Skoči na vsebino

LNF Astro Sola

Samson23

Recommended Posts

Pluton v natalu v 9 hiši otežuje oz. kdaj prekine določen študij, vendar kasneje daje možnost, da se to popravi. Poglej še vladarja tehtnice venero, kako je le ta aspektirana??

-------------------------------

Venera je na koncu 7. hiše, v konjunkciji z Merkurjem (8. hiša), v sekstilu s Plutonom in trigonu z Marsom (3. hiša). Sta pa Mars in Pluton v opoziciji, seveda :o|o: !

Deli na socialnih omrežjih

Ja pr men bi se tud še kaj najdl...pretirana občutljivost... :(

:palec: Na vsak način, luna je vladarica najbolj čustvenega znaka raka, zato najbolj vpliva na občutljivost. Luna je tudi najbolj hitra, zato take brzinske spremembe, to pa potem zgleda kot muhavost. x;)x

:palec: Na vsak način, luna je vladarica najbolj čustvenega znaka raka, zato najbolj vpliva na občutljivost. Luna je tudi najbolj hitra, zato take brzinske spremembe, to pa potem zgleda kot muhavost. x;)x

Hmmm.

Moja luna je pa na 4' stopinje škorpijona.Torej je na rakovi stopinji .V 8.hiši.

Zelo občutljiva. x:Ix

Pa uran je na njej.

Enkrat ljubim,drugič ne ljubim...potem obožujem,pa nič več ne obožujem.....hitro se menjajo čustva v meni.

Ampak ...sprememb pa ne maram...res ne.

Kar je čudno,saj imam ASC v vodnarju.

In se mi zdi ,da pri tem igra glavo vlogo tale aspekt:

saturn kvadrat uran.

Saturn je v 7.hiši in je v kvadratu z luno in uranom (ki je vladar mojega ASC).

x?x

Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.

Richard Bach

saturn kvadrat uran.

:palec: No vidiš, zakaj ne maraš sprememb, saturn ti to enostavno preprečuje. Luna je na rakovi stopinji precej občutljiva, uran poleg jo dela nemirno, zato tudi ne maraš sprememb, ker te taki občutki begajo, delajo nemirno. x;)x

Guest VilaSonca

MYSTI

no ja, jaz bi rekla, da tisti aspekt je aplikativen, lahko se pa motim; kar se tiste konjunkcije tiče, bi pa rekla, da je pogojna oziroma po občutku.

aja, mene pa zanima, s katerimi planeti/znamenji so povezani določeni čuti. je Neptun povezan z vohom? sluh je z Levom in Vodnarjem?

točno tako Lunca :palec: sej zato pa pravim, da sem muhasta...

Hmmm.

Moja luna je pa na 4' stopinje škorpijona.Torej je na rakovi stopinji .V 8.hiši.

Zelo občutljiva. x:Ix

Pa uran je na njej.

Enkrat ljubim,drugič ne ljubim...potem obožujem,pa nič več ne obožujem.....hitro se menjajo čustva v meni.

Kar je čudno,saj imam ASC v vodnarju.

In se mi zdi ,da pri tem igra glavo vlogo tale aspekt:

saturn kvadrat uran.

x?x

Živjo Lisbona

sej jz mam dokaj podobno...

prvo kot prvo imam luno v 4. hiši (rakova hiša) na 16stopinji (rakova stopinja) pa še v opoziciji z Uranom... xrolleyesx

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

:palec: No vidiš, zakaj ne maraš sprememb, saturn ti to enostavno preprečuje. Luna je na rakovi stopinji precej občutljiva, uran poleg jo dela nemirno, zato tudi ne maraš sprememb, ker te taki občutki begajo, delajo nemirno. x;)x

:palec: Ja.Pa še res je.

Spremembe so smrt za mojo dušo.

Stres in še enkrat stres.

Ampak so del življenja,tako,da ne znam ubežati pred njimi.

Živjo Lisbona

sej jz mam dokaj podobno...

prvo kot prvo imam luno v 4. hiši (rakova hiša) na 16stopinji (rakova stopinja) pa še v opoziciji z Uranom... xrolleyesx

Oooo,Pinka!

Imava pa res podobno ..ampak na srečo nimam te opozicije z uranom.

