Skoči na vsebino

Bikoborbe

Marsa

Recommended Posts

Zdajle sem na tv ujela tole...

Ne morem verjet, da ob vsem kar se je ze reklo, podpisovalo, aktiviralo, da se vedno obstajajo tile eni barbarski obicaji.

Bikoborbe, lov na lisice in taksno!

pa kako se ne da tega preprecit!!!

tam cvekamo o mucenju zivali pa o vsem, tole pa vsak let gledamo, govedarsko!!

a se res ne da nic naredit? :xx!: :V:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

Globoko obsojam take zadeve, pa četudi gre za špansko tradicijo :V: :xx!: :xx!: :vragec:

Če bi se vsi izgovarjali na tradicijo, bi v tem kontekstu še vedno uporabljali natezalnice! :vragec:

Evo, ravno včeraj so pokazali na it dnevniku posnetke iz 'čuvene' Pamplone v Kataloniji, kjer tradicionalno vsak julij, vsak dan en teden - spustijo- naženejo čez ulice mesta hudo rogate bike. :V:

Kao ful zabava je, da jih folk draži, podžiga in potem beži pred njimi, pri tem je bilo na posnetku videti, kako akcije željen maloumni folk z sulicami, palicami ali kar brcami dreza uboge preplašene in mrcvarjene bike. :eek: :O: :V: :xx!: :C: :!!: :bomb: :!!:

Letos žal ni noben bik do smrti nabodel 'sodelujočih' bebcev. :V: :vragec:

Pred leti sem znorela, ko sem čitala o 'Tradicionalnih kravjih dirkah' :V: :xx!: , nekje na Štajerskem. Ma fak! :!!: :mad2:

Upam, da so prepovedali tole matranje!

Jao, ne meni o kakšnem mučenju nemočnih in nemih, da bi se lahko primitivci in retardiranci zabavali :vragec: :mad2: :bomb:

a ne, men kar tema na oci!!! :mad2:

sem takoj podpisala, ko je blo, sam nic ne zalezhe, to je bilo ze par let nazaj, mislim da je blo okol Preserca, prav stant in to, kjer so zbirali podpise in sem sla podpisat. :|||

blazno ucinkovito. :\\\

ja, tradicija!!!!!!!!!!!!!

pa kaj pol, zaostalezhi!!! xrolleyesx

Tocno to, ves kaj je vse (bila) tradicija!!

pa se ne fura do nezavesti tega.

Pismu smo leta 2005!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! x!x x?x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

čist vsakega posebi, ki uživa in sodeluje v maltretiranju živali bi nabodla, prebodla in jim nagnala blaznost v kosti, kakršno morajo trpeti uboge nedolžne živali in potem bi jim po ranah zlivala kislino. Kakšna tradicija neki in ostale zmišljotine. Fak no...

Saj nočem preklinjat ampak kreteni neumni P***** jim********* itd!!!!!!!

:mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2:

Katastrofa. :V:

Vse živo sem podpisala in še podpisujem- pa nič. :C: :mad2:

Pred letom dni so koprski občinski veljaki spet dovolili, da pride klinčev cirkus :xx!:

Slon je imel nekej cm globoko luknjo na nogi od nenehnega pikanja vanjo s sulico :V:

Sem bila že večkrat v Španiji, pa mi še na misel ni prišlo, da bi si kakšno bikoborbo ogledala.

Ja, sem pa videla enkrat, naj bodo akterji prekleti, kako jim je ušel ranjeni in zmrcvarjemi bik, pa so ga kar s palicami potolkli sredi ulice.

Še sedaj zajočem, ko se spomnim! :C: :mad2:

Po eni strani so sedaj Španci ultra moderni, dovolili gejem poroke in celo povojitev otrok (slednje- :OO!: ), sicer pa so dalje srednjeveško zatucani mučitelji živali! Banda hinavska! :vragec: :mad2:

mene kar boli, ko zivali trpijo.

na nek nacin hinavsko, bodo vzkliknili vegiji, ker jem TUD meso (ce in ko mi pase, nisem pa nek strasten mesojedec, najraje imam surovo zelenjavo in orescke)... saj stekam...

sam... pac tko je... tko cutim...

ce pojem pis prshuta, me nic slaba vest ne daje, nic ne trpim, ko pa gledam kaj tacgale, bike, lisice, medvede... kaj jaz vem, vse ki trpijo pa nimajo besede, nic ne morejo, niti jih ne razumemo, oni nas se manj... to mi je pa tko grozno, da sploh povedat ne morem...

