Skoči na vsebino

Odvisnost od mojstra

Kabalist

Recommended Posts

Ampak vsaka materialna stvar ščasoma propade. Tako jaz razumem to besedo. Seveda, je pa posamezen atom stalen, dokler se ne spremeni v drugo obliko - spet kompliciram

Verjetno nisi dobro prebral, kar sem napisal ali pa ne razumeš, kar sem že napisal (verjamem, včasih težko pišem). Naj dopolnim. Vsak gradnik atoma je sestvaljen še iz manjših delcev - kvarkov, a ti so sestavljeni iz vibrajočih strun. Materija je zategadelj fundamentalno nespremenljiva, saj samo spreminja svojo pojavnost, svojega bistva pa ne. A kaj je materija? To je samo oblika energije in energija je oblika materije. Kabalisti poznamo idejo gibal, katero je sodobna znanost popolnoma potrdila. Ravno zaradi tega ne potrebujemo nobenih blodenj o začasnosti, oddvojenem duhu ipd. Zakaj komplicirati, kar je enostavno?

In moje je predvsem moja svobodna volja

Misliš? Bojim se, da je to, kar je tvoja volja pravzaprav suženjstvo okoliščinam. Najosnovnejši napor v Kabali je prepoznavanje tega dejstva. Ko prepoznaš, je lažje.

Sem že omenu, da je Jezus učil, da je treba bit izpolnjevalec njegovega nauka, ne zgolj pošlušalec
Zakaj izpolnjevalec nečesa, kar je bilo vsaj dvakrat preobrnjeno? V Evangeliju (pa ne Lorberjevem, a mogoče tudi tam tako piše) je nekako tako zapisano: "Pusti sebe in pojdi z mano."
BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.
Deli na socialnih omrežjih

Ja kabalist vem kaj hočeš povedat. Samo jaz hočem to povedat, da se ščasoma struktura nekega predmeta spreminja.

Kar pomeni, da z časom stvari propadajo. Vsaka stvar ščasoma propade. Edino za diamante pravjo, da so večni?

Se opravičujem, če je prišlo do nesporazuma.

A kaj je čas? Čas je eno od gibal dejavnega sveta. Je del celote, kot sta poleg energije še prostor in gibanje. Nobeno od teh gibal ni statično, temveč gre za dinamičen, neprestano spreminjajoč se sistem ravnotežij. Nekaterim šolam Kabale je to znano že stoletja, a sodobna fizika je to potrdila v zadnjem stoletju. Omenil si propadanje. Tudi propadanje je verodostojni in nujni del tega sistema. Nič ni narobe v reciklaži.

BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

<{POST_SNAPBACK}>Verjetno nisi dobro prebral, kar sem napisal ali pa ne razumeš, kar sem že napisal (verjamem, včasih težko pišem). Naj dopolnim. Vsak gradnik atoma je sestvaljen še iz manjših delcev - kvarkov, a ti so sestavljeni iz vibrajočih strun. Materija je zategadelj fundamentalno nespremenljiva, saj samo spreminja svojo pojavnost, svojega bistva pa ne. A kaj je materija? To je samo oblika energije in energija je oblika materije.

Tvoj pogled je pa zlo materialističen. Sodobna znanost pa presega materialističen pogled na svet, in ga bo še presegala. Naj povzamem:

The time will come when it is realized that materialism is the wrong way. The disclosures made in New Revelation leave no doubt that scientific research findings will come closer and closer to the statements made by Lorber. "My life teaching", the prediction is, "will easily agree with science when it is purified, giving mankind the full light of life." (Gr IX 90, 11)

Saj je znanost že prišla do tega, da ima materialni svet svojo starost, dobrih 15 miljard let, če se prav spomnm. Kar pa je v primerjavi z večnostjo manj kot prahec v primerjavi z vso materijo. Materija je zgol začasno fiiksirana božja misu, posoda, ki sprejema določeno mero duhovnega življenskega elementa, ki se razvija in nato osvobaja ter prehaja na višje življenske sfere.

Je zanimiv opis, povezava med Lorberjevim pisanjem in sodobno znanostjo glede osnovnih delcev na

http://www.j-lorber.de/kee/1/g-elem.htm

http://www.j-lorber.de/kee/1/i-mater.htm

Glede vesolja pa na

http://www.j-lorber.de/kee/1/f-univ.htm

Se pa veliko skriva v razlagi dvojne narave svetlobe, ki jo je prvi opisal Lorber, znanost pa nato potrdila.

Below, further statements from New Revelation are compared with discoveries physicists have made many decades after the time when Lorber wrote them down.

