Skoči na vsebino

Minerali

free

Recommended Posts

• Komentarji 62
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Niti malo. Nikakor pa ne mislim kupovati sol, zaradi katere sem se slabse pocutil. menda bil celo alergicen kot so povedali.

Rajsi se naprej uzivam sol piranskih solin, ki je tudi cenejsa in boljsa in pri kateri vem kaj podpiram! x^x

Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
Niti malo. Nikakor pa ne mislim kupovati sol, zaradi katere sem se slabse pocutil. menda bil celo alergicen kot so povedali.

Rajsi se naprej uzivam sol piranskih solin, ki je tudi cenejsa in boljsa in pri kateri vem kaj podpiram! x^x

Pa, kdo ti brani?

Jaz ti ne, niti komu drugemu.

Če bi vsi ljudje uživali naravne morske soli, bi že zaradi tega bilo bolezni mnogo manj.

Če bi pa odpravili še prekomerno jodiranje živalske krme, pa sploh.

Ampak, kaj češ, tudi farmacevti, prehranski dodatkarji in zdravniki morajo živeti.

Dokler bolni volivci ne bodo stisnili politikov za vrat, naj nehajo sprejemati nezdrave prehranske predpise.

Jutri na Metuljčicah se bo morda že slišal tak glas.

Si si ogledal prispevek?

Tudi mene in se mnoge, za kar mu vsa hvala x^x :palec:

Toda, kar se nekaterih drugih zadev tice pa.... pa je bilo ze nekaj povedanega.

Stane priznam, da sedaj uživam sol z manj joda. Si me prepričal. Zato nucam piransko sol, ki jo prodajajo in je nejodirana.

LP

Guest sstane
Stane priznam, da sedaj uživam sol z manj joda. Si me prepričal. Zato nucam piransko sol, ki jo prodajajo in je nejodirana.

LP

Evo, danes sem bil v Lj pri Metuljčicah in so odločene, da bodo dale v javnost peticijo o zmanjšanju jodiranja na naravne vrednosti.

Roža, njihova članica, je zbrala cel kup podatkov, za nekatere še sam nisem vedel.

Podatki so zastrašujoči.

Nekatere države dovoljujejo vnos joda dojenčkom že 1000 mikrogramov na dan, kar je najmanj dvajsetkrat več od normale.

To, da si prešel na nejodirano sol, je ok, toda to je le pljunec v morje proti celokupnemu jodu, ki ga povprečen potrošnik nevede kupuje in uživa z normalnimi živili.

Toda, moja biodieta z biocode soljo ne odpravlja samo problema prejodiranih soli.

Sem jim razložil tudi, česar zdravniki ne znajo.

Zakaj zboleva petkrat več žensk, kot moških.

Malo so me debelo gledale, potem pa pritrdile, da imam verjetno prav.

Guest sstane
Tudi mene in se mnoge, za kar mu vsa hvala x^x :palec:

Toda, kar se nekaterih drugih zadev tice pa.... pa je bilo ze nekaj povedanega.

Free, danes sem bil tudi v Kopru in se srečal z neko gospo, ki je mojo knjigo prebrala pred štirimi leti in takoj pričela z biodieto.

BILA je paraplegik, danes je videti kot nova.

Pri sedemdesetih je kot mladenka.

Nisem je videl dve leti in danes nisem mogel verjeti svojim očem.

Športa, vodi delavnice, osteoporoza, ki ji je preluknjala vse kosti, je izginila.

V eni moji oddaji na TV pred dvemi leti je v eter javno povedala, da ji je moja knjiga oprala in resetirala možgane.

Rezultat sem videl danes v živo.

Živi popolnoma naravno in brez vseh zdravil, še zdravilišče je letos zavrnila.

To so tiste zadeve, ki jim ti praviš, da so druge.

Cel štos ni samo v uživanju neke nejodirane soli, čeravno je to že veliko.

Ti moraš razumeti moje trditev iz knjige, da, če ne bi zbolel, bi človek umrl takoj.

Boš podpisal peticijo, če in ko jo bodo Metuljčice dale v javnost?

Skoraj tristo tisoč jih je samo Sloveniji.

Če se odločijo poleteti, bodo zmlele politike v prah.

Ej sstane a ves kolk primerov bi ti jaz lahko nasteval, ki so so sedaj zivi, ker so uzivali ves kaj.

samo meni se ne zdi primerno s tem hvalit kot to pocnes ti, v tvoj bran pred samim seboj.

seveda da ne, obstaja tudi placebo. x:o)x

ves koliko ljudi je, ki se je pozdravilo s postom, z rednim postom in ciscenjem organizma, pa soli niso menjali.

za vse se kje najde dober rezultat. samo, ce je clovek prevec fanaticen misli, da je tisto glavno in edino kar pomaga. tako kot mislis ti.

kar jaz mislim pod druge, ti dobro ves in niso to kar pravis. tko da mi ni treba tvojga mnenja polagat v usta oz. misljenje.

sicer pa tudi sam zagovarjam, da je sprememba oz. prehod iz navadne soli na recimo sol piranskih solin bolj zdrav.

v tem se vsekakor strinjava.

sam pa dobro v cem se s teboj ne strinjam. se ne mislim ponavljat ze stotic, ker je tema minerali.

hkrati pa, ce v 5 letih nisi sposoben sproducirat odgovora na vprasanje si kot potrosnik lahko mislim kar cem.

rekla kazala je danes precej popularen. tudi meni verjetno kdo ne bi verjel, ce bi jim razlagal o razlicnih uspehih z...

no, to bos moral se dokazat, da ni stos samo v tem. x;)x

morda, ce bo prisla do mene. ceprou me mika da je ne bi, ampak ne zaradi nje same oz. namena, temvec zaradi tvoje ignorance.