Bi clovek kar preklopil program, ker je tko tezko gledat... ne sam zarad mucenja...

pismu, zarad dostojanstva!

Bik je ful ponosen recimo...

pa ga tam zdrkajo in cist sprovocirajo, z raznimi nabodali in ne vem cim...

ogabno... :sick: :mad2:

pa neke tele spanske strastne fore kao, ki mi grejo itak na zivce...

... se clo almodovar mi ni vsec, no saj nima zveze, sam hocem rect, da mi dol visi za spanske neke tradicije.

naj sexajo, vse, bodo strastni, nad ljubimci (xrolleyesx), vse vse vse... - sam bike pa naj pr mir pustijo!!! :att: :mad2:

In oni zapeti togi anglezi pa lisice! :mad2:

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>kako  jim je ušel ranjeni in zmrcvarjemi bik, pa so ga kar s palicami potolkli sredi ulice.

Še sedaj zajočem, ko se spomnim! :C: :mad2:

:V:

Po eni strani so sedaj Španci ultra moderni, dovolili gejem poroke in celo povojitev otrok (slednje- :OO!: ), sicer pa so dalje srednjeveško zatucani mučitelji živali! Banda hinavska! :vragec: :mad2:
ja- :xx!:

kao... blazno so napredni. x:o)x

Picasso

Mah, čisto nič se ne počutim hinavska, ker malo mesa pojem sem ter tja.

Naše prehrambene navade so se spremenile (na srečo) na bolje, zato je meso vedno manj prisotno na naših mizah :palec:

Da ne bo pomote: če bom kdaj imela otroka, ga bom med ostalim-hranila tudi z mesom. Ker je zdravo in nujno potrebno za otrokovo rast in razvoj. x^x

<{POST_SNAPBACK}>kaj to vi mislite tisto, ko cela mnozica sprinta pred pobesnelimi biki ali tisto v areni?

Španske bikoborbe preziram. Ceprav sem radoveden clovek, se ne bi nikoli udelezila. Ker zaradi takih radovednežev tudi obstajajo. Ce ne bi bilo radovednih gledalcev, ne bi bilo tega mučenja.

Sem gledala neko oddajo enkrat. En 'borec' je odgovarjal na vprasanja, ce se mu zival res nic ne smili, ko ji globoko v meso do kosti zapikuje po 3 zelezne sulice, preden ji zada smrten ubod v srce. Je rekel, da verjame, da je to hudo zanj, vendar da o tem ne razmislja. Pa da je njegovo delo castno!! Pa da cuti do teh mogocnih zivali blazno spostovanje. Da je v tej borbi z bikom nekaj viteškega! On sam da je bil veckrat preboden od bikovih rogov, nevarno ranjen, polomljen in poskodovan. Toda s tem se bo še naprej ukvarjal. Ker da to ful obvlada. In ne gre samo za aplavz, ko pokonča bika. Ampak nekaksno cast. In da je zanj prav vsak (dodajam mučeni in ubiti) bik junak. In da ne gre samo za denar.

Oni imajo torej svoje misljenje. Novinar mu z zgodbicami o socutju do zivali ni mogel do zivega. Dejstvo pa je, da ce radovedni ne bi zadostili svoji radovednosti, da ti ljduje ne bi imeli vec kruha v tem.

:palec:

dober post!

ja, tole je nekak 'psihologija', *ozadje* tega... :xx!:

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>Mah, čisto nič se ne počutim hinavska

saj jaz tud ne, tko pac cutim, tko JAZ mislim...

sam rekla sem, da vem, da bodo vzkliknili, da je to pol hinavsko (nekateri pac).

to pravim sam.

jaz sem povedala svoje v vegi temah ze veckrat.

tko da tko mislim kot mislim.

to so pa vse plasti razmisljanja pac... nekaj kar ti prileti v misli...

kot ce bi hotela kritizirat nekoga, bi najprej pomislila, da kaj pa jaz - morda sama to pocnem? x:o)x

ker namrec tak je folk, sinfajo, se zgrazajo, delajo pa ISTO!!! :eek: x:o)x ne mors verjet! x:Dx :xx!:

Picasso

no, potem pa reči takim pošastim človek------->inteligentno, napredno bitje????!!!!!

pa dej no, kako so lahko taki???

jaz sploh preklopim kanal, ko zasledim kaj takega, matr še Lessija nisem mogla gledat, ob filmu Ledena doba, ki se je vsem zdel smešen, sem tulila in smrkala ko zmešana. Muhe ne morem ubit, jo raje spodim skozi okno. Ja nivoji občutenja bitij, ki delijo z nami planet so nenormalno različni.

