Skoči na vsebino

LNF Astro Sola

Samson23

Recommended Posts

evo še sama prenesem tale pogovor sem:

QUOTE (myrjam @ 16. Jun 2008, 12:21) *

kolk lepo znaš povedat...pri meni en kup sekstilov in trigonov pol pa osi ASC/DSC in MC/IC pod pravim kotom - torej kvadrati, ki jih na prvi pogled ne vidiš so pa močni...

nenehno se kaj spreminja icon_smile_wink.gif

icon1_thumbup.gif Ja to pa zato, ker tranzitni kdorkoli pride na eno od teh točk in kvadrira, oz. oponira vse štiri, zato se v takem primeru verjetno dogaja istočasno na področju TI- ON in v povezavi DOM in KARIERA, SLUŽBA.

tako kot je že Mystica rekla, tole bolj sem sodi, kot v ono temo o govornih motnjah. Kaj čemo, ko nam pa vedno še kaj pride na pamet in se pol diskusija razširi zunaj teme.

Ja Lunca, točno kot si povedala...in ker mi trenutno uran dirigira to sceno je prav pestro...še bolj bo ko se mu konec leta pridruži saturn na ASC x;)x

"Vse materialno je le navaden odsev duhovnega"

...človek ni le skupek celic, je tudi odraz svojih misli...

Martin Kojc

Deli na socialnih omrežjih

................Na vsak način je razlika v karti, če je v četrti hiši samo venera, ali samo eden od drugih dveh, v tvojem primeru po domače povedano malo mešano. x;)x Na vsak način poglej aspekte vseh treh naštetih planetov, kako se vklapljajo v karti.

:sori: aspekti, aspekti, hmmmmm, procesiram x;)x

torej, venera konj. pluton

neptun sekst. pluton

uran sekst pluton

uran konj. pluton

ter uran kvadrat asc.

če hočem prebrat razlago piše v moji knjigi le takole: ta in ta planet v harmoničnem/neharmoničnem aspektu. Torej, če prav razmem so konjunk., trigon, sekstil.. pozitivni (ergo harmonični?) asp., kvadrat, opozicija, inkonjuncija pa negativni (neharm.). Tako?

Drugač sem mela pa res mal drugačno otroštvo, sicer ni nihče pil ali razgrajal, vendar pa sem zelo zgodaj ostala brez mame in očeta,....no, vse sorte tacga. Prav presenečena sem, da je vse to na nek način zapisano v zvezdah, hm xscratchx

No, hotla sem sam vprašat tisto o pozitivnih in neg. aspekt. Če boš mela cajt & voljo...pa spet hvala!

moram pogledat kaj bi rad ta pluton povedal...se skoz zraven rine xrolleyesx

http://img1.jurko.net/avatar_4162.gif

Drugač sem mela pa res mal drugačno otroštvo, sicer ni nihče pil ali razgrajal, vendar pa sem zelo zgodaj ostala brez mame in očeta,....no, vse sorte tacga. Prav presenečena sem, da je vse to na nek način zapisano v zvezdah, hm xscratchx

Ja, tudi to je pokazatelj precej zasedene četrte hiše, ki kaže enega od staršev in se posredno veže tudi na drugega. Kadar je posredi neptun, to ne pomeni v vsakem primeru, da nekdo pije, večkrat je v povezavi, da nekaj dobesedno " izgine", izguba.

dobrojutro!

V četrti hiši imam neptun, Uran ino Venero. V deseti pa figico, piše le: ribi. Kok to? Kaj pomeni, če je hiša prazna? xscratchx

Škorpijonka s soncem na ovnovi stopinji, precej močna, z mehko luno v raku in ASC v raku, kar precej omili tisto močno sonce.

Vranja, zdaj sem na podlagi tvojih podatkov videla, da v tvoji četrti hiši ni neptuna, očitno si se zmotila. Neptuna imaš v šesti hiši, hiši posla, zdravja. Zato svetujem, da kadarkoli, ti bo kdo postavil kakšno diagnozo, se posvetuješ še s kakšnim zdravnikom, ker večkrat v kartah s tako postavitvijo neptuna pride do nejasnosti, bolezen večkrat izgine na tak način, kot je prišla.

