Skoči na vsebino

LNF Astro Sola

Samson23

Recommended Posts

ja, Venera trigon Saturn - lepa starost. Ljubezen tudi v poznih letih , ne le v tridesetih letih x8Dx

Tisto kar sem jaz opisovala, pa je na poudarku točni trigon .

Iskrena pozornost, zvestoba, moralnost, uravnovešenost, vse to po moje drži tudi, če aspekt ni točen.

Ampak če je točen, k temu sama dodajam tudi neke vrste odljudnost in odmik kljub trajnosti osebnega razmerja, neko odsotnost pristne topline in prisotnost trezne čustvene oddaljenosti. Al kako naj povem.

Pri tem mislim vedno na ODNOSE TE OSEBE Z VSEMI LJUDMI in ne v partnerskem smislu x!x Pravzaprav ves čas govorim v glavnem o tem. In tud sama sem bila s to osebo v zadnjem letu večkrat v kontaktu močno čustveno obarvano s strani vseh in sem jo lahko opazovala. Njen odnos med samimi srečanji, vzkipljivost in ko je bila zadeva uradno končana, njeno spremembo. O tem govorim.

In ne vem, če naj to pripišem Veneri v Devici in Saturnu v Kozorogu ali točnosti takega trigona. Verjetno obojemu od tega xnckrivx

Veš da ima Dupor prav in ostali,saj to se vse ve, kako je s temi aspekti. Jaz si pač nekaj zmišljujem zdaj, točen gor in dol in to :vio:

Ma zdej tuki glede te točnosti, nisi najdla pravega, k jaz menim, da je pr vsakmu to nekako drugače, celo tko bi reku, da me je moja najljubša učiteljica Lunca kot prvo naučila, da je vsak aspekt najmočnejši ko je aplikativen, ko prihaja, da začne pač delovat ponavadi preden je eksakten.

A pol kot opažam, je spet še dost odvisno od tega, kdaj se ti kak drug kvadrat, k tut na to vpliva, k je mogoče vladar hiše, kjer je tist trigon, al pa planeti, k tut majo s Satkotom pa Venerco aspekte, skratka, kdaj recimo ostali v progresijah spremenijo energije in osvobodijo to energijo.

Skratka, ne vem, jaz poskušam celoto gledat, pa sebe se poskušam poslušat, kak filing mi slika daje....

In ko pisuješ njo, sej veš da vzkipljivost ni sam Venerca - Satko, pa kake spremembe počutja......

Pa še na uno prej ti odgovorim, da mislim, da občutek, intuicija sicer res ni realno dejstvo, a je velika velika pomoč, ko se hočeš zakopat v globine odkrivanja. Še posebi pr čustvih in občutjih.

Ne, sej si ne zmišljuješ, je ful zanimivo tole tvoje razmišljanje, sam premalo po mojem upoštevaš vse ostalo, sej veš, da pr njej ni sam ta aspekt.

Deli na socialnih omrežjih

Kaj je pa kej z drugimi aspekti saturna, sama imam saturn v bikvintilu z uranom in jupitrom (oba sta na isti stopinji, v tehtnici v 9.hiši) in v bikvintilu z ASC
gore so fajn

Ali bi rekli, da je lahko kakšna večja razlika med sekstilom in trigonom Venere in Saturna?
What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

Nekaj si zamešal ti : za vzkipljivost nisem trdila, da je zanjo odgovorna Venera točni trigon Saturn, to nima zveze s tem.

Vzkipljivost je bla samo začasna - njena nagla odzivnost in takojšnja pomirljivost je samo en del njenega celotnega izražanja, ki ga pripisujem njeni Luni na Uranu v levu. (ima tudi Mars na Merkurju). Upam da gre kmalu v penzijo.

Ampak vse ostalo, odnos do drugih, njena stališča, v začetku, vmes in na koncu in nato odnos in mnenje po koncu vseh stikov , najbolje jo je po moje opisal ta točni aspekt po moje, trigon Ve-Sa.