In 1862, the English physicist Clerk Maxwell established the theoretical foundation for the existence of electromagnetic waves, on the basis of equations. H. Hertz was the first to produce and investigate rapid electromagnetic waves in experiments carried out in 1882. In 1896, G. Marconi used these to transmit information. Maxwell determined that electricity and magnetism were two forms of the same force, and some years later stated that light consisted of electromagnetic waves.

Thirty-five years before electromagnetic waves were established, in 1850, Jakob Lorber wrote, in the book Von der Hoelle bis zum Himmel (From Hell to Heaven) vol. II, p. 480, that "light moves with electromagnetic speed." In the special discussion on light in New Revelation, which was written at a later date, it says: "Here you have in brief outline the process of light as an effect of electricity and magnetism." (SGh p. 199) "Light is an emanation, produced by rapid, indeed billionfold (US trillion, translator), vibration of the smallest atoms, within a moment." (SGh p. 158)

Since 1925 we know, thanks to de Broglie, that light has a dual nature, depending on the processes it is subjected to. It is both corpuscular (substantial) and wave-like. New Revelation also states that light also is a form of matter. "Light is a form of matter" it says explicitly in Schoepfungsgeheimnisse (Secrets of Creation) p. 121. Modern physics has confirmed it: "Light consists of small projectiles and has mass. The photon (a light quantum or corpuscle) is a particle of matter that is extremely small but can be exactly calculated from the formula m = hv/c2 "There can be no doubt as to the essential relationship between light and mass, for both are corpuscular by nature." 106 Scientists are thus speaking of an essential relationship between light and matter, and this agrees with further statements made in New Revelation: "Matter is of the same nature as the light emanating from the sun, that appears to be as nothing in terms of matter and yet is the basic form of matter, without being one and the same with it, for all original matter is free and unfettered." (Gr VII 2099 20)

In his Ergebnisse und Probleme der Naturwissenschaft (Achievements and Problems of Scientific Research), Bernhard Bavinks shows how modern physics is coming very close to something Medieval mystics used to maintain, that the "world consists of frozen light". 107

Je pa zanimivo, da je tudi Einstain priznaval, da je osnovno idejo relativnostne teorije postavil že v svojem času vodilni avstrijski fizik in filozof slovenskega rodu, Leta 1838 rojen Ernest Mach (Mah), znan po enoti za hitrost en Mach (zvočna hitrost), v strokovnih krogih pa še po mahovem valovnem času, Mahovem valovnem kotu in Mahovem valovnem načelu, pa še po čem. Blizu Novga mesta je po njem imenovan Mahov hrib. Svoj čas ga je zlo napadu na materialistični filozofiji temelječ komunist Lenin, ki ga je imenoval bedni idealistični brezumnik. Kar pa še bolj poudarja Mahovo genialnost in globino njegove znanosti in filozofije, saj je jasno, da en materialističen komunist niti slučajno ni mogu razumet njegovih idej. Kakor kol, glede na navedeno razlago dvojne narave svetlobe pa še česa mam Maha na sumu, da je poznal Lorberjevo delo. In kot tak je potemtakem Mah povezava med Lorberjem in Einstajnovo relativnostno teorijo.

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

<{POST_SNAPBACK}>Misliš? Bojim se, da je to, kar je tvoja volja pravzaprav suženjstvo okoliščinam. Najosnovnejši napor v Kabali je prepoznavanje tega dejstva. Ko prepoznaš, je lažje."

Po moje se pa ti, kar se mene tiče, brez veze bojiš. x:o)x

Gre za zavest, zavedanje, in ne za napor.

<{POST_SNAPBACK}> Zakaj izpolnjevalec nečesa, kar je bilo vsaj dvakrat preobrnjeno? V Evangeliju (pa ne Lorberjevem, a mogoče tudi tam tako piše) je nekako tako zapisano: "Pusti sebe in pojdi z mano."

Kako misliš, dvakrat preobrnjeno?

Da pogledam:

»Jaz sem luč sveta. Kdor hodi za menoj, ne bo hodil v temi, temveč bo imel luč življenja.«

Pri Lorberju pa je razlaga "Edini učitelj je duh, ki je v srcu."

Pa če se prav spomnm, tko nekak: "Jaz vodim z ljubeznijo. Kdor ne želi slediti ljubezni, tega tudi Jaz ne želim voditi."

Upam, da si razumu.

Z Lorberjem, na katerega si očitno tesno navezan, se sodobne znanosti ne da razlagati.

Tvoj pogled je pa zlo materialističen. Sodobna znanost pa presega materialističen pogled na svet, in ga bo še presegala.

