Pinka 30. marec 2010 Prijavi Deli 30. marec 2010 ja močna intuicija pa hkrati zelo močna oseba. Sam bi lahko rekli tud, da deluje tako močno na vzven al ne, ker dejansko ne deluje. Dobro sej je tukaj tudi ascendent pa drugo ampak vseeno, če je to najmočnejši aspekt v karti. Verjetno govori bolj o notranji moči. Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mcmurphy 31. marec 2010 Prijavi Deli 31. marec 2010 Načeloma so taki ljudje magnetni in izražajo neko moč, imajo pa tudi tendenco, da čisto po škorpijonsko, skrivajo svoj pravi obraz.Ker je Pluton v 1. hiši je tematika identitete še toliko bolj povdarjena v tem trigonu. Samo je težko govort le na podlagi engega aspekta o človeku. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lunca 31. marec 2010 Prijavi Deli 31. marec 2010 Kja pravite na 29 stopinje? In sicer imam en primer, ko sta Pluton in Sonce v trigonu ter oba na 29 stopinji. S tem, da je Pluton v tej karti tudi zelo močan, ker pade v 1. hišo. Po ugotovitvah nekaterih priznanih strokovnjakov velja 29.stopinja za jasnovidno. Tak trigon je odličen za dobrega bioenergetika, sploh, če bi sonce bilo v prvi hiši in pluton v šesti. Mislim, da bi bila lahko tudi obratna postavitev ugodna. Skratka, pluton daje soncu eno ogromno notranjo moč, ki jo lahko posredujemo drugim. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 31. marec 2010 Prijavi Deli 31. marec 2010 iz lastne prakse vam povem, da je 29 st......hja, kaj bi člouk reku.....u bistvu tud zlo plutonska.......prijetna vsekakor ni, ker čist nehote veš za zadeve, ki se te ama nč ne tičejo....dokler s tem ne razpucaš je lohk prava nočna mora.......tako da ne zastopim tistih cepcev, ki si grejo po raznih metodah "odpirat tretje oko"...a še nikol ni noben slišal za pojem odgovornosti (?????)........cel kažin.......sej ne pravim, da ne pride prav....sam da ne bi kdo zdej kake hude romantike zganjal, kolk da je intuicija sam fajn.......... Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 31. marec 2010 Prijavi Deli 31. marec 2010 sam da ne bi kdo zdej kake hude romantike zganjal, kolk da je intuicija sam fajn.......... pa še res ker včasih kr precej zamori...ni fajn čutit negativne energije sploh, če pol tega ne znaš blokirat ampak se celo vživiš v njo Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 31. marec 2010 Prijavi Deli 31. marec 2010 sej ne morš čutenja blokirat, ker je to ko da bi blokiral sebe...navadit se je treba spustit.....pa se zavedat, kaj je naše, kaj pa ni......mislim pa, da tole služi samo temu, da se začnemo zavedat, da je sicer lepo in prav, da smo individualisti, vendar da se zavedamo zraven, da živimo v skupnosti......to je ista pašta ko v družini....če eden ni dobro, to čutijo vsi.....se pravi, da se skupna raven dobrega počutja zniža......če pa kot skupnost sodelujemo in pomagamo drug drugemu, se skupna raven dvigne....no, to je to...na kratko..... Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lunca 1. april 2010 Prijavi Deli 1. april 2010 če eden ni dobro, to čutijo vsi.....se pravi, da se skupna raven dobrega počutja zniža......če pa kot skupnost sodelujemo in pomagamo drug drugemu, se skupna raven dvigne....no, to je to...na kratko..... Ja, zato je pa žal na svetu tolk gorja, ker ne delujemo vsi v isti smeri, za dobrobit vseh. Res bo še vse sorte, preden se dvigne skupna zavest. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kokotec 2. maj 2010 Prijavi Deli 2. maj 2010 Pri koliko stopinjah orbisa bi rekli, da začne T Uran vplivat na N Luno?Koliko je maximum? T Uran vpliva na Luno nekako +-2,5°orbisa z največjo močjo, polovično do +-5°orbisa, vpliva pa ne čutiš več tm pr +-10°orbisa. A meni se zdi to nekako preveč in ga upoštevam nekako +-1,5°, al pa še manj. Tk da pol tranzit traja od dva pa tm do deset tednov. Odvisno, če kroži normalno, al miruje in se pripravlja da bi spremenil smer. V tvojem primeru to drugo. Tk da ga boš mela priliko malčk več časa opazovat in preučevat. :xx!: Ponavadi se Uran bl slabo čuti, najbolj