Skoči na vsebino

Čokolada


Recommended Posts

Evo, vprašanje, če kdo ve: Ali se še dobi vročo čokolado v tetrapaku (ne vem katere mlekarne so jo imele), ki so jo prodajali že pred leti?

Ali pa je možno da so jo ukinili? Nekako mi je ne rata doma narest.... :vragec:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

S praškom Ciobar ali nekaj takega jo lahko narediš. Amapak meni ni tako dobra tista. Ti si mislila čokoladno mleko v tetrapaku? xrolleyesx

 

Ne, prav vroča čokolada je bila, jo pa ja ločim od čokoladnega mleka... :vragec:

Hja, bom probala s tem prahom, če ga seveda najdem :8):

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

zadnje cajte mo je naboljša Gorenjkina temna čokolada z brinom in pehtranom x:px x:px x:px

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 1 year later...
Gorenjka čoko-čoko-čokolada je http://animacije.site90.net/smeskotiimg/hrana/smhr29.gif

Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo.

Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.

Doživljamo sedanji trenutek.

Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.

Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.

Samo danes lahko delujemo.

Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.

Luis L. Hay - Moč je v tebi

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz mam pa cel pladenj čokolade, ki sem jo sam naredil x^x

edin strdila se ni tko k bi se mogla sam je vseeno fajn

 

kul ideja :palec:

pol loh viagro... tko... po receptu... da je čokolada trda. sej ne zarad druzga :fiju:

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz mam pa cel pladenj čokolade, ki sem jo sam naredil x^x

edin strdila se ni tko k bi se mogla sam je vseeno fajn

 

uh, kak pa si jo naredil? pa vključi prosim še nasvet, kak bi moral naredit, da bi se prav strdila. x:Dx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ja kaj si dal potem ti notri? Pa kakšne mere oz. kakšne mere boš dajal drugič?

 

 

Se mi zdi, da sem nekoč vedela recept... samo se ne spomnim več...

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Mah to je zato, ker delam po receptih iz foruma.

In Slovenci ne bi bili Slovenci, če ne bi podajal diametralno nasprotne recepte, v enem piše tako, pol pa not dodajo pehtran in tavžentrožo, v drugemu pa čist nasprotno pa not dodajo rozine, potem se morš nekak prebost vmes med recepti in izkombinirat nekaj svojega, pometati vse gnusalije, ki jih slovenska kulinarična fantazija premore v želji, da bi vsako jed uničila. Sploh pa,da je tem ki pišejo recepte itak vse jasno, pol pa mislijo, da je tudi ostalim vse jasno in kakopak ni merskih enot, koliko česa in kdaj, oziroma če so, so različne do te mere, da sploh ne moreš najt skupnega imenovalca.

Moja čokolada je okusna sam se mi zdi, da bo naslednjič boljša, bom dal rjav sladkor, domače maslo, manj kakava, ker mam rad bolj mlečne sorte in mal vanilije kot dodatek.

 

Resno sem vprašal, če maš nagruntan v redu recept (s količinami - čokolada za telebane), bi te prosil, da napišeš. Bi poskusil naredit čokolado,..še nikol nisem. x:)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Resno sem vprašal, če maš nagruntan v redu recept (s količinami - čokolada za telebane), bi te prosil, da napišeš. Bi poskusil naredit čokolado,..še nikol nisem. x:)x

 

greš u kerokol štacuno... kupiš najcenejšo čokolado dimenzij za 4 osebe.(oz. za mene x:px )

jo rukneš u tawelk fangl(to je ena zidarska posoda za beton oz. wok po sewerno korejsk)

stopiš na glih ta prawem ognju

dodaš začimbe po okusu in občutku

daš pir u zmrzowalnik in pokličeš jankota :palec:

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

U, Porny & Tantra & ostali ste tud že čokolado probal delat! :) kul!