Moj pogled ni ne materialističen, niti duhoven, ker ne priznavam nobenih delitev na materialno in duhovno. Očitno brez zveze pišem o kvarkih, strunah in enovitosti vseh energij in materije, ker najbrž ne veš, o čem pišem. Ponovno se skriivaš za citati, kateri niso niti prevedeni. Sam se nikoli ne skrivam za tujimi citati. In dejansko so razni "novodobni" preroki, katerim se je "razodelo" Jezusovo delovanje in življenje samo to... novodbni preroki, trupla stare dobe. Naj je v njihovih gostobesednih besedilih še toliko duhovnih sporočil, gre samo za reciklažo. Nič ni takšnega, kar ne bi že bilo zapisano pred tisočletji v bistveno manj obširnih besedilih. Zakaj bi bral napr. Lorberja, če je vse zapisano v bistveno manj obširni Novi zavezi in Tomaževem evangeliju?

<{POST_SNAPBACK}>Z Lorberjem, na katerega si očitno tesno navezan, se sodobne znanosti ne da razlagati.

Moj pogled ni ne materialističen, niti duhoven, ker ne priznavam nobenih delitev na materialno in duhovno.

Se opravičujem, ker sem izpustu dvopičje pri navedbi internetne strani. Sem popravu.

Stvar pogleda. Tud mraz in toplota sta del iste celote, pa vseeno nasprotna, in ju torej lahko delimo, lahko določimo, kaj je hladnejše in kaj toplejše. Kot tudi svetloba in tema. Vse je del celote, apak znotraj te celote se deli na dva pola in nešteto vmesnih točk. To vedno omogoča napetosti in gibanje.

Tudi materija izvira iz duha, ampak materija ni večna, ima svoj začettek, in zato nujno tudi svoj konec. Bog pa je Duh, in vse kar je, je ustvaril iz sebe. Vse je iz Boga, in ne Bog iz vsega, kot ti smatraš. Bog je VEČ kot vsa materija, vsi ljudje in vsi angeli skupaj. In ne enako. In čeprav materija ustvarja ravnotežje duhovnemu, pa duhovnemu vseeno ni enaka.

kaksne klobase so tole ratale...

citati, pametnjacenje... egotripi... xrolleyesx

kdo je kaj prrebral in kdo ni - kdo sledi tej veji in kdo oni - katera je bolj prava in kdo se s kom strinja. xrolleyesx :o|o:

xcivx xcivx xcivx

sami mojstri...

a ni hec?

nihce pa ni ucenec... :D

aja, je - kabale, tega ali onega Mojstra z veliko. :P ;)

Mojster sraufanja avta - a je kdo z avtom, ki ni odvisen od njega? xrolleyesx

ampak ne, seveda, sorchy, o DRUGACNEM mojstrstvu govorimo tule.

O bolj 'pomembnem'. xrolleyesx xrolleyesx xrolleyesx xcivx x:px x:o)x

Ali je lev pomembnejsi od cebele?

je skorpijon pomembnejsi od kita?

Je drevo pomembnejse od cvetlice?

Kdo je komu mojster?

In kaj je mojstrstvo?

In - a je mojster smrtno resen, tog?

al se mojster lohk tud smeje?

In nadalje - ali mojster lohk dela napake?

In - kaj so to napake?

In - ali napake sploh obstajajo?

*

Ko bomo tole se zmenil, se bomo pa lohk nadalje pogovarjal o mojstrstvu.

Pa dajmo za spremembo in za hip (pa recmo na mojo zheljo, pismu zakaj pa ne xDDx) IZ SEBE reci nekaj???

ne oslanjajoc se na vzorce, tisto, kar smo sprejeli za svojo resnico?

prosim? :8):

*

Hvala. :vio:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Bi rekel, Julijana. Ja Marsa, ta dialog (bolj ali manj) že mnogim krepko najeda. Verjemi, težko je postavljati argumente proti tujim citatom in iz teh citatov izplejano mišljenje.

A gremo naprej..

Vse je iz Boga, in ne Bog iz vsega, kot ti smatraš

Ponovni nisi bral! Bog je v vsem in vse je Bog. To sem napisal. To je bistveno drugače. Mrzlo--- hladno je stvar interpretacije in ne dejstvo. Gre smao za različni vrednosti iste kvalitete - temperature in s tem frekvenco nihanja. Nategovanje okoli duha in materije je brezpredmetno, dokler stvari ne preveriš "na terenu". Materija ni IZ duha, temveč je materija drugačna kvaliteta istega. Si kdaj pomislil, zakaj je dejavni svet okoli nas prisiljen v neprekinjeno gibanje? Samo ne mi citirati :xx!: Lorberja!!! Pa še eno pitanjce! Kakšen naj bo po tvoje odnos mojster - učenec?

ma ne saj ne gre tolk zdaj za najedanje, kot bolj za to, da se ne da vkljucit ce nisi tega ali onega prebral in tako dalje.

no ja, saj... tko kot je vsak post enemu al pa vecim al pa vsem al pa naslovu teme odziv, tako je moj prejsnji komentar bil pac odziv na potek teme oz. v kater slepich je sla. :)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Ja, tu gre za dialog in se drugih pač ne pusti zraven oz. pač nisem brala Lorberja o kabali vem nekaj malega...mogoče bi odprli temo Lorber ali Kabala?- to je zdaj vprašanje x;)x
fish is mute-fish knows everything-G.B.

