Skoči na vsebino

Minerali

free

Recommended Posts

• Komentarji 62
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

free

jaz bi pa tebe še nekaj vprašala kar se mineralov tiče...

nekje sem zasledila, da lahko s pretirano uporabo soli pride celo do revme...

povečana količina natrija naj bi povzročila pomanjkanje kalija.... a je to res?

če slučajno kaj veš bi bila zelo vesela odgovora

Lp Mana

Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote.

Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje.

Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči.

afriški pregovor

Deli na socialnih omrežjih

ja, glede revme ne bi vedel... ?

glede kalija, bi po sebi sklepal, da kar velja, ceprav ni zihr; namrec kadar sem jedel vec soli, so mi veckrat bolj pasale tudi banane, ki imajo veliko kalija (predvsem bolj zelene, kakor vem), torej ne morem trditi, ce je temu tako.

kar se tice soli, pa kakor vem, lahko zaradi prevelike kolicine natrija, pricne na telo delovati tako, da se v telesu zadrzuje voda! to pa ni zdravo, ker postana voda pac ni fajna, se zadrzujejo tudi strupi not, ipd... hkrati se to veckrat dogaja tudi pri vecjem uzivanju zivalskih beljakovin (prevec natrija).

morda pa ti bo se kdo drug na forumu kaj vec odgvoril na tvoja vprasanja, kajti jaz teh znanj nimam.

ce jst kej ne vem, probam ponavad. :inocent:

lepo o vitaminih, mineralih, antioksidantih, ipd.. pise tudi tukaj:

moiram povedat, da je ta stran meni ena bolsjih, pa ceprav so vcasih malo za casom in prevec enostransko usmerjeni; imajo pa zato meni veliko zanimivih podatkov :vio:

- Vitamini, minerali in antioksidanti -

sicer pa fajni clanek o - MINERALI -:

- vloga glede na vadbo

- najboljši viri v hrani

- stranski učinki in strupenost

- RDA - priporočen dnevni odmerek za odrasle

(tale RDA ze vec let NE VELJA!, namrec pisali so, da odrasla oseba potrebuje recimo 500 mg C vitamina dnevno ,sedaj naj bi bilo cca. od 1500 naprej... )

hmmm...

free maš prou veš... :palec:

Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote.

Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje.

Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči.

afriški pregovor

ne bi vedel, da jih imas, ker nikoli ne napises!

torej kaj ti bo znanje, ce ga ne das naprej? xrolleyesx

meni prav NIHCE ne sugerira kaj naj tukaj pisem! konec koncev, jaz vsaj pisem... x:Dx oziroma, spet si se spotaknil vame, namesto, da ostajava nepristranska in se raje posvetiva TEMI MINERALI kajne!!

prav tako sem se sam spomnil, da te teme tukaj se nimamo, kakor tudi vecina drugih ne, ki sem jih podal.

Guest sstane
Če ti to ni jasno, da je priporočilo WHO o dnevni potrebi natrija desetkrat prenizko, na to je pa vezan normativ jodiranja, je škoda, da ti karkoli drugega razlagam :xx!:

morda je tebi skoda, toda drugim ljudem ni skoda slisati mnenja in znanja drugih ljudi!, se posebej takih, ki so bolani in jih zdravje zanima!

ce se tebi zdi brezveze, da bi razlagal meni, zakaj imas pa potem svoj forum in se ukvrajas z zdravjem ljudi?? sorry, sam malo dvoumno pises!

ali pa si tako superioren, da se ti zdi, da nisem vreden stabo debatirati! x;)x le zakaj neki kajne x;)x morda nisem kura, ki sledi tvojim neutemeljenim predstavam o soli!

potemtakem je zalostno, da ti, ki kao 'VES' ne posredujes informacij, ki bi bile zanimive tudi drugim, v korist vseh nas. se posebej takim, ki bi lahko imeli vecji vpliv na druge ljudi in take , ki se ukvarjajo z zdravjem ljudi.

