Skoči na vsebino

NIČ NI TAKO KOT SE ZDI

newagegoga

Recommended Posts

LEP POZDRAV!

Z vami bi želela deliti lepo sporočilo:

( avtor ni znan )

DVA ANGELA STA SE ODLOČILA, DA BOSTA OBISKALA LJUDI NA ZEMLJI.

PRVI VEČER STA POTRKALA NA VRATA BOGATAŠA IN GA PROSILA ZA PRENOČIŠČE. BIL JE SKOPUH IN JU JE BREZ VEČERJE NAPOTIL SPAT

V MRZLO KLET.KO STA NOČILA V KLETI, JE STAREJŠI ANGEL ZAGLEDAL LUKNJO V ZIDU IN JO ZADELAL.

KO STA NASLEDNJE JUTRO ODHAJALA OD BOGATAŠA, JE MLAJŠI ANGEL VPRAŠAL STAREJŠEGA:

''ZAKAJ SI POMAGAL BOGATAŠU, KO PA SI VIDEL DA NAMA NI PRIVOŠČIL DRUGEGA KOT MRZLO KLET?''

STAREJŠI ANGEL MU ODGOVORI:

''NIČ NI TAKO KOT SE ZDI.''

ZVEČER POTRKATA NA VRATA REVEŽA. Z VESELJEM JU JE SPREJEL. Z SVOJO DRUŽINO, JE Z NJIMA DELIL SKROMNO VEČERJO. ZA SPANJE JIMA JE CELO ODSTOPIL SVOJO POSTELJO.

NASLEDNJO JUTRO JE REVEŽ VES OBUPAN VZKLIKAL:

''EDINA KRAVA NAM JE CRKNILA, LE KAKO BOM SEDAJ PREŽIVLJAL SVOJO DRUŽINO!?''

MLAJŠI ANGEL JE POTIHEM VPRAŠAL STAREJŠEGA,

''NE RAZUMEM, ZAKAJ SI POMAGAL BOGATAŠU, DOPUSTIL PA SI, DA JE REVEŽU CRKNJILA EDINA KRAVA!?''

STAREJŠI ANGEL MU ODGOVORI:

''NIČ NI TAKO, KOT SE ZDI.''

KO STA KASNEJE NADALJEVALA SVOJO POT MU STAREJŠI ANGEL OBRAZLOŽI:

''KO SVA NOČILA PRI BOGATAŠU SEM OPAZIL, DA SE ZADI ZA LUKNJO SKRIVA

ZAKLAD. ZADELAL SEM LUKNJO, DA BOGATAŠ NIKOLI NE BI NAŠEL ZAKLADA, KER SI NE ZASLUŽI. IN KO SVA NOČILA PRI REVEŽU, SEM VIDEL ANGELA

SMRTI, KI JE PRISTOPIL K REVEŽEVI ŽENI. NAMESTO NJE, SEM MU DAL KRAVO.

VIDIŠ, NIČ NI TAKO, KOT SE ZDI.''

Deli na socialnih omrežjih

Zivjo in dobrodosla! :palec: :vio:

Zanimiva zgodba.

se pa sama ne strinjam z metodo tole.

Pac. Ni jima dal vecerje. Prenocil ju je pa le.

In zaklad je bil v njegovi hisi. Ce bi ga odkril, bi ga, ce ga ne bi, ga pa ne bi.

Nista se imela pravice tkole vmesat.

tud v drugem primeru - prisel je njen cas - kaj ima to opraviti s kravo?

In a krava si pa ne zasluzi ziveti?

Oziroma ni bil pac njen cas smrti, pac pa zhene.

Cudna angela mal tole. xscratchx

Ne bi ju imela za svoja varuha - tehle dveh modelov, ki krojita po svojem filingu mal usode.

*

Strinjam pa se s to postavko v naslovu.

sam sem pricakovala... karizmaticnejso zgodbo, potek in zakljucek.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Hehehe, Marsa. x;)x :palec:

Se en dokaz, da je "bela magija" in "angeli" in podobne bucke, smeti.

Tu je le nauk pomembn... k je pa ZELO dobr.

Behi, ce tole beres - povezi tole z nocno magijo, o kateri pravim.

Nauk namrec. :)

L.

in the beginning there was Nothing... and Everybody was happy.

saj. ampak zakaj tlacit zgodbe not?

je ze povedano - ce razlagas, s temle, pol nisi razumel nauka, torej ga tud razlagat ne mores. x:o)x

ne ti, avtor zgodbe. :)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

no vidis, teb je vsec..

se ti zdi dovolj, da sta angela na 'pravi strani'...

sam da kao 'charata dobro', ampak ce bi bila carja prava, bi scharala tko, da bi bilo za VSE gud.