ga čutjo Uranski tipi, oziroma tisti, pr katerih ma kar velik vpliv. Al pa če ti že natalno na iste planete dela aspekt in pol tranzit sproži dogodke . Predstavlja pa koncentrirano moč, k se pojavi dokaj iznenada in precej intenzivno. Delovanje je nekako podobno Saturnovemu, k sta oba planeta usode in oba delujeta dosti bolj na osebnostno višje razvite tipe ljudi, bolj izobražene, bolj aktivne, bolj vsestranske.... Tranzit Urana še najbolj občutiš na Ascendentu, IC, Descendentu in MC. Drugače pa za razliko od T Satkota nima posebnega pomena v kaki hiši se nahaja, ampak le tistega, ki ga predstavlja aspekt ki ga tvori z natalnimi planeti. V tvojem primeru boš najbrž čustveno malčk vznemirjena, zaželela si boš tistega dragocenega notranjega miru, pa boš na to morala žal malčk počakat, nervoza bo kaka, zbrka v mislih in planih najbrž, kaka totalno nepraktična ideja se zna porodit, žal tut kak neuspeh, pa ponavadi vznemirjenost zaradi ljubezni.Ne svetuje so ničesar kirurškega v tem obdobju. A sej veš, ni edini tranzit in ni edini vpliv, tk da ne se preveč sekirat. Tut lepe stvari bodo dogajale. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kokotec 2. maj 2010 Prijavi Deli 2. maj 2010 Muchas gracias Saj se ga ne bojim, da ne bo pomote ... če mi prinaša spremembe v lajf BRING IT ON AS SOON AS POSSIBLE No fajn, mi je prou všeč to slišat, da ga sprejemaš in da se ga ne bojiš. K se nimaš kaj bat. Fajn informacija. Ali lahko še za druge planete, JUPITER, SATURN, tadva se mi zdita najbolj važna, poveš, koliko je orbis prti tranzitih ? Jaz sem vedno mislila, da nekak točno, vplivanje pa na 1 stopinjo, pa očitno ne drži. Prosim za podatek, iz katere knjige s prebral, kje piše, da Uran dobro deluje pri 2'5 * orbisa in pri 5* polovično ? A tvoja lastna izkušnja oz. opazovanje pa je, da je orbis 1'5 * še dovoljuje vpliv . Predvsem je važno vedet, da aspekti zračnih, še bolj pa ognjenih planetov delujejo takoj po nastopu aplikacije, in to pol kulminira z nastopom eksaktnosti. Pol so pa izjeme, k potrjujejo pravilo. Recimo Mars - Uran, tale dva recimo primeta takoj, ko se dotakneta orbisa. Zemeljski in vodni planeti pa radi zatajijo al pa se izpolnijo kasneje, še posebi če aspekt ni eksakten. Satko je pa sploh izjema, on prime ponavadi vedno kasneje, ko že odhaja in se že veseliš, da waw, sej sploh ni nč slabga naredu, pol pa naenkrat "puf" po buči. Separativni aspekti nemalokrat minejo z malo al pa celo z nič akcije, vpliva. Pa tut ko so aplikativni, jih mora še kaj druzga potrdit, da jim lahko verjamemo, razen če aspekt tvori recimo vladajoči planet, al pa kak ful močan. Orbisi so pa različni, odvisno kdo jih tvori. Sonce z Jupitom in Satkotom bi reku da je v popolnosti +- 3° orbisa, polovično nekje +- 7° orbisa, brez vpliva pr tm enih 12°.Luna z Jupitom in Satkotom pa v popolnosti +- 1,5° orbisa. polovično rečmo enih 5° orbisa, brez vpliva pa nekje 11° orbisa.Prehodi Jupita na Satkota in obratno pa veljajo v popolnosti sam če je aspekt eksakten, polovično tm ene 3,5° orbisa, vpliva pa ni pr 9° orbisa. Vir : Ebertin, osebni Hitlerjev astrolog, še danes referenca glede tranzitov, pa Merriman, pa Dupor, pa Mercheva........... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 2. maj 2010 Prijavi Deli 2. maj 2010 Pol so pa izjeme, k potrjujejo pravilo. ja sej... za ... astrologe.prawilo je prawilo. pika.izjema ga spodbija in ne potrjuje. spet pika Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 2. maj 2010 Prijavi Deli 2. maj 2010 A moraš spet kvakat?do zdej ni nobeden Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest razlika 2. maj 2010 Prijavi Deli 2. maj 2010 Janko --- to je odgovor za TEBE s strani astrologov.... jebi ga, takle maš. Mene pa neki zanima (jst lahko vprašam, ker že neki vem ). Evo. Se je zgodil. Spet!!!! Na smrt sem se zaljubila. Zdej pa mene zanima neki.... Jaz imam zelo natančno konjunkcijo sonca in marsa v zeloo natančnem kvadratu z zelo natančno konjunkcijo marsa in sonca, tega, v katerega sem se na