Skoči na vsebino

LNF Astro Sola

Samson23

Recommended Posts

Dobri tranziti merkurja (razum), neptuna (inspiracija, fantazija), uran (intuicija, konstruktivnost), saturn (koncentracija), venera (umetnost) in take povezave, vezana tudi seveda na 3 hišo, ker ji vlada merkur in v povezavi z višjo filozofijo (9 hiša) so dobra predispozicija za inteligenco.

Za inteligenco je zelo veliko formul in ena izmed njih je tudi znajdenje v novi situaciji. Za kaj takega sploh ni potrebna izobrazba, zato ni nujno, da je inteligenten človek tudi izobražen, zato ni vedno nujno potrebno, da je vključena 3 in 9 hiša, pač pa dobri tranziti merkurja. Če pa je vse to našteto, potem imamo opravka z razgledanim in inteligentnim človekom.

načeloma se stgrinjam-verjetno pa misliš na ASPEKTE in ne na TRANZITE???

...opažam, da pri resničnih genialcih ne gre za tradicionalno "dobre" aspekte med merkurjem in npr. uranom, neptunom itd. temveč veliko pogosteje za tradicionalno "slabe" aspekte med temi planeti...

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

Deli na socialnih omrežjih

rabim manjšo pomoč...kje v karti se vidi ali je človek mentalno nestabilen (da je njegovo mentalno zdravje na nitki)?
What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

rabim manjšo pomoč...kje v karti se vidi ali je človek mentalno nestabilen (da je njegovo mentalno zdravje na nitki)?

..povezave med 3. in 12.; merkur v težavnih aspektih s plutonom, uranom, lahko tudi marsom...sploh če je vse to nekako povezano z 12. hiso...

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

Dvanajsta hiša, vladar, oz. zasedenost te hiše z malefikom, je precejkrat vzrok, da pride do takih težav. To se seveda dogaja pod določenimi težjimi tranziti čez vladarja 12 hiše ali planet v 12.hiši,oz. slabšem aspektu z njim. Večkrat sem opazila, da natalno položen saturn pri 29-30 letih pokaže kar nekaj težav psihe, če je natalno saturn tudi slabo aspektiran.

Sej sem si mislila, da je to poudarek na 12. hiši.

Primer je pa tak, da je na vrhu 12. hiše (Dvojček) Sonce. Tvori samo en slab aspekt z Uranom (opozicija) drugi so dobri aspekti. Vladar 12. hiše je Merkur, ki je prav tako v tej hiši v svoje domu Dvojčkih. Tvori pa opozicijo z Neptunom, kvadrat z Jupitrom in Saturom (sta v konjukciji) ter trigon z Plutonom.

Vladar 3. hiše je Sonce.

Vladar te karte je Luna, ki je na vrhu 8. hiše.

Če se komu da naj mal pokomentira ;)

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

pokomentirat ne znam :D

ti pa povem, da z polno 12. hišo(sonce, venera povrhu še na isti stopinji) je bilo težko....sem se znašla na čistem podnu, amapk sem se znala postavit nazaj na noge :)

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

Guest VilaSonca

tud jaz mam lepe povezave za biti na dnu, depresije, manije, psihoze. vladar 12. Pluton dela kvadrat na Luno v 8. hiši. juhej! x:Dx no ja, saj se potegnem ven. vedno. saj sem jupiter girl. x:Dx

ja, Pinka, Luna v 8. je fajna za depresije. če praviš, da je vladar karte, tolko bolj ... i guess.

pa tud, ker je Sonce, vladar 3. hiše, "skrito" v 12. taka oseba že po difoltu teži k samoti, skrivanju .. ampak je vseen Dvojček ... ni mu fajn, no.

Primer je pa tak, da je na vrhu 12. hiše (Dvojček) Sonce. Tvori samo en slab aspekt z Uranom (opozicija) drugi so dobri aspekti. Vladar 12. hiše je Merkur, ki je prav tako v tej hiši v svoje domu Dvojčkih. Tvori pa opozicijo z Neptunom, kvadrat z Jupitrom in Saturom (sta v konjukciji) ter trigon z Plutonom.

Vladar 3. hiše je Sonce.

Vladar te karte je Luna, ki je na vrhu 8. hiše.

To se mi zdi, da gledaš za nekoga drugega. Če je posredi ženska oseba, se mi zdi, da je situacija še malo bolj napeta.

Luna v 8 hiši je precej trpeča. Z ozirom,da je vladar 12 hiše merkur in tudi merkur v tej hiši, poleg pa še sonce, je oseba precej introvertirana, čeprav je to dvojčkasta hiša. Merkur v slabem aspektu z neptunom, daje nejasne misli, precejkrat napačno presojo.

Sonce v slabem aspektu z uranom prinaša precej notranjega nemira, kljubovanje konvencijam in samemu sebi. Stalno kolebanje med optimizmom in pesimizmom, prinaša blokade prav na področju nezavednega.

Potem je to precej notranje zmedena in zaprta oseba....veliko skritih občutkov...se mi zdi, da je to človek, ki se nikakor ne more odločiti in hkrati nikakor ne zna reči ne, ker želi vsem ustreči...precej nenavaden....

Drugače je to moški.

Guest VilaSonca
ja, vladar 3. hiše se nahaja v 12. hiši in se kr izolira od okolice oz. deluje pač nekak neodločno, megleno. ker je pa Dvojček, pravim, da mu najbrž ni fajn. Soncu v 12. verjetno nasploh ni lahko v življenju.

tole pa lahka js potrdim...kolega ima saturnov povratek in je že ene pol leta na antidepresivih

:palec: Ja, tudi jaz poznam nekaj primerov, k se je pokazala še oblika manične depresije, preganjavice in podobno.

