Skoči na vsebino

Šola, šola, šola

maticml

Recommended Posts

Pozdrav spet vam, ki vas luna nosi!!

Torej pred kakšnima dvema mesecma sam pustil šolanje na gimnaziji v 2. letniku(neopravičene ure in precej graj), sedaj pa me zanima če imate kakšne prijatelje, ki so imeli podobno izkušnjo ali pa ste jo imeli celo vi. Zanima me kakšne so možnosti za vpis na drugo šolo, ker pač ministrstvo in socijalna nimata nobenih pogojev o tem, niti datumov, ne nič.

Kaj bi bilo bolje pisati pismo morda e-mail ali osebno obiskati šolo in povprašati o zadevah?

Hvala vsem,

Matic

Sem takšen, ker sem živ.
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 79
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Ojla! :palec:

("ki nas luna nosi" x:Dx x:o)x).

Poklici po telefonu pa se mal pozanimAJ.

Gotovo se da kaj.

Jaz imam tako izkusnjo, vendar to je bilo tako dolgo nazaj, da je vse drugace.

ampak sem v 2. letniku pustila gimnazijo, vmes 'pavzirala' 3 leta in se pol 'pet do polnoci' vpisala na aranzersko.

srecno! :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

ja, meni so priznali 1. letnik, pa sploh nisem racunala na to, ker je ono bila se gimnazija, to pol pa ze usmerjeno izob., pa nisem vedela, da se steje.

ja, osebno, to ze, ce tocno ves, kaj in kam hoces.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

boljse je, ce gres sam, bos bolj suveren. :palec:

Jaz bi najprej klicala na te variante, ki me zanimajo, da vidim, h komu moram, kdaj je tam in tko....

No jaz si ne bi zelela kake mame tedaj zraven, smo si pa seveda razlicni. xDDx

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>če ne bi bilo moje mame bi pustila vse skupaj v tretjem letniku...sta me z razredničarko za ušesa: da bi bilo škoda, če neham ko sem že skoraj pri koncu.

men so cist isto...

pa sem rekla mami: glej mami... brez veze da zarad tebe solo delam.. imas prav in vse, sam - bom jaz lepo ko jo bom zarad SEBE. xyesx

In sem jo. xyesx x8Dx

Picasso

ja, meni je bilo to prav - ce zdaj gledam, ko sem pac opravila svoje. :)

Hocem rect - ce se gres nekaj, mors imet jajca pa nekaj volje...

svoje zadeve je pac treba spedenat - prej ali pa slej. :palec:

Picasso

Cudno se mi zdi...pri nas so take, ki so skos zalivali/spricali, ne vem kako je zdej "in" rect x:o)x , enostavno vrgli in so ponavljali letnik.

Tebi po moje bodo priznal prvi letnik, kako dalje, se pa pozanimaj. A da bi se pa zmenil s to solo, pa ne gre?

Drugace mislim,da se da prepisat drugam. Samo to moras opraviti cimprej, ker men se zdi, da so bili vpisi letosnji na srednje sole ZE! Je pa odvisno tudi od bodoce sole, ker lahko recejo ne. Potem so pa kle se rezultati od ekstercev pomembni? Zakompliciran precej.

Kakorkoli ze, ne cakaj dolgo, uredi cimprej!

Vem pa tud, da mas moznost bit izreden dijak....

Pa jaz sem mnenja, da s starsi! Na take "falirance" profesorji ne gledajo najboljs in te tudi drugace obravnavajo, ce zraven vidijo obupanega starsa x:o)x Slisi se cudno, ampak dijake sami hitro radi skenslajo...Ce pa stars mal prtisne...men se zdi, da je boljs tko, dokler je dijak mladoleten...