!sploh, pa se ne mislim vec sploh menit, ker je to tema minerali, in se ne rabis vec vame vtikat, kot kaj jaz, kaj ne jaz, etc... ljudem in niti meni se en da brat tega shita prepucavanja vec.

ce zelis pac pomagaj po tvojih moceh in nenasilno, kajti vsi imamo svoje mnenje in svoje izkusnje.

Guest sstane

Free, ti nisi navaden razpravljalec, ampak prodajaš stvari, ki jim je zdrava sol trn v peti in tebe sploh ne zanimajo moji odgovori v smislu resnice, pač pa si postavljen objektivno v pozicijo, da kontriraš.

Si pa zame vseeno zanimiv sogovornik, ker treniram za spopad s hujšimi kalibri kot si ti, ki se lahko vsak čas zgodi.

Imam te pa tudi za prijatelja in upam, da boš v tem spopadu vseeno stopil na mojo stran, če bo potrebno.

he he.. tvoje mnenje pac, kako in kaj jaz... tisti ki me poznajo vedo, da pocnem tudi mnogo drugega kot le prodajam.

hm, ce izvzavem, da si recimo samopomemben, zaradi tvojih pricakovanj... morda pa tudi ne, seveda! kar se tice raznih lobijev sem vsekakor takoj na tvoji strani! :palec:

se najbolj pa bi bil vesel, da mi dokazes, da je tvoja sol res tolk kulska! ker potem ne bi mel vec dvomov in bi jo z veseljem ponudil tudi komu drugemu. za sedaj pa so moji dvomi meni upraviceni.

Guest sstane
<{POST_SNAPBACK}>he he.. tvoje mnenje pac, kako in kaj jaz... tisti ki me poznajo vedo, da pocnem tudi mnogo drugega kot le prodajam.

hm, ce izvzavem, da si recimo samopomemben, zaradi tvojih pricakovanj... morda pa tudi ne, seveda!  kar se tice raznih lobijev sem vsekakor takoj na tvoji strani!  :palec:

se najbolj pa bi bil vesel, da mi dokazes, da je tvoja sol res tolk kulska!  ker potem ne bi mel vec dvomov in bi jo z veseljem ponudil tudi komu drugemu. za sedaj pa so moji dvomi meni upraviceni.

Si pa res dober, jaz naj tebi kar teoretično dokažem, kakšne učinke bo imela na tebi. :o|o: x:Dx

Če ti nič ne manjka, nobenih x;)x

lih vtem je point!

morda res nobenih, toda kaj naj recem cloveku, ki bi rad imel mineralno sestavo tvoej soli, in mu odgovorim se na druga zastavljena vprasanja... ce nimam blage veze kaj povedat oz. mu ponudit karkoli otipljivega prebrati - kar se tice raziskav, laboratorijskih meritev, znanstvenih meritev, ipd...

potemtakem sklepam, da naj bi tvojo sol uzivali le bolani ljudje. in ne zdravi.

torej kako ponuditi sol tudi zdravemu cloveku? in mu teoreticno dokazati, da je zanj preventivno tvoja sol njemu v korist?

glede an to, da ponovno opozarjam, daje tema MINERALI, bi lahko vsaj napisal mineralno sestavo tvoje soli. glede na to, da so v soli minerali, je vsaj deloma upraviceno, toda vsaj sestavo navedi ane, ali pac korist uzivanja soli, ki jo ima lahko oseba, kateri primanjkuje mineralov.

in ce res vecini prebivalstva sodobnega sveta primanjkuje mineralov, potemtakem, je opis mineralne sestave tvoje soli se toliko bolj zeljen.

ce si predstavljam osebo, ki ugotovi, da ji primnjkuje dolocenih mineralov, pride v to temo z namemon, da izve cimvec o mineralih, etc... nakar, v vsakem drugem, postu naleti na sstaneta, ki govori o njegovi soli, hkrati pa ne poda niti mineralnesestave njegove soli. potemtakem ta oseba morda lahko ugotovi, da je sol dobra, ce ji primanjkuje mineralov, in uzije se vec navadne soli. na koncu, se izkaze, da je tvoje ne dovolj pojasnjeno pisanje storilo vec skode kakor koristi. :sori:

• 4 years later...

