Skoči na vsebino

Vesoljni dnevnik LNF 18

Marsa

Recommended Posts

<{POST_SNAPBACK}>Čerček, da se pofočkam... xsrcx

kaj naj rečem, razen, da smo dopust preživeli..tolk smole in nezgod pa še ne... :xx!: ..kar ena za drugo... xrolleyesx ...ko smo mislili, da se nam je zgodilo že vse, kar se nam lahko, so bile pred nami nove preizkušnje...

Drugič več, grem zdajle brat, kaj dogajalo...

Astra

:sori:

... sem te v napovedi najprej zagledala, pa ze tam izlivala custva in vse. :) ;)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 4,1k
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Najbolj aktivni v tej temi

x;)x :palec: x:Xx

takoj ko smo izpluli, enih deset metrov, se nam je v propeler zataknil en štrik, ki je plaval po marini... :eek: ...takoj potapljanje, pa reševanje, ker motor takoj zablokira...razrezali štrik, pa gremo dalje.. :palec:

Napotili smo se proti Rabcu, skrbno sledili vremenski napovedi, da nas kaj ne doleti na morju... :o|o: ...sidrali v enem zalivu, nakar naenkrat veter, samo neslo nas je proti skalam, takoj potegnili sidro na plan in ob dveh ponoči izpluli, na morju si bolj varen...tam pa pekeeeeel.... :xx!: veter pihal z močjo 100 km na uro, valovi visoki dva metra...bluzili smo okoli 12 ur, ker nikjer ni bilo varnega pristana...mraz, dež,še dobro, da ima moj jadralna oblačila vedno na barki, drugače bi zmrznil v tistem neurju...ene 3x je še kapitan bruhal preko ograje, me je pošteno skrbelo, kaj bo z nami, če njemu poidejo moči...

No, smo rekli, tole je bilo pa sam za najjače, zdaj pa dopuuuuuuust... :palec: ..na Rabu išemo privez, vsi tako zagledani v obalo...da nasedemo x!x ...na srečo je bila sam mivka, barka ni utrpela poškodb, domačini so nas z motornim čolnom izvlekli.. x^x

Potem se nam je pokvaril motor na gumijastem čolnu, s katerim lahko pridemo do obale...pa smo ostali brez kruha in smo čarali s hrano, ker je bilo nemogoče priti do obale v teh neurjih na vesla...

Motor smo uspeli popraviti, pa je na prvi vožnji tamali zapeljal na eno skrito čer in je gumijast čoln razparalo na eni polovici...komaj smo ga rešili, da se ni še motor potopil... :xx!:

včeraj zvečer pa smo se dobro privezali, vremenska napoved :palec: ...sam je spet zapihal orkanski veter, morali smo z nožem odrezati vrv, s katero smo bili privezani na obalo....in ven iz zaliva, pa spet v nevihtno noč...po šestih urah pristali v matični marini... x^x ..zjutraj ob štirih nazdravili z viljamovko in se zahvalili bogovom, da smo vse to sploh preživeli....

Dost mam morja za nekaj časa... x:Dx x:px ...moram pa nas vse skupaj pohvaliti, da smo imeli neverjetno energijo, nobenih prepirov, nobene panike...kolektivni duh... :palec:

včasih je bilo tako mrzlo, da smo pili kuhano rakijo z medom, morje je imelo od 17 do celih 22 stopinj, včeraj pa sem se celo sončila... x:px :palec:

in bravo naši otroci, vse preživeli brez panike in godrnjanja... :palec:

Evo, tole je bil naš dopust... x:Dx

Astra

Per aspera ad astra

Oj, Selene x:Xx , pa Astra tudi nazaj x:Xx ... z zelo različnimi vtisi, vidim :inocent:

če prav razumem, Cosmina tašča in Aliana praznujeta na Marijin dan xcakex ... lepo se ime :hapyb:

spet dežuje :o|o:

ej, ful je letečih mravelj tod okoli, uletavajo tudi v stanovanje... spodaj okrog svetilke jih je čisto na gosto, pa kar nekaj netopirjev leta okoli in se gosti z njimi xcivx x:)x

ポローナ

Pikapolonica (my blog)

:flower: se kdo še spomni kako diši polje....kako diši prst in cvetje in trava in vonj plevela.....Kako zapiha veter, boža in gladi in kako greje sonce na ravni poljani...