Imaš pa zelo zasedeno četrto hišo, uran, planeti sprememb v tesni konjukciji s plutonom (karma), je lahko pokazatelj, ker je v ekzaktnem kvadratu z marsom, da je prišlo do precejšnje, drastične spremembe v tvojem domu, družini, starši. A je bila mogoče nesreča? V zadnjih dveh letih je tranzit plutona v strelcu precej časa kvadriral natalnega plutona, zato je mogoče prišlo do teh sprememb.

Tranzitni urana v hiši kariere, službe, precej spreminja situacijo. Uran v deseti hiši ti že praktično nekaj časa spreminja tudi to področje, ki je precej vezano tudi na dom, zato ni čudno, da se stvari med seboj povezujejo.

Tranzitni pluton ti tranzitira na DESC (partnerstvo), zato bo nekaj sprememb na tem področju. Pri plutonu veš, da pozna samo dve plati, črno in belo. V primeru, da partnerja nimaš, ti ga da in obratno.

Lahko posredno vpliva tudi nate, ti se spremeniš, zato se spremeni posredno tudi to področje, partner.

Dajte mi prosim razjasniti tele orbise, prosim.

Konjunkcija do 10°

Sekstil do 6°

Kvadrat do 8°

trigon do 8°

opozicija do 8°

inkonjunkcija do 2°

Ali kdo od vas vzame drugačne orbise?

Npr. za Sonce in Luno?

Kaj pa če je stelij ali pa konjunkcija dveh planetov, pa je eden o tega npr. v kvadratu, drugi pa ne. Ali potem upoštevam, da sta oba v kvadratu, glede na to, da sta skupaj povezana s konjunkcijo?

Npr. Neptun konjunkcija Merkur. Merkur je v kvadratu z Luno, Neptun pa je že izven orbisa, dajmo reči, da je orbis 10°.

Jaz bi tud zmanjšala tele orbise. Pri luni in soncu je lahko do 8 stopinj, sicer pa zmanjšaj orbis sploh pri tistih težjih tranzitih, kot so saturn, uran, neptun in pluton. Pri marsu, ki je precej hiter jaz maksimalno vzamem do 5 stopinj.

Če sta planeta v konjukciji in odstopata do 5 stopinj, potem, ko eden izmed teh dveh tvori z nekom kvadrat, mirne duše vzameš kvadrat tudi drugega planeta.

Vem,vem... x;)x

Jaz se full pridno učim. x:px

Saturn je pa itak moj zvesti spremljevalec,tako,da največ lekcij mi ravno on poturi. x:Dx

Prebiram knjigo od Matjaža Regovca-Hiše v psihološki astrologiji in se full navdušena nad njegovo razlago saturna v 7.hiši.

Bom nekaj prepisala..(tisto ta boljše x:px )

Zato človek s saturnom v 7.hiši,s tem ,ko postaja starejši,postaja tudi bolj sproščen v odnosih z ljudmi in svoje znanje največkrat zna tudi koristno uporabiti.Tak človek lahko postane odličen svetovalec in pravi mojster medčloveških odnosov. x:px

.

.

.

Vendar,kolikor težja je mladost takega človeka,toliko lepša in trdna utegnejo biti zrelejša leta,ko Saturn začne dajati tudi prve pozitivne rezultate.To se zgodi takrat,ko tak človek spozna,da mu ni več treba iskati partnerja,ki bi mu zagotavljal varnost in stabilnost,ampak si je to zmožen zagotoviti in najti v sebi tudi sam.

No ,to zadnje sem tudi jaz končno spoznala..in zadihala veliko bolj sproščeno. x^x

Veš da so meni te zadnje Regovčeve knjige tud zelo všeč. Ima zelo dobre razlage tako kot si rekla.

Sigurno pa je ena stvar, da ti Saturn daje lepšo starost kot mladost. Tud jz grem po tej poti...Asc Kozorog ;)

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

Veš da so meni te zadnje Regovčeve knjige tud zelo všeč. Ima zelo dobre razlage tako kot si rekla.

Sigurno pa je ena stvar, da ti Saturn daje lepšo starost kot mladost. Tud jz grem po tej poti...Asc Kozorog ;)

:palec: To pa itak, saturn je bog časa, zato pri njem vse, kar se nanaša nanj, prihaja pozneje. Ženske, ki imajo saturna v peti hiši, bodo imeli kasneje otroka, kdor ima saturna v osmi hiši, bo nrp. doživel precej veliko starost in podobno. Seveda je potrebno gledat še aspekte, ampak načeloma prinaša vse z zakasnitvijo.