Šlo pa je za družabno in uradno druženje nje, mene in ene skupine in enih znancev po tem. x:o)x

Mantis, če češ, mi pošlji na os link do njenga charta z aspekti, če češ, da še kako rečeva.

Kaj je pa kej z drugimi aspekti saturna, sama imam saturn v bikvintilu z uranom in jupitrom (oba sta na isti stopinji, v tehtnici v 9.hiši) in v bikvintilu z ASC

Ne vem, od ostalih manj važnih aspektov jaz osebno gledam še inkonjunkcijo. K je važna pr razlagah prilagajanja.

Bikvintil pomeni harmoničnost na mentalni ravni, je na 144° in kar vem ga Angleška smer astrologije bl upošteva.

Ali bi rekli, da je lahko kakšna večja razlika med sekstilom in trigonom Venere in Saturna?

Ja, je razlika, sekstil je možnost, trigon pa dejstvo, danosti in začrtana pot.

z Luno v Škorpijonu bolje, da greš na štrik. x:Dx kak so pa to sadomazo takrat, ko se jim zdi, da se je svet zarotil proti njim. pa z veseljem trpijo v sebi. in vprašaš, kaj je narobe, nič. se zapre vase in depresira. te pa niiiiič. x:Dx žilorezi. evo, mela sem tako osebo ob sebi dolgo in ni šlo nikakor v račun. si hotel pomagat, si bil zraven optimist za dva, ma neeee, je raje se mulil in rekel, ne ni res, nič ne bo bolje ... pol na koncu si pa še slišal očitke, akki blesavc si, ki sam troši ... človek se je vrgel enkrat po tleh pijan, ma premaknit se ni pustil za milimeter, ustrašila sem se, da se ni kje že fental ... x:Dx kaj taki Luni dela ljubosumje. :eek: pa, briga nas ognjene Lune, če se misli mulit in depresirat, pa naj. ognjena Luna bo ob takem, ki vidi samo nesrečo, trpela in če bo pametna, bo zginila stran.

pa še res je.. :O: :palec:

bemu je smotana....

kaj bi dala, da bi imela ognjeno, ali vsaj zračno luno...

pri meni je celo v kvadratu s saturnom in ASC-edentom in v konjukciji z uranom, v 8.hiši in v škorpijonu... :sori:

Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.

Richard Bach

Jaz bi tudi imela raje kakšno zračno ali ognjeno luno npr. v Tehtnici :flower:. V Ribah je precej mehka, melanholična, globoka kot pri vseh vodnih znamenjih. Zračna bi bila res super. x^x

meni je pa luna v strelcu najboljša. xrosex pa v vodnarju tudi ni švoh.. x:px

na kateri stopinji jo imaš??jaz jo imam na rakovi stopinji(4' škorpijona)... :O: x:Dx :vragec: :o|o: :vragec:

Richard Bach

Jaz bi tudi imela raje kakšno zračno ali ognjeno luno npr. v Tehtnici :flower: . V Ribah je precej mehka, melanholična, globoka kot pri vseh vodnih znamenjih. Zračna bi bila res super. x^x

menjam za mojo x:px

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

Stopinja je pa super. Deveta oz. strelčeva stopinja. Sonce imam pa na 2. stopinji.

potem se pa nimaš kaj za pritoževati... :2src:

Richard Bach

Kam pa spada 0. stopinja? Najbrž je Ribja. Merkur imam na 0 st. 37'.

ne bi vedla.

ribje so; 12. in 24. stopinja.

Richard Bach

Stopinja je pa super. Deveta oz. strelčeva stopinja. Sonce imam pa na 2. stopinji.

Jo imaš v tehtnici? O, fajn.

I wish :D

jo mam v devici edino kar je fajn, je to da je na 1°ki je ovnoca :P

Kam pa spada 0. stopinja? Najbrž je Ribja. Merkur imam na 0 st. 37'.