smrt in zavedno do konca in sploh zaljubila. Kaj zdaj? A do konca? No, sam res. Oh še dobr, da me saturn čuva, brez njega bi kar... ham ham ham. Pojedla vse kar leze in gre. Tko to gre. (kot da bi to že enkrat napisala... čudno) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest razlika 2. maj 2010 Prijavi Deli 2. maj 2010 Ja, imaš prav. Nemogoča kombinacija, precej.... česa takega še nisem doživela. Definitivno je več sozvočja skozi opozicijo. Se vsaj elementi poklopijo (komplementirajo), če drugega ne. Je pa zanimivo, ne glede.... (opozicija, kvadrat). Jah, hecno se mi je zdelo, da je sploh možno, čist astrološko gledano, ampak zgleda da je. Včasih je tako, da se medsebojne podobnosti, kar se aspektov tiče poklopijo na drugačen način. Če imata dva iste aspekte (sama zase), je to lahko neka stična točka. Pa je že to dovolj. Vedno gre pa za "boj na požiralniku" Ja, sem strelc v ascendentu, umirjen strelc.... tko kot večina njih, ko odkrijejo čare spokojnega življenja. Maš pa tud take silno jeznorite, bik se sploh ne more z njimi merit. S kompozitom pa se sploh ne bi ukvarjala, že ta čist enostaven podatek mi zadostuje. Nimam te astrološke radovednosti... več(zaenkrat). Je pa nj. venera na moj descpa, merkur na venero(sekstil) iiiiiiiiiiiipa nj. sonce sekstil moja visokostna luna, ooooooooooooo itd itd, zakaj bi zgubljala besede, k je tko lepo da kr pokam po šivih od sreče...... no, ok, še mal... pa nj luna trigon moja luna, skratka, ni da ni.... uf, ja, venera trigon pluton... zdej pa dost! Hauk, saturn je govoril. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tonks 3. maj 2010 Prijavi Deli 3. maj 2010 sem šla malo ćekirat katere kvadrate sva pa midva z bivšim imela ( z mojr strani kar dost, z njrgove oa več trigonov), pa namesto tega opazila, da je jupiter na 24 stopinje v ribici, tako da ima glih ta njegov veliki trigon (sonce, jupiter. neptun na 24) aktiviran. Tudi svojo malo dobil ko je bilo sonce na 24 škorpijana (v konjunkciji z n. neptunom).Pri meni so pa uran, jupiter, saturn in sonce zdaj bolj na udaru. deveta hiša, tam nek. Od mene pa v tem cajtu prav nič. Bolj izgubljena in čist brez ciljev. Drugač sem zadnje čase srečala ljudi skupaj, 25 let nerazdružljive, sinastrija pa nič kaj obetavna na prvi pogled : njeno Sonce + njen Mars skupaj ležita oba na njegovem Jupitru + Saturnu.... njegova Luna trigon njeno Sonce, obe Sonci pa v kvadratu... Ostalega pa čisto nič nikjer skupnega, pa kljub temu zelo dobro. Citiraj gore so fajn Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mcmurphy 4. maj 2010 Prijavi Deli 4. maj 2010 (popravljeno) Saj tenzije hkrati generirajo določeno energijo v zvezi, kar se zna v končni fazi tudi pozitivno izražat, ČE sta partnerja zrela in znata na koncu strasti umirit. Po moje je dobra sinastrija tista, ki ima tako napete aspekte, kot kak klasičen pozitiven za povrhu. Emocionalno razumevanje in vrednote, to je glavno, da je to harmonično - Luna in Venera. Če je razumevanje na tem področju se lahko ostale težke stvari presežejo oz. celo uporabijo pozitivno. Popravljeno 4. maj 2010 -> Mcmurphy Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 4. maj 2010 Avtor Prijavi Deli 4. maj 2010 Saj tenzije hkrati generirajo določeno energijo v zvezi, kar se zna v končni fazi tudi pozitivno izražat, ČE sta partnerja zrela in znata na koncu strasti umirit. Po moje je dobra sinastrija tista, ki ima tako napete aspekte, kot kak klasičen pozitiven za povrhu. Emocionalno razumevanje in vrednote, to je glavno, da je to harmonično - Luna in Venera. Če je razumevanje na tem področju se lahko ostale težke stvari presežejo oz. celo uporabijo pozitivno.po mojem mnenju gre v sinastriji bolj za izmenjavo resurov, kot pa kote med planeti... bolj za ekonomijo kot pa matematiko.... Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lunca 5. maj 2010 Prijavi Deli 5. maj 2010 Tranzitni Saturn konjunkcija natalna Venera in kljub ugodnemu natalnemu aspktu trenutno jemlje antidepresive...... No saj ravno zato, ker sta v natalu v ugodnem aspektu, ženska vztraja. Saturn enkrat v 30 letih pri prehodu čez natalno venero zares preverja odnos. V kolikor bosta zvozila to retrogibanje čez venero, bosta verjetno skupaj, v nasprotnem primeru pa je spet dobro, da saturn razruka nekaj, kar ni iz čist stabilnega matariala. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mcmurphy 5. maj 2010 Prijavi Deli 5. maj 2010 Ja, lahko bi tako rekli, kot je napisala Lunca. Lahko bi pa rekli, da je ženska odvisnica od odnosov in jo bo Saturn tok časa tolkel po glavi, dokler ne pride k pameti. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mcmurphy 5. maj 2010 Prijavi Deli 5. maj 2010 Za moje pojme so odvisne od odnosov tiste, ki ne morejo biti same in se bolestno oklepajo (mrtvih) zvez. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lunca 6. maj 2010 Prijavi Deli 6. maj 2010 Po moje je dobra sinastrija tista, ki ima tako napete aspekte, kot kak klasičen pozitiven za povrhu. Emocionalno razumevanje in vrednote, to je glavno, da je to harmonično - Luna in Venera. Če je razumevanje na tem področju se lahko ostale težke stvari presežejo oz. celo uporabijo pozitivno. Vse veze v katere stopimo, so nam potrebne v smislu odraščanja, zato je nesmiselno po nekem receptu, če ugotovite, da so neskladni aspekti v sinastriji, vezo takoj obsodit na propad.Na vsak način poglejte, če ima kdo v vezi aspekt ločitve in lahko pri določenih tranzitih na ta aspekt, ki izbije, takrat vezo prekine, čeprav je bila uspešno do takrat.Zanimivo je, da najslabši zakoni trajajo najdalj. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lunca 6. maj 2010 Prijavi Deli 6. maj 2010 Za moje pojme so odvisne od odnosov tiste, ki ne morejo biti same in se bolestno oklepajo (mrtvih) zvez. Ja, žal je nekaterim boljša slaba "bergla" kot pa, da bi ostali sami. Na tak način se mogoče nekako pršlepajo do kriznih let, nekaterim šele uran v opoziciji z natalno pozicijo precej spremeni življenje. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lunca 12. maj 2010 Prijavi Deli 12. maj 2010 Tud če je prazna ... kdo je pa vladar 12. hiše in kje je, kakšne aspete ma, v katerem znamenju je? Ne pozabit gledat še progresivne karte in solarja za tisto leto, kajti sanja se nam ne vedno tako pogosto in sploh ne tako intenzivno. Seveda je potrebno gledat aspekt neptuna na luno. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
light 12. maj 2010 Prijavi Deli 12. maj 2010 Kaj pomeni "kar se sanj tiče" kvadrat med luno v 12. hiši in neptunom v 3. hiši (strelca). In trigon med luno v 12. hiši in vladarjem 12. hiše, to je merkurjem v 4. hiši? Seveda je luna še v aspektu s uranom (sekstil) in plutonom (polsekstil). V bistvu so vsi ti planeti med seboj v aspektih, vsi z vsemi. In ker je toliko kombinacij (vsi planeti so v različnih znamenjih), enostavno ne pridem čez v enem povezanem stavku. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kokotec 26. julij 2010 Prijavi Deli 26. julij 2010 Povejte mi, čemu dajete prednost pri prognostičnih tehnikah?Direkcijam, tranzitom, progresijam - sekundarnim, tudi terciarnim ...?Solarnemu povratku?Kje se točno lotit?Progesije in tranzite že nekaj časa obdelujem .. zdaj sem pri direkcijah. berem, da jih precej hvalijo. Kaj se vam zdi glede uporabnosti in natančnosti? Muca, ga ni čez dober seksič al pa orenk žurko s tapravimi frendi. Kar naenkrat te pol skor malo boli k....za direkcije, tranzite in progresije.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lunca 27. julij 2010 Prijavi Deli 27. julij 2010 Muca, ga ni čez dober seksič al pa orenk žurko s tapravimi frendi. Kar naenkrat te pol skor malo boli k....za direkcije, tranzite in progresije....http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif Kokr kol, najdu si cajt tud za proučevanje direkcij, tranzitov in podobnega, hahahahaaha. Na vprašanje kaj gledat, bi pa rekla, da je najboljš vključit vse, tranzite čez natal, solar in progresije. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.