 

Js sm jo tud delala! :)

 

Mal sm napisala tule (v angleščini)

 

Nekateri recepti so tule: http://www.chocolatealchemy.com/recipes.php pa veliko informacij - opis postopka, linki, tud forum itd..

 

Js mlečne čokolade ne maram, sem naredila temno - kot preliv za torto skor, neki takega je ratala.. :)

- kakav (brez sladkorja itd - NE čokolada v prahu! x;)x)

- kokosovo mast (lahk pa tud maslo kot je rekel Porny ipd, al pa kakavovo maslo, če dobiš)

- mal meda ali cukra (dala sladkor v prahu just in case, da ni blo grudic)

 

V vodni kopeli (v večji lonček daš mal vode, pa mali lonček gor) stopiš kokosovo mast (ali puter), pa daš notr kakav (js sm gledla, da je blo cca. 50:50) pa mal medu ali cukra.. pa še mal mešala.. (na oni strani Chocolate Alchemy je ful cel postopek, js kr enmal mešala, pa čao..)

 

so pa na strani Chocolate Alchemy ful proti temu, da se voda zraven daje (?) - torej sem pač probala brez nje :) prej pa mamina sodelavka tud dala en podoben recept z mlekom v prahu in z vodo.. okusi so pač različni.. :)

 

strdila se pa men tud ni - oz. je je prej zmanjkalo?! :eek: x;)x

 

Drgač pa poročajte, kak vam bo ratalo! :)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Andy Hugček x:px

 

Evo ta recept se mi zdi še najbolj podoben tistemu mojemu, s tem da sem jaz dal kakav, vendar je verjetno čokolada v prahu boljša, aja pa ne margarine dajat temveč maslo, margarina je strup, ki ga nekateri hujšatorji poskušajo promovirat na tržišču, ker je kao manj kalorična.

 

 

To bi blo pa res fajn sprobat in dodat še kakšne oreške npr.al pa kej podobnga xDDx :palec:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

:palec:

 

tistemu ki je blizu kokos, lahko da kokosovo mast, ki se je lahko tudi segreva na velikih tempreaturah.

prodaja pa se tudi taksna kokosova mast, kateri je vonj kokosa odvzet oz. je brez vonja.

 

... ne margarine dajat temveč maslo, margarina je strup, ki ga nekateri hujšatorji poskušajo promovirat na tržišču, ker je kao manj kalorična.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

"Harvardski profesor trdi, da je izumil inhalator,

s katerim lahko ljudje uživajo v polnem okusu čokolade, brez ene same kalorije."

http://www.rtvslo.si/modload.php?c_id=1972...tions&rss=1

OMG če pa to ni crazy!! :)

 

Ampak prava čokolada je tud vir magnezija, kaj pa tole?

 

/Janko bo reku, da sm tečna, ampak js spet vidim, uhm, - smeti?! x;)x /

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

OMG če pa to ni crazy!! :)

 

Ampak prava čokolada je tud vir magnezija, kaj pa tole?

 

/Janko bo reku, da sm tečna, ampak js spet vidim, uhm, - smeti?! x;)x /

 

Čokolada narejena in se hladi. Komaj čakam, da vidim, če bo dobra. x:)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

a si jo boš spet na kruh mazal x:px x:Dx x:Dx :8):

 

******

domačo se najlepš z žlico je xsrcx

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Čokolada narejena in se hladi. Komaj čakam, da vidim, če bo dobra. x:)x

 

Evo moje poročilo,.naredil sem po receptu, le da sem mleka v prahu dal malo manj (400g, ker je blo tak pakirano x:Dx. Uporabil sem maslo namesto margarine,..vse ostalo direkt po receptu).

 

Čokolada ni boljša od Milke ali Gorenjke, pa nekak ne morem pogruntat, kaj bi spremenil, da bi jo izboljšal. Čeprav sem jo imel v hladilniku več kot 1 dan, še vedno ni trda,..oz. v ustih se takoj stopi. Najraje bi dal še manj mleka v prahu..

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...