Pa naredi to gimnazijo, zdej ni pametno pavzirat med srednjo solo no.K res ni problem. Se bos potem po maturi iskal. Na faksu magar en let. Mogoce ti bo pa lih faks zadisal in se bos najdel. jaz sem se. ceprav sem prvo leto cist prevec svobodo zacutila x:o)x

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

Aja pa se neki; solske psihologinje so na soli zato, da te usmerjajo. Ona bo 100% vedla, katere so moznosti. Vprasaj direktno, ker je brezveze da mi tu na forumu uganjujemo. Cimprej.

Ja na prejšnji šoli psihologinja o tem ni vedela nič, ker naj ne bi bilo pravil za dijake ki so se izpisali. Kaj pa če se po gimnaziji ne najdem. Pričakovati da se človek kar "najde" se mi zdi malo tvegano in naivno. Na gimnazijo ne grem več, ker mi ta šolski sistem smrdi, toda ker v družbenem sistemu še vedno rabiš izobrazbo bom dokončal kakšno lažjo štiriletno šolo, četudi me ne zanima, toliko da imam papirje, ki meni sicer ne pomenijo nič toda delodajalcem pa največ pomeni le to.

Ja jaz sem se izpisal preden so me vrgli iz šole, nekako med temi ravnateljivi besedami: Smo se odločili, da....nekje tukaj sem se izpisal. x:)x

Zdi se mi da je vpis bil že aprila še preden sem se izpisal ali pa tam nekje. Toda to verjetno ni tako pomembno, ker se tako ali tako ne bi mogel vpisat kar z isto generacijo, ki se vpisuje letos.

V primeru zavrnitve na šolah, kaj pa predlagate tedaj?

Sem takšen, ker sem živ.

Najprej se odloči,kaj bi rad počel,kakšno šolo bi rad dokončal.Mene tepe to že od srednje šole ,faksa naprej..ke zmeraj napačno izbiram.

Bolj ko te bo nekaj veselilo,lažje boš naredil šolo in stem bo tud manj špricanja,...

Drgač pa osebno do šole in se pogovori x;)x

hehe, Diana, ti bi šla psihologijo? Jaz tudi, pa se take cvetke tja vpišejo, da ne prideš gor, če nisi v sredn. šoli v 3. in 4. letniku pravdober in mature ne pišeš vsaj 25 pik...

sem se tudi sam najprej vpisal na psiho, pa me niso sprejeli ravno zaradi pogojev... kljub trudu in pridnosti na gim. očitno nism dost inteligenten...

Upam, da je s teboj kaj drugače x:o)x xwizardx

ne vpraš me nič, ker nič ne vem...

xDDx jaz sem tud 'hotla' psihologijo studirat. :vio: (med pac vsem kar sem hotla x:o)x).

Picasso

Jaz pa nism hotu it nic studirat...sam sem bil pa prelen, da bi su kaj delat... pol sm su na konc na ekonomijo...pa sej je kar u redu izpadl, ceprav se zdej ne vem kaj bom pocel. x8Dx

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

x:Dx x:Dx

DIANA:), a so na ikonci tisto tvoje noge?? :eek: :2src:

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

<{POST_SNAPBACK}>hehe, Diana, ti bi šla psihologijo? Jaz tudi, pa se take cvetke tja vpišejo, da ne prideš gor, če nisi v sredn. šoli v 3. in 4. letniku pravdober in mature ne pišeš vsaj 25 pik...

Psiha na FF ma tud izredno...za 500.000sit se mi zdi :o|o: :sori:

Mene ni to nikoli prevec zanimal...bolj psihiatrija, ampak to je pa pol ze medicina. Prisla bi, naredila pa najbrz ne bi x:o)x

Sam ekonomija pa ma naval a ne? Tko, vsi moji sosolci iz gimnazije, ki niso imeli pojma, kaj it studirat, so sli na ekonomijo in kar lep odstotek, se jih je naslednje leto prepisalo nekam drugam x:o)x

Sej pri nas je pa tudi podobno...30% jih naredi 1.letnik ( kar je "naravna selekcija"-japajade x:o)x ), potem se pa prepisejo. No sej...