Hmmm ja, samo kaj pa če je v 5. hiši TUDI Jupiter? Ki prinaša veliko otrok? Načeloma in v teoriji seveda.

No, če je v peti hiši konjukcija teh dveh, eden, ki širi, daje (jupiter) in drug, ki bremza, dela z zakasnitvijo (saturn), potem se te energije krešejo, ponavadi zmaga močnejši, to je saturn, kar pa pomeni, da ima človek lahko več otrok, ampak v kasnejših letih. x;)x Je pa tudi odvisno v kakšnem znaku sta, kako plodna tla so? Spet je teorija eno, praksa pa večkrat drugo.

Sem že videla primer, ko je oseba z jupitrom v peti hiši bila pri 38 letih še vedno brez otrok. Tranziti plutona po tej hiši je enostavno bremzal, da pride do tega, ko se je pluton umaknil ven, je ženska zanosila in takoj eden za drugim so bili otročki. Ima tri.

Če rečem na primer da sta v Devici?

Lunca, rada bi te še nekaj vprašala. Če imam tranzit Plutona čez 7. hišo. Zdaj je na 29 ° Strelca. Koliko časa mi bo še mečkal po hiši partnerstva in prešel v 8. hišo, če je le-ta na 8° Kozoroga. Moram pogledat to s programom najbrž. :)

Vrh osme hiše je na osmi stopinji, zato kar poglej po efemeridih, kdaj točno pride pluton na 8 stopinjo kozoroga. Če gledamo pot plutona, vidimo, da se pomika izredno počasi, največkrat kar stopinjo za leto, ker je vmes še retrograden. Takrat ti zapušča partnersko hišo in se seli v nadaljevanje tega področja, mogoče celo poroko (osma hiša nakazuje tudi poroko). Seveda je pri plutonu tko, da stvari precej obrne, odvisno kaj imamo. Kako pa sedaj tranzitni pluton deluje v kvadraturi na natalno luno. Se spreminja čustvovanje, odnos do materinstva, odnos do mame? Možno je, da bo precej močnih čustev prav v vezi s tem.

Spraševala si za peto hišo. V njej imaš plutona, v devici pa saturna in zdaj ti sledi tranzit saturna čez natalno pozicijo meseca septembra letos. Aspekta se ni treba bati, ker imaš istočasno jupiter na sonce, ki precej omili ta generacijski aspekt. Vsa tvoja generacija bo imela tranzit saturna čez natalno pozicijo, tudi mi smo to dali skoz v času 29-30 let.

Lunca, rada bi te še nekaj vprašala. Če imam tranzit Plutona čez 7. hišo. Zdaj je na 29 ° Strelca. Koliko časa mi bo še mečkal po hiši partnerstva in prešel v 8. hišo, če je le-ta na 8° Kozoroga.

Sem pozabila prej napisat, konec januarja 2012 pride na 8 stopinjo kozoroga in to je vstop v tvojo 8.hišo.

lunca x:)x

nekaj me zanima in lepo prosim za odgovor. x;)x

In sicer;

P(progressed) luna je na 1'kozoroga.

T pluton je bil na 1' kozoroga,trenutno potuje nazaj in je na 29' strelca.(11.hiša)

Torej se T pluton trenutno giblje okrog moje progresirane lune,ki je na 1' kozoroga.

Vladar 11.hiše je jupiter in je v 3.hiši ,v biku.

Komunikacija torej.

Ali lahko tale T pluton na P luni vpliva kaj na slabšo komunikacijo v moji bližnji okolici?

Zadnje čase nimam pravega interesa za komunikacijo...veliko več se poglabljam vase..ix:px

Ker drugače sem bolj klepetave sorte..tko na prvi vtis. :vio:

x?x

V natalu je pluton v 8.hiši ;takole aspektiran:

pluton trigon mars

pluton sextil saturn

pluton sextil neptun

pluton trigon ASC

Luna pa je v natalu tudi v 8.hiši;takole aspektirana

luna kvadrat saturn

luna trigon merkur

luna konjukcija uran

luna kvadrat ASC

Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.

