Skoči na vsebino

Sekte

Vrba

Recommended Posts

Enkrat pred leti sem bral na internetu strani, ki opozarjajo na sekte.

Ponavadi so naštevali ene deset kriterijev po katerih lahko prepoznamo sekte.

Vse lepo in prav, vendar sem s tistimi kriteriji lahko za sekto prepoznal vsako gasilsko društvo, vsako družbeno sprejeto religijo, uspešno podjetje itd.

Menim, da ima večina ljudi nek nezaveden strah do sekt, ki povzroča nestrpnost do njih. Pa jih ima vsaka religija. Imamo krščanske, hindujske, muslimanske, budistične..., novo izumljene in organizirane itd. Pa niso vse skrajne, vsaj ne v smislu nasilja do drugače mislečih. Pravzaprav je večina od njih poziv k vnitvi k jedru, koreninam posamezne vere iz katere nastajajo. Rimokatoliška cerkev je za sekto razglašala tudi luteranstvo in še prenekatero drugo vero.

Menim, da se v tej temi izraža velika nestrpnost do sekt, čeprav verjetno večina od oseb, ki se tukaj hodujejo čez sekte, ne ve prav veliko o tem kaj sekte v resnici so, prav tako pa nimajo kakšnih lastnih izkušenj s sektami.

To je posledica nezavednih vzorcev družbene kontrole, ki sami po sebi skrbijo za čredo, da se ne razbeži preveč.

Všeč mi je tale definicija za sekte:

Če vam želijo povedati, da je njihova vera ena in edina resnica in je pri vseh ostalih cerkvah in verovanjih nekaj narobe, potem se jim izognite!

x;)x

Ja,... hm... kaj naj rečem? Vsega kar še ne obstaja ali sploh nikoli ne bo, tudi bog ne more pobarvati na rumeno.
Deli na socialnih omrežjih

Tisti, ki nam želijo oprati možgane in nas peljati na zakol vedno poskrbijo tudi za to, da celo branimo njihove interese.

Oglejte si kakšen intervju z mladimi američani v Iraku. Doma živi v baraki ali prikolici in namesto, da bi šel in nekaj naredil za napredek sebe in svoje družine je začutil neverjetno gromozansko potrebo, da gre čuvat svetovni mir, demokracijo, pravičnost in tako sranje in se prostovoljno javi v Irak???????

Pa ima on te vrednote zagotovljene doma?

Če ste do nečesa preveč nestrpni se vprašajte "kdo bo ohranil svoje dobičke ali pridobil nove zaradi moje nestrpnosti?", pa boste videli kdo vam v resnici pere mozek. (Odgovor "dobiček bom imel jaz sam" je napačen odgovor)

Kdo bi ohranja največji dobiček s tem, če ni novih idej, sprememb, revolucij na področju vere?

Ej, Jezus je bil roker, začel je čisto novo smer. Ko je on začel je bil še manj kot sekta v očeh vladarjev.

Kako bi se pa vedli vi, če bi sedaj prišel en slabo oblečen, neobrit in sami bedniki okrog njega, ki bi mu slepo sledili in bi vam rekel - "Zapusti hišo očetovo in me sledi."

Bi nejevolno rekli "bejšte stran sektaši!" ali bi padli na kolena in z ekstazo v srcu rekli "O, božji sin, blagoslovi me!"

Mislite, da se je pot duha začela v 21 stoletju ozirati na mainstream družbeno sprejeto normo in, da se skriva v njej? Jok brate!

xsrcx

Ja,... hm... kaj naj rečem? Vsega kar še ne obstaja ali sploh nikoli ne bo, tudi bog ne more pobarvati na rumeno.

• 2 weeks later...

Danes vpišem v gogle eno par duhovnih besed in med drugim najdem tudi nekaj o črni magiji.

Ampak sej me ne bi vse tko presenetlo, če ne bi uporabljal "na glavo obrnjene izreke". So določene besede, ki ti zelo pomagajo v življenju, na tisti strani so pa tako razložene, da bi se čim bolj približal temi in temu dnu svojega obstoja. Pa še zraven neko nakladanje o dark učiteljih, ki to bodo vedno stali ob strani...

Kako nekaterim ni jasno, da brez svetlobe ni življenja. Sej se res sliši kao ql, da je nekdo malo dark ne. Ampak nobeden ne more preživet brez našega preljubega Sonca čeprav se še tako trudi in zanika to kar mu pripada.

Kako nekaterim ni jasno, da brez svetlobe ni življenja. Sej se res sliši kao ql, da je nekdo malo dark ne. Ampak nobeden ne more preživet brez našega preljubega Sonca

zelo kul, xyesx :palec:

xokx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

• 1 year later...
Všeč mi je tale definicija za sekte:

Če vam želijo povedati, da je njihova vera ena in edina resnica in je pri vseh ostalih cerkvah in verovanjih nekaj narobe, potem se jim izognite!

x;)x

:palec: xsrcx

www.rael.org

• 3 years later...

Čujte, grem jaz zdaj pogledat' v eno sekto, če se je že kdo poboljšal tam, da ga rešimo + spravimo na boljšo/pravšnjo pot k Gospodu Bogu Stvarniku .

Lp do pozneje, ...

Ajd', čaw, lep pozdraw x8Dx

Naj bo Gospod Bog z mano, in me varuje na tem potovanju +++

Čujte, grem jaz zdaj pogledat' v eno sekto, če se je že kdo poboljšal tam, da ga rešimo + spravimo na boljšo/pravšnjo pot k Gospodu Bogu Stvarniku .

S tvojo ali vašo pomočjo lahko pride edino z dežja pod kap, nič drugega, tak da se zastonj trudiš z drugimi, bi bilo bolje, če bi zase poskrbel.

Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...