Kako vse raste in se vije v nebo, kako vse dozoreva...življenja obilo vse naokrog....

kako drugače je vse v teh zazidanih betonskih kletkah :xx!:

Kako dihajo pljuča brez avtomobilskih smrduhov in motorističnih smrdokaver...

Danes sem tipala življenje v vsaki bilki, videla utrip živega x8Dx

Tega v mečkatorju nikoli ne bodo prodajali x^x

Nočko evribadi, naj se del te lepote preseli v sanje xsrcx

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

Aliana :hapyb:

Dinamičen dopust Astra x8Dx , nekaterim se tolk ne zgodi v celem lajfu

Lia, sam skomine mi delaš x:px , nekam v hribe bi zginu za 10 dni napolnit baterije

Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo našel.

Kdor najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi.

Nejc Zaplotnik

<{POST_SNAPBACK}>

hmm.. razmisljam.. a tortico al gajbo piva.. za jutri za umetnike.. ko mam glih r.d...

kar oboje. x;)x x:px

Vse naj in najleps praznuj/te!!! x:Xx x:Xx xmusicx xcheersx

<{POST_SNAPBACK}>

takoj ko smo izpluli, enih deset metrov, se nam je v propeler zataknil en štrik, ki je plaval po marini... :eek: ...takoj potapljanje, pa reševanje, ker motor takoj zablokira...razrezali štrik, pa gremo dalje.. :palec:

Napotili smo se proti Rabcu, skrbno sledili vremenski napovedi, da nas kaj ne doleti na morju... :o|o: ...sidrali v enem zalivu, nakar naenkrat veter, samo neslo nas je proti skalam, takoj potegnili sidro na plan in ob dveh ponoči izpluli, na morju si bolj varen...tam pa pekeeeeel.... :xx!:  veter pihal z močjo 100 km na uro, valovi visoki dva metra...bluzili smo okoli 12 ur, ker nikjer ni bilo varnega pristana...mraz, dež,še dobro, da ima moj jadralna oblačila vedno na barki, drugače bi zmrznil v tistem neurju...ene 3x je še kapitan bruhal preko ograje, me je pošteno skrbelo, kaj bo z nami, če njemu poidejo moči...

No, smo rekli, tole je bilo pa sam za najjače, zdaj pa dopuuuuuuust... :palec: ..na Rabu išemo privez, vsi tako zagledani v obalo...da nasedemo x!x ...na srečo je bila sam mivka, barka ni utrpela poškodb, domačini so nas z motornim čolnom izvlekli.. x^x

Potem se nam je pokvaril motor na gumijastem čolnu, s katerim lahko pridemo do obale...pa smo ostali brez kruha in smo čarali s hrano, ker je bilo nemogoče priti do obale v teh neurjih na vesla...

Motor smo uspeli popraviti, pa je na prvi vožnji tamali zapeljal na eno skrito čer in je gumijast čoln razparalo na eni polovici...komaj smo ga rešili, da se ni še motor potopil... :xx!:

včeraj zvečer pa smo se dobro privezali, vremenska napoved  :palec: ...sam je spet zapihal orkanski veter, morali smo z nožem odrezati vrv, s katero smo bili privezani na obalo....in ven iz zaliva, pa spet v nevihtno noč...po šestih urah pristali v matični marini... x^x ..zjutraj ob štirih nazdravili z viljamovko in se zahvalili bogovom, da smo vse to sploh preživeli....

Dost mam morja za nekaj časa...

Verjamem da mas dost morja!! Schtraufenpacht!!! :eek: xrolleyesx :o|o:

<{POST_SNAPBACK}>

Tega v mečkatorju nikoli ne bodo prodajali x^x

x:Dx x:Dx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>vemo.

5 minut vožnje stran.

kadarkoli.

saj sva oba v Sloveniji, ali pač?

xokx

vceraj ko smo se peljali na rakitno, sem, kot veckrat, razmisljala, kolk je lepa slovenija, vsa zelena in tko... vse tko na majhnem, eni bi znal bolj cenit to kot mi sami. :o|o:

Picasso

Evo, sibnem x:)x Mackon gre k mami na pocitnice, sem ga sicer s sabo mislila vzet, sam bo dez.. pa pol nima smisla, da je not cel dan..