Drugače je to moški.

Sigurno tak pomaga vsem bolj kot sebi. Sebi bi najbolj pomagal, če bi kdaj pa kdaj dal vse na plano, vendar moški sploh skrivajo svoja čustva, ne govorijo radi o sebi, problem pa je, da pri taki 12 hiši spremlja človeka strah. Ta strah je težko okarakterizirat, zato že pogovori precej pomagajo.

Je pa res, da ljudje s soncem v 12 hiši zelo radi delajo in ustvarjajo sami zase, v svojem kotu, tišini, zato si nekateri s takim položajem izberejo tudi delo, ki nikakor ni timsko.

mi je zanimivo to, da pri kolegu ni nič narobe....ne doma, ne v vezi, ne v službi.....

če se spomnem mojga saturnovega povratka :switz: se mi je skor vse zružl....čist sem padla na podn....ampak sem dala to skozi brez kemije...pa ni bil problem do nje pridet...

mogoče me je rešil trigon saturna z venero in soncem(kazimi) :inocent:

zato malo težko razumem ljudi, ki ob masnjših težavicah takoj letijo do psihijatra xnckrivx

There is

One Mind,

One Truth,

Potem je to precej notranje zmedena in zaprta oseba....veliko skritih občutkov...se mi zdi, da je to človek, ki se nikakor ne more odločiti in hkrati nikakor ne zna reči ne, ker želi vsem ustreči...precej nenavaden....

Drugače je to moški.

Drži. Tudi jaz imam take izkušnje s polno 12. hišo pri drugi osebi. Še dokopljejo se težko do svojih občutkov, kako jih bodo potem izrazili. Hm? :sleeping: xscratchx

Drži. Tudi jaz imam take izkušnje s polno 12. hišo pri drugi osebi. Še dokopljejo se težko do svojih občutkov, kako jih bodo potem izrazili. Hm? :sleeping: xscratchx

zelo zelo težko, bol z dejanji kot z besedami

There is

One Mind,

One Truth,

zelo zelo težko, bol z dejanji kot z besedami

ja sonce se težko izrazi oz. težko sije...12. hiša...

Guest VilaSonca

tud moj brat je s polno 12. hišo v znamenju Kozoroga. not pa transpersonalne planete ter Marsa in Venero. nikoli ne kaže kaj preveč čustev in težko pove, kaj misli.

res pa je, da ima Sonce in Luno oba v 1. hiši v Ribah in to precej spremeni zadevo. nima nekega čuta za umetnost kot bi blo možno s tole Ribo, ampak ne, nima.

Merkur in Asc sta pa v Vodnarju. zanima ga bolj mat, fiz, računalniki. brihten, ampak len.

ja, ima pa Jupitra v 5. hiši. pa kot že rečeno, ga umetnost sploh ne gane.

KOliko poudarka dajete na konjukncije z zvezdami stalnicami? Pa ne govorim o kraljevskih, ampak tudi drugih.

Kraljevske itak nimam nobene. x:o)x

he, klajevske/nekraljevske...

..ce jih mas v zelo točnih konjunkcijah po longitudi in latitudi pol znajo delovati, je pa pomen mnogih zvezd nejasen in nedorečen, tako da se mi zdi to bolj balast kot kaj uporabnega...

Frank Zappa

Jaz imam namreč eni Saturnovo samouničevalno (hecno je, da se pri meni tale samouničevalnost skoz pojavlja v karti).

Difda: 2° Ovna 35'

Luna: 2°Ovna 14'

in pa Uran: 19° Škorpijona 51' (6. hiša) in North Scale Alschemali 19° Škorpijona 22'

Nista pa sicer kakšni blazno veliki tile dve, se mi zdi. :)

jaz mam Asc. na 19Sco33 se pravi na tejli tvoji Severni tehtnici... Sonce mam na Betegljezu... kar neki telih zvezd...

Frank Zappa

Jaz imam namreč eni Saturnovo samouničevalno (hecno je, da se pri meni tale samouničevalnost skoz pojavlja v karti).

Difda: 2° Ovna 35'

Luna: 2°Ovna 14'

in pa Uran: 19° Škorpijona 51' (6. hiša) in North Scale Alschemali 19° Škorpijona 22'

Nista pa sicer kakšni blazno veliki tile dve, se mi zdi. :)

Ne polagam kaj dosti na tile dve zvezdi, ki si jih navedla. Bolj težavna je npr. zvezda algol na 25 bika in če ima kdo tam pomembne točke ali planete, potem to že občuti, mogoče še ena bolj pomembna srečna pa je regulus na 25-26 leva, tej pravijo kraljevska zvezda, zato sonce na tej točki ima precej več možnosti, da zablesti, oz. uspe. Res pa morajo biti konjukcije precej točne, največ orbis do 1 stopinje.

Guest VilaSonca
Ne polagam kaj dosti na tile dve zvezdi, ki si jih navedla. Bolj težavna je npr. zvezda algol na 25 bika in če ima kdo tam pomembne točke ali planete, potem to že občuti, mogoče še ena bolj pomembna srečna pa je regulus na 25-26 leva, tej pravijo kraljevska zvezda, zato sonce na tej točki ima precej več možnosti, da zablesti, oz. uspe. Res pa morajo biti konjukcije precej točne, največ orbis do 1 stopinje.

jaz mam Algol na 26 Bika. gulp. kaj to pomeni? x?x

a, jebemti, Regulus je pa predaleč. na 29 Leva. :o|o: x:Dx

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...