Lisbona 15. julij 2008 Prijavi Deli 15. julij 2008 Ojla:) Kakšno energijo prinaša aspekt saturn opozicija sonce?? In sicer sonce je v prvi hiši na 18' ribi, T saturn pa na 5' device v 7.hiši.....torej bo kmalu začela delovati ta opozicija??? Slabo,slabo..slabo... ali dobro,dobro,dobro... Prej ta prvo...ane?? Preživeli bomo,v vsakem primeru. Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lunca 16. julij 2008 Prijavi Deli 16. julij 2008 Pa še angelski del sebe, ok saj bom skapirala, o cem govoris. Točno to, samo angelski del sebe išči, drugo bo vse pošlihtano samo od sebe. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vranja 16. julij 2008 Prijavi Deli 16. julij 2008 jst bi pa rekla, da je takimle malim tiranom, pa naj majo Mars v devici al pa v hlačah, kdaj lepo povedat kar si mislmo. Tko, za dobro vseh nas. Angelski del tebe naj takrat za trenutek odloži delo in pogleda stran Citiraj http://img1.jurko.net/avatar_4162.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lunca 17. julij 2008 Prijavi Deli 17. julij 2008 jst bi pa rekla, da je takimle malim tiranom, pa naj majo Mars v devici al pa v hlačah, kdaj lepo povedat kar si mislmo. Tko, za dobro vseh nas. Angelski del tebe naj takrat za trenutek odloži delo in pogleda stran Povedat na vsak način, se strinjam vranja. Vendar nekoga spreminjat je sizifovo delo, sploh, če ni poleg angelske moči, ego pobere en kup fizične energije, dobrega razpleta ne prinese. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
erika žagar 18. julij 2008 Prijavi Deli 18. julij 2008 Tenkju lunca vsga sicer ne trazumem, ampak hvala vseeno za trud, hja, pri mei je problem ta, da sem v zivo nezna in nocem zamer in se ne znam takoj odrezavo obrnit kakor v resncii cutim, ceprav vse v meni nori od nespostovanja opisanega nacina drugega cloeka.. nekak bommorala probat ja. Pa še angelski del sebe, ok saj bom skapirala, o cem govoris. Aja da ne bom tak obcutljiva, ok (krivic pac ne prenesem in gre za eno tehtnico z jupiotrom v kozorogu na MC in luno v levu, ki se doma postavlja nad vse druge na obisku in na kolk naj dam prat in da jaz dajem na prevec in da in še marsikaj-- skratka saj ni strasno) Ne vem kater smesko naj uporabim. Ce bi najagala, bi imela cut krivde - nikol ne znam najagat, vedno pozrem.. Ampak zarad Marsa v dvojckih na sreco, se pred domacimi, KJER SE SMEM , IZPOVEM in zasimfam in mi odleze Se ti opravičujem Mantis (in tudi drugim), če imam predolg jezik ko kaj kritiziram. Bom skušala drugič na lepši način. Še vedno sem istega mnenja glede Berna, vendar mi pogosto uide, da sem nekoliko preveč cinična (tale Plutonov kvadrat na Merkurja mi včasih nagaja).Sicer pa v ločeni temi objavljam svoj prispevek glede Elekcije, ki je tudi kritično obarvan. Lp Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
erika žagar 19. julij 2008 Prijavi Deli 19. julij 2008 Moram rect, kar se mojega dolgega jezika tice, da sem se zdaj 2 dni v casu polne lune z eno ful kregala in da se ji danes ze vsa pomirjena opravicujem, ker sploh nic nisem jezna nanjo (in sem cist pozabla, da sem bla pa ta 2 dni nanjo ful jezna menda) in ne razumem, zakaj bi vendar ona bila kaj name, ko pa sva se samo ful pogovarjali Je pa ze vceraj neko tozbo zarad razzalitve omenjala No me veseli, da se je tole dobro končalo. Tale tožba zaradi razžalitve je kar malo srhljiva. Lp Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 20. julij 2008 Prijavi Deli 20. julij 2008 Lisbona, nic hudega ne bo. Jaz sem malo malo tezav, ki so itak pricakovane. Sicer pa nic takega. Vse moje cilje sem dosegla in nisem izgubila in nisem bila porazena. Ker nisem tega dovolila. Zarad nobenega tipa se nisem sekirala, kar bi se naj morala glede na taksen tranzit, ce odstejem, da so ga oca tu pa tam malo prevec spili. Pa zaljubla se tud nisem. Vmes sem imela cudovit tranzit Neptuna, ki mi je delal sekstil na Jupiter in blo je zelo, zelo lepo, ampak se tice samo mene, pa ne pocutja, bolj misljenja. Vredu je. Noben Saturn ti ne more do zivega, ceprav imam v karti mocnega. Hvala. Ni straha.Itak vse preživimo. taksni smo pac ljudje z dominantno luno, pod vplivom emocij pac In kdaj je luna v natalni karti dominantna?