Sovražim opozicije. :xx!:

V moji karti je samo ena opozicija in še ta je preveč.Razdira in uničuje..

saturn opozicija ASC.

Richard Bach

Oooo,Pinka!

Imava pa res podobno ..ampak na srečo nimam te opozicije z uranom.

Sovražim opozicije. :xx!:

V moji karti je samo ena opozicija in še ta je preveč.Razdira in uničuje..

saturn opozicija ASC.

ja ta opozicija mi pomaga, da se hitreje razburim :xx!: hahaha...živčki včasih nagajajo ampak se tudi tega učim...pač je to eno poglavje v življenju, ki mi govori, da se moram naučiti strpnosti...

drugače imam pa jz kr tri hude opozicije in sicer Luna dela tri opozicije na Venero, Urana in Sonce xrolleyesx vendar tako pač je...

Ni ti potrebno, da razdira in uničuje...samo naučiti se je treba določenih stvari potem pa vse bolje laufa...oh kokrat jz rečem kaj vse bi dala, da sem vsaj malo potrpežljiva vendar včasih mi celo rata hahaha ;)

Saturna je res en velik učitelj...včasih težek ampak vseeno pa se od njega lahko res veliko naučiš ;)

bla bla bla hahaha

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

Mene pa zanima, kateri aspekti igrajo glavno vlogo pri moči koncentracije. Vsi aspekti Merkurja? Konjunkcije verjetno ustvarjajo težave pri koncentraciji, ali ne? Zaradi same sproščenosti. Npr. nekateri ljudje so lahko zelo zbrani pri določeni stvari, pravzaprav niti ne morejo misliti na dve stvari hkrati, nekateri pa se hitro pustijo zmotiti zunanjim vplivom oz. lahko mislijo bolj "razpršeno"? xrolleyesx xwizardx

Po moje je tako: Vsi aspekti Merkurja kažejo na kvalitativen vidik miselnih in komunikacijskih procesov, prav tako pa tudi celotna osebnost človeka - torej cel horoskop. Kar se tiče koncentracije - mislim, da jo Saturn dela dobro. Sama imam Saturna v konj. z Merkurjem in sem včasih zalepim na kakšno stvar tako, da je ne spustim dokler je ne pogruntam - grem do konca. Težko bi rekla, da imam zaradi konj. Saturna težave s koncentracijo. Težave s koncentracijo bi znal morda povzročiti Uran v bolj težavnem aspektu, morda tudi v manj težavnem. Večja napetost aspekta po moje v prvi vrsti pove da ima človek tu večje razvojne želje, kar pomeni, da gre tukaj bolj verjetno tudi za večje razvojne deficite. Če pa aspekt ni tako napet, pa ni rečeno, da so tukaj nujno manjši razvojni deficiti (bolj verjetno je sicer, da so), lahko gre preprosto tudi za to, da človek nima potrebe po velikem razvojnem koraku v zvezi z to kvaliteto. Zato je mogoče, da tudi manj napeti aspekti kažejo na deficite ali izkrivljene vzorce. Ne vem - imam premalo praktičnih izkušenj. Samo ugibam - zdi se mi pa smiselno.

Mene pa zanima, kateri aspekti igrajo glavno vlogo pri moči koncentracije. Vsi aspekti Merkurja?

Opažam, da prav predstavniki merkurjanci jim pravim, to so dvojčki in device imajo precej smisla za hitro dojemanje, vendar se device veliko lažje koncentrirajo. Dvojčkom je tako vse hitro jasno, da se koncentrirajo težje, vendar jim prav to ni tako pomembno, ker stvari hitreje dojamejo.

Na splošno je najtežja konjukcija merkurja in urana za dobro koncentracijo. Sicer je to precej bister um, zato mogoče tudi koncentracija ni tako pomembna.

Precej ljudi z močnim aspektom sonca in urana so precej nemirni in se težje koncentrirajo. Kombinacij je ogromno, zato je res posameznikova karta pravi pokazatelj.

lunca, misliš tule samo Dvojčki in Device sončnem ali tudi asc. znamenja Dvojček in Devica?

Dobro vprašanje, na vsak način tudi ASC štejejo v dvojčku in devici, ker pri marsikom ASC precej močneje kaže vpliv merkurja kot samo sončno znamenje, če ima npr devica en odštekan ASC, potem sonce ne pride tolk do izraza.