V iskanje kaksne odprte trgovine najprej, pol pa na Stajersk x:o)x (obleke mam pa s sabo, kot da bi bili februarja, ne pa avgusta :o|o: )

Hvala vsem za cestitke v oni temi x:Ix x:Xx

Uzivajte!

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

<{POST_SNAPBACK}>xokx

vceraj ko smo se peljali na rakitno, sem, kot veckrat, razmisljala, kolk je lepa slovenija, vsa zelena in tko... vse tko na majhnem, eni bi znal bolj cenit to kot mi sami. :o|o:

Uh aliana, ti lahko čestitam kar v tej temi? xDDx ..Lepo praznuj!

Marsa drži..pa vseeno se mi zdi, da le začenjamo ceniti naše lepote.....Ne začudi me več, če Izraelci navdušeno ponavljajo: joj kako zeleno je in joj, koliko vode x:Dx .....ali pa ,če ob poljski poti naletim na klečečega Angleža, ki se trudi slikat metulja na ripeči zlatici x:Dx

saj, saj pravim, drugi bolj cenijo kot mi... :|||

mi lazimo v Indije iskat *koticke*. :)

Picasso

Jaz pa mislim, da morš kam it, da vidš kako je lepo je doma. Vsaj jaz sem taka.

Ful sem hepi k pridem dam, vse zeleno...me še na avionu ni več strah, k zagledam naše hribe :palec:

Posej ne in zrasel bo nič. ( azerbajdžanski )

Jutro!

kak me vse boliiiiiiiiiiiiiii :sori:

konja sem jahala, pa mim tiste ograje prijahal nek sosed od teh, k majo konje, pri kterih sm bla in aja je prijahal mim z kobilo, js sm bla pa na mladem zrebcu in k je vidu kobilo se je zgleda hotu pobahat full glasa od sebe, na zadnje noge postavt, pa dirjat proti njej, pravzaprav ograji k je tele ni vidu... mene pa premetaval sem in tja, dokler me ni na tla fuknlo na rit in hrbet pa mislm da tud vrat, drugac me neb bolu, al ja x?x heh celo strah me je blo po tem pa nevem cesa sam vem, da me je blo :vragec: dans se pa pocutm kt 90 let stara baba k jo vse kosti pa misice bolijo, lepo :sori: :xx!:

heh, cedni bodite!

LP x:Xx

ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

:sori:

o nic fajn, pejt v banjo, eno slano kopel, glineno, kisovo, whatever... :detelca:

Picasso

ej saj res x:)x

tolk sem zgleda zaposlena z bolecinami in jamranjem, da se na kopel, k jo obozujem se spomnila nisem xsrcx full hvala x:Ix

ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

no vidis, pol pa glih dbest!!! xokx

itak! pocajtkaj!! xcrossfingx

Picasso

Slovenija, od kod lepote tvoje

Kje drugje lahko v eni uri zamenjaš celotno pokrajino, hribčki, gore, jezera, reke, morje, do večje ravnice pa malo dalj x:Dx

In še vedno najdem kup lepih koncev, ki jih še nisem videl x:px pa še večji kup me še čaka x:Dx

Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo našel.

Kdor najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi.

Nejc Zaplotnik

<{POST_SNAPBACK}>Slovenija, od kod lepote tvoje

Kje drugje lahko v eni uri zamenjaš celotno pokrajino, hribčki, gore, jezera, reke, morje, do večje ravnice pa malo dalj  x:Dx 

In še vedno najdem kup lepih koncev, ki jih še nisem videl x:px  pa še večji kup me še čaka x:Dx

:palec: :palec: :palec: :palec: xDDx

A veš, da sva se z možem zadnjič v avtu pogovarjala, ko smo bili v hribih.....Le kje drugje si lahko v enem dnevu hkrati na obali, na Triglavu in še kje......, da se nagledaš teh lepot.....

Potem se pa čudimo, zakaj tujci tako cenijo to lepoto Slovenije, ki jo mi nemalokrat zanemarimo in jo gremo raje iskat drugam......

Toliko lepega, še neraziskanega je v tej naši deželi :o|o: .....

