trans 10. oktober 2005 Prijavi Deli 10. oktober 2005 Enkrat pred leti sem bral na internetu strani, ki opozarjajo na sekte.Ponavadi so naštevali ene deset kriterijev po katerih lahko prepoznamo sekte.Vse lepo in prav, vendar sem s tistimi kriteriji lahko za sekto prepoznal vsako gasilsko društvo, vsako družbeno sprejeto religijo, uspešno podjetje itd.Menim, da ima večina ljudi nek nezaveden strah do sekt, ki povzroča nestrpnost do njih. Pa jih ima vsaka religija. Imamo krščanske, hindujske, muslimanske, budistične..., novo izumljene in organizirane itd. Pa niso vse skrajne, vsaj ne v smislu nasilja do drugače mislečih. Pravzaprav je večina od njih poziv k vnitvi k jedru, koreninam posamezne vere iz katere nastajajo. Rimokatoliška cerkev je za sekto razglašala tudi luteranstvo in še prenekatero drugo vero. Menim, da se v tej temi izraža velika nestrpnost do sekt, čeprav verjetno večina od oseb, ki se tukaj hodujejo čez sekte, ne ve prav veliko o tem kaj sekte v resnici so, prav tako pa nimajo kakšnih lastnih izkušenj s sektami. To je posledica nezavednih vzorcev družbene kontrole, ki sami po sebi skrbijo za čredo, da se ne razbeži preveč. Všeč mi je tale definicija za sekte: Če vam želijo povedati, da je njihova vera ena in edina resnica in je pri vseh ostalih cerkvah in verovanjih nekaj narobe, potem se jim izognite! Citiraj Ja,... hm... kaj naj rečem? Vsega kar še ne obstaja ali sploh nikoli ne bo, tudi bog ne more pobarvati na rumeno. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 10. oktober 2005 Prijavi Deli 10. oktober 2005 <{POST_SNAPBACK}>Če vam želijo povedati, da je njihova vera ena in edina resnica in je pri vseh ostalih cerkvah in verovanjih nekaj narobe, potem se jim izognite! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
trans 10. oktober 2005 Prijavi Deli 10. oktober 2005 Tisti, ki nam želijo oprati možgane in nas peljati na zakol vedno poskrbijo tudi za to, da celo branimo njihove interese.Oglejte si kakšen intervju z mladimi američani v Iraku. Doma živi v baraki ali prikolici in namesto, da bi šel in nekaj naredil za napredek sebe in svoje družine je začutil neverjetno gromozansko potrebo, da gre čuvat svetovni mir, demokracijo, pravičnost in tako sranje in se prostovoljno javi v Irak??????? Pa ima on te vrednote zagotovljene doma? Če ste do nečesa preveč nestrpni se vprašajte "kdo bo ohranil svoje dobičke ali pridobil nove zaradi moje nestrpnosti?", pa boste videli kdo vam v resnici pere mozek. (Odgovor "dobiček bom imel jaz sam" je napačen odgovor) Kdo bi ohranja največji dobiček s tem, če ni novih idej, sprememb, revolucij na področju vere? Ej, Jezus je bil roker, začel je čisto novo smer. Ko je on začel je bil še manj kot sekta v očeh vladarjev. Kako bi se pa vedli vi, če bi sedaj prišel en slabo oblečen, neobrit in sami bedniki okrog njega, ki bi mu slepo sledili in bi vam rekel - "Zapusti hišo očetovo in me sledi." Bi nejevolno rekli "bejšte stran sektaši!" ali bi padli na kolena in z ekstazo v srcu rekli "O, božji sin, blagoslovi me!" Mislite, da se je pot duha začela v 21 stoletju ozirati na mainstream družbeno sprejeto normo in, da se skriva v njej? Jok brate! Citiraj Ja,... hm... kaj naj rečem? Vsega kar še ne obstaja ali sploh nikoli ne bo, tudi bog ne more pobarvati na rumeno. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 20. oktober 2005 Prijavi Deli 20. oktober 2005 Danes vpišem v gogle eno par duhovnih besed in med drugim najdem tudi nekaj o črni magiji. Ampak sej me ne bi vse tko presenetlo, če ne bi uporabljal "na glavo obrnjene izreke". So določene besede, ki ti zelo pomagajo v življenju, na tisti strani so pa tako razložene, da bi se čim bolj približal temi in temu dnu svojega obstoja. Pa še zraven neko nakladanje o dark učiteljih, ki to bodo vedno stali ob strani... Kako nekaterim ni jasno, da brez svetlobe ni življenja. Sej se res sliši kao ql, da je nekdo malo dark ne. Ampak nobeden ne more preživet brez našega preljubega Sonca čeprav se še tako trudi in zanika to kar mu pripada. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 20. oktober 2005 Prijavi Deli 20. oktober 2005 Kako nekaterim ni jasno, da brez svetlobe ni življenja. Sej se res sliši kao ql, da je nekdo malo dark ne. Ampak nobeden ne more preživet brez našega preljubega Soncazelo kul, Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
artem 16. januar 2007 Prijavi Deli 16. januar 2007 Všeč mi je tale definicija za sekte: Če vam želijo povedati, da je njihova vera ena in edina resnica in je pri vseh ostalih cerkvah in verovanjih nekaj narobe, potem se jim izognite! Citiraj www.rael.org Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
artem 19. januar 2007 Prijavi Deli 19. januar 2007 Vabljeni http://sl.rael.org/e107_plugins/raelsemina...seminar.php?c=6 Citiraj www.rael.org Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 21. januar 2007 Prijavi Deli 21. januar 2007 Sekta je religija brez političnega vpliva. 1 Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 21. januar 2007 Prijavi Deli 21. januar 2007 Sekta je religija brez političnega vpliva. In zato je bivši režim (še v rajnki Jugi) zaradi konflikta interesov na veliko preganjal takele zadeve.Oni so bolj znali čuvat narod pred takimi jajci. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 21. januar 2007 Prijavi Deli 21. januar 2007 tole pa mislim ,da ni nujno pravilo ....da je primerljivo z religijo brez politične opredelitve ... Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 26. december 2010 Prijavi Deli 26. december 2010 Čujte, grem jaz zdaj pogledat' v eno sekto, če se je že kdo poboljšal tam, da ga rešimo + spravimo na boljšo/pravšnjo pot k Gospodu Bogu Stvarniku . Lp do pozneje, ... Ajd', čaw, lep pozdraw Naj bo Gospod Bog z mano, in me varuje na tem potovanju +++ Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Beli lotos 26. december 2010 Prijavi Deli 26. december 2010 Čujte, grem jaz zdaj pogledat' v eno sekto, če se je že kdo poboljšal tam, da ga rešimo + spravimo na boljšo/pravšnjo pot k Gospodu Bogu Stvarniku . S tvojo ali vašo pomočjo lahko pride edino z dežja pod kap, nič drugega, tak da se zastonj trudiš z drugimi, bi bilo bolje, če bi zase poskrbel. 1 Citiraj Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.