Ocitno se stvari v 5 letih se vedno niso spremenile xg:Dx - stane je rajsi tiho o tem kaj vsebuje njegova sol, free pa se vedno sprasuje.

ocitno kot potrosnik ne morem dobiti mineralne sestave stanetove soli, ki je sestavljena iz vecih soli in ekstrakta alg, kar je res zalostno

torej, da po 5 letih se vedno to skriva pred uporabniki in potrosnikom :xx!:

mogoce zato, ker bi ugotovili, da prodaja cisto navadno sol pod drugim imenom in seveda za precej vec evrov?

no, to pa je se najmanj kar lahko cloveka zmoti.

Precejsnje ze fanaticno forsiranje soli v mnoge teme o zdravju in prehrani tule, kakor tudi taksne, ki s soljo nimajo veze, ter vmesavanje v pogovore, je pac prej kot ne konstanta. In ce bi rekel kaj se o manipuliranju z labilnimi, podkupljivimi ter pomoci potrebnimi ljudmi, bi bil seveda lahko oznacen za marsikaj.

Ob vsemu porastu alergij v prostoru, pa se seveda kot potrosnik, povsem upraviceno vprasam za kaksno sol in koncentrate gre, se posebej, ce govorimo o mesanici razlicnih soli in nekem koncentratu alg, ki so in je iz bogvekod.

Ali je institut v celju je potrdil doloceno neskodljivo kolicino joda v stanetovi soli? Ali je potrdil neskodljivo koncentracijo drugih mineralov?

Namrec znano je, da prevelika kolicina nekaterih pac ni zdravju koristna, kar je v primeru mesanice soli iz bogvekod in koncentrata iz alg iz bogvekod, seveda vprasanje na mestu.

-

O prehrani je bilo ze veliko napisanega in se veliko bo.

Predvsem pa, kar me zelo veseli je to, da ljudje vedno bolj izbirajo naravna, originalna, ekoloska ter domaca slovenska ali vsaj evropska zivila. Recimo sol piranskih solin. Mesanice katerih porekla ne vemo, pa postajajo vprasljivo blago v kolikor ne vsebujejo mednarodno veljavnih ekoloskih certifikatov, ki tudi zares nekaj veljajo.

Scasoma pa seveda upam, da tudi teh ne bomo vec potrebovali, in bomo kupovali naso slovensko ekolosko pridelano hrano in slovensko-evropske dodatke prehrani kot dopolnitev in za popestritev le te.

... ti pa recimo se vedno NICESAR kar bi bilo vsklopu teme ne napises tukaj! oz. kar se tice mineralne sestave tvoje soli x;)x

Guest sstane
free pa se vedno sprasuje.

S svojimi vprašanji dokazuješ le to, da si nepismen.

V knjigi in navodilih piše vse.

Pravilnika o soli ne poznaš, tehnologijo in postopek kristalizacije frakcij različnih elektrolitov, ki se jim na koncu reče sol, ki je mešanica vseh teh frakcij, še manj, da pa je lahko ena izmed frakcij tudi ekstrakt morskih alg, se ti pa še sanja ne.

Ti še o svojem SiO2 nič ne veš, ki je kombinacija samo dveh elementov in če bi ti tudi napisal sestavo soli, ki je kombinacija vseh kemijskih elementov, bi to zate bila samo španska vas.

Tudi za veliko večino potrošnikov, zato pravilnik o soli tudi ne vsebuje take tvoje neumne zahteve.

