Skoči na vsebino

LNF Astro Sola

Samson23

Recommended Posts

Aja, pa še nekaj :inocent:

Po kakšnem vrstnem redu si razlagamo chart( mislim, da janif je zlo lepo napisal, sam tisto je pol šlo rakom žvižgat) - hiše in v kakšnih znamenjih so, kaj greš gledat, če je hiša prazna; kaj je bolj pomembno, če je hiša polna - planeti in aspekti ali znamenja v katerih je hiša...

No to vse, ta teorija je napisana v mali šoli astrologije, ali beri na www.astradamus.

Deli na socialnih omrežjih

• 2 weeks later...

Hvala lunca za odgovor!!Te ne morem citirat..Neki je narobe,po mojem. xnckrivx

Sj tale aspekt (konjukcija urana na natalni merkur)se mi januarja spet ponovi.Zdj gre uran retogradno nazaj in se mi zdi ,da to ni ravno najbolje??V natalni karti imam tud urana retrogradnega,pa še saturna in neptuna.

No,na 18,28 ribi-prva hiša imam pa tudi sonce in kaj lahko pričakujem od te konjukcije urana in sonca ,nekje naslednjo leto??

Drugač mi je pa kr žal,ko nisem spremljala bolj tega urana,ki je šel kako leto nazaj čez moj ascedent..Sploh se ni nič kj drastičnega zgodilo..No,saj povezat ne znam urana in dogodkov v mojem lifu.. xnckrivx x:o)x

Glede aspekta saturn kvadrat luna imaš prav,znam bit full črnogleda in včasih preveč pesimistična.Asocaialna tud nisem,sam včasih znam bit kr fajn nesproščena v družbi,posebaj med neznanci...

Kateri aspekti pa nakazujejo asocialnost??

:palec: x;)x

Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.

Richard Bach

Ojla! Imam par vprašanj x:)x

Zanima me, kaj pomeni, če imam jupitra v raku in v 12. hiši, na 5 stopinj in še nekaj? Ali to res pomeni kot nek angel varuh, ki me rešje v zapletenih situacijah? to sem nekje zasledila... ne vem če je res

Če sem prav razumela, 2. hiša pokaže moj odnos do denarja, je tako? Torej imam 2. hišo v raku na 29st. 55. Ali to pomeni, da se že nekako nagiba k levu? Kaj pa rak, morda kaže podjetnost in pametne naložbe?

True Node je severni vozel. Imam ga v vodnarju v 9.hiši. na 25st 51. kaj to pomeni?

No, če se bo dalo komu kaj pokomentirati, že vnaprej hvala xsrcx

In al' veš, da ti ga vnemaš,

ti mu pevski ogenj daš,

al' se smel bo razodeti

vsaj pozneje, sam ne ve.

(F. Prešeren)

Drugač mi je pa kr žal,ko nisem spremljala bolj tega urana,ki je šel kako leto nazaj čez moj ascedent..Sploh se ni nič kj drastičnega zgodilo..

:palec: Seveda se je zgodilo, uran preko ASC so opazilo bolj drugi okrog tebe, spremenila si se na zunej in znotrej x;)x , zanimat pa te je začela tudi astrologija, kar je pogosto pri tem tranzitu.

Mah, sploh ni nujno, da se določen tranzit občuti.

Meni Pluton na Mc-ju - ni prinesel prav -nič.

Prvi prehod (dotik) Urana z Asc- ni prinesel nič.

Kvadrat tSaturna na rdx Sonce se je v treh rundah povsem drugače manifestiral.

Zadni ruk je bil fizično najbolj naporen. Komaj sem zmogla (sicer zelo povečana aktivnost). Pri vsem tem sem se dobesedno posušila, shujšala nekaj kil.

xrolleyesx vsaj za nekaj dober Saturn x;)x :V: Natalni je pa itak kotni, močen in aktiven kot zmaj, pa se mi vsaj špehca ni treba otresat. :ermm:

En najhujših tranzitiv v mojem življenju je bila gotovo progresirana Luna, ko je dve leti in pol potovala preko Škorpijona :wOOt: :bomb: :OO!:

Lunca,prav maš res sem se spremenila.Sam najbolj navznotrej,na zunej pa še nič kj dost.Je pa res ,da me full vleče že kr lep cajt,da bi se čist na kratko ustrigla,pa ,da bi se čist drugač prebarvala lase..Sam nimam dovolj poguma za spremembo.. x;)x

En najhujših tranzitiv v mojem življenju je bila gotovo progresirana Luna, ko je dve leti in pol potovala preko Škorpijona :wOOt: :bomb: :OO!:

Ruby72...pri men tud.. :C: Najhujši tranzit do zdj je bil pri meni defenitivno progresirana luna v škropijonu,ki mi je prinesla veliko izgub in razočaranj..Na srečo je letos aprila prestopila v strelca in jz postajam bolj družabna kot prej -druga jz... xDDx

Richard Bach

Lunca x;)x

Jz sem pa gledala mal gibanje planetov in ugotovila,da naslednjo leto-marca-in to ravno na moj rojstni dan pride neptun na 21,28 vodnarja,kjer imam v natalni karti marsa..Kaj mi bo prinesel takšen tranzit??

