loonanai 22. januar 2008 Prijavi Deli 22. januar 2008 Mene pa zanima, kaj pomeni TRUE NODE? Na astro.com sem računala svojo karto in me zanima, kaj pomeni; omenjen je kot zadnji od vseh planetov... Je to mogoče KIRON? Hvala! Citiraj sleepwalking past hope Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
č.v.e.k.a 22. januar 2008 Prijavi Deli 22. januar 2008 še vedno pri proučevanju svoje usode? True node pa pomeni Severni Lunin vozel, pravijo mu tudi Zmajeva glava in običajno dela opozicijo z Južnim vozlom - Zmajevim repom. Pomeni tvojo karmo. V želji po dosežemo svoje poslanstvo težimo k Severnem Vozlu, medtem ko nakazuje Južni Vozel,Zmajev rep ali Katu, kaj dajemo drugim. Ne gre za planete pač pa točki kjer Luna, na ekliptiki, seka pot Soncu. Interpretira se ju po načinu hiš v katerih se nahajata in apektov katere tvorita v povezavi z drugimi planeti, oz. točkami našega horoskopa. Kiron je, običajno označen, z veliko črko 'K' in krogcem pod to črko ( lahko tudi nad njo) Srečno! Citiraj http://www.webdeveloper.com/animations/bnifiles/guestbk2.gif HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
loonanai 22. januar 2008 Prijavi Deli 22. januar 2008 še vedno pri proučevanju svoje usode? Itak je fuuuuuuuuuuul zanimivo.. Citiraj sleepwalking past hope Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
myrjam 8. februar 2008 Prijavi Deli 8. februar 2008 Ta trigon ima zelo široke orbise in ga zato na drugi sliki ni upoštevalo. Če na astro com zmanjšaš orbise ga tudi ne bo izrisalo. lp. M Citiraj "Vse materialno je le navaden odsev duhovnega"...človek ni le skupek celic, je tudi odraz svojih misli...Martin Kojc Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Mačona 9. februar 2008 Prijavi Deli 9. februar 2008 Mystica, imaš pa relativno malo aspektov v karti, če razne polkvadrate, inkonjunkcije ipd. odštejemo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 9. februar 2008 Prijavi Deli 9. februar 2008 hm....ne vem glih, če so inkonjunkcije za odmislit......po mojem filingu so kr močen aspekt....... je pa zanimiva karta......gledam velikosti posameznih hiš......5,6-11,12......pa uran v 6h.....mogoče bi se dalo kakšno "zdravstveo" vzporednico poiskat........ Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
myrjam 9. februar 2008 Prijavi Deli 9. februar 2008 inkonjunkcije res niso za odmislit...samo Mystica jih vsaj na teh kartah nima. Tisto so kvintili in bikvintili, ki kažejo na njene talente in spoznanja. Citiraj "Vse materialno je le navaden odsev duhovnega"...človek ni le skupek celic, je tudi odraz svojih misli...Martin Kojc Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 9. februar 2008 Prijavi Deli 9. februar 2008 myrjam.....koliko stopinj je kvintil in koliko bikvintil.....?...... Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
myrjam 10. februar 2008 Prijavi Deli 10. februar 2008 myrjam.....koliko stopinj je kvintil in koliko bikvintil.....?...... kvintil je 72,5, bikvintil pa 144 stopinj...tele zadeve maš dobro prikazane na astradamus net tudi na astro star najdeš zelo dosti uporabnih informacij penzionistimamočas.pres Citiraj "Vse materialno je le navaden odsev duhovnega"...človek ni le skupek celic, je tudi odraz svojih misli...Martin Kojc Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 11. februar 2008 Prijavi Deli 11. februar 2008 uran je tud tak hiter....šok varianta....po sistemu "brez razloga in takoj".....a so zdravstvena poslabšanja nepričakovana.....?......mogoče kombinacija z neptunom daje tud nejasno sliko dogajanja na področju zdravja......so morda lahko razlogi v 12h.....(podzavest)....?......mystica, sam mal razmišljam...... Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