Če je luna vladar ASC ali vladar sonca..mogoče ali, če je na Asc-edentu..mogoče?Pri meni je npr.na koncu 8.hiše v škorpijonu in uran je na njej.Uran je vladar ASC.Ali ima moja luna tudi nekaj značilnosti strelca..saj je luna na zadnjih stopinjah 8.hiše in že diši po 9.hiši??Veliko bolj svobodna in samostojna je,kot pa ,če bi bila nekje na sredini 8.hiše... Mi lahko poveš kateri planet je dominanten pri meni?? Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 21. julij 2008 Prijavi Deli 21. julij 2008 Tvoja Luna je, kolkor se spomnim, še globoko v Skorpionu in na Uranu in ce se ne motim, si prav tako Vodnarka v ascendentu in tako je lahko zarad lezanja na Uranu malce nenavadna, samosvoja, se ne naveže. Mislim da hise niso tako pomembne kakor pa znamenja ter aspekti. Ce imas Luno v 8. hisi na Uranu, je še vedno v 8. hisi. ce upas na Strelca, ma ja mozna so potovanja v domisljiji, recimo, ne pa prava Strelcevska sirina, saj je Skorpijon res ne more poznat. V bistvu je vsaka vodna Luna zelo mocna v pozitivnem ali negativnem (Skorpijonova je pac temacna in ne prevec vesela, niti ne prevec odprta in ni sangvinična) in ker gre za podrocje domisljije, ne le custev, bos pac sanjarila ter potovala, pa naj jo imas na vrhu 9. hise ali ne- ako bos tako hotela, seveda itak verjetno to delas. Ce se še kaj spomnim, je tvoj dominanten planet Mars. Ker lezi na scendentu v 1. hisi. Ker je v Vodnarju, je pri tebi kljub Soncu v Ribah to znamenje izredno mocno. Znamenje ascendenta je vedno zelo mocno v primeru, da na njem lezi kaksen planet. Ki je v istem znamenju. Dominanten planet in znamenje je tisti, ki lezi na ascendentu in zelo mocno obarva osebnost, ceprav gre bolj za izrazanje osebe. Ce je na ascendentu Luna, je oseba prevec obcutljiva, zelo custvena in vsekakor premalo logicna.ce je to Merkur, je spremeljiva, bistra, vecno mladostna. (dobi clovek lastnosti dviojcka oz. device) Ce je Mars, je zelo energicna, ima veliko telesne/spolne energije, zna biti vodja, zelo pogumna, je rojeni sportnik, vojak, aktivnost pr njej je obarvana z znamenjem, v katerem se nahaja. Ker je tvoj v Vodnarju, si ti prej osamljeni junak kakor pa napadalec. Ce pa noben planet ne lezi niti ob ascendenti, niti ob MC (in niti ob descendentu in IC - ta dva sta sicer manj pomembna, nista tako mocna) , potem pa je dominanten tisti planet in hkrati znamenje tega planeta, ki tvori najvec aspektov. Oooo,hvala mantis Mars je pri meni v 1.hiši v vodnarju,ampak je od ASC oddaljen 12' stopinj ,tako,da ni v konjukciji z ASC-edentom.Ali je kljub temu dominanten ?Drugače tudi tvori največ aspektov v natalni karti in to same pozitivne,no en kvadrat je izjema...Marsa čutim,ker energije imam še pa još...vedno..no seveda pride tudi kakšen dan,ko sem čisto down..ampak to je bolj poredko.. Ja pa na descedentu saturn. Ali je saturn dominaten planet?Imam veliko,ampak res veliko srečo ,da ni v opoziciji z marsom... Saturna tudi čutim.Omejitev,nesproščenost na obroke in podobno.Z leti se vedno bolje počutim v svoji koži... Kaj še.... Glede moje lune je pa takole;je v škorpijonu v 8.hiši in sicer na 4' škorpijona,9.hiša pa se začne na 8' škorpijona...uran je že v 9.hiši...in je v konjukciji z luno.Ko sem bila pri Bernu mi je rekel,da moja luna diši po strelcu,ker sem full preveč odprta(tko navzven delujem ful odprto..ampak resnica je seveda drugačna) in nasmejana za to temačno luno v škorpijonu..in še kvadrat tvori s saturnom...Tako,da po Kochu pride moja luna že v 9.hišo... Drugače pa...definitvno se čuti vodnarja v mojem karakterju...ribe pa sploh ne zaznam... vsaj trenutno ne..ker se T uran zadržuje v bližini mojega sonca... Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 22. julij 2008 Prijavi Deli 22. julij 2008 hm......če je torej uran v konjunkciji z asc v devici, poloeg tega pa še v konjunkciji s plutonom, ki ima itak "miljon" aspektov, kako to "obarva" človeka.....? ....pa zanima me, kako se odraža jupiter in s vozel v 12h v dvojčkih....pri tem sta luna in j vozel v strelcu v 6h......? Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
erika žagar 22. julij 2008 Prijavi Deli 22. julij 2008 Lisbona, brez zamere, samo malo bom vskočila. Po moje je bolje. da planet , ki je 4 stopinje pred konico hiše šteješ v to hišo in ne v predhodno ali pa vsaj upoštevaš vpliv na obe hiši. Konica hiše je namreč področje najintenzivnejšega izraza hiše in ne zgolj začetek hiše. Jaz nekako upoštevam teorijo Bruna Huberja, ki pravi, da je konica na točki zlatega reza, kar pomeni, da je krajši konec hiše pred hišo, daljši pa za njo.Menim tudi, da ni stroge meje med hišami, ampak vplivi prehajajo postopoma.Sama imam dve situaciji ko imam planet malo pred konico hiše in zelo očitno deluje na področju hiše pred katero je in ne na področju predhodne hiše. Lp Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mitra 22. julij 2008 Prijavi Deli 22. julij 2008 Se glih jagam po tej strani, mislim po straneh tukaj, ker bi rada se naučila oz zastopila hiše in vsa podznamenja in vse kar je zraven, pa sem najdla to stran. Halo. Zadnja je bila, ker grem vedno iz zadnjega konca ko kaj iščem. Kje imam kakšno hišo nimam pojma.Potegnila sem edino iz neta da sem sonce-vodnar 4. hišaluna-rak 9.hišamerkur-vodnar 4.hišavenera-kozorog 3.hišamars-vodnar 4.hišajupiter-lev 9.hišasaturn-devica 11.hišauran-škorpion 1.hišaneptun-strelec 2.hišapluton-tehtnica 12.hiša točka duha-biktočka fortune-ovenkulminantni planet-jupitervzh. planet-plutondomičir(ne vem če je prav napisanao)-luna rak 1.hiša je tehtnica10.hiša je lev Uf koliko podatkov, ki meni povejo samo dve stvari: podznak in znak horoskopa, no še kakšno malenkost.Hiše? Če so ti podtki kakšnega pomena je dobrodošla razlaga (saj so, samo če bo kdo razložil da vsaj vem kako si razlagat, ker najlažje se je učit na primeru ki ga pozmaš)Drugače težim naprej, kako se stvari pravilno lotit. Citiraj Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lunca 22. julij 2008 Prijavi Deli 22. julij 2008 Se glih jagam po tej strani, mislim po straneh tukaj, ker bi rada se naučila oz zastopila hiše in vsa podznamenja in vse kar je zraven, pa sem najdla to stran. Halo. Zadnja je bila, ker grem vedno iz zadnjega konca ko kaj iščem. Kje imam kakšno hišo nimam pojma.Potegnila sem edino iz neta da sem sonce-vodnar 4. hišaluna-rak 9.hišamerkur-vodnar 4.hišavenera-kozorog 3.hišamars-vodnar 4.hišajupiter-lev 9.hišasaturn-devica 11.hišauran-škorpion 1.hišaneptun-strelec 2.hišapluton-tehtnica 12.hiša točka duha-biktočka fortune-ovenkulminantni planet-jupitervzh. planet-plutondomičir(ne vem če je prav napisanao)-luna rak 1.hiša je tehtnica10.hiša je lev Uf koliko podatkov, ki meni povejo samo dve stvari: podznak in znak horoskopa, no še kakšno malenkost.Hiše? No, glede na to, da si prišla do postavljenih planetov po hišah, si lahko prebereš tudi kaj pomeni položaj določenega planeta v določenem znamenju, karakteristiko tvojega ASC, tvojega sončnega znamenja in lune. To so pomembni pokazatelji v karti. Za kakšno intepretacijo karte pa je na forumu premalo prostora in časa za razlago. Mogoče pa se le najde kdo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