Zanima me , če mi lahko razložiš,poveš,če še imam povdarjen ta aspekt luna kvadrat saturn...Saturn je zdj na 22 stopinj leva ,jz imam pa luno na 4,22 škropijona..Se mi zdi,da je ta aspekt že popustil ,ker že kr neki časa nisem več tk pesimistična ..Polna elana sem in nič mi ni težko,optimistično zrem v nove dni..no,seveda pride tud kak tak :xx!: dan,sam full poredko...

Lp, xsrcx

Richard Bach

tudi jaz bi rada interpretacijo rojstne karte :) ce se najde kje kaksna dobra dusa bi lepo prosila.

se pa nikakor ne znajdem med temi hisami in planeti, sem malo brskala po raznih straneh pa mi je se manj jasno. obstaja kaksna dobra knjiga, ki se jo da dobit v knjiznici? trenutno se namrec spoznam samo na to kaksne znacilnosti imajo posamezna znamenja pa kako vplivata luna in ascendent. o ostalem nimam pojma :D:D:D

tako da se mi zdi tema super pa ce ma kdo kaksen predlog kako se ucit mu bom hvalezna :)

lp!

Lunca x;)x

Jz sem pa gledala mal gibanje planetov in ugotovila,da naslednjo leto-marca-in to ravno na moj rojstni dan pride neptun na 21,28 vodnarja,kjer imam v natalni karti marsa..Kaj mi bo prinesel takšen tranzit??

xrolleyesx PO MOJE TA KONJUKCIJA NEPTUNA NA MARSA POMENI MALO MANJ FIZIČNE ENERGIJE, VEŽE SE NA HIŠO, KJER MARS JE.

Zanima me , če mi lahko razložiš,poveš,če še imam povdarjen ta aspekt luna kvadrat saturn...Saturn je zdj na 22 stopinj leva ,jz imam pa luno na 4,22 škropijona..Se mi zdi,da je ta aspekt že popustil ,ker že kr neki časa nisem več tk pesimistična ..Polna elana sem in nič mi ni težko,optimistično zrem v nove dni..no,seveda pride tud kak tak :xx!: dan,sam full poredko...

:palec: TOČNO, KVADRAT JE POPUSTIL SIGURNO, ŠE BOLJŠE BO, KO JUPITER V ŠKORPIONU IN SATURN V LEVU NE BOSTA VEČ V KVADRATURI, TO VELJA SEVEDA ZA VSE LJUDI, RAZLIČNO NA HIŠE, VENDAR SE NE DA TKO UŽIVAT POD TO KVADRATURO, KOT BI DRUGAČE. x;)x

tudi jaz bi rada interpretacijo rojstne karte :) ce se najde kje kaksna dobra dusa bi lepo prosila.

se pa nikakor ne znajdem med temi hisami in planeti, sem malo brskala po raznih straneh pa mi je se manj jasno. obstaja kaksna dobra knjiga, ki se jo da dobit v knjiznici? trenutno se namrec spoznam samo na to kaksne znacilnosti imajo posamezna znamenja pa kako vplivata luna in ascendent. o ostalem nimam pojma :D:D:D

tako da se mi zdi tema super pa ce ma kdo kaksen predlog kako se ucit mu bom hvalezna :)

:palec: No učenje astrologije ne gre tko hitro, če prebereš par knjig, bo podatkov veliko, vendar bistveno je, da se učiš na primerih. Za to je pomembno, da sodeluješ na forumih, pregleduš karte svojih prijateljev in res je imel prav Dupor, ki je rekel, ko predelaš vsaj tisoč kart, potem veš, da nekaj veš.

Sicer pa največ odneseš, če te kdo počasi malo uvaja. Tudi dobra osebna interpretacija pomaga pri tem, da znaš to prenašati naprej, vidiš, kako kdo gleda postavitev planetov, vladarje, natalno postavitev, potem solarn, tranzite in tko naprej. Kar precej podatkov. x;)x

Positiva moraš tud kraj rojstva napisat...drugač pa to ni tako lahko da bi ti en kr iz rokava stresu vse znanje, pa nč slabga ne mislim...lp
What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

Positiva moraš tud kraj rojstva napisat...drugač pa to ni tako lahko da bi ti en kr iz rokava stresu vse znanje, pa nč slabga ne mislim...lp

Vem kaj misliš :)

No ma jaz sem mislila pač tko na hitro, če se kdo hoče učit na meni :)

Vidim,da so to že delali v tej temi, pa zato.

Rojstni kraj pa je Koper.