0° ima karekteristiko znamenja v katerem je...potem se pa šteje

1 oven

2 bik

3 dvojček

4 rak

5 lev

6 devica

7 tehnica

8 sco

9 strelec

10 kozorog

11 vodnar

12 ribi

13 oven

itd

s tem, da je 18° hudičeva, 22°morilcev in 29° jasnovidna

There is

One Mind,

One Truth,

[quote name='klarus' date='21. Jun 2009, 20:15' post='1055506859'

s tem, da je 18° hudičeva, 22°morilcev in 29° jasnovidna

kdo pa to zmislil; v kakšnem smislu je pa to mišljeno

gore so fajn

to majo dobro razloženi srbi...stamenkovič, če se ne motim :)

19°je za to hudičeva, ker je 6+6+6 ;)

x;)x Naj poporavim, odlično razlaga stopinje Nikola Stojanović. Tale seštevek bom tudi popravila, ker hudičeva stopinja je 18 in tudi 3x6 je 18. x;)x

vidim, da je bil vmes tipkarski škrat :lol:

tudi za priimek nisem bila točno prepričana...

bi pa vprašala, pri aspektih..kdaj je točn oz kdaj je aplikativen in kak orbis se vzame, da še deluje nek aspekt :)

There is

One Mind,

One Truth,

Spet imam eno vprašanje x:px

Če je diploma oz. visokošolski študij 9. hiša, magisterij 11. in doktorat 1. ... do tu vse jasno.

kako pa na primer sedaj gledam ... končala sem univerzitetni študij in grem podiplomsko lahko po bolonjskem sistemu na doktorat (pač ni ekvivalenten s starim). Torej tu moje vprašanje - ali gledam 11. hišo ali 1. hišo natalne karte??

Če je 11., potem že v osnovi nimam šans. x:o)x

to je iz enga drugega foruma..kak se gleda

Ker je astrologija logika, potem je najbolje, da se gremo eno logično igrico

Torej, če je vprašanje študij, kaj je tisto, kar bo v karti kazalo na to, da bo nekdo študiral, kako bo ta študij vplival na njegovo življenje, bodo vmes kakšne prekinitve, bo šlo vse gladko itd....

Res je, da nam 9 hiša "pove" o našem študiju, vendar pa moramo ob tem upoštevati seveda še vse druge pozicije.

AS - kaže na naš temperament, kaže kako se lotevamo stvari, kako smo se v stanju premikati. 1 hiša je ovnova hiša in to je logično, da ob vladarju horoskopa pogledamo tudi marsovo pozicijo /kako se potegujemo za nekaj, kar želimo doseči/

Sonce - bo kazalo na to KAJ želimo doseči, kakšna je naša ŽIVLJENJSKA MOČ za to, kakšne vrste je naša ustvarjalnost. Sonce je PO-KLIC, torej tisto kar nas kliče, da naj v življenju delamo ...

Ko proučujemo pozicijo sonca v znamenju in hiši, moramo seveda vedno pogledati tudi 5 hišo, ki ji naravno sonce vlada

Luna - povezujemo jo s skrbjo, pa tudi z javnostjo, torej kako stopimo v javnost, pred druge ljudi, seveda pa tudi s spremembami oz. našim muham ...

Ko proučujemo luno, bo znamenje Raka in 4 hiše ob tem pomembno

Merkur je planet razuma in inteligence

Pogledamo 3 hišo /nižji študij/, pa seveda tudi 6 hišo ki je Devičina hiša in ji Merkur tudi vlada.

3 hiša in tudi pozicija Dvojčkov v horoskopu nam bo v kombinaciji dala odgovor o tem, kako razumsko pristopamo do določenega intelektualnega vprašanja, torej tudi učenja in študija, smo raztreseni, za kaj smo nadarjeni itd....

Devičina hiša pa nam bo dala odgovor, če smo sposobni analitičnosti, sinteze in seveda če imamo po domače zic leder, torej kakšne so naše delovne navade. Odgovor seveda dobimo skozi 6 hišo, dispozitorja in planete v 6.