konj 22. julij 2008 Prijavi Deli 22. julij 2008 ... in po moji stari knjigi dobi planet vrednost dominante oz. je koten, ce lezi 12 do 15* kotno na ascendent, MC, descendent ali IC... Potem je v moji natalki polno dominant:Luna tik pred 7hišo/DESC (manj kot 1 stopinja)Neptun tik pred 1hišo/ASC (isto manj kot 1 st.)Pluton 5 stopinj za MCUran je pa v svoji original bajti torej imam 4 dominant? Mal velik jih je ... čist kontra energije, najbrž me zato me vleče na več kontra strani Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 22. julij 2008 Prijavi Deli 22. julij 2008 Po moje je bolje. da planet , ki je 4 stopinje pred konico hiše šteješ v to hišo in ne v predhodno ali pa vsaj upoštevaš vpliv na obe hiši. Konica hiše je namreč področje najintenzivnejšega izraza hiše in ne zgolj začetek hiše. Jaz nekako upoštevam teorijo Bruna Huberja, ki pravi, da je konica na točki zlatega reza, kar pomeni, da je krajši konec hiše pred hišo, daljši pa za njo.Menim tudi, da ni stroge meje med hišami, ampak vplivi prehajajo postopoma.Sama imam dve situaciji ko imam planet malo pred konico hiše in zelo očitno deluje na področju hiše pred katero je in ne na področju predhodne hiše. Lp Ampak ta moja luna je tako težka.Kaj naj rečem.Kdo bi si želel imeti luno v 8.hiši v škorpijonu in še kvadratirano s saturnom v 7.hiši.Groza. Kaj bi ti povedala o osebi s takšnim položajem lune? Ja,sem introvetirana..le redkim pustim blizu...ampak ,če bi ta moja luna v škorpijonu tudi delovala kot mora delovati,bi bila zelo temačna,nič kaj vesela,bolj zadržana.....Tako ,da jaz se najdem v tej škropijonovi luni po intenzivnosti in globini,tudi skrivnostnosti in nedostopnosti..vendar luna tudi diši po strelcu ..po 9.hiši. Nisem temačna ,sem zelo nasmejana in ponavadi kar ustrelim ven kar mislim...ker luna v škropijonu zna biti veliko bolj zadržana.. Tako ,da nekako pridem do sklepa ,da moja luna zajema značilnosti obeh znamenj...škorpijona in strelca...Kaj pa ti misliš? Lisbona, ne vem, sama sebe poznas, nimas kakega Neptuna v 1. hisi, da bi imela vecje tezave s tem;)Ceprav je Saturn zelo blizu descendenta, pa se njegov vpli pr tebi res kaze na podrocju partnerstev, bi jaz vseeno dala Marsu prednost, ker je v 1. hisi in po moji stari knjigi dobi planet vrednost dominante oz. je koten, ce lezi 12 do 15* kotno na ascendent, MC, descendent ali IC. MIslila sem pa res, da je tvoj Mars v konjunkciji. Pa ni. Je pa vseeno koten. In ker gre za isto znamenje Marsa in ascendenta, si pac tembolj vodnarka, KI JE VESELE NARAVE, ki se NE zadrzuje na custvovanju, ki je ZRACNA, LAHKOTNA. Na tvoj karakter torej vpliva energija, ekspanzija Marsa, medtem ko na tvoje dozivljanje v partnerstvu vpliva Saturn. Ce pa bi bil Saturn na ascendentu, pa bi ti bila hladna, umirjena, stroga, resna, pocasna, da ne recem mrzla oseba : jih nekaj poznam s tem polozajem, kar nekaj in so vsi podobni - s Saturnom v raku ali levu na ascendentu - niso veseli, ampak resni, z levom pa celo vazni / nekako vzviseni nad drugimi (govorim o saturnu na ascendentu). Vesela in sproscena da si, pravi Bern, kljub temacni Luni, zarad lege po Kochu v 9. hisi, no ja jaz bi rekla, da si energicna zarad Marsa. In ce se vrnem k dominanti : ce bi bil Saturn v tvoji karti dominanten, bi bila pa predvsem zategnjena, resna, hladna. Ne pa na horuk - kar je za Marsa znacilno. Ze iz tega se vidi, kaj je dominanta. Ja.Bi se kar strinjala,da je mars dominanten planet v mojem chartu.Karakterno se najdem v marsu...in to full.Eksplozivna,energična,pogumna...Partnerstvo pa definitvno spada pod domeno saturna.Čisto druga zgodba. Fajn si povezala.. Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
