodejni dihalni ritem: "diha me" - sem poenoten z dihanjem.In pa "shadow boxing temelječ na gibanju Muhameda Alija" - imel mojstra ex polprofesionalnegaboksarja, kateri se ukvarja tudi s chi kungom. Drugače ta oseba ne poučuje nobenega.Letos še nisem prižgal radiatorja v stanovanju. Me ne zebe totalno nič.Endomorfinov za dobro počutje je vedno dovolj. ) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Prabha 5. januar 2008 Prijavi Deli 5. januar 2008 Jaz sem slišala,da so z to Jusmaheen šli vsi skupaj na pizzo po seminarju in je tudi ona jedla! To,ko je imela seminar pri nas. Citiraj http://www.atala.dhamma.org/pub/index.htm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 5. januar 2008 Prijavi Deli 5. januar 2008 "Včeraj sem prebral intervju z Jusmaheen, ki pravi, če verjamete ali ne že dve leti ni nič jedla.Ali vi verjamete?Kaj si mislite o življenju na prani? Kaže, da to teoretično "gre skozi": Fizik Friderich Katscher je izračunal, da človek s hrano običajno prejme med 2000 in 3000 kalorij (stara enota za merjenje toplote, energije, dela; 1 cal = 4,186 joulov), medtem ko v obliki fotonov običajno odda med 6000 in 9000 kalorij. Razliko 4000 do 6000 kalorij prejme preko UEP.Za to polje se tudi v Evropi zelo pogosto uporablja sanskrtska beseda prana*, medtem ko mu Kitajci pravijo qi**. la Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 5. januar 2008 Prijavi Deli 5. januar 2008 Objava #83http://www.lunin.net/forum/index.php?showt...st&p=929918 Magdalena Gornik, Theresa Neumann Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 5. januar 2008 Prijavi Deli 5. januar 2008 tale je zanimiva Qigong master Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 6. januar 2008 Prijavi Deli 6. januar 2008 Dokumentarna oddaja: Skrita energija - eter (prana, chi, ki, biopolje, bioenergija, eter, orgon....) Sem si ogledal oddaji o etru in kristalih. V prvi predvsem Robert Leskovar zares ve, o čem govori, pri Nataši Zorc (tema o kristalih) sem pa na dveh tretinah oddaje obupal in nehu gledat. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 6. marec 2008 Prijavi Deli 6. marec 2008 se en: Nova znanost: eter in zdravilna moč kristalov Dolg prispevek. (55:20 minut) Zdravilstvo in znanost o terapiji s kristali. Kakšen je odnos znanosti do subtilnih energij ter polj (eter)? Biopolje kot vezni člen med objektivnostjo znanosti in subjektivnostjo (empirijo) zdravilstva. Prva konferenca o novih poteh uporabe kristalov, 2. del. Predava dr. Robert Leskovar, Inštitut BION. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenija81 6. marec 2008 Prijavi Deli 6. marec 2008 NO, zdej ... lahko sem jo udarla čist mimo, ker nisem strokovnjak za Biblijo, ampak a niso Izraelci, k so bili 40 dni v puščavi in so bili brez hrane ... jih ni Bog nafutral s prano? A ni bil isti izraz? Nekje sem slišala, da ljudje živijo od prane - v tem primeru se prana nanaša na življensko energijo (v Bibliji je bila nekak konkretna stvar, ki je od nič zrasla na drevesih) ... Jaz bi tudi tako živela. Od prane mislim. Meni hrana ne pomeni užitek ali kaj podobnega, zato se hranim le zato, da preživim ... Pa bi bila res čist zadovoljna, če bi lahko od prane živela ... Sam najprej bi morala imet dovolj samodiscipline, da bi živela vsaj od PResne hrANE (ki sem mi zdi vsaj bolj prebavljiva od javno promovirane hrane s katero dnevno filamo telo) ... Ampak kaj, ko je veliko lažje delat kar delajo vsi drugi in ne razmišljat o tem kaj dejansko ješ ... Citiraj Ona išče samozavest, on pomen njegovih nočnih mor.Skupaj odkrijeta skrivnosti davno pozabljene družinske preteklosti,na katero ju veže dvestoletno prekletstvo. Prekletstvo družine LeRoy. http://ksenija.argentinaslovenia.com/leroy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 6. marec 2008 Prijavi Deli 6. marec 2008 Jaz sem slišala,da so z to Jusmaheen šli vsi skupaj na pizzo po seminarju in je tudi ona jedla! To,ko je imela seminar pri nas. tezko verjamem. po mojem je nekaksna raca.nenazadnje najbrz ni tok butasta. zna pa folk bit zloben in chenchav, ce cesa ne razume.in to bi bla res dobra fora (so si mislil), da se 'ta nora baba' base s pico.pa skodozeljno ustvarjo taksne govorice. lahko da se motim, pojma nimam.sam tele 'bojda' variante so mi sumljive. ce je pa res, je pa to... neumno. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 6. marec 2008 Prijavi Deli 6. marec 2008 NO, zdej ... lahko sem jo udarla čist mimo, ker nisem strokovnjak za Biblijo, ampak a niso Izraelci, k so bili 40 dni v puščavi in so bili brez hrane ... jih ni Bog nafutral s prano? A ni bil isti izraz? Bog jih je nafutral z mano. To je drgač ena sladka pizdarija, ki jo iz primernih rastlin predelajo žuželke. Ampak če je bla takšna mana mišljena v bibliji, bo pa verjetno Emanuel vedel. negotovi Nosorog Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Condor 6. marec 2008 Prijavi Deli 6. marec 2008 Ja Bog izraelskega ljudstva jih je krmil s padajočo mano in prepelicami ko jim je že šlo za nohte. Jezus pa je tisti čas bojda rekel, da so očetje tega ljudstva pomrli in ta mana jim ni koristila k večnemu življenju. Potem jim reče, da mana, ki jo daje on, Učitelj, resnični eliksir življenja in kdor je pije ima večno življenje. Kaj bi to bilo in kako jo "piti"? V očenašu pa zasledimo stavek:... (Bog) daj nam danes vsakdanji kruh ... Kaj je ta vsakdanji kruh? Ali nas lahko zunanja hrana in zrak nahranita popolnoma? Potem pa poskusite biti brez spanja dva ali tri dni, potem še tako izopolnjene tehnike dihanja in še tako dobra hrana ne bo pomagala biti pri močeh. Ker boste notranjo mano, "vsakdanji kruh" porabili. Kdo nas potem v resnici hrani z izvorno mano, prano? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
unis 7. marec 2008 Prijavi Deli 7. marec 2008 pomagati brez vsakega nagiba in želje Ko je Bog vprašal nekega človeka, naj mu pove eno željo, je ta po premisleku rekel, da bi rad delal dobro, ne da bi vedel za to. Bogu se je zdela ta želja tako dobra, da jo je potem podelil vsem. Samo pri nekaterih je ta želja zakopana globoko pod svinjarijo Ega...... ma dobro daj.Dejmo nekej razčistit.Bog ustvari svet, bog uniči svet. Pod okriljem njegovega/njenega objema je reševanje sveta največja neumnost, poleg parkirnih ur.Človek je bitje, ki bi želelo fukat in se met lepo. Pa kaj zato? Samo glejte se, da ko zadnjič zaprem oči, naj se vsaj nekje znajdem. Če me pol ne bo nikjer, vam bom dal po pichki. Citiraj protestno masturbira na marsino sliko. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.