Sam te pošasti bi pa vseeno lahko mučla s kislino-----> no ne vem, al se pa sam pogumno delam, definitivno bi pa podprla, če bi jih kdo drug :mad2: :mad2: :mad2:

vis jaz pa ne...

mi ni vsec, da kdorkoli trpi...

ne iz neke plemenitosti ali... strpnosti al kaj jaz vem kaj...

ampak ce me boli, ko nekoga nabadajo, MENE boli, torej me bo bolelo tudi, ce bodo nekoga drugega... (torej me bo bolelo tako ce bodo mucili x kot tudi ce bodo mucili y).

nisem za muchenje in taksno.

nikol ne bi mogla zabadat v nekoga, telo na tak nacin prizadevat...

tud tepst ne bi mogla po telesu...

to je pac en tak... 'zadrzek', ce ho0cmo.

Picasso

Jaz ne morem zgolj prezirati. Mene mučenje živali res prizadene. Če pa mučijo živali zato, da bi se maloumni folk zabaval, me popade bes. Žal ne zmorem kakšnega adekvatnega povračila.

P.s. Verjetno bo tisti bednik iz Kp, ki je dopustil, da so njegovega psa klopi dobesedno popili in je pes v pošastnih mukah umrl-šel sedet (za vzgled drugim). Pa pol milijončka sit kazni so mu zalepili. :palec:

Sem zelo cenila Briana Epsteina (managerja od Beatlov), dokler nisem prebrala njegove biografije: :OO!:

- bil je strasten ljubitelj bikoborb :O: :xx!:

In ker je bil bogat kot car, je gmotno podpiral nekaj bikoborcev in si plačal uprizoritev 'privat' bikoborbe samo zanj :eek: :O: :bomb:

Manični psihopat perverzni! :xx!:

ja saj jaz tud ne morem in še nisem nikogar nikol kakorkoli ranila. Itak da me boli tudi človeška bolečina, vendar pa priznam, da se ne bi sekirala, da nekdo ki je tako brezsrčen do živali, občuti bolečino ki jo je prizadejal nazaj tudi na svoji koži!

sorry, ampak tko čutim. Tko kot se mi zdi bedno, da sistem ščiti osebke ala tiste mulce ki so mučili mucke pred leti na najbolj krute načine in jim omogoča ne vem kakšno pravično sojenje in minimalne kazni pa podobno.

Kaj bo z njimi, odslužili boto tistih par mescev ali pa še to ne in potem se bodo vklopili nazaj v družbo, itak jih noben ne pozna in nadaljevali s svojo gnusnostjo!

<{POST_SNAPBACK}>Tisti mulci -vsi polnoletni, niso nic sedeli. Baje so dobli neko druzbeno koristno delo. Iz sole so jih izpisali, bili so sprejeti na drugo solo in danes so vsi baje uspeni studenti. Je blo lani v cajtengah.

ja no evo. NO COMMENT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

pol se pa pejmo pravico :xx!: :xx!: :xx!:

Zgolj asociacija, upam, da ne bo kdo uzaljen...

Pride turist v Spaniji v gostilno, ne ve, kaj bi narocil.

Pogleda malo naokrog, vidi pri gostu na sosednji mizi nekaj na oko slastnega.

Pride natakar, ga vprasa kaj bo.

Gost:"Prinesite mi enako jed, kot jo ima gospod pri sosednji mizi."

Natakar odide, prinese, turist poje, zadovoljen na koncu vprasa:

"Natakar, kaj pa je bila to sploh za ena jed ?"

Natakar:"To so bikova jajca.Na koncu bikoborbe bika ubijejo,

jajca pa dostavijo nam..."

Turist zadovoljen z odlicno jedjo, pride v isto gostilno tudi

naslednji dan.Naroci isto jed.Natakar prinese, vendar so tokrat

opazno manjsa moda.

Turist zacudeno:"Ja, kaj pa zdaj to ?!"