konj 22. julij 2008 Prijavi Deli 22. julij 2008 Uran ni dominanta, je pac doma v 11. hisi, ki ji vlada. Kako zivljenje dojemas, kkasna si znotraj ti, kako se odzivas, pove Neptun. Kaj dozivljas v svetu in kaj te zanima, k cemu si nagnjena v delovanju in na kaj naletis zunaj v svetu, pove Pluton. Luna pa pove, kaj ti najbolj manjka, kaj isces v partnerstvu, torej custveno varnost.Pluton in luna ne vpliata neposredno nate, ampak posredno. Neposredno vpliva Neptun, ki se drzi tebe, tvoje notranjosti. No, ne bi znala ločit kateri vplivi so neposredni in kateri posredni, lahko pa povem, da čutim Neptun v 12. nič manj kot njegov vpliv na 1.hišo. Isto bi veljalo za Luno, vsaj njen vpliv na 6.hišo. Za 7.hišo pa priznam nimam toliko partnerstev za seboj, da bi znala za sigurno rečt. A če pomislim na splošno na odnose, bi rekla, da so nihanja,... in če pomislim na čustevo varnost (kot si omenila) bi pritrdila. Pluton malo stran od MC: v začetku je vedno težko. Tukaj ima prste vmes SAturn kvadrat Neptun/Luna. Mora biti res privlačen cilj in trma, da premagam tiste začetke. Truditi se in vztrajati mi danes vzame več energije, kot v nadebudnih najstniških letih. Sem se polenila :xx!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
erika žagar 23. julij 2008 Prijavi Deli 23. julij 2008 Erika,kako bi torej rekla zame, ki imam Marsa v Dvojckih 5* pred 8. hiso? Moram rect, da kdor me pozna, pac delujem po Marsu v 7.hisi, brez akcije ni nic. V partnerstvu - ce ni privlacnosti, bolje da ni nic. Za ljudi z Marsom v 7. hisi je znacilna tud nepriljubljenost. In še in še. Da ne govorim o mojem Saturnu, ki je 5 * in pol, pred 9. hiso. Torej še v 8. hisi. Erika, ti bi ga pri interpretaciji dala ze v 9. hiso kajne? Ok religija, res sem starokopitna glede nje, zavracam novodobne finte, ostajam resna pri starem znanem. Toda ceprav sem asc. skorpijon in Luno imam v sko., izredno tezko v zivljenju dozivljam spremembe, tezko, tezko se preobrazam in tezko izgubljam. Polozaj Saturna v 8.hisi je zelo tezek, ker clovek zelo mucno dozivlja izgube in smrt in mu dela travme. To zame zelo velja, prave depre zaradi smrti bliznjih! Ce pa bi naj zame veljal zgolj vpliv Saturna v 9. hisi, kljub tej oddaljenosit nekaj stopinj, pa bi me morala zanimati mistika, nekaksna filozofija, studij, tujina, pa ne vem kaj : no, to me v zivljenju NE zanima. Torej se ze iz samega zivljenja spozna, kateri vpliv pri posamezniku deluje : ali je to Mars v 7. hisi ob oddaljenosti 5 stopinj do 8. hise ali ze Mars v 8. hisi.. In ali je to Saturn v 8. hisi ali v 9. hisi - pri tem da lezi v 8. hisi ob oddalejnosti petih stopinj do 9. hise Res pa pri meni deluje Venera na vrhu 3. hise, ze v 3. hisi. Lezi mi še v 2. hisi, oddaljenost do 3. hise pa je samo ena cela stopinja. To pa ja, tu pa se strinjam, pa kdor me pozna, mi pripisuje Venero v 3. hisi : zal lezi na Merkurju (tudi v 3. hisi, orenk na vrhu) in zato sem baje tudi dolgovezna razen da nisem prevec bistra (bi pa bila, ce bi bil Mars v lepem aspektu z Merkujem:) taka je moja razlaga, vi pa kakor zelite. Prosim za odgovor. Ja, sem šla gledat in jaz bi dejansko tvojega Marsa in Saturna dala bolj v osmo oz deveto hišo kot v predhodni. Sama pa najbolje veš. Razvrstitve planetov v hiše so problematične tudi zaradi različnih sistemov hiš - kot je rekla Lisbona, po Kochu dobi svojo Luno v drugo hišo.8 hiša je tudi na nek način partnerska, zato Mars v 8 hiši po moje ni tako zelo drugačen od Marsa v 7 hiši. Praviš da rabiš privlačnost - Mars v osmi hiši je idealen za to. Sicer pa jaz vedno gledam z vidika celotne karte - ti si poosebljena strastnost in intenzivnost z tvojo luno v škorpjonu na ascendentu in tudi