Richard Bach

lunca x:)x

nekaj me zanima in lepo prosim za odgovor. x;)x

In sicer;

P(progressed) luna je na 1'kozoroga.

T pluton je bil na 1' kozoroga,trenutno potuje nazaj in je na 29' strelca.(11.hiša)

Torej se T pluton trenutno giblje okrog moje progresirane lune,ki je na 1' kozoroga.

Na vsak način bo precej transformacija na področju čustev, materinstva, močni izlivi čustev. Progresivna luna lahko precej spremeni tvoj odnos do maternstva (luna) lahko tudi spreminja odnos do mame (luna).

Na vsak način bo precej transformacija na področju čustev, materinstva, močni izlivi čustev. Progresivna luna lahko precej spremeni tvoj odnos do maternstva (luna) lahko tudi spreminja odnos do mame (luna).

Uff.Pa ne že spet. :vragec:

Obožujem,ko postanem nora,v času,ko nihče ne zna več čutiti. x:px x;)x Joke!

Hvala xsrcx

Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.

Richard Bach

Tudi meni se T saturn pomika proti N saturnu, meni po 6h in lahko rečem da zdaj ko se pomika čez N Jupiter mi resnično jemlje optimizem in veselje po delu in komaj čakam, da grem lahko domov... xrolleyesx Potem bo šel še čez marsa, potem pa za veliki finale še čez N Saturna.... xrolleyesx

dobro editiran post, se ne vidi, koga citiras, iskat se mi pa ne da...

samo, imam jaz tudi en obcutek...mozno, da samo meni delujes tako zategnjeno, pravicnisko, kot da prdnes s stisnjenimi ritnicami, medtem pa verbalno blatis vse po vrsti

a je napacan ta obcutek? xscratchx

Sometimes I wish

my face wouldn't use its freedom of expression

http://www.triumphrat.net/images/smilies/Cigar.gif

korenjezeljekoleraba.......a lahko, prosim, temo pustiš pri miru, če te ne zanima....?......takikomentarji so za v čvekarije in podobno.....tle pa eni zelo radi kaj preberemo....

kar se pa egotripa tiče.....bistveno bolj smiselno se je ubadat s sabo in spoznavanje lastnih principov delovanja......ali drugače: bolje najprej pomest pred svojim pragom..... x;)x

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

Zdravo!

A mi lahko poveste kako bi vi komentirali prehod saturna čez N Pluton ( v sedmi hiši ).

Ok, razumem, da ti da saturn neko šolo, nekaj zamakne te preizkuša, vendar ne vem kako naj povežem ta dva.

Hvala! :palec:

Zdravo!

A mi lahko poveste kako bi vi komentirali prehod saturna čez N Pluton ( v sedmi hiši ).

Ok, razumem, da ti da saturn neko šolo, nekaj zamakne te preizkuša, vendar ne vem kako naj povežem ta dva.

Seveda je potrebno celo zadevo gledati z vidika celotne karte in vseh aspektov. Jaz bi rekla takole:

Pluton v sedmi hiši predstavlja prisotnost intenzivnih in globokih čustvenih vezi z nasprostnim spolom in tudi odnosi širše. Plutona povezujem med drugim tudi z najbolj brezkompromisnim in skrajnim izrazom egovih stremljenj in s tem seveda z najbolj brezkompromisnim in skrajnim sesutjem relativnosti le tega. V odnosih pri taki konstelaciji lahko prihaja do izražanja najskrajnejših egovih fiksacij in s tem egocentričnih in samoljubnih tendenc. Tovrstne silnice pa primarno vznikajo v drugem (zunaj) in so zato pri posamezniku - nosilcu te konstelacije sprovocirane. Nosilec tovrstne konstelacije lahko v odnosih postane zelo divji in uničevalen, vendar kot odziv na impulz iz okolja. Soočiti se mora z intenzivnimi in posesivnimi silami, ki v odnosih uklenjajo, pretirano vežejo in nadvladujejo. Soočenje s temi silami zdravi globoke strahove pred: biti sam, brez kontrole, brez relativitete ega, se pravi prepuščen. Predelava najglobjih strahov in najsilnejših egovih tendenc pa lahko privede do najintenzivnejšega olajšanja, sprostitve, osvoboditve iz vzorcev obsesij in posedovanja in s tem do velike tolerantnosti, globoke ljubezni in razumevanja v partnerstvu.