matic, ce te zavnejo vse sole ( kar te ne bodo), si lahko se vedno izredni dijak, obstaja pa tudi ena placljiva gimnazija ( nekje za bezigradom), kje prakticno vsi naredijo in velik placajo x:o)x

Sam ekonomija pa ma naval a ne? Tko, vsi moji sosolci iz gimnazije, ki niso imeli pojma, kaj it studirat, so sli na ekonomijo in kar lep odstotek, se jih je naslednje leto prepisalo nekam drugam  x:o)x

Naval in osip jap! x:Dx

V 1. letniku se jih prepise/izpise 50%

v 2. letniku 30% preostalih

v 3. pa 20% preostalih

Sam to so ze dost stari podatki (cca. 5 let), te generacije zdej so precej bolj grebatorske, tko da mozno, da je statistika zdaj malo boljsa...

Frank Zappa

Men se pri ekonomiji zdi neumno ze to, da jih sprejmejo taksno ogromno stevilo, posledicno je tudi omejitev nizka. Men se zdi, da so jih, ko sem se jaz vpisala na ekonomijo sprejeli 600 :eek: in moral si met ene 15tock na maturi. Pri nas ni nic boljse, so jih sprejeli 400.

Nasplosno se mi zdi ta sistem malce mimo, ce tako pogledam, sem bolj za sprejemce :ukid:

<{POST_SNAPBACK}>men so cist isto...

pa sem rekla mami: glej mami... brez veze da zarad tebe solo delam.. imas prav in vse, sam - bom jaz lepo ko jo bom zarad SEBE. xyesx

In sem jo. xyesx x8Dx

Ja, jaz isto, samo je trajalo malo dlje-jo končujem zdaj xDDx x^x Nisem našla prave šole in sem rabla pač toliko časa..in šolo delam z lahkoto. x^x

fish is mute-fish knows everything-G.B.

<{POST_SNAPBACK}>Ja, jaz isto, samo je trajalo malo dlje-jo končujem zdaj xDDx  x^x Nisem našla prave šole in sem rabla pač toliko časa..in šolo delam z lahkoto. x^x

a daj, in to TI (x;)x), ki si velik bolj pri sebi videt! x:o)x xDDx

no jaz imam saturn v 3. - se to torej prebere tud v chartu.

pa tud to, da sem samouk in v tem uzivam. :vio:

*

Picasso

videt?jaz?pri sebi?trmasta sem in sem šla vedno svojo pot, z buškami in cvetjem vred..me zanima kako meni kažejo planeti glede tega, ker sem tudi vedno vse preizkušala na svoji koži-lahko so migovorili..ni zaleglo, dokler nisem sama probala. ukvarjala sem se z xy stvarmi, sam papirja pa nimam xsrcx bo že-sam da končam šolo. zavidam pa tistim, ki so v najstniških letih tolk, da jim je šola kul in da se radi učijo.. xsrcx
fish is mute-fish knows everything-G.B.

ah jaz sem tisto aranzersko pol z levo roko nardila, tedaj sem glih imela bend, pa se je zgodil, da sem direkt s kocerta iz ZGB prisla v solo. x:o)x

No proti koncu sem bila ze ornk sita in si tud prisluzila enga popravca, sam sem vedla, da ce ga tedaj ne bom naredila, da ga ne bom nikol.

No in sem ga, tolk da je bil mir s to sholo pol. x;)x xDDx

Fax pa...

ga ni bilo. In ga se ni. Ki bi bil zame. xnckrivx

Picasso

Marsa, v tem šolskem sistemu tudi ne boš našla šole, ki bi bila zate...

je vse preveč indoktrinacije in pranja možganov, ti pa zgledaš kot ena povsem svobodna ptica... x;)x (zakaj pri smeškotih ni nobenga ptička?)

ne vpraš me nič, ker nič ne vem...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...