siceršnjo čustvenostjo sonca.Saturn v deveti - zavre in omeji - praviš da kaj vse te ne zanima - meni se zdi to smiselno. Hkrati pa si zelo religiozna in poduhovljena oseba - veliko pišeš o bogu bolj v okviru krščanske filozofije na seveda sebi strastnen, čustven in zgovoren način.Depre zaradi smrti so povsem skladne z tvojo zelo intenzivno, senzibilno in sočustvajočo čustveno naravo - po moje ne glede na to, ali je Saturn v osmi ali deveti hiši. Sicer ne vem ali si Saturna v osmi razlagaš kot smrti, ki so te doletele. To bi se dalo z tranziti malo bolje videt - kaj se zgodi ob tranzitu na tvojega Saturna.Nepriljubljenost: Merkur v Vodnarju, ki mora vse povedati tako kot je, hkrati z škorpjonsko brezkompromisnostjo, ki na ascendentu skupaj z luno lahko predstavlja pravo invazijo na drugega v primeru občutka ogroženosti ali nepravičnosti. Če je pa planet samo stopinjo ali dve oddaljen od hiše - pa po moje nedvomno pade v to hišo ne glede na to ali je pred ali za konico, kar je logično, če sprejmemo predpostavko, da je konica najmočnejši izraz hiše. In tudi dejansko je, saj tako kažejo moje izkušnje - planeti bližje konic delujejo močneje od planetov skrajno oddaljenih od konic. Lp Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
erika žagar 23. julij 2008 Prijavi Deli 23. julij 2008 Luna v škorpjonu v kvadratu z Saturnom je, ne glede na to kje je, kar precej težka Luna. Kaže na osebo, ki se ne počuti zadosti varno v svoji intimi in je zato precej prežeta z bolečino, strahom in nezaupljivostjo. Seveda vse je treba gledati v okviru celotne karte.Jaz ne bi gledala tako parcialno - da Luna zajema značilnosti obeh znamenj. Luna je kakršna je in v večji meri se izraža na nekem področju življenja. Položaj v deveti hiši morda nakazuje na potrebo po pridobitvi občutka varnosti in nahranjenosti skozi najdenje svoje globje osmišljenosti, razširitvi obzorja - kar vse lahko predstavlja kompenzacijo notranje podhranjenosti; položaj v osmi hiši pa kaže na večjo potrebo po popolni transformaciji boleče odtujitve, torej popolni relativizaciji in odmrtju navideznega občutka pomanjkanja. Luna v osmi hiši je seveda nekoliko večji izziv kot luna v 9., ker je pač osma hiša tako zelo brezkompromisna in ne ponuja v zameno za smrt praktično nič - ampak samo čisto praznino očiščenja. Ampak ta moja luna je tako težka.Kaj naj rečem.Kdo bi si želel imeti luno v 8.hiši v škorpijonu in še kvadratirano s saturnom v 7.hiši.Groza. Kaj bi ti povedala o osebi s takšnim položajem lune? Ja,sem introvetirana..le redkim pustim blizu...ampak ,če bi ta moja luna v škorpijonu tudi delovala kot mora delovati,bi bila zelo temačna,nič kaj vesela,bolj zadržana.....Tako ,da jaz se najdem v tej škropijonovi luni po intenzivnosti in globini,tudi skrivnostnosti in nedostopnosti..vendar luna tudi diši po strelcu ..po 9.hiši. Nisem temačna ,sem zelo nasmejana in ponavadi kar ustrelim ven kar mislim...ker luna v škropijonu zna biti veliko bolj zadržana.. Tako ,da nekako pridem do sklepa ,da moja luna zajema značilnosti obeh znamenj...škorpijona in strelca...Kaj pa ti misliš? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
erika žagar 23. julij 2008 Prijavi Deli 23. julij 2008 Bi pa še dodala, da je seveda problematična luna na ascendentu večji izziv kot kje drugje, saj človeka zavre (prežame) s svojim strahom že v samem začetku in v sami pojavi. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