Natakar :"Veste, v bikoborbi ne zmaga vedno clovek..."

:eek: x^x

<{POST_SNAPBACK}>Pride turist v Spaniji v gostilno, ne ve, kaj bi narocil.

Pogleda malo naokrog, vidi pri gostu na sosednji mizi nekaj na oko slastnega.

Pride natakar, ga vprasa kaj bo.

Gost:"Prinesite mi enako jed, kot jo ima gospod pri sosednji mizi."

Natakar odide, prinese, turist poje, zadovoljen na koncu vprasa:

"Natakar, kaj pa je bila to sploh za ena jed ?"

Natakar:"To so bikova jajca.Na koncu bikoborbe bika ubijejo,

jajca pa dostavijo nam..."

Turist zadovoljen z odlicno jedjo, pride v isto gostilno tudi

naslednji dan.Naroci isto jed.Natakar prinese, vendar so tokrat

opazno manjsa moda.

Turist zacudeno:"Ja, kaj pa zdaj to ?!"

Natakar :"Veste, v bikoborbi ne zmaga vedno clovek..."

:eek:  x^x

Čakaj malo :eek: , verjetno si hotel napisati: 'ne zmaga vedno bik'??? :eek:

x:Dx

krokodil x:Dx

Sem zadnjič pri mesarju ogledovala meso...vse mi je poznano, samo ena vrsto mesa sem pa prvič videla, kot neka "mrežna pečenka" se mi je zdelo...pa povprašam mesarja, kakšne vrste meso je...in mi prijazno odgovori: " Gospa, to so pa bikovi prašniki!"

Hm kako bi se dal to preprečit. Ne vem.

Samo men je res nagnusno, zarad teh bikoborb. Samo da se poteši sprijeni ljudski občutek nadvalde al kako naj povem. In potem tisti ko mal tečejo pred biki mislijo da so carji. Ma ja navadne reve so. Tist je car, ki pelje bika na nedeljski sprehod xDDx

Nekaj se dela na tem.

Barcelona prvo špansko mesto brez bikoborbe

<{POST_SNAPBACK}>Globoko obsojam take zadeve, pa četudi gre za špansko tradicijo  :V:  :xx!:  :xx!:  :vragec:

Če bi se vsi izgovarjali na tradicijo, bi v tem kontekstu še vedno uporabljali natezalnice!  :vragec:

Evo, ravno včeraj so pokazali na it dnevniku posnetke iz 'čuvene' Pamplone v Kataloniji, kjer tradicionalno vsak julij, vsak dan en teden - spustijo- naženejo  čez ulice mesta hudo rogate bike. :V:

Kao ful zabava je, da jih folk draži, podžiga in potem beži pred njimi, pri tem je bilo na posnetku videti, kako akcije željen maloumni folk z sulicami, palicami ali kar brcami dreza uboge preplašene in mrcvarjene bike. :eek:  :O:  :V:  :xx!:  :C:  :!!:  :bomb:  :!!:

Letos žal ni noben bik do smrti nabodel 'sodelujočih' bebcev. :V:  :vragec:

Pred leti sem znorela, ko sem čitala o 'Tradicionalnih kravjih dirkah' :V:  :xx!: , nekje na Štajerskem. Ma fak!  :!!:  :mad2:

Upam, da so prepovedali tole matranje!

Jao, ne meni o kakšnem mučenju nemočnih in nemih, da bi se lahko primitivci in retardiranci zabavali  :vragec:  :mad2:  :bomb:

Se strinjam. xyesx

xyesx xyesx xyesx xyesx xyesx xyesx

http://www4.slikomat.com/07/0403/080414b2vt.gif

ja. bikoborci sluzijo denar zaradi gledalcev, ker ce teh ne bi bilo, bi bikoborbe ze zdavnaj izumrle. potemtakem se ponovno vprasamo o zavesti posameznika kakor vzgoji in nacinu prehranjevanja ter odnosu do drugih bitij na plenetu zemlja.

no, ampak pocasi se pa premika! x^x :palec:

Pravzaprav pa me zanima, ce se spomnimo zdajle tule narediti PETICIJO za vlado Spanije, v kateri podpisemo, da se z bikoborbami ne strinjajo in jih prekinejo!

ali bi to storili? A se da komu stem sploh ukvrajat? Se vam zdi smiselno?

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...