Ni ti potrebno, da razdira in uničuje...samo naučiti se je treba določenih stvari potem pa vse bolje laufa...oh kokrat jz rečem kaj vse bi dala, da sem vsaj malo potrpežljiva vendar včasih mi celo rata hahaha ;)

Probaje se učiti od Saturna sej ta je res en velik učitelj...včasih težek ampak vseeno pa se od njega lahko res veliko naučiš ;)

bla bla bla hahaha

Vem,vem... x;)x

Jaz se full pridno učim. x:px

Saturn je pa itak moj zvesti spremljevalec,tako,da največ lekcij mi ravno on poturi. x:Dx

Prebiram knjigo od Matjaža Regovca-Hiše v psihološki astrologiji in se full navdušena nad njegovo razlago saturna v 7.hiši.

Bom nekaj prepisala..(tisto ta boljše x:px )

Zato človek s saturnom v 7.hiši,s tem ,ko postaja starejši,postaja tudi bolj sproščen v odnosih z ljudmi in svoje znanje največkrat zna tudi koristno uporabiti.Tak človek lahko postane odličen svetovalec in pravi mojster medčloveških odnosov. x:px

.

.

.

Vendar,kolikor težja je mladost takega človeka,toliko lepša in trdna utegnejo biti zrelejša leta,ko Saturn začne dajati tudi prve pozitivne rezultate.To se zgodi takrat,ko tak človek spozna,da mu ni več treba iskati partnerja,ki bi mu zagotavljal varnost in stabilnost,ampak si je to zmožen zagotoviti in najti v sebi tudi sam.

No ,to zadnje sem tudi jaz končno spoznala..in zadihala veliko bolj sproščeno. x^x

T-KVADRAT

Sestavljata ga dva planeta v opoziciji, ki sta hkrati oba aspektirana s kvadratom na tretjega. To je zelo napeta in dinamična struktura. Planet na vrhu(to je planet, ne katerega tvorita ostala dva planeta, ki sta v opoziciji, kvarat) predstavlja strelovod, skozi katerega se vse dogaja. V določenih primerih pa taka struktura predstavlja tudi zavrtost, odvisno od celotne natalne karte posameznika. Če je kateri planet personaliziran T-KVADRAT deluje močneje.

(kopirala iz teme solarni horoskop-hvala ,klarus)

Imam tudi v natalni karti en T-kvadrat,ne samo v solarni karti...

In sicer:

ASC in saturn sta v opoziciji ,oba sta v kvadratu z luno in uranom(luna in uran tvorita konjukcijo)

Torej ;

saturn-7.hiša

uran -9.hiša

luna-8.hiša(na koncu)

Personaliziran planet je v mojem primeru uran.

lunca,mi lahko napišeš kaj več o tem T-kvadratu. xsrcx

Richard Bach

Zato človek s saturnom v 7.hiši,s tem ,ko postaja starejši,postaja tudi bolj sproščen v odnosih z ljudmi in svoje znanje največkrat zna tudi koristno uporabiti.Tak človek lahko postane odličen svetovalec in pravi mojster medčloveških odnosov. x:px

:palec: no

Vem,vem... x;)x

:palec: Iz lastnih izkušenj ti lahko povem, da mi zdaj v drugi polovici življenja, tak položaj saturna ni več naporen, nasprotno. Lekcije, ki sem se jih naučila, mi pomagajo razumet druge, nobenega obsojanja. Šolanje je bilo trdo, vendar se je splačalo. x;)x

uran -9.hiša

luna-8.hiša(na koncu)

:palec: Tale uran v deveti mi je všeč, ker ti daje tisto pravo iskrivo hitro presojo pri interpretaciji karte. Znaš dojet bistvo in to je važno.

Luna v osmi hiši ti daje tisto potrebno intuicijo, zato verjamem, da boš na podlagi večjega števila študija kart, precej dobra. x;)x

.

.

.

Vendar,kolikor težja je mladost takega človeka,toliko lepša in trdna utegnejo biti zrelejša leta,ko Saturn začne dajati tudi prve pozitivne rezultate.To se zgodi takrat,ko tak človek spozna,da mu ni več treba iskati partnerja,ki bi mu zagotavljal varnost in stabilnost,ampak si je to zmožen zagotoviti in najti v sebi tudi sam.