Tisti pa, ki pišejo takšna čreva na svojo embalažo, delajo to samo iz propagandnih namenov, da bi zgledalo bolj učeno.

Na žakeljčkih mojih prijateljev tudi ne boš našel takšnih neumnosti.

Se vedno so te sami izgovori x:o)x konkretnih odgovorov pa ni!

Ce sem nepisem jaz, so nepismeni tudi bralci tega foruma. namrec na tem forumu na vprasanja v 5 letih nisi odgovoril in TULE se pogovarjamo in tule me zanimajo odgovori, ker TULE prodajas tvojo sol. Ne vem, a se pogovarjam z zidom al s totalno ignorantsko osebo!?

Kar pa ti pocnes je, da hoces da clovek najprej kupi tvojo sol, da bo videl kaj je sploh kupil x:o)x jeah right, ti gre pa dost slabo, da moras takole prodajat na "up". Stane pa je nismo butasti no. Tele tvoje marketingske fore si lahko zataknes...

Ko bos postal malce bolj uvideven do bralcev tule in ne tezil s tvojo soljo v skoraj vsaki temi o zdravju in prehrani, vejramem, da bos imel tudi vec uspeha, tako pa zgolj dokazujes kako pateticen si.

Embalazo pa si bom vsekakor ob priliki ogledal, da vidim ce res pise VSE kar sem te spraseval, kot trdis.

Pravilniki!!?.. sprasujem kot potrosnik in to je to! 99% potrosnikov ne pozna pravilnika o soli, a zato ne pomeni, da niso upraviceni do dolocenih odgovorov s strani prodajalca.

Kaj je zame spanska vas bom presodil jaz sam in pa bralci tega foruma o tem kaj je zanje spanska vas.

Tko da tvoji izgovori tule ne pomagajo.

Kaj je neumno bo presodil potrosnik in pa kompetentne ustanove.

Aja, sicer pa tem ti itaq ne verjames ane, izgleda pa, da razen takrat, kadar od njih potrebujes podporo za prodajo navadne soli pod tvojim imenom.

ce ti upas soditi svetovno zdravstveno organizacijo, a se ti ne zdi, da lahko tudi potrosnik sodi tvoje blago!? No, se opravicujem ce se tebi "carju" pa ne sme nic reci ali vprasati cez "tvojo" slanost. x:o)x

Kar je na embalazi je eno, kar pa je vprasanje potrosnika pa drugo!

V piranskih solinah se verjetno potrudijo odgovorit potrosniku, ce jih nekaj vprasa, ne pa mu povedo da nima pojma, ker se pravilnika o soli ne pozna!

S svojimi vprašanji dokazuješ le to, da si nepismen.

V knjigi in navodilih piše vse.

Pravilnika o soli ne poznaš, tehnologijo in postopek kristalizacije frakcij različnih elektrolitov, ki se jim na koncu reče sol, ki je mešanica vseh teh frakcij, še manj, da pa je lahko ena izmed frakcij tudi ekstrakt morskih alg, se ti pa še sanja ne.

Ti še o svojem SiO2 nič ne veš, ki je kombinacija samo dveh elementov in če bi ti tudi napisal sestavo soli, ki je kombinacija vseh kemijskih elementov, bi to zate bila samo španska vas.

Tudi za veliko večino potrošnikov, zato pravilnik o soli tudi ne vsebuje take tvoje neumne zahteve.

Tisti pa, ki pišejo takšna čreva na svojo embalažo, delajo to samo iz propagandnih namenov, da bi zgledalo bolj učeno.

Na žakeljčkih mojih prijateljev tudi ne boš našel takšnih neumnosti.

Guest sstane
Za staneta je edini pravi mineral Halit, ker vsebuje zelo malo joda.

Lp xsmx

Da, zaradi tega se je pričelo jodiranje, ki danes presega vse meje.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...