Venera nam bo pokazala na vrednost, ki nam jo študiranje daje. Pa seveda tudi na uživanje ob tem .....

Mars povezujemo z akcijo in sposobnostjo "boriti se za nekaj", torej videli bomo, če imamo za to dovolj mišic

Ob temi študij je seveda treba pogledati tudi Urana, ki je višja oktava Merkurja in vlada kozmičnemu razumu

No, ko proučimo vse to, potem označimo hiše, ki so neposredno vezane na naše vprašanje

Torej ŠTUDIJSKE HIŠE so:

9 hiša - pogledamo vladarja, njegove aspekte in hišo v katero potuje, ter njegovo dispozicijo

pogledamo vse planete v 9 hiši

Pogledamo naravnega vladarja 9 hiše /jupitra/ in znamenje strelca kje se nahaja

3 hiša - pogledamo vladarja, aspekte in hišo v katero gre, ter dispozicijo, ter še vse planete v 3

Merkurja in znamenje Dvojčkov

6 hiša - vladar, aspekti, hišo v katero gre, ter dispozicijo, ter vse planete v 6 hiši

Merkurja in znamenje Device, kje se nahaja v horoskopu

No, ko si izpišemo vse tole, bomo imeli že približno sliko, kaj se dogaja s področjem našega študija.

There is

One Mind,

One Truth,

vidim, da je bil vmes tipkarski škrat :lol:

tudi za priimek nisem bila točno prepričana...

bi pa vprašala, pri aspektih..kdaj je točn oz kdaj je aplikativen in kak orbis se vzame, da še deluje nek aspekt :)

Aplikatieven je, kadar prihaja v aspekt. Npr. Danes je sonce na 1 stopinji raka, moj urana je na peti stopinji in to je aplikativen aspekt, ki šele prihaja v konjukcijo, vendar drži pa sigurno že prej. Koliko stopinj prej, oz. kako velik orbis drži, je seveda odvisno od planetov. Pri luni, ki je hitra, lahko jemljemo precej stopinj, pri bolj počasnih pa manj. Jaz to kar tako čez palec, po filingu. Imaš pa v vsaki literaturi koliko stopinj je dovoljen orbis. Pri saturnu, ki deluje precej drugače, lahko vpliv deluje, ko gre tranzit že čez planet, oz. ko se oddaljuje, seveda, so primeri različni. Jaz imam v svoji karti to izdelano.

Guest VilaSonca

jaz mam pa Urana na 5 ° in še od 3. hiše vladar je. pa fajn, ker je v konjunkciji z Jupitrom. 9. hiša v Strelcu je polna. bi se reklo, da mi študij dosti pomeni. x:Dx

Kaj pa naj bi pomenila pravzaprav hudičeva stopinja??

pri določeni temperaturi v eni od 12. bajt zna bit hudič!!! x:Dx

Kaj pa naj bi pomenila pravzaprav hudičeva stopinja??

js imam rud satuena na isti stopinji.....pač malce bol zaj**** saturn ;)

pač na področju hiše v kateri se nahja :)

There is

One Mind,

One Truth,

• 2 weeks later...
tle se eni ptrožujete nad luno v Škorpiji... kaj bi šele rekl če bi jo mel v kozorogu.. :vio: ...zato še štrik ni rešitev xDDx

pa nebi o marsu v Raku... :vio:

no, jaz imam zdj tako štalo s temi lunami.

natalna je v škorpijonu, vpeta v t kvadrat(kvadrat saturn, kvadrat asc...saturn opozicija ASC)

progresivna je v kozorogu... :O: komaj čakam, da se spoka v vodnarja.. :2src:

luna v kozorogu (če je slabo askpektirana)je najbrž res bolj depresivna kot luna v škorpijonu...ampak morbidna pa nikoli ni.... :xx!:

Richard Bach

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...