Ne pa zhena na racun krave... neka trgovina v bistvu...

To nima nic opraviti z dobrimi deli in s sirjenjem dobrega.

Nauk zgodbe je tule torej: se angeli niso taki kot se zdijo.

Picasso

Še ena zgodbica, ki govori o tem, da nič ni tako kot se zdi... :)

DHOVNIKA

Dva duhovnika sta že par dni hodila skozi veliko in neprijazno pokrajino. Bila sta že hudo lačna in utrujena, ko sta daleč pred seboj opazila modro reko. Ko sta prišla že blizu reke, sta videla žensko, ki je stala poleg vode in žalostno gledala na drugo stran. Starejški duhovnik je vprašal žensko:

"Zakaj tako žalostno gledate gospa?"

in ona mu odgovori:

"Rada bi šla na drugo stran, pa ne znam plavati!"

Duhovnik sploh ni premišljeval, temveč je dvignil žensko in ji pomagal prečkati reko. Ko so prišli na drugo stran, so se poslovili in duhovnika sta nadaljevala svojo pot. Mlajši je ves čas bil tiho in je bilo očitno, da ga nekaj muči. Ko ni več mogel zdržati, je vprašal starejšega:

"Čuj, povej mi, kako si to lahko naredil? Kako si se sploh lahko dotaknil te ženske, če nam naša vera to prepoveduje? To kar si ti naredil je strašanska napaka!"

Starejši duhovnik pogleda mlajšega in se mu v odgovor nasmehne, ter mu reče:

" Glej, jaz sem žensko pustil za sabo, takoj smo prečkali reko - toda, ti jo še vedno nosiš s seboj! Kdo je od naju dva naredil večjo napako?"

<{POST_SNAPBACK}>zelo lepa zgodba.

Tuki sem pa z Marso, ker tudi meni ta zgodba ni lih...

Recimo; sklepanje o nekom, samo zaradi enega dogodka ( pac, jim ni dal vecerje, ampak kot smo rekli, prenocisce pa vseeno...marsikdo tudi tega ne bi storil)...skrivanje tuje lastnine, poseganje v zivljenja drugih....kaj pa vem...

meni je vse skupaj mal hinavsko. Ko pride cas za smrt, pac pride. Zrtvovati zival za kaj takega...mah xrolleyesx Men je zgodba cisto mimo.

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

:vragec:

NICH NI TAKO KOT SE ZDI.....

hodi starchek po pushchavi in joka: "Joj..joj...bogi jst...joj...joj...sina sm zgubu....kjeeeee je mooooj sin....joj....joj...."

pa ga slishi jezus ke u nebesa, pa kolkr je dober, mu ni dal, de se ne bi umeshal, in je na oblachku prijahal dol do starchka: Ja ocha, kaj pa je?"....

pa starchek spet isto dalje: "Jooooj, jooooj....bogi jst....joj...joj...sina sm zgubuuuuuu....joj....joj"

pa prau jezus (k je tooook dober): "Ja...ok...dej ti men povej kakshen je tale tvoj sin, de ga bom lochu od vseh ostalih izgubljenih sinou....a ma kako poesebnost?"

pa prau ocha: "Jooooj....joooooj....bogi jst.....zheble ma u rokah pa u nogah!"

Jezus: "OCHEEEEEE!!!!!"

stari: "PINOKIOOOOOOO!!!!"

x:Dx x:Dx x:Dx

zlomk x:Dx

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

Hm, zgleda, da tudi tale tema ni, kot se zdi w:Iw

Tista dva angela sta prava dva zlobkota, ki kar odločata po svoje, čudno, čudno.

Tista druga zgodba o dveh duhovnikih je res dobra, ampak ne spada pod nauk nič ni, kot se zdi. Govori bolj o tem, kako nas um lahko s svojo neprestano aktivnostjo obremenjuje...(hudo, in jaz se grem spravit še celo razlagat nauk druge zgodbe :8):

Lep pozdrav!

Žal mi je, če vam zgodbica o dva angela ni všeč. Ni niti mišljeno, da jo razumete tako dobesedno, ampak, zdaj, kaj je - tu je...

Drugo, kar zadeva zgodbico o dva duhovnika, res je da je nauk drugi, ampak nisem hotela zaradi tega odpirati še eno novo temo. Sicer, pa se mi zdi, da se tudi tukaj lepo ujema - le da mi se zdi da tega ni potrebo posebej razlagati...

Lep in sončen dan želim!

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...