Saturn pride, da to realizira in udejanji. Postavi na trdna tla, natoči čistega vina. Saturn predstavlja zmožnost videti stvari povsem take kot so, brez olepšav in fantazij. Omogoči videti realno in zavestno prikrite, potlačene, nezavedne Plutonove vzorce. Konkretno lahko pomeni prehod Saturna čez Plutona v sedmi hiši konec partnerstva, smrt odnosa, smrt partnerja, lahko pa tudi poroko z partnerjem. Vsekakor neko intenzivno obdobje v partnerstvu oz. nekaj intenzivnega v zvezi s partnerstvom, kar pa je tudi boleče in človeka uči z veliko začetnico.

Zdravo!

Rekla bi tudi, da se človek s Plutonom (pa tudi Marsom) v sedmi hiši lahko znajde v situaciji (ko je sprovociran) in je zaprepaden nad tem kakšna zver se skriva v njem - česa je vse sposoben v odnosu z drugo osebo. Sooči se z najbolj skritimi človeškimi sprevrženostmi, za katera si ne bi nikoli mislil da so v njem. Zapade lahko prisilam za katere je menil, da ga nikoli ne morejo nadvladovati, sprejme Plutonove igrice provociranja, daj - dama in skrajnega preizkušanja mej (do kam lahko še grem). To je podobno kot se oseba z Plutonom v osmi hiši lahko sreča z pristankom na spolne sprevrženosti in prisile za katere je menila, da jih pa ne bi nikoli počela.

Človek se v takih situacijah vpraša: Moj bog, ali sem to tudi jaz? Ja, tudi to je v meni, je odgovor.

Zavestno srečanje in soočanje s temi silami pa naj ne odvrne človeka od samospoštovanja, pač pa naj ga pripelje h globjemu razumevanju sebe. Aktivacija agresivnih energij v posamezniku preko zunanjih impulzov omogoča, da človek te energije na primeren način integrira vase, saj do sedaj v njem še niso bile dovolj prepoznane (zato so bile tudi projecirane navzven) in se nauči z njimi na primeren način razpolagati. Pluton vedno predstavlja močne fiksacije vedenjskih in doživljajskih vzorcev iz preteklih inkarnacij, zato tudi deluje tako zelo prisilno.

Saturn čez nat. Pluton pa lahko pomeni tudi, da spoznaš svojega poročnega druga.

Lp

Sem mogla to prebrati večkrat, ker me je prvič prilepilo na stol, pa drugič tudi...

Zanimivo je, da si točno te stvari govorim: How low can I go; Kje je meja, da se to konča; To nisem jaz; .... Ko me silnice nečesa vlečejo nazaj v nekaj nezdravega in si enostavno ne morem pomagati, pa se smatram kot osebo ki deluje z glavo in ne impulzivno, nikakor ne osebo ki bi imela tendence po čustvenih sado-mazo vezah. Vseeno pa po končani "epizodi" gledam na njih z neko distanco in morda prav zaradi tega ker mi primanjkuje te čustvenosti do same sebe, pogrevanja zamer in obujanja občutkov ( morda je tudi lažje tako - self preservation ) ne razmišljam o prekinitvi do naslednje "epizode".

Vseeno ostajam glede prehoda saturna čez N Pluton optimistična, ker ima Pluton zelo lepe aspekte ( Trigon s soncem, Quintil z MC, sekstil z neptunom ).

Res hvala za tako izčrpen odgovor! :palec: :palec:

Bom matko pol mela na preži. Ma sonce pa še luno v raku :vragec:

ma bol porazno je, če imaš sonce in asc v raku...pa kozorogovo luno....edin človek, ki mu uspe, da me v nulo znervira s svojim jamranjem x:Dx :vragec:

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

ma bol porazno je, če imaš sonce in asc v raku...pa kozorogovo luno....edin človek, ki mu uspe, da me v nulo znervira s svojim jamranjem x:Dx :vragec:

S tako pozicijo sonca in ASC v raku, luno v kozorogu, tak človek ne znervira samo tebe, tud sam s sabo, je precej razdvojen, kajti moški princip (sonce) in ženski (luna), sta si navzkriž. x;)x

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...