erika žagar 11. februar 2008 Prijavi Deli 11. februar 2008 Tale forum sem odkrila včeraj in mi je zanimivo malo pokomentirati.Kar se tiče izrisa kart - je to odvisno od števila uporabljenih aspektov in pa nastavljenih orbisov. Vsekakor je v interpretaciji vredno upoštevati tudi manj pomembne aspekte (vsaj nekje do 12. harmonika) - sploh če so zelo eksaktni. Orbis za te aspekte naj bo majhen. Možno je da manj pomemben aspekt, ki pa je zelo eksakten pomembno obarva posameznikovo osebnost in njegova stremljenja - sploh tisti, ki je v karti najbolj eksakten. Jaz sama pri sebi to opažam, posebej zdaj ko gre tranzitni Uran mimo.Pomembnost aspektov "drugega reda" potrjujejo tudi nekatere znanstvene študije (z astrologijo se precej ukvarjam tudi raziskovalno - v okviru študija psihologije). Kollestrom in O'Neill (1996) v knjigi The Eureka Effect podajata zaključke raziskave, ki je pokazala statistično pomembno večji delež septilnih in kvintilnih aspektov v kartah znanstvenikov, ki so zazslužni za pomembna odkritja. Ta delež je statistično pomembno večji tudi v trenutkih teh odkritij. Na pomen aspektov višjega reda kažejo tudi raziskave s pomočjo t. i. harmonskih analiz (npr. John Addey, 1976, Harmonics in Astrology). Lep pozdrav! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 11. februar 2008 Avtor Prijavi Deli 11. februar 2008 kvintil je 72,5,kvintil ni 72,5, ampak je 360/5=72 .... devicka.press Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 11. februar 2008 Avtor Prijavi Deli 11. februar 2008 Tale forum sem odkrila včeraj in mi je zanimivo malo pokomentirati.Kar se tiče izrisa kart - je to odvisno od števila uporabljenih aspektov in pa nastavljenih orbisov. Vsekakor je v interpretaciji vredno upoštevati tudi manj pomembne aspekte (vsaj nekje do 12. harmonika) - sploh če so zelo eksaktni. Orbis za te aspekte naj bo majhen. Možno je da manj pomemben aspekt, ki pa je zelo eksakten pomembno obarva posameznikovo osebnost in njegova stremljenja - sploh tisti, ki je v karti najbolj eksakten. Jaz sama pri sebi to opažam, posebej zdaj ko gre tranzitni Uran mimo.Pomembnost aspektov "drugega reda" potrjujejo tudi nekatere znanstvene študije (z astrologijo se precej ukvarjam tudi raziskovalno - v okviru študija psihologije). Kollestrom in O'Neill (1996) v knjigi The Eureka Effect podajata zaključke raziskave, ki je pokazala statistično pomembno večji delež septilnih in kvintilnih aspektov v kartah znanstvenikov, ki so zazslužni za pomembna odkritja. Ta delež je statistično pomembno večji tudi v trenutkih teh odkritij. Na pomen aspektov višjega reda kažejo tudi raziskave s pomočjo t. i. harmonskih analiz (npr. John Addey, 1976, Harmonics in Astrology). Lep pozdrav!kaj si pa hotela povedati s tem, raziskave s pomocjo harmonskih analiz??? karte harmonikov so v osnovi cisto obicne karte pri cemer je vsaka stopinja ostevilcena s st. od 1 od 360 in potem pomnozena s poljubnim harmonikom-npr. 4 in potem se tolikokrat odsteje 360, dokler se ne pride do stevilke manjse od 360... se pravi po domace se v karti 4. harmonika vsi kvadrati in opozicije iz natala pretvorijo v konjunkcije, vsi polkvadrat(8.red) pa v opozicije stopinje planetov pa so povsem druge... ...ne vidim pa cisto tocno kaj naj bi bilo s kartami harmonikov mogoce dokazati, kar z obicajno karto ni mogoce? Res je nekoliko bolj pregledna ce te dolocene stvari zanimajo, ampak to je pa tudi vse... drugace pa kar se aspektov "druge lige" tice, jaz upostevam poleg Ptolomejskih, polkvadrata in poldrugega kvadrata še kvintil(ne pa npr. bikvintila) in kvindecil(165 stopinj)... Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