Športa, vodi delavnice, osteoporoza, ki ji je preluknjala vse kosti, je izginila.

Rezultat sem videl danes v živo.

Živi popolnoma naravno in brez vseh zdravil, še zdravilišče je letos zavrnila.

To so tiste zadeve, ki jim ti praviš, da so druge.

Cel štos ni samo v uživanju neke nejodirane soli, čeravno je to že veliko.

Ti moraš razumeti moje trditev iz knjige, da, če ne bi zbolel, bi človek umrl takoj.

Boš podpisal peticijo, če in ko jo bodo Metuljčice dale v javnost?

Skoraj tristo tisoč jih je samo Sloveniji.

Če se odločijo poleteti, bodo zmlele politike v prah.

Guest sstane
morda, ce bo prisla do mene. ceprou me mika da je ne bi, ampak ne zaradi nje same oz. namena, temvec zaradi tvoje ignorance.

Pa koga jaz ignoriram, kaj ne vidiš, kje se vse dobi?

http://zdravasol.si/picture_library/LZ-DARILO.gif

A ti povem kaksne vse ignorance... razen tiste, ki sem jo ze omenil.

Sem prou malo pomeditiral kaj zavraga mene moti in iritira v tvojem nacinu...

in ugotovil sledece:

Med tem ko sem cloveku dal vedet (ze veckrat; vcasih ne, sedaj pa), da se usmeri v resevanje problema pri sebi. Pomeni tudi na nekaterih drugih podrocjih ne le fizicnih. Morda da spremeni zivljenjski stil, se pricne umirjat, zacne sportat, spreminja in odstranja vzroke napetosti v odnosih, to ali ono... (kot je recimo pri povisanem holesterolu veckrat morda potrebno, saj je znano, da ga v veliki meri povzroca stres oz. custveni problemi to neprimeren zivljenjski sitl, kakor seveda tudi doloceno enostransko prehranjevanje tudi s pomanjkanjem mineralov), si ti konstantno zafiksiran v tvojo sol!

In ko se clovek morda malce ustavi in si rece, aha, kaj pa delam narobe, morda pa to ali ono, tisto... uletis ti in mu reces da je kriva sol!

In kaj s tem storis: namesto da bi spreminjala oseba predvsem sebe, njen odnos do bivanja, zivljenja, tudi prehranjevanja v sirsem pomenu besede, da se usmeri vase in poisce v sebi nekatere odgovore ter jih tudi razcisti;

se posledicno usmeri se bolj izven sebe - v krivca izven njega, ki ga imenujes sol. Ni v njem problem, v soli je. To je tvoje sporocilo.

Evo to.

In ne recem da tudi uzivanje soli pri tem nima kaksne vloge, prav tako kot jo ima tudi bel sladkor, bela moka, pesticidi, pomanjkanje mineralov v hrani, itn... ampak povem ti: to vse ni nic v primerjavi s stresom, ki ustvari clovekove potrebe po mineralih in vitaminh posledicno tudi za nekajkrat vecje kot sicer.

In cetudi ze to pocnes, brez dosti zavedanja ocitno, ker si fanaticno preprican, da je za skoraj vse kriva sol, se mi zdi primerneje, da to pocnes v temah, ki so namenjene soli. In v drugih temah (ki se ticejo zdravja in prehranjevanja) omenis zadevo, das linik na tvojo stran, podstran ipd, namesto da se vmesavas med pogovor med dvema osebama tule. Se posebej kadar nekdo prav tako kot ti zeli dobro s svojim nasvetom.

In ker smo pac na javnem forumu imas pac to pravico poceti, dokler urednistvo to tolerira seveda.

Dodal bi se to:

Po svetu so otroci, odrasli, revni, vec kot milijardo lacnih, in verjetno mnogo vec kot pololova prebivalcev sveta revnih ljudi, ki nimajo izbire uzivati taksno ali drugacno hrano, kaj sele sol. Mnogi se prehranjuejo na smetiscih.

In mnogi so dosti bolj zdravi, kot veliko premoznih, ki uzivajo "zdravo" sol, pa cetudi so velikokrat lacni.

Koliko rabis jest ko si srecen, ko se veselis zivljenja.

No tolk sem ti imel povedat. Mogoce malo premislis o tem. Drugo pa mislim, da sem ze dovolj povedal.

Uspesen podpis peticije ti zelim. In upam, da bos nekoc spoznal, da ni za vse tezave cloveka kriva sol, temvec se mariskaj drugega, ki se ne tice samo hrane.

Aja, pa se to: fajn bi bilo, ce se v temo pise tudi kaj o mineralih, ne samo soli in najine frke, saj se zdi v sklopu prehranjevanja precej pomembna tema.

Namrec takile oglasi kot jih podajas tule (in to ze vsaj 3x) vsekakor NE pasejo v tole temo!

Ker ce bi vsak izmed pisocih tule dal en svoj oglas dolocenega izdelka, bi lahko gledali samo se oglase! :xx!:

in tudi to prica o tvojem pocetju, zavedanju, namenu ter predvsem odnosu, ki ga imas. Zelo sprenevedajoce in nesramno, kot to tudi pritice tvoji fiksaciji.

Guest sstane
Tule preprosto pisejo o nekaterih pomembnih mineralih. koliko je res, prepuscam vasi presoji.:

Abeceda mineralov - jod

Free, hvala za to informacijo, nisem vedel, da je že tudi sladkor jodiran.

Skoraj ne morem verjeti, da si farmacevtska industrija proizvaja kupce že na tako predrzen način.

Imaš kakšne konkretne podatke o količini joda v sladkorju, torej posledično tudi v sladkarijah in čokoladah?

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...