----------------------------

Bom tudi sama začela prebirat tega gospoda, saj mi je le potrdil to, kar sem končno sama začela opažat in ugotavljat x:)x .

Samo za zanimivost, tako moj partner kot otrok imata tudi Saturna v 7. hiši xrolleyesx .

:palec: Iz lastnih izkušenj ti lahko povem, da mi zdaj v drugi polovici življenja, tak položaj saturna ni več naporen, nasprotno. Lekcije, ki sem se jih naučila, mi pomagajo razumet druge, nobenega obsojanja. Šolanje je bilo trdo, vendar se je splačalo. x;)x

:palec: Fajn.

Nič obsojanja ,vedno in povsod le sprejemanje in sprejemanje... xsrcx

:palec: Tale uran v deveti mi je všeč, ker ti daje tisto pravo iskrivo hitro presojo pri interpretaciji karte. Znaš dojet bistvo in to je važno.

Luna v osmi hiši ti daje tisto potrebno intuicijo, zato verjamem, da boš na podlagi večjega števila študija kart, precej dobra. x;)x

Oooo..super. x:)x

Astrologija je moja mala obsesija.. x:px

Richard Bach

dobrojutro!

domov sem si prinesla eno knjigo o astrologiji, da bi si poskusla sama prebrat/razložit kaj in kako. Da ne bi skoz nek spraševala. Ampak kolk je teh kvadratov pa inkonjukcij :switz:!!!? Ma se hecam, bo že počasi. če ne bom pa spet malo vprašala.

No, za začetek sem pogruntala, da sem bolj mokre sorte Sonce škorpijon, asc. rak, luna rak. Zdej me pa nek zanima: V četrti hiši imam neptun, Uran ino Venero. V deseti pa figico, piše le: ribi. Kok to? Kaj pomeni, če je hiša prazna? xscratchx

če se bo komu dalo- lepa hvala :palec:

http://img1.jurko.net/avatar_4162.gif

dobrojutro!

domov sem si prinesla eno knjigo o astrologiji, da bi si poskusla sama prebrat/razložit kaj in kako. Da ne bi skoz nek spraševala. Ampak kolk je teh kvadratov pa inkonjukcij :switz: !!!? Ma se hecam, bo že počasi. če ne bom pa spet malo vprašala.

No, za začetek sem pogruntala, da sem bolj mokre sorte Sonce škorpijon, asc. rak, luna rak. Zdej me pa nek zanima: V četrti hiši imam neptun, Uran ino Venero. V deseti pa figico, piše le: ribi. Kok to? Kaj pomeni, če je hiša prazna? xscratchx

če se bo komu dalo- lepa hvala :palec:

Če je hiša prazna, to ne pomeni, da tistega področja človek ne obvladuje, oz. da tistega v človekovem življenju ni, to pač pomeni, da tisto področje ni tako zelo pomembno v njegovem življenju. Je pa potrebno gledat zato vladarja te prazne hiše in seveda njegove aspekte. V tvojem primeru poglej neptuna, ki je vladar rib, kje leži in kako je aspektiran. Neptun v četrti hiši v tvojem primeru pomeni, da je nekaj nejasnosti v tvojem domu, mogoče nekaj stvari, ki so nejasne v vezi z enim od tvojih staršev. Mogoče eden od njiju pije? Venera in uran, ki sta tudi v tej hiši kažeta tudi svoje lastnosti. Očitno je precejkrat možno, da se boš v življenju selila, menjala lokacijo stanovanja, oz. ima eden od tvojih staršev precej uranovske lastnosti in je precej nepredvidljiv, zato se lahko menjajo tudi posredno situacije v domu. Venera pa je planet, ki vladar našim čutom, povezana je z vsem lepim, zato daje tej hiši tak pomen, da se človek lahko v domu počuti dobro, ima smisel za urejanje doma. Na vsak način je razlika v karti, če je v četrti hiši samo venera, ali samo eden od drugih dveh, v tvojem primeru po domače povedano malo mešano. x;)x Na vsak način poglej aspekte vseh treh naštetih planetov, kako se vklapljajo v karti.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...