konj 23. julij 2008 Prijavi Deli 23. julij 2008 To sem rekla po neumnem, ponesrecen izraz. Ne vme kako naj povem, da je tvoje telo, karakter, osebnost, pod vplivom Neptuna, ostalo pa se predvsem dotika posameznih podrocij (delo in partnerstva.) Sama imam zal samo Luno na asc. in bogve kak bi mi slo v zivljenju, ce bi imela kak fajn planet na MC in descendentu. Štekam. Sama če bi zbirala, ne bi izbrala nobenega planeta na ASC, rajši kak trigon na ASC. Neptun mi jemlje energijo in vpliva na zdravje. Nasvet kozmobiologinje oz homeopatinje je, da se preselim tako daleč da se Neptun premakne za vsaj eno stopinjo razlike nazaj v 12h. To je npr. k sreči že Dalmacija . In ko pridem z morja nazaj domov, res tudi čutim kot da me nekaj rahlo obteži na območju Slovenije. Mogoče bi razliko bolj občutila, če bi na morju ostala dalj časa in potem prišla nazaj domov. Z Luno v škorpijonu se težko prilagajaš na spremembe. A Luna na ASC pa se kaže kako? Da si včasih hudo opedenana, drugič pa v nekih ponošenih cunjah skačeš naokoli? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lunca 23. julij 2008 Prijavi Deli 23. julij 2008 Erika, kaj meniš glede mojega Saturna, ki je na 13° Device v 4. hiši, 5. hiša se pa začne na 19° Device. To pa je prevelik orbis, kajne?V bistvu si niti ne želim, da bi imel ta Saturn kaj vpliva na mojo 5. hišo. Erika ti bo sigurno bolj obširno in teoretično bogato obrazložila ta položaj saturna. Jaz mislim, da tam kjer je saturn, tam je človek precejšen perfekcionist. Kmalu boš sama najbolj ugotovila, kaj pomeni taka energija saturna v 4 hiši, ker bo pri prehodu saturna čez natalno pozicijo to najbolj občutno. Veliko stvari se bo dogajalo na področju doma (mogoče povezano tudi z enim od staršev), veliko jih gradi in se trudi na področju novega doma, ko pa saturn pride v peto hišo, se to odrazi v povezavi z resnim odnosom v ljubezni in krono tega, otrokom. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lunca 23. julij 2008 Prijavi Deli 23. julij 2008 Hvala lunca Res že čakam, da gre Saturnov povratek mimo, karkoli mi bo že prinesel. Glede hiše pa ... resnično ne vem, kje ga bolj čutim. Glede na dober natalni aspekt saturna s soncem in tranzitom jupitra preko sonca trenutno, vse to v paketnem trigonu na četrto hišo je lahko čutit oboje in to precej pozitivno. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lunca 23. julij 2008 Prijavi Deli 23. julij 2008 njej pa njen smehljaj Venere na MC in kasneje Sonca tud v 10. hisi pripomore k odprtosti. To je fajn imet. Se strinjam mantis, vendar sem že v kratkem vidla karto s tako venero na MC in soncem blizu, vse je bilo prekrasno, krasno, vendar temni tranzit planeta, ki spremeni v nulo vse in sicer odvisno kaj imaš in kaj poseduješ, to je plutona, je sprememba iz vrha na trda tla. Taka oseba je nekako totalno izgubljena, kajti tranzit plutona zruši do tal vse kar imamo in če smo navajeni samo na dobre strani, se prej ali slej srečamo tudi s težavami na tem področju. Tako, da lahko rečem, da je v štartu fino imet vse to, kar dano ti je, vse laufa, vendar kolo sreče je opoteče. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
konj 23. julij 2008 Prijavi Deli 23. julij 2008 ..., vse je bilo prekrasno, krasno, vendar temni tranzit planeta, ki spremeni v nulo vse in sicer odvisno kaj imaš in kaj poseduješ, to je plutona, je sprememba iz vrha na trda tla. Taka oseba je nekako totalno izgubljena, kajti tranzit plutona zruši do tal vse kar imamo in če smo navajeni samo na dobre strani, se prej ali slej srečamo tudi s težavami na tem področju. Tako, da lahko rečem, da je v štartu fino imet vse to, kar dano ti je, vse laufa, vendar kolo sreče je opoteče. To mene čaka naslednjih mnogo let, ko mi Pluton v kozorogu kvadrira celo 10 hišo (MC, natalni Pluton ter Sonce). Nasploh je opaziti nasprotne skrajnosti,... prejšnja služba sem komaj kaj imela, pa se mogla precej borit, zdaj imam veliko boljše pogoje v tej službi,... A čutim, da bo tole ene samo še ene par let. Potem pa začne Saturn konj. MC, Pluton kvadrat MC, še prej Uran opozicija MC in ostala 10h, zatem Uran opozicija 11hiša z vso gužvo planetov v njej. .. Edino Neptun bo delal trigon na 10hišo, a ta je itak iluzoren.Čez par let se začne obdobje, katerega si sploh ne znam predstavljat, kako ga bom preživela, mi bo orenk spodneslo tla pod nogami, upam,vsaj, da bom imela za preživet. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