Love me if you dare...

Zanima me, kaj pomeni, če imam jupitra v raku in v 12. hiši, na 5 stopinj in še nekaj? Ali to res pomeni kot nek angel varuh, ki me rešje v zapletenih situacijah? to sem nekje zasledila... ne vem če je res

Če sem prav razumela, 2. hiša pokaže moj odnos do denarja, je tako? Torej imam 2. hišo v raku na 29st. 55. Ali to pomeni, da se že nekako nagiba k levu? Kaj pa rak, morda kaže podjetnost in pametne naložbe?

True Node je severni vozel. Imam ga v vodnarju v 9.hiši. na 25st 51. kaj to pomeni?

Joj,nočem biti tečna (ampak sem xrolleyesx ) bi se dalo to komu pokomentirat? Res me močno zanima.

Pozdravček x:)x

In al' veš, da ti ga vnemaš,

ti mu pevski ogenj daš,

al' se smel bo razodeti

vsaj pozneje, sam ne ve.

(F. Prešeren)

mene pa zanima, kakšen vpliv imajo sextil kot aspekt? Vidim, da še niste dosti govorili o tem.

A mi lahko nekdo malo razloži tele vplive :vio:

Major aspects

Sun Conjunction Mercury 0°42

Sun Trine Jupiter 1°41

Sun Sextile Ascendant 4°40

Moon Sextile Uranus 4°46

Moon Square Neptune 1°29

Mercury Trine Jupiter 2°23

Mercury Sextile Ascendant 3°57

Mars Sextile Saturn 5°51

Saturn Trine Neptune 1°42

Saturn Sextile Pluto 2°01

Neptune Sextile Pluto 0°20

aja drugače pa se vse skupej verjetno gleda v povezavi s kompletno karto

Sun Virgo 29°30'42 in house 10 direct

Moon Virgo 9°57'26 end of house 9 direct

Mercury Virgo 28°48'19 in house 10 retrograde

Venus Libra 25°22'47 in house 11 direct

Mars Libra 18°59'21 in house 11 direct

Jupiter Gemini 1°11'47 in house 7 stationary ®

Saturn Leo 13°08'21 in house 9 direct

Uranus Scorpio 5°11'25 end of house 11 direct

Neptune Sagittarius 11°26'43 in house 1 direct

Pluto Libra 11°07'01 end of house 10 direct

True Node Scorpio 3°56'19 in house 11 retrograde

Planets at the end of a house are interpreted in the next house.

House positions (Placidus)

Ascendant Scorpio 24°51'09

2nd House Sagittarius 25°59'52

3rd House Aquarius 3°59'52

Imum Coeli Pisces 12°00'09

5th House Aries 12°40'49

6th House Taurus 6°04'12

Descendant Taurus 24°51'09

8th House Gemini 25°59'52

9th House Leo 3°59'52

Medium Coeli Virgo 12°00'09

11th House Libra 12°40'49

12th House Scorpio 6°04'12

jst imam vse planete nekako zgužvane v 9, 10 11 hiši z izjemo parih, je to kakšen poseben pomen?

x:)x :vio: x;)x hvala že vnaprej

One's destination is never a place, but a new way of seeing things- Henry Miller

Jupiter je v Raku na višini, kar je zelo dobro, tudi jaz sem slišala da naj bi v 12. hiši pomenil kot nek angel varuh...

2. hiša pokaže tako odnos do denarja in tudi kako vrednotiš sebe

Severni vozu v 9. hiši govori o pridobivanju znanja...lahko tudi v tujini ali preko potavanj...v bistvo je to potrebno negovat....to znanje mislim...

Lp x;)x

mene pa zanima, kakšen vpliv imajo sextil kot aspekt? Vidim, da še niste dosti govorili o tem.

jst imam vse planete nekako zgužvane v 9, 10 11 hiši z izjemo parih, je to kakšen poseben pomen?

x:)x :vio: x;)x hvala že vnaprej

sekstil je dober aspekt, ki pozitivno poveži dva planeta med seboj....

če imaš planete zgužvane v določenih hišah so to lahko steliji...v bistvu pa to pomeni da te bodo stvari, ki jih te hiše predstavljale v življenju nabolj zanimale oz. okupirale...

Lp x;)x

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

[quote name='Pinka'

Lp x;)x

sekstil je dober aspekt, ki pozitivno poveži dva planeta med seboj....

če imaš planete zgužvane v določenih hišah so to lahko steliji...v bistvu pa to pomeni da te bodo stvari, ki jih te hiše predstavljale v življenju nabolj zanimale oz. okupirale...

Lp x;)x

hvala Pinka :vio:

One's destination is never a place, but a new way of seeing things- Henry Miller

Lunca ,in kdaj približno se bo to zgodilo,da jupiter v škropijonu in saturn v levu,ne bosta več v kvadraturi? xnckrivx

Richard Bach

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...