myrjam 11. februar 2008 Prijavi Deli 11. februar 2008 kvintil ni 72,5, ampak je 360/5=72 .... devicka.press to je ko človek prepisuje...a verjameš da mi je nekje v ozadju le utripala lučka da nekaj ni vredu...hvala devica ASC.pres Citiraj "Vse materialno je le navaden odsev duhovnega"...človek ni le skupek celic, je tudi odraz svojih misli...Martin Kojc Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lunca 11. februar 2008 Prijavi Deli 11. februar 2008 Programi so si pač različni, vendar kot vidim, imaš v obeh kartah ASC na 18 stopinji dvojčka, sonce na 13 kozoroga, zato mislim da te motijo samo vrhovi hiš, drugače izrisano. Mene ti narisani trigoni sploh nič več ne motijo, jih gledam samo še z mojimi očmi, zato praktično ne vidim razlike v kartah. Mi lahko kdo pomaga?Zakaj dobim drugače izrisan astro chart, kljub temu, da dam iste podatke? Čist sem zmedena ... a ne bi moralo bit enako? Npr, najbolj mi v oči pade tisti trigon (ni veliki, to mi je jasno, ker ni vse v ognju). Ko sem vpisala podatke drugam, pa tega sploh ni.Bom pripopala slikce. Prva je z Astro.comhttp://shrani.si/f/J/A8/2TiTOdP1/astrow2gw02mirjamhp42521.gif Druga pa z ene druge strani:http://shrani.si/f/3I/3Y/2uZfVYDa/m2.png Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 11. februar 2008 Avtor Prijavi Deli 11. februar 2008 A Misti se uci astrološki???Ja grejt.. mogoce bi pa malo obnovil tole temo... tko kt je bila v osnutku zamišljena? Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 11. februar 2008 Avtor Prijavi Deli 11. februar 2008 ..mormo najprej videt kok je interesa... Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 11. februar 2008 Avtor Prijavi Deli 11. februar 2008 Samson, a če mam Sonce v Kozorogu, 13 stopinj ... to je Ovnova stopinja. Pa še luno v Ovnu. A sem zato tako impulzivna, strastma, hitro jezna ... hitro se potem tudi ohladim? Skoz moram nekaj delat ...Pa glavnino mam v ognju, zelo nezemeljska v bistvu. Prehitro vozim ... Luna v Ovnu je juhej zaradi tega. daj ti men rajsi rojstne podatke... pa ti bom povedal zakaj... Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 11. februar 2008 Avtor Prijavi Deli 11. februar 2008 ....zanimiv primer, mas 3. hiso v raku(ki bi zelo gotovo nakazoval na varno voznjo, kajti raku je vedno varnost najpomembnejsa-kjerkoli)... je pa res da vladar 3.-luna je pa v Ovnu... kokr si ze sama ugotovila... in ja ziher je ta luna pomembna... pa ce je cas rostva tocen imas tudi tole srediscno tocko, ki marsikaj pojasni Mars=Asc/MC... kar se stopinj tice, jih sam ne uporabljam-s tem ne recem, da mogoce ni nekaj na njih... samo meni osebno se zdijo nepotrebne, vse kar me zanima zvem tudi brez njih... Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
erika žagar 11. februar 2008 Prijavi Deli 11. februar 2008 Glede izrisa kart: da se nastaviti tudi različne sisteme hiš, kar rezultira v različnih vrhovih hiš. Odgovor Samsonu:Harmonska analiza ni harmonska karta (o njej vem le to, da obstaja), pač pa poseben matematičen postopek, ki ima opraviti z deleži (frekvencami) posamičnih harmonikov (aspektov). Na podlagi tega se da narediti določene statistične "obdelave" teh deležev - s pomočjo katerih lahko na znanstven način preverjamo določene astrološke hipoteze in s tem veljavnosti astrologije kot take. John Addey je bil eden prvih, ki se je začel s tem ukvarjati.Mnogo pristopov v (klasični) astrologiji namreč v luči znanstvenih preverjanj ni do sedaj dobilo nobene znanstvene podpore; uporaba aspektov višjega reda pa jo je. Kljub temu še vedno mnogo astrologov aspekte višjega reda zanemarja. (To je seveda tudi posledica pomanjkanja kvalitetne edukacije na področju astrologije, ki bi potekala na univerzitetnem nivoju.)Zato je upravičeno pri astrološki analizi upoštevati tudi aspekte višjega reda, sploh če so precej eksaktni. Ob tem je bolje orbise drugih - aspektov prvega reda le tem aspektom ustrezno proporcionalno zmanjšati. To pomeni, da ni nobene logične osnove (tudi nekatere študije to posredno podpirajo), da uporabljamo pri kvadratu enako velik orbis kot npr pri opoziciji (to namreč nekatere astrološke šole še vedno učijo). S tem se izognemo "aspektni zasičenosti" Dobro je tudi upoštevati mnogokratnike višjih harmonikov. Bikvintil je zato vsekakor dobro upoštevati. Orbis za te aspekte pa naj bo majhen - 1 stopinja je povsem dovolj. Lp Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