konj 23. julij 2008 Prijavi Deli 23. julij 2008 To pa je res, Neptun lahko jemlje energijo, pa tudi Luna je taka in seveda Merkur. Zadnja dva sta spremeljiva in ne prevec fizicna. A daj, ostani vseeno pri nas v Slo., kaj bi hodila tako dalec zivet Luna fizicno kako kaze, splosno dejstvo je, da bi naj imele zenske ful smisel za vse zenstveno s tem polozajem, pa tudi za obleko. Nikol ne grem recimo v ponosenih cunjah ven iz hise, sem pa ponosena v hlevu doma, kakopa. Tud ne, da bi bila doma ful upedenana. Ce pa grem ven, se vedno zrihtam, vendar pa imamo razlicna merila za to, kaj to pomeni. Nisem pa nikol prevec izrazala neke lunine ali skorpijonove seksualnosti s kaksnim pretiranim razkrivanjem koze, to pa zato ne, ker se ne cutim, da bi imela idealno postavo za to. Ta Luna je v tocnem trigonu s Saturnom in tudi ascendentom in ne daje domisljije pri meni za samopedenanje. Planet ob ascendentu sicer bolj vpliva na zdravje, se mi zdi, ne le odnos do sebe.. Kako pa tebi kaj Neptun deluje glede oblacenja?Uh anede, ko te planeti na ASC lih morajo imeti vpliv na zdravje :xx!: ... kot da ni dosti 6 hiša za te stvari... Morje mi je drugače všeč in me vleče dol ... če bo potreba upam, da se najde kaka priložnost. Moje oblačenje: športno-elegantno. V čisti eleganci se ne počutim sproščeno, čeprav bi jo za zelo redke priložnosti z veseljem oblekla (pa da bi me nekdo zrihtal glede slovesnega ličenja...), po drugi strani pa se zelo dobro počutim v domačih, ponošenih cunjah. Nekak šik-revna kombinacija. Se pravi, če je obdobje ko sem v kostimih, srajčkah, majčkah, kaka kiklica za službo,...zatem pridejo dnevi ko prav moram iti v kavbojke ali podobna izi varianta. Če bi bila bolj tip za po trgovinah, bi sigurno še kaj doterala svoj stil (pa če mi ne bi bilo žal denarja), a se mi ne da. Nimam pravega razloga. Drugač so mi pa avtomatično všeč dražje stvari . Jaz sem vse naredila, kar sem lahko. En pregovor je: Nobena stvar ne naredi človeka srečnejšega, kot njegovo lastno prepričanje, da je naredil najbolje, kar je mogel. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lunca 23. julij 2008 Prijavi Deli 23. julij 2008 Ej Lunca, kaj pa menis o tranzitu Saturna preko natalnega MC? To me sedaj caka... Ja, saturn ti je v opozicji na sonce, že malo nakazal na njegove tipične lastnosti in ker je tvoj saturn na 27.dvojčkovi stopinji, je v povezavi tudi s pokretnostjo, gibanjem. Sam tranzit saturna na točko MC ni nujno, da pomeni slabo, pomeni več truda, ki pa ga že vlagaš, oz. si ga vložila zaradi službe. Precej direktorjev ima tak položaj saturna blizu MC natalno, zato tudi več možnosti, da pride tudi do padca kariere. Od 18.7 do 21.7 si imela ekzaktno marsa na MC. Kako si to čutili. Si vlagala več energije na tem področju, ali si bila prepirljiva, agresivna? Od 21.8. do 6.9. bo saturn ekzaktno na tej točki, vendar skušaj ozaveščat njegovo energijo, bodi potrpežljiva. Saturn bo ves september neharmonično nastrojen proti neptunu, vendar mislim, da bo to dobro zate. Spremenila se boš in verjetno v precej bolj resno in zrelo osebo. A misliš, da boš imela novembra kakšen poseg, operacijo? Saturn v kvadraturi z marsom novembra bi lahko kazal na kaj povezanega s kostmi? Saturn natalno v osmi hiši dobro aspektiran z luno kaže, da boš vse dobro prestala. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.