<{POST_SNAPBACK}> Edini (duhovni) mojster je duh, ki je v srcu.

Glede na naslov teme, je to vse. Je treba duha oživiti, se z duhom povezati. Biti odvisen od nekakšnega mojstra po moje pomeni, da je nekdo duhovno še dokaj mrtu.

<{POST_SNAPBACK}>Caki, kaj niso bli Jezusovi ucenci v Lorberjevih zapisih tud cist podrejeni njemu?

Podrejeni? Kako mislš, podrejeni? Gre za spoznanje Božje volje, in potem po lastni volji in resničnem lastnem spoznanju za delovanje v skladu z Božjo voljo, ker je dobra. Kot sem jest razumu. Nikakor ne gre za odvisnost v tem smislu, kot se navaja v tej temi.

<{POST_SNAPBACK}>ma ne saj ne gre tolk zdaj za najedanje, kot bolj za to, da se ne da vkljucit ce nisi tega ali onega prebral in tako dalje.

no ja, saj... tko kot je vsak post enemu al pa vecim al pa vsem al pa naslovu teme odziv, tako je moj prejsnji komentar bil pac odziv na potek teme oz. v kater slepich je sla. :)

evo si se vkljucila! lih s tem, ko si napisala, da se ne da vkljucit, ce nisi tega itd... (iznajdljiva) :palec: x:)x

ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

<{POST_SNAPBACK}>Lahko je mojster tvoj sosed pa tega ne boš opazil, dokler ne pride do kritične situacije.  x:)x

Tko

potem takem, je lahko vsak, ki ti pomaga v kriticnih situacijah, tvoj duhovni mojster?

ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

<{POST_SNAPBACK}>evo si se vkljucila! lih s tem, ko si napisala, da se ne da vkljucit, ce nisi tega itd... (iznajdljiva) :palec:  x:)x

xDDx :palec:

Jo. saj sem res se kar (iznajdljiva). xDDx

sem te pa ze zandjic nekje pozdravila, ko sem te videla po dolgem cajtu - me veseli, ko si spet okol! :palec: :vio:

Picasso

Valjda. xDDx

Pa zlo dolgo te ni bilo, zdaj si pa spet kar aktivna, vidim. :palec:

Itak da je fajn. x8Dx

Picasso

NI ravno tako kapica. To hočem povedat, da tapravi mojstri se ne razkazujejo z svojimi sposobnostmi. Edino takrat, ko se sitacija poslabša. Ne vem kolko mojstrov je v moji okolici in nasploh. Samo tko.

Se strinjam matjazz! Pravzaprav mojster pride, ko je učenec pripravljen. Pravi mojster učenca samo usmeri. Vsaj moja izkušnja je takšna. Sicer je težje in dlje traja, a je učinek večji in na koncu kvalitetneje napreduješ. Pravi osebnostni razvoj je možen samo pri ljudeh, ki so osebnostno zreli in uravnoteženi in imajo urejeno vsakdanjost. Takšni najbrž lažje zgradijo nadgradnjo svoje osebnosti in jih v razvoj ne ženejo strah, strasti, razne moralne in osebnostne deviacije ali navezanosti. Ko te zanima, zakaj si na svetu, kakšna je narava sveta ipd. razvoj najbrž ni podvržen motnjam od zunaj.

<{POST_SNAPBACK}>Pravi osebnostni razvoj je možen samo pri ljudeh, ki so osebnostno zreli in uravnoteženi in imajo urejeno vsakdanjost. Takšni najbrž lažje zgradijo nadgradnjo svoje osebnosti in jih v razvoj ne ženejo strah, strasti, razne moralne in osebnostne deviacije ali navezanosti.

Če je osebnostni razvoj možen samo pri ljudeh, ki so osebnostno zreli in uravnoteženi, kako pa potem priti do osebnostne zrelosti? Tisti, ki niso zreli, se potemtakem niti rezvijati ne morejo :sori:

Po moje so ravno težki trenutki največja možnost razvoja, največji motivatorji. Ampak zgolj možnost, ki ne pomeni nič, če je človek ne izkoristi, pravzaprav je lahko celo padec.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...