erika žagar 11. februar 2008 Prijavi Deli 11. februar 2008 Saj sta karti enaki (mende ja prav vidim), le grafično se razlikujeta, pa glede eksaktnosti izračunavanja planetnih položajev ter uporabe orbisov in aspektov. Lp Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 11. februar 2008 Avtor Prijavi Deli 11. februar 2008 Mnogo pristopov v (klasični) astrologiji namreč v luči znanstvenih preverjanj ni do sedaj dobilo nobene znanstvene podpore;Mal si preberi Kozmične ure... Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
č.v.e.k.a 11. februar 2008 Prijavi Deli 11. februar 2008 Glede izrisa kart: da se nastaviti tudi različne sisteme hiš, kar rezultira v različnih vrhovih hiš. katere pa? Zanima me še kdaj oz. v katerem (katerih) primeru (ih), uporabljaš harmonike? LP Citiraj http://www.webdeveloper.com/animations/bnifiles/guestbk2.gif HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Mačona 11. februar 2008 Prijavi Deli 11. februar 2008 aja, tam sta se Mystica in Samson pogovarjala o vožnji ... mam jaz vrh 3. hiše v Vodnarju, prazno, Urana na ASC .... bi človek rekel, da vozim po cestah neke dirke in imam rada hitre, športne avtomobile ... nak ... vozim tu in tam sicer rada hitro, dinamično, odvzemam prednost ... se pa ne počutim vedno varno ... hecno je, da si največkrat v avtu pojem in tako izgubim pozornost ... kot bi bila bolj Neptunovo dete glede vožnje. na hipe se dokaj rada furam, ampak samo zato, ker se premikam, ne zaradi tega, ker bi imela rada avtomobile ... raje pešačim, se vozim s kolesom in zelo rada tudi potujem z vlakom. imajo vlaki kako vezo z Uranom? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
erika žagar 12. februar 2008 Prijavi Deli 12. februar 2008 Odgovor Samsonu: 1. Kozmične ure sem jaz že prebrala, pa še marsikaj drugega. Ker trenutno delam na raziskavi, ki zajema 20000 slovenskih mladostnikov in ki jo želim objaviti v strokovnem tisku, mi lahko verjameš, da sem in še bom strokovno literaturo s področja znanstvenega raziskovanja astroloških hipotez prečesala po dolgem in počez. Tudi tako, ki je težko dosegljiva in plačljiva preko medknjižnične izposoje, dobavljiva preko spletnih antikvarjatov in objavljena v tujem strokovnem tisku. Vse to tudi nemalo stane. 2. Jaz nisem rekla, da astrologija nima nobene znanstvene podpore, temveč, da mnogo predpostavk le te nima - predvsem na področju osebnostnih karakteristik (zakaj - to je kompleksno vprašanje, ki ga tu ne morem razdelati in se nanaša tudi na metodološka vprašanja; se pa z njim veliko ukvarjam). Kar se tiče izražanja - sem zelo precizna in bi želela, da se me tako tudi bere. 3. Kozmične ure so bile v originalu objavljene leta 1982. Od takrat pa so se nekatere stvari spremenile. Npr. Gauquelinove prvotne ugotovitve glede dedovanja planetnih položajev kasnejših replikacijah žal niso bile več potrjene. 4. Da ne boš mislil, da sem proti astrologiji. Sem velik pristaš astrologije in zato mrzlično raziskujem načine kako najti znanstvene potrditve glede njene veljavnosti. Odgovor Čveki: Harmonike - aspekte uporabljam pri izrisovanju kart in seveda pri interpretaciji le teh. V programu imam nastavljene aspekte do 12. harmonika in tudi njihove zmnožke. Gre torej za to da deliš 360 z 1 do 12 in dobiš aspekt - to verjetno veš. Kar dobiš lahko tudi pomnožiš z 2 , 3 ... To pomeni, da npr. upoštevam tudi bikvintil, pa kvinkuks in podobno. Aspektna zasičenost je sicer kar precejšnja, zato imam proporcionalno zmanjšane orbise aspektov "prvega reda". Kljub temu je aspektov še vedno veliko, zato se pri interpretaciji osredotočam predvsem na najbolj eksaktne aspekte višjih harmonikov. Ob tem je tisti aspekt ki je v karti najbolj eksakten zagotovo pomemben, pa četudi je to npr. undecil. Tudi v znanstvenih študijah, ki jih omenjam, so raziskovalci uporabljali zmnožke harmonikov - torej bikvintile ipd.. Lp Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.