Smisel življenja je največja sreča

res, sam ko gremo na dopust, gremo najrajs tja, kjer nikogar ne poznamo, cist odklopimo...

no vsaj jaz... men je tolk kontaktov, kot smo jih imel, ravno prav... vec bi me pa ze utrujalo... pa ne da se mi vezat... na prmej postavljat zadeve...

slovenija je pa... tko, za vikendke, vikend paketke... xDDx - sam pol pa guzve pa tak, no ampak... saj so kar dobre povezave...

jaz se nekam ful po gorenjski pa tud dolenjski dost furam, me pa zanima se konc okol Kolpe, pa tud Soce, tist konc sem pred 20 leti 'raziskovala' pa dozivljala 'cudeze in neverjetna nakljucja'... xDDx pa tko...

no kolpa mi disi, ker... tko divje si predstavljam in tko... me vlece... :)

pa ta dolina dragonje mi je vsec, to mi je pa res nad... nc, voda mora bit pa konc. :)

pa okol atomskih, hmelj, ribnicki, pozitivne energije, konji, jeleni, mega konc, zlo vsec... xyesx

pa nad mb koncem sem se zlo navdusila, moram it se kdaj, mi je blo zlo vsec, sploh vse, okolje tud in tko, ne sam... vsebina mojega obiska... :)

tko da, jaz kar shizim tud na slovenijo v bistvu... lego in vse... mi je vsec tolk zelenega da me obdaja in se modrega da je kaj... :) pa oranznega, rdecega, tu je tko lepo na raznih kmetijah pa tko....

Buce, ko se vozis, povsod so zunaj, na onem 'bucnem' koncu. xDDx nad dobr... !!!

Pa kolk mamo enih zivali, recimo ptickov je ful vrst!!!! :eek: x^x sploh si ne bi mislil, da mamo tko pisano in pestro floro in favno... x8Dx

Picasso

Ja, Marsa, točno tako.....toliko je stvari, ki jih sploh ne poznamo in ostanejo največkrat žal neraziskane...

Enkrat sva z možem raziskovala Tolmin, pa Cerkno....in tam okoli hodila po hribčkih, pa naletiva na eno kmetijo in piše:"Aragonitna jama".....in kidava midva tja, pa nas gospodar domačije pelje pred en hribček v katerega so bila narejena vrata (sploh si nisem mislila, da bi tam bila lahko jama) in smo šli na ogled......Joj, kaj tako lepega še svoj živi dan nisem videla....vse tako divje, pustolovsko, lepooooo.......In, če bi slučajno ne šla tam mimo, sploh ne bi vedela, da obstaja....Tako bom pa to vedno imela v svojem spominu kot eno lepo doživetje....

Tako premalo lepih stvari vidimo in tako veliko jih spregledamo...... xrolleyesx :o|o:

Smisel življenja je največja sreča

Marsa :palec:

Mi se tudi gremo besedne igre vedno, dbest, pa še prej v družini smo se vedno tako igrali, hecali, pa zraven umirali od smeha x:)x

Fotr je delal z enim tipom, ki se je klical Rudi Mljač, mi smo ga pa klicali, ker se je ravno rimalo-kralj vseh kač.... :eek: x:Dx :madpro: in take fore x:Dx

Japonci...kakšen izreden folk :2src: ...evo ena štorija izpred dvajset let

Fotr povabi neke svoje japonske poslovne partnerje na večerjo k nam domov.

Mama naredi bogovsko pojedino, vse doterano v nulo, med drugim mamina čuvena telečja pečenka x:px , pa domača švarcvaldska višnjeva torta,...midva z bratom preventivno na prst posvarjena, da se slučajno ne bi kaj klala za mizo pred gosti.... x8Dx x:px :vragec:

no, dva Japonca, komercialni direktor in njegov adjutant sta z užitkom mlatila postreženo, malo sta se čudila, da smo za mizo tudi mama in otroci xrolleyesx :o|o: :vragec:

ampak...ma koncu večerje, oče postreže z nekim dobrim destilatom- menda z vilijamovko in tipa sta se ga pošteno nažrla x:Dx , tako zelo, da sta se malo spozabila in začela prepevati japonske junaške epske pesmi.... :wOOt: hanjooooooo....je zajodlal prvi, drugi pa mu je prav tako z max trpečim frisom pritegnil x:Dx , ej, mati je bila od zadrževanega smeha zgrbljena v dve gubi, fotr nas je grdo gledal, češ-sem vam rekel... x:px

Vendar sta gospoda toliko popila, da nista opazila, da jočemo od smeha...

Za vse ljubitelje Japonske, nekaj zanimivosti + obnova mega japonske pravljice za odrasle x^